- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
Hirdetés
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
DonMaster
addikt
és mind ezt azért mert bármilyen eszközöd eleht ha nem diginél szereled hw és szoftveresen az antennát, akkor honan tudod emgmondnai hogy az az antenna már most 100%-on megy a sugárzása és nem csak 50%-os takarékon még indulás-ig?
ugye ezt nem mondja meg az analizátor sem, csak feltételezés hogy -80 ha 100%-on futt, de mivan ha 50%-oson megy? ugye-ugye majd mikor hivatalosan digi oldalán rendelhetö stb-stbként lesz akkor ha rámér szerintem jobb lesz , szoval mind szép és jo meg minden de mivel még nem indult el, igy elég nehéz megmondani, hogy ez a 100%? vagy ez még takarék ?beltéri netezésre ott lesz a vowifi , ha only digikábeles ügyf kapnak elsö párhonapban mobil-tt akkroa wifi adott, otthon és lesz térerő , beltéren,
csak nálunk vannak olyan szolgáltatók akik töketlenkednek 1-1 technoliga bevezetésével lásd volte és majd leendő vowifi, is, pedig az más országban saját hálojukon megy, nem tanulnak a saját hibájukbol, nem mondom, hogy a digi igen tanul , de mivel megy az anyaországban igy 1:'-ben átmigrálják ide, és nem itt találják fel a spanyol viasz2.0-lát. -
dchard
veterán
Nincs mit. Engem is érdekelt, ezért toltam bele némi energiát a vizsgálódásba.
"indulás után remélem "feltekerik" még ezt a gyenge eredményt."
Sajnos ez nem így működik. Egyrészt a tesztelést is teljes powerrel csinálják, különben nem látnál semmit a drive test során. Másrészt az RRU-nak van maximális adásteljesítménye, az annyi amennyi (80-120watt), ezt kell beosztani. Ha csak 4G van, akkor mind megy a 4G-be, ha van más is (2G+4G, 2G+3G stb.) akkor megosztod a teljesítményt.
Az egyetlen esély a jobb lefedettségre, ha több állomást építenek. (vagy lesz alacsonyabb frekijük is).
Behúztam az antennát az ablakból, és a Digi beesett a műszer zajhatárára... Nyilván a másik 3 is romlott, de azok még beltéren is viszonylag elfogadható jelszintet produkáltak (1800-on természetesen, almát az almával
).
Fogok méricskézni a következő hónapokban is.
Ez egyébként Budapest 2. kerület, ha valakit érdekel.
PBA:
Nem vagyok én ellendrukker, de vak és hülye sem vagyok
Sajnos a többségnél valószínűleg reálisabban látom ezt a témát, talán azért mert ez a szakterületem. Lassan 12 éve foglalkozom rádiós tervezéssel... A fontos itt az, hogy ami várható az nem hitéleti kérdés. Meg lehet egzaktul mérni (persze nem könnyű), és az empirikus bizonyítékból kell a következtetést levonni. Erre próbáltam rávilágítani a mérés megosztásával.
-
bksgbr
tag
Gondolom a mérés Budapesten történt. Egerben jelenleg csak a 4G-s Digi hálózat él, legalább is ezt látja a telefonom (Samsung J5 2017). Ha úgy állítom be a telefont, hogy csak a 3G/2G-s hálózatokat lássa, akkor a Digi mobil nem jelenik meg a listában csak a jelenlegi 3 (Vodafone, Telenor, Telekom).
-
PBA
aktív tag
Ez azért nem úgy van, hogy most teszt jelleggel "szórogatnak", aztán majd feltekerik a kimenő teljesítményt. Ez ugyanis nem fog változni. Max másfajta antennákat használnak majd, több adótornyot, ilyesmi. De egy-egy torony lefedettségi területe jellemzően nem fog jelentősen változni, növekedni (max csökkenni).
Nincs új a nap alatt, minden arra mutat, amit szajkózunk páran már jó ideje (évek óta?)...
A beltéri netezés és telefonálás elég nagy kihívás lesz eleinte a Digivel, ha nem lesz roaming partnerük.
-
dchard
veterán
Valóban 1800-on indult, nemzeti roamiggal, akkor amikor 120 Forint volt egy perc, ergó alig valaki telefonált. Aztána mikor 3 év után vége lett, vissza is esett a lefedettség érzékelhetően, amíg nem kaptak 900-at is. Roham tempóban húzták a tornyokat...
Nade térjünk át inkább az egzakt dolgokra:
Digi 2G: nos úgy tűnik, valóban benyomták a 2G-t is:
Jobb és bal oldalon szépen látszik, hogy mindkét sávszélen 3-4 vivőnyi 2G látható. Ez két dolgot jelent: még kevesebb rádiós kapacitás marad a 4G-re (a kb. 36megabites elméleti maximumból csináltak 25 megabitet). Illetve a kimenő teljesítményt is meg kell osztaniuk a 2G és a 4G hálózat között (érthetően: kevesebb "térerő" 4G-n).
Nézzük meg ugyanezt kicsit tágabb értelmezésben:
Piros nyíl voda, kék nyíl digi, magenta szín telekom (a telenor nem fért ki, de a telekomhoz hasonló képet mutat).
Itt is látszik, hogy még 1800-on is baromi kevés a digi még térerősség szempontjából is. Ha csak az LTE 1800-at hasonlítom össze akkor Voda -56dBm, Telekom -48dBm, és a Digi -80dBm. És mindezt egy kültéri nagy nyereségű antennával... És ugye a decibel skála nem lineáris.
És ezt nem egy telefonnal mértem meg, hanem egy 3 millás analizátorral.
-
p2pp
őstag
válasz
vbalint77 #6316 üzenetére
Én kérek elnézést, mert a Voda anno 1800-on indult.
Ez nem jutott eszembe.
Most a Diginek Budán jelöl 5db olyan állomást, ami 2G is, meg 4G is. Akkor úgy látszik ezek szerint 2G és 4G lesz mindenhol. Ez érdekes lesz. A 2x5-ből 1800-on vajon mennyi jut a 2G és a 4G-re? Ez így fog tudni normálisan működni mondjuk úgy 1 Milka emberig? -
4Grider
félisten
Attól, hogy leírod az indulást követően nyilvánvalóan kialakuló helyzetet, még le fogják írni az emberek, mert az lesz a helyzet...
Mint ahogy az volt 1995-96-ban a Pannonnál és a Westel 900-nál is. És azok nem 1800 MHz-en indultak és nem kicsit tőkeerősebbek voltak mint a Digi... -
trec12
addikt
Bizonyára lesz igazuk de nekem inkább fontosabb az, hogy ha kielégítő lesz a szolgáltatás akkor tényleg jó áron kaphatnak meg sokan egy flat csomagot amit eddig nem engedhettek meg maguknak. Az ár nálunk az nagyon fontos tényező még mindig. Ezek ma publikusban min. 7e de inkább 10+ ha több adat van benne. Úgy vélem az emberek többségének a Digi Mobil megfelelő lesz, de egy roaming partner bizony nem árt. Azt majd meglátjuk a piac hogy reagál, milyen hatással lesz az árakra.
Na de száz szónak is egy vége először induljon el..... -
PBA
aktív tag
Hát ez nagyszerű, hogy fogja a telód, a gond csak ott van, hogy a -95dBm kültéren is épp csak elfogadható jelerősség, ha picit lentebb megy, akkor már azon nem fogsz normálisan telefonálni. Ugyanez a jelerősség ha bemész beltérre, tovább fog csökkenni, na ott aztán már nem lesz telefonálás - 1800Mhz-ről beszélünk ugyebár.
Érdemes lenne már megérteni, hogy az, hogy a telódon megjelenik a szolgáltató valamilyen jelerősséggel, az nem jelenti azt, hogy amúgy tudnál vele bármit is kezdeni. Ez szolgáltatófüggetlen dolog
Sokszor le lett itt már írva: a Digi roaming partner nélkül nem fog tudni használható szolgáltatással egyhamar elindulni. A fizikát nem lehet megerőszakolni, ez van. Ha lesz roaming partner, akkor legalább telefonálni jó lesz, ha nem lesz partner, akkor kell a francnak ez, még ha ingyen is adják.
Nincs nagy megfejtés, tessék megnézni Romániában a szolgáltatásukat, saját hálóval kis fedettség, visszafogott netsebesség, a partnerektől meg csak 2G és 3G-t kapnak ha jól rémlik, és az is korlátos.
Persze ha az ember szeret az ablakon kilógva hallózni, akkor fasza lesz ez.
-
Diák66
őstag
Ki lehet deríteni abban az esetben, ha van digis kártyád.... egyéb esetben, meg lehet nézni a frekvenciát, ha 1800 MHz, akkor ennél tovább nem nagyon jutsz. Ha nem 1800 MHz, hanem pl.: 900 MHz az sem garancia arra, hogy bérelt. Egyszóval csak következtetni tudsz, de pontos választ jó esetben is, szinte csak DIGI-s kártya birtokában kaphatsz.
-
g0dl
addikt
Azt tudjuk, hogy ez a 2G a digi sajátja-e vagy a három valamelyikétől bérelt? Ki lehet ezt deríteni valamilyen android alkalmazással?
-
DevKiller
senior tag
válasz
DonMaster #6293 üzenetére
Szerintem is elég szép a lefedettség kis országunkban. A hegyek illetve a kevésbé lakott területre nyílván nem fognak akkora lefedettséget biztosítani mint egy városba.
A digi-vel kapcsolatban, sajnos nagyon erősen szüksége van belföldi roamingra. Nálunk a kis városunkban még nem érhető el Miskolc melett.
A családban van Román DIGI mobil és azt kell mondjam hogy egyszerűen csoda, hogy 2 euróért korlátlan beszélgetés belföldön a digisekkel mind mobil és vezetékes, 200 belföldi és eu perc, és 50 GB 4G adatforgalom(ami nekik korlátlan) tartalmaz a csomag. és nyílván ezt lehet fokozni.
Nem értek annyira ehhez a témához, de eleinte ott se bírta az a sáv ami volt. Ott a digi 3G-vel kezdett, és olykor 1mbps volt a letöltés. Idő kell hogy kiforrja magát roaming nélkül, de ahogy ott is megcsinálták, itthon is megfogják csinálni.
-
radio100jozs
őstag
válasz
Kronos3000 #6256 üzenetére
Az 1800 MHz-es sáv az nem csak 4G LTE-re, hanem ahogy használják a többiek, a klasszikus 2G-re is alkalmas. Valszeg ebből mondjuk lecsípett erre a Digi.
-
leo81
aktív tag
Balatonfenyves külterületén a Telekom acéltornyán új, bekötött sugárzók (5 vagy 6db) láthatóak az eddigi 3 szolgáltató antennái alatt. Gondolom DIGI lehet...
-
Diák66
őstag
Emberek! Nem a frekvencia határozza meg, hogy 2/3/4/5 G van egy-egy frekvencia blokkban. Hanem a hatóság (a frekvencia aukción kikötés lehet, hogy az elnyert frekvencia blokkokat mire lehet használni, de jó hír, hogy ezt mostanság már nem szokták kikötni, vagyis technológia semleges frekvencia használat van), az szolgáltató elhatározása, (a három működő mobilszolgáltatónak is van 2G 1800 MHz-es frekvencián nagyvárosi környezetben, más kérdés, hogy egyre kevesebb helyen használják, mert átcsoportosítják 4G-re).
Tehát simán lehet 2G 1800 MHz-es digi hálózat, de teszt jelleggel akár igényelhettek az NMHH-tól valamilyen más frekvencia blokkot is. (nem valószínű).
A lényeg az lenne, hogy valamilyen eszközzel nézzétek meg az adott helyen, melyik szolgáltató melyik frekvenciákat használja. Erre egy okostelefon is jó (jellemzően MTK chipsetes, vagy Samsung, esetleg Qualcomm chipes telefonok - szoftver függő is a dolog, meg nem a telefon menüjében lesz a válasz...), vagy akár egy filléres kínai USB eszköz is jó, amit (egyszerű) spektrum analizátorként tudtok használni.
Szóval ne találgassatok, hanem konkrét infókat tegyetek közzé. Az, hogy látja-e a telefon a hálózatot, vagy sem, nem jelent semmit. Egy-egy készülék más jelszinttől írja ki a hálózatot (Apple termékeinek jellemzően sokkal jobb térerő kell, míg az androidosok egy picinyke kis jelnél is már jelzik, hogy jelen van/volt akár egy pillanatra is a hálózat az éterben.) Na meg ha ilyennel találkoztok, hasonlítsátok már össze a két készüléket. Utána lehet járni, hogy a mobilod egyáltalán alkalmas-e az adott hálózat vételére. Pl.: GSM 900/1800 3G 900/2100 MHz, vagy éppen 4G LTE 800/1800/2600 MHz.
-
krystman
őstag
Nógrád megye (Bátonyterenye) Itt is van Digi mobile HU! Azt nem tudom, hogy 2 vagy 4G, mert nem írja a telefon. S7Edge.
-
zselijan
csendes tag
válasz
Kronos3000 #6256 üzenetére
Lehet hülyeség. Itt a fórumon azt olvastam, hogy csak 4g antennákat rakott ki a digi, illetve nincs 2g-re frekije. Ezek szerint valamelyik szolgáltató 2g-jét használja. Ha így van, akkor már hamar el kell indulnia, mivel ez is pénzbe kerül.
-
Ákinard
aktív tag
Mitől függ, hogy kinek mit ír ki? 21603 vagy Digi.Mobile és ezer más variánsa?
És miért lehet az, hogy ugyanott hol bejön, hol nem? Ráadásul én pl alma eszközökkel egy fél éve nem találok rá ezekre a hálózatokra. (Korábban megtalálták.)
Szerk.: Ugyanott droidos telefon látja ahol az almák nem. -
válasz
Kronos3000 #6250 üzenetére
A DIGI székháznál van, de máshol nem láttam, valaki azt írta korábban, hogy ott is csak a dolgozók miatt, illetve részükre van.
-
DonMaster
addikt
válasz
radio100jozs #6235 üzenetére
én nem zárnám ki a telekom-ott sem akár romaingbol, nyilván digi indulással ö veszit a legtöbbet, ahogy kábelesen is emiatt inditot flip-et only digi ellen
csak ugye mobilnál ez bukta, most megy a kivéreztetés Digi felé hogy nem adunk addig is toljuk haza a zseton-t. lásd telenor , majd utána eladták, voda most bevásárolt upc-vel.
telekomnál van pénz szarsás-ig , más kérdés, hogy a legnagyobb konkurenciával képes lenne-e közösködni,
bár anyagi szempontbol ha havi xmilliárd bevétele származna, avvla kis ideig tudná kompenzálni a digihez vándorló efi-ket. nyilván ez üzletileg magad allat vágod a fát de probálod menteni a menthetött megoldás lenne.
de pont emiatt ilyen utolsó utáni lehuzom amit még lehet ebböl cucc-nak simán beleférne .
Ami biztos , hogy Digi indulásával a telekom fog legtöbbet bukni, leeht az elsö évben csak csak 0,5%-ot de amint a Digi frekire lel aukción, onnantól kezdve ez a szám 10%-okra ugrik.ami egy 10+ e ft-os elöfizetéseknél nem kis pénz. persze ez nem az első év hanem már a 3-4. év mikor elindult a Digi, de ezt mind bele kell kalkulálni, viszont ha egy 10éves romaing szerzödést köt akkor nyilván bukni fog x-t ügyfelenként de azt a Digi-töl megkapja más jogcimen igy belenne biztositva a bevétel x évre. hogy ez jo vagy nem jo kérdés, megéri-e pasz, de ez csak spekuláció, de ettöl függetlenül nem zárkoznák el ettöl a lehetöségtöl. -
-
radio100jozs
őstag
Viszont azért az is érdekes, hogy a Telekom is Ericsson hálózati cuccokat használ, meg a Digi is, és a Telekom ép most engedi fel a Domino simeket is a 4G VoLTE beszédhívásra, így ha üzletileg megéri, a Telekom is bizniszelhet a Digivel egy beszédhívás alapú belföldi roamingra. A lényeg az egészben, ha lesz bármelyik céggel belföldi roaming megállapodás, az csak jó a Digi felhasználóknak.
-
radio100jozs
őstag
A Telekom-Telenor csak a 800 MHz-es 4G hálózata közös Budapesten kívül, más nem, a 3G-re nem kötötték meg a megállapodást.
A Diginél lesz saját 4G hálózata, neki az nem is kell, neki egy minimum 2G lenne jó, hogy a beszédhívást a Nem VoLTE esetben is működjön, meg azért legyen egy 90% feletti lefedettsége. -
radio100jozs
őstag
válasz
Kronos3000 #6224 üzenetére
A Vodafone? Az kizártnak tartanám, mert ugye az UPC-t vette meg, így totál konkurenciája lenne a Diginek, mert mindkettő teljes telekommunikáció portfóliót kínál. Itt tényleg a Telenorra lehetett érdemben gondolni, hogy lesz közös megállapodás, ráadásul anno 2000-ben a Pannon volt az akinél tovább élt a Voda belföldi roamingja, miközben a Telekom már nem ment, mindössze csak 1 évig.
-
DonMaster
addikt
válasz
fanfunes #6225 üzenetére
idén elfog indulni, nincs olyan cég aki x miliárdot és havi x miliokat kifizet a semmiért.
és ha 2019 dec31-ig nem indul akkor ez történik,
elfog indulni, ez 100% 2019-ben. az hogy menyniért és milyen szolgáltatást azt senki nem tudja csak digi-s dolgozok max.
kár ezen ficánkozni, amég nem jön valami szorolap vagy reklám plakát stb digi-töl addig nincs indulási idöpont.én nem zárom ki, hogy első blikre csak az otthoni szolgáltatással rendelkezöknek lesz elérhetö , evvel is elindultak, csak egy szükebb körben, viszont ez több hasznot is rejt, mert ugye aki pl: telekom-os flip-es upc stb-s de van digi is, meg gondolja hogy tegyükfel 4e ft-os korlátlan mobil csomagra elöfizesen ugy hogy a mostani otthonit otthagyja és átmegy digi-hez. Szerintem ezt meg kell lovagolja a Digi első évben, utána lesz már freki aukció ott meg bevásárol és onnantol mindenkinek és akkor rendben van.
-
fanfunes
csendes tag
szerintem a digi meg nem fog indulni egy ideig. en 2020 nyara vagy őszére tippelem az indulast. iden szerintem nem
-
Broki1
tag
válasz
radio100jozs #6218 üzenetére
"A Telenor cáfol
A Telenor Magyarország lapunknak küldött reakciójában cáfolta, hogy tárgyalásokat folytatott volna a DIGI Magyarország Kft.-vel a nemzeti roamingra vonatkozóan, az operátor nyilatkozata szerint ilyen megállapodás nem született a két cég között." -
válasz
radio100jozs #6218 üzenetére
"a Telenor Magyarország maradt az egyetlen, kizárólag vezeték nélküli szolgáltatásokból álló portfólióval rendelkező távközlési szolgáltató hazánkban, míg a nagyobb vezetékes szereplők közül a DIGI az egyetlen olyan cég, melynek nincs vezeték nélküli szolgáltatása. Vagyis pusztán logikai alapon arra lehet következtetni, hogy a két cég előbb-utóbb óhatatlanul egymásra talál valamilyen formában."
meg hát színben is ők passzolnak egymáshoz.
-
radio100jozs
őstag
Érdekes eszmefuttatás:
-
kisninja
őstag
Most Szekszárdon láttam egy parkolóban 2 nagy digis kocsit rengeted kpe cső befűző. (igaz munkás brigád volt) Illetve jó ideje szeki határában láttam egy csupasz "digis tornyot"
-
radio100jozs
őstag
válasz
#20749568 #6202 üzenetére
Köszi, ez jó. Rajta is van, amit én megtaláltam már, és olyan is van, amiről nem is tudtam, pl. Monoron ezek szerint már van, meg Üllő Monor felőli részén is van antenna.
Sőt, ahol dolgozom irodaház tetején is van, és tényleg, amin nem csodálkozom, mert itt az Ericsson az egész épületben, és annak a tetején van a Digi antenna.
-
radio100jozs
őstag
Valami biztos lesz, mert az antennák épülnek, pl. csütörtökön az M5-ösön Inárcsnál is ott van a benzinkút mellett az új Digi antenna készen. De Üllőnél 2 antenna is van, az egyik a település mellett a 400-as úthoz közel a Pesti oldalon, a másik meg nem messze ettől az M0-on az Alacskai pihenőhöz közel a MOL kútnál. Ez kicsit fura is, hogy azért ennyire közel van 2 antenna, de értem, hogy más irányt fed le, az egyik a Üllő települést inkább, a másik az M0-ást, és ilyen kevés sávszélességnél több antenna kell.
Monornál még nem láttam antennát a Diginek, ide is 2 van tervezve, az egyiket a Vízműnél elutasította az NMHH, a másik Monor Strázsa-hegyi részén lenne, de ott nem jártam, hogy fel is épült-e már. -
p2pp
őstag
válasz
DonMaster #6176 üzenetére
De sokkal többet kellett várni az engedélyekre, mint most.
Mi 6 évet vártunk, mire meglett minden.
Az nagyon nem volt vicces.
Most meg úgy dobálják, mint más az autogrammot.
1 torony épült fel, rajta mindenki. 3 falut lát el.
De különböző távolságra mindháromtól.
A toronytól 1-2-3,5 km-re.
Persze csak 1800-at rakott rá vki (Magenta-Kék), ami hozzánk éppen nem ér el,
csak a Piros B20 800-a. A Magenta-Kék közös duo néha megy az
utcán, de bent a házban döglött, csak Ez van és kész.
A piros cégnek mindenhol van nálunk 4G.
Ugyanaz a torony van használatban.
Vki ezek szerint csak 1800, vki 800-on szórja. Ennyi!
Az NMHH Mérőautót beengedném az udvarba nagyon szivesen.
Még a házba is.Visszatérve a Digire.
Nemtom hogyan kapnak majd engedélyt hozzánk?
Erre nagyon kíváncsi leszek majd.Közben a központi toronytól 2 km-re faluban felépült vmi 1 hét alatt, mint a villám.
Állítólag a Digi. Tettem már fel képeket róla.
Csak 1 falura szór mindent. 2 szektor. Ennyi!
Többi 2 nem játszik. Azzal mi lesz nem tudni. -
PBA
aktív tag
Ne értsd félre, nem ellened szól, de vagy a szerelő volt teljesen fogalmatlan hülye, vagy téged nézett annak. Ebben az infóban nem kételkedni kell, hanem körberöhögni.
Mintha azt mondta volna, hogy 1 hónap múlva 100% fedettséggel indul a Digi mobil, és még kapacitásban is több lesz neki, mint a mostani szolgáltatóknak. Hát persze, mint a népmesékben, jah.Én nem tudom, hogy kínjukban mondogatnak a szerelők ilyen baromságokat, vagy tréningezik őket rá.
-
rolko
őstag
válasz
Stanlee #6161 üzenetére
Hasonlóak a digis tornyok is csak nem tűnnek mobilnak.
Minap jártam az új M35 szakaszán, az egyik pihenőben van egy torony, működhet is mert telefonon bejön a Digi HU. Viszont több helyen láttam már kis konténereket a torony mellett (nem, nem a kültéri rack szekrény mert az is ott van) és itt is van.
Mi célt szolgál? -
Stanlee
őstag
Lehet, hogy boszen gyartjak az ehhez hasonlo utanfutora szerelheto mobil bazisallomasokat.
Nemetorszagban az A3 autopalya mellett az egyik tanya oldalaba lerakva lattam egy ilyen Vodafone-os mobil bazisallomast, de tobb varosba is le szoktak tenni oket ha valahol nincs terero, vagy valami nagyobb nepi osszejovetel miatt a nagy mobil allomasaikat nem akarjak kikuldeni, de ezek elegendoek a falunap okozta csucsforgalom kiszolgalasara.
A digi-t ismerve nem lennek meglepodve egy ilyen egyedi "megoldastol" sem. Igazabol szeriaban kell csak gyartani, ami miatt valoszinuleg olcso is lehet meg, a technikat meg kiszedik belole, amikor kesz a vegleges torony.
-
PBA
aktív tag
A boldog-boldogtalan mobilt szerel, hát ez barokkos túlzás mondhatni. Az 5G pedig az álmodik a nyomor kategória végképp.
Ebben az évben valami el fog indulni várhatóan, de nem 1 hónap múlva.
Az embered nem igazán állt a helyzet magaslatán, bár szerelőnek nem feltétlenül a legtutibb szakembereket veszik fel Digiék. Nem, egy optikára az SC dugó rápattintása nem rakéta tudomány, nem köll hasra esni.
5G, nagyon vicces.
Nem tudom, hogy szándékosan hülyített be, vagy ő maga is elhitte a marhaságot.
-
tzabo
tag
Anno egy eléggé várt játék lett volna.
De valahogy soha nem készült el, pedig jött róla időnként valami kis információ morzsa.
Remélem a Digi mobiljával nem ez lesz.
Én amúgy tavaly decemberben voltam egy ügyfél pontjukon és ott azt mondta az ügyintéző, hogy nekik semmi pontosat nem mondanak ezzel kapcsolatban, de remélhetőleg néhány hónapon belül lesz valami.
Végülis részükről tökéletes válasz, mert nem semmi konkrétum nincs benne. -
resist
tag
Sziasztok, ma volt itt bekötni a digi az optikát. Kérdeztem az embertől a mobilt. Azt mondta, hogy boldog-boldogtalan azt szereli, egy hónap múlva lesz valami (erre kíváncsi leszek mondjuk). Árat nem tudodd mondani, de szerinte már 5G lesz. Meg hogy nagy változások lesznek szervezetileg meg mindenben. Ez nem tudom mit jelent. Ennyit tudtam begyűjteni tőle
-
nicknev
csendes tag
Engem is felidegelt, hogy nagy emelést csinál a digi
és félek ha átmennék fliphez 1-2 hónap és felviszik ök is 5-6 ezerre
az ö sett top boxuk meg nem hiányzik...két dolog azért pozitiv, 100/100 helyett 1000/300 lesz a net
és a telefon perc dij reményt keltö , ha egyszer lesz mobiljuk:
vezetékes 4ft/perc
mobil: 6ft/perc -
DonMaster
addikt
diginél is megállitható és felvehető plána ha digitális adásra vagy elöfizetve és nem analogra ,
digitális = hd box-ot kértél vagy smartcam-es szolgáltatásod van akár csak felnöt csomag.
amugy smart tv-re 500gb hdd 2,5" vagy ssd, és liveplayback és record is elérhető.
interneten meg minden film megtalálható free-ben nem kell letorrentezni, persze biztos olcsobb a tékában fizetni érte de kinek mi.
amugy mi van ha a netett megtartod és a tv és telt mondod le és csak azt a ketöt kéred t-nél. de te dolgod. -
beluga
kezdő
Igen, így már érdekes kérdés. A Diginek ezért is kellene már a mobilszolgáltatást elindítani. A Magenta így már ugyanannyi, mobilokból is lejön 30 %. Korlátlan TVGO, családon belül ingyenes hívás, rendszeres promóciók magentásoknak, 30 ezer készülékkedvezmény, dupla net. Most vettünk vele a legkisebb előfizetésre (2200 Ft) 28160-ért Honor 10 lite-ot. A kedvezmény visszahozza a kétéves díját. Minden egyéb ingyen jön tehát.
A Telekom egy-egy szolgáltatása drága lehet, de ha valakinek ott van minden, és tényleg használja, olcsóbban is kijöhet. Tesómék magentások, én elégedett digis, de kimaxoljuk a szitut. Ők nézhetik DigiSportot online, az én mobilelőfizetésem meg náluk van szintén Magentában.
-
Én nem bánom. Úgyis régóta érik már nálunk a döntés, hogy átmenjünk a telekomhoz, így árban sem lesz akkora a különbség. Egyébként nem az ár az elsődleges, hanem a szolgáltatások. A telekomnál egy csomó pluszt kapunk, megállítható-felvehető tv adás, téka (nem torrentezek), tetszik a vezetékes telefon csomagjuk (a digis telefonvonalam pár hónapja bekrepált, kb az volt a reakció hogy ez van), szóval összességében több és fejlettebb szolgáltatást kapok.
Egy nyűgöm lesz a telekomos nettel, ezt előre látom, a sokkal gyengébb feltöltés, és azért felhőtárhelyet használok, szóval az 500 megabites net mellé kínált 22 megabites up nagyon gyík lesz (most 100 nálam), de a tv és a telefon miatt váltani fogunk. -
GAbre
veterán
Ahogy olvastam márciustól áremelés jön.
Másnak is nőtt a feltöltési sebessége,elvileg valamit emelnek is,és nekem pár napja már meglett az emelés?!Ha nem jön a digi mobil,akkor marad a telenor hálózatán a digi,nem lesz sajátja?
-
válasz
fornettisuti #6119 üzenetére
Egyáltalán nem biztos, terület függvénye minden szolgáltatónál, hogy jobb vagy rosszabb, nekem évekig volt Telekomos vezetékes szolgáltatásom és nem volt probléma azzal.
Az egyik cég most zsebelt be ~400 km optikát, amire a hírek szerint a DIGI is pályázott, de nem jött össze neki.
-
PBA
aktív tag
Nincs rálátásom, sem belső infóm. Drukkolok is nekik, mint vezetékes Digis net használó. Sajnos azt gyanítom, hogy hasonló oka lehet, mint ami pár éve a műholdas szolgáltatás telepítésének akadálya volt. Átmeneti cash-flow zavarok miatt nem tudtak elég beltéri egységet rendelni, nem tudták időben kifizetni a szerelőknek a telepítési díjakat, stb. Ezek viszont tényleg konkrét infók, egy ismerősöm dolgozott nekik akkoriban, és hát nem volt elragadtatva tőlük. A fapadosságnak azért megvannak a hátrányai is.
Szóval simán el tudom képzelni, hogy most sincs annyi pénz, ami kellene a mobil eszközökre, a telepítésekre, a szerelőkre. Nem olcsó muri ez azért. Szerintem emiatt haladnak lassan, megfontoltan, mindig amennyi zseton és erőforrás van épp abban a hónapban, az fordítják az építésre. Kb. ez a megfejtés.
-
p2pp
őstag
Köszi! Számomra követhetetlen és logikátlan, amit, ahogy csinálnak
szerelés ügyben. Lassan, de biztosan kis léptékkel haladnak.
2 éve lett nálunk üres árbóc, de vitorlák (szektorsugárzók) nélkül.
Tavaly felszerelték a vitorlákat.
De se bekábelezve nincsen. Se rack szekrény nincsen.
Ugyanilyen az egész városban. 1 sincs bekötve.
Sztem lassan érkeznek be a cuccok és random szerelik fel őket.
Csak tudják mit csinálnak.
Viszont van ellen példa is vidéken. Ahol gombamód 1 pillanat alatt kész voltak mindennel.
Nyáron, de legkésőbb köv télen visszatérünk erre, mert idén indulni kell
mindenképpen "állítólag". 2.kártyának azonnal el tudnám képzelni.
Mert nálunk a meglévő 3 botrányosan xar.
Mivel határváros vagyunk sajnos.
Tőlünk bármely irányban elindulva 4G+ van. (Megy is).
De itt katasztrófa az egész.
A Digi nagyon jól pozícionálta be a tornyait nálunk.
Csak indulnának már el végre! -
válasz
#20749568 #6088 üzenetére
"Lényegében a legjobb (és legolcsóbban lefedhető helyeket) kimazsolázva nyújtja a szolgáltatását a vezetékes piacon. Nem véletlenül hívják panelszolgáltatónak."
Nem értek hozzá, csak egy gondolatmenet. Mivel a Telekom a Matáv "örököse", tehát az általános szolgáltató, neki kell szolgáltatni olyan helyeken is, ahol jóval magasabb a költsége, és nem éri meg. Ezt kvázi kompenzálnia kell olyan helyek bevételével, ahol ő is olcsóbban szolgáltathat. Ha mindenhol olcsón tudna szolgáltatni, akkor nála is alacsonyabbak lennének az árak, de ki kell átlagolni.
Visszafordítva, ha a telekom is mazsolázhatna, akkor ott tartanánk, hogy a panelekben, meg a városokban van vezetékes net, másol meg nincs? Nem tudom, mennyiben sántít a gondolatmenet."hogy a Digi indulásnak csak a hírére hirtelen mindegyik harmadolta a feltöltős percdíjakat, önként és dalolva.
A Vodafone (Vodafone Tuti) akart javítani a piaci részesedésén és csökkentette az árat. Erre reagált a két T is, köze nem volt hozzá a Diginek."Néhány ember szerint szinte minden a digi miatt (pontosabban a vélt jövőbeli cselekvései előre történő kicselezése miatt) történik a telekommunikációs piacon. Ezt jobb ha megtanulod, és ilyeneken nem lepődsz meg. Mint némely erősebb vízión. Volt már pl. olyan is, hogy felvásárolják a vodafone-t. Csak azért írom ezt, hogy a meglepődésküszöböt be tudd állítani a topikra kicsit jobban.
-
so_ha
senior tag
válasz
#20749568 #6088 üzenetére
"Nem véletlenül hívják panelszolgáltatónak"
Ismeret hiánya. Ott kezdett, azóta több családi házas, társasházi környezetben is szolgáltat. De ne fáraszd magad, hogy utána olvasol, mielőtt egy szakmai fórumban kommentelsz!"mert ahol nincs ... ugye nem volt a Diginek piacbefolyásoló hatása."
Ezen sokat gondolkodtál? Felnevettem, hogy csak ott konkurencia ahol szolgáltat … pedig jó lenne, ha máshol is ..."akart javítani a piaci részesedésén és csökkentette az árat."
Ezt azért Te sem hiszed el, hogy ehhez harmadolni kellett, az évekig tartott kartell árakon?"ahol a Diginek majd lesz lefedettsége ott majd olcsóbb lesz a percdíj"
Profin forgatod ki az ember szavait ... no komment! -
-
so_ha
senior tag
"Nem írhatsz olyat biztosra, aminek nem ismered egy más irányú kimenetelét, mert olyan a gyakorlatban nincs, hogy mi lett volna, vagy mi lenne ha..." Ezt kifejthetnéd nyugodtan, mert fogalmam sincs, hogy mire gondolsz.
"többesszámába úgy beleveszel"
Külön bekezdés általános okfejtés, nem csak Neked szólt, de logikai összefüggés volt a korábbi válaszodra."Arról meg nem a másik szolgáltatóm tehessen már, ha a DIGI-nek nincs valamire kapacitása, pénze"
Ki írt ilyet? Ne csúsztassunk, ne adjál olyat a számba, amit nem írtam, mondtam! Próbáld újra értelmezni amit leírtam!Te írtad: "mégsem annyira éri meg..."
Én válaszoltam: "bőven megérné, ha lenne rá kapacitás az optikai hálózat átépítés, a mobilhálózat kiépítése, és a "sima" ügyfélakvizíció/bekötések mellett" => "Csak" annyi volt a "költői kérdés", hogy miért várja el pár ember a Digi-től, hogy azonnal 100%-os vezetékes net - tv - mobil lefedettség legyen, ha ugyan ezt korábban egyik szolgáltatótól sem várta el, csak azért mert egyik sem így indult. -
Nem írhatsz olyat biztosra, aminek nem ismered egy más irányú kimenetelét, mert olyan a gyakorlatban nincs, hogy mi lett volna, vagy mi lenne ha...
Semmi fontosat nem szoktam elfelejteni, ráadásul a konkurenciának is örülök, az árversenynek is...stb., de ezeket mind leírtam már korábban, ha nem is olvastad.
Olyanokat is írsz, aminek a többesszámába úgy beleveszel, hogy olyat nem írtam, de mindegy, nem fogok ilyeneken vitatkozni, mert nincs sok értelme.
Az bosszant kicsit, hogy a DIGI ül a frekvencián évek óta, nem képes szolgáltatást indítani, másik szolgáltatónál lehet, hogy jobb helyen lenne az.
Arról meg nem a másik szolgáltatóm tehessen már, ha a DIGI-nek nincs valamire kapacitása, pénze...stb. -
so_ha
senior tag
"Ja, hogy az nem, illetve mégsem annyira éri meg..."
Valószínűleg bőven megérné, ha lenne rá kapacitás az optikai hálózat átépítés, a mobilhálózat kiépítése, és a "sima" ügyfélakvizíció/bekötések mellett. Azaz csak Ti vonjátok kérdőre, hogy pár év alatt legyen minden szolgáltatásban mindenhol, ahol a T-nek 20 év alatt sikerült nem kevés Eu-s és kormány hátszéllel megcsinálni. Tudom, egyenlő esélyek, egyelő lehetőségek, de én a futóversenyen biciklivel indulok esete ... azaz más horror bevétel mellett 20 évig kaszált, és közben építette ki a hálózatát, de szerintetek a "hülye Digi" ugyan ezt a bővítést nem képes megtenni pár év alatt, és természetesen töredéke árbevétel mellett, mint a T nyúlt le évtizedekig. Még jó, hogy először a költséghatékony helyeken indít szolgáltatást, majd lépésről lépésre bővít a lefedettségen (most a vezetékes, később a mobil neten), ahogy ezt tették a konkurensek is. Hamar elfelejtettétek, hogy milyen árakon, és milyen szolgáltatást, nyújtottak korábban a konkurensek, ahová a UPC is beletartozik.Ha eddig nem jelent volna meg a netes/tv piacon, akkor a régi sokszoros árakat nyögnétek, de azóta valós versenyhelyzet van ezeken a területeken, nem úgy mint korábban. És mily meglepő, mindenki hirtelen tudott árat csökkenteni, és így sem veszteségesen működnek a hazai környezetben. Ezek után már annyira nem meglepő, hogy úgy összefosta magát a három mobilszolgáltató, hogy a Digi indulásnak csak a hírére hirtelen mindegyik harmadolta a feltöltős percdíjakat, önként és dalolva. Remélem mindenki közös kívánsága, hogy ilyen valós versenyhelyzet legyen a mobilpiacon is, mint az előző két szektorban már megtörtént. Akik nem szeretnének egészséges konkurenciaharcot, azok a mostani szolgáltatók, és érdekkörük lehet, akik "sírnak" is, hogy féltik az eddigi nyereségüket.
-
válasz
Gézengúz #6081 üzenetére
Ennek is van ám másik oldala is: Miért nem megy oda is szolgáltatni a DIGI?
Adná a horror ártól valamennyivel olcsóbban és mindenki menne át hozzá előfizetőnek.
Ja, hogy az nem, illetve mégsem annyira éri meg...
Pont ez a hibalehetőség adott lesz a mobilos frontjukon is, még ha részben más szempontból is. -
tomp
félisten
Szerintetek mennyire elképzelhető folyamat, hogy a telenor esetleg megosztaná vagy eladná a 2100MHz-et a Diginek?
Év végén ugye lejár a 2100MHz-es szerződés a telenornál. Telekommal és Vodával már hosszabbított az NMHH, telenorral még nem. Kialkudnak egy kedvező árat majd felengedi rá a Digi Mobilt beszédre is vagy kompletten esetleg eladja a telenor a diginek a frekit? Ugye a kékeknél új tulaj van. Nála most a költségcsökkentés a fontos. Ez pedig nem lenne rossz anyagilag. 4G mellett minek a 2100-as DC-HSPA neki? Tartalék/maradék 3G-re ott lenne a 900MHz. -
Gézengúz
addikt
Kihasználni sok helyen, hogy nincs más szolgáltató és így horror árakkal dolgozni, még így 18'-19'-ben is, szerintem egy utolsó senkiházi dolog. Nemcsak telefonra, hanem tv-re, internetre is gondolok. Érdekes, ott ahol van digi is, vannak speciális csomagok. És a kedves kormányunk is a T-t támogatja. Mi ez, ha nem kartell? Nagyon bízok a Digi-ben.
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
#20749568 #6073 üzenetére
Tisztaban vagyok vele hogy a nyeresegesseg a celuk.
kali: hogy jon ide hogy kedvencem a Digi lenne? Szemelyeskedest hagyd otthon legkozelebb, majd ha belep a Digi a piacra meglatjuk ő mekkora szeletet fog vagni a tortabol. Egyelore altalanossagban a tobbi szolgaltatorol beszeltem akiket sanyargatnak a törvények és ezért kell egyesek szerint a magas dij...persze flottaban furcsamod a töredékéért szolgaltatnak...
lugosi: hat akkor nagy bűvészek dolgoznak ott hogy az 5milliard többszörösét ki tudjak fizetni osztaléknak....nem gondolod?
-
válasz
#20749568 #6073 üzenetére
Engedd el inkább...
Néhány embernél úgy működik, hogy ha már a kedvencét nem lehet/tudja isteníteni, mert gondok vannak azzal, akkor szidni kell a többit - pedig attól a kedvencnek nem lesz jobb.
Majd ha egyszer elindul a DIGI mobilos szolgáltatása, majd ha egyszer megfelelő szolgáltatást fog nyújtani, majd ha egyszer megoldja az olcsó(bb) díjszabást és amellett megmutatja, miként lehet minden oldalnak megfelelni, akkor lesz érdemes ezekkel a dolgokkal foglalkozni...
-
adam3
aktív tag
válasz
wwenigma #6035 üzenetére
Korlátlan csomagnál is fizetnie kell a szolgáltatónak az állam felé. Nem azt mondom, hogy emiatt indokolt a 40ft egyes csomagok esetén, de azért ma már egy feltöltőkártyás is tud 15ft körül beszélni. Sajnos a bankok esetén a tranzakciós díj elég volt ahhoz, hogy megszűnjenek a kvázi ingyenes számlák, itt is lehet az adó a további csökkentés akadályozó tényezője. Plusz frekidíj (németeknél épp most perelnek az iszonyat magas díjak miatt), állomás infrastruktúra (vas+licenc a vendor felé), bérleti díj, áram, stb... Nem véletlenül nem teljes az RCS lefedettség sem, ennyi pénzből nem lenne profitábilis. És ott még a jogszabályi környezet is barátibb... Ne értsd félre, nem a magas árak mellett vagyok, bíztam én is a Digiben, de egyre inkább tűnik úgy, hogy ez sem váltja meg a világot. Pár kommenttel korábban volt kép a 2G-ről. Ha tényleg kell nekik, az megint plusz költség a core hálózat miatt.
-
ggabor02
aktív tag
válasz
Kronos3000 #6027 üzenetére
Ott nincsen távközlési különadó. Nézz utána, hogy percenként mennyi forintot beszed az állam nálunk a szolgáltatóktól. Nagyon drukkolok a Diginek, de széllel szemben nehéz pisilni.
-
válasz
Kronos3000 #6027 üzenetére
Azért ne hasonlítsátok össze 1:1-ben az ottani digis mobilhálózatot az itteni jelenlegi szolgáltatók hálózatával és lefedettségével mert nem ugyanaz. Meg az adó- és egyéb környezet sem ugyanaz.
-
Stanlee
őstag
Nem lehetetlen, hogy a nemet https://www.satellite.me/ hez hasonlo technologiat is kidolgoztak. Ha egy nemet csaptnak sikerult, akkor egy digi meretu cegnek miert ne sikerulne. iOS-en mukodik, csak valami adatkapcsolat kell hozza. Androidra most megy az alpha test a nemeteknel, a betara en is bejelentkeztem, hatha fogom tudni hasznalni mielott kikerul hivatalosan is.
De ettol meg a foghijas lefedettsegi problemajuk nem oldodik meg.
-
wwenigma
Jómunkásember
Nekem Redmi Note 5-nél dual 4G képes a teló és mindkét sim ugy is lóg, talan igy kevesebbet eszik. A lényeg az lenne hogy vajon egyik slotba Digi sim olcsó telefonalasra a masikba meg egy adatsim korlatlan LTE-re mukodhet e ugy hogy a korlatlan LTE kapcsolatot hasznalja a DIGI sim kommunikációra?
-
enginev3.0
félisten
Beszéltem egy romániában élő sráccal
Azt mondja hogy nagyon olcsó a digi, de sok helyen nincs térerő, inkább csak nagyobb városokbanLehet itthon is így lesz nem?
-
tomp
félisten
válasz
Gézengúz #6005 üzenetére
Majdnem.
Qualcomm Product Support Tools. Azon belül pedig a PDC Tool része.
Telefonon hide menüben bekapcsoljuk a serial portot majd kábellel a gépre rakjuk.
Töröljük a default hálózati profilt majd aktiváljuk a " Telefonica_UK_Commercial" vagy az "India-VoLTE-Vodafone" profilt. Ez után a telekomnál már megy is. Teljesen szűz gyári root mentes telefon. Telenor év végén indította el de még csak erős limittel mert bevezetési teszt állapotban van. Ott még nem tudtam megnézni de ahogyan olvasom ezzel a 2profillal egész európában+ázsiában használható a VoLTE.
itt a videó. Gondolom a Diginél is menni fog. -
tomp
félisten
Ha elindul majd valamikor a hálózat akkor szerintem hanghívásra a VoLTE mellett járható út lehet a VoWIFI is.
Telekomnál már tesztelik, nálam pár napja jelent meg az értesítési sávon az aktív állapotát jelző ikon és naponta pár óráig megy is.
A poén, hogy a telefonom(OnePlus 5) a szolgáltatónál hivatalosan nem is támogatott és alapból nincs is VoLTE kapcsoló. Egy Qualcomm Tools programmal kell aktiválni a fw-ben megtalálható Indiai Vodafone VoLTE profilt és megy is.
Gondolom a Digi VoLTE-t is meg lehet majd így oldani. Azaz nem feltétlenül kell majd hozzá hivatalos támogatás. -
tzabo
tag
M6 autópályán ma Budapest felé feltűnt néhány új antenna tartó szerkezet. Szedres, Dunaújváros, Adony és Ráckeresztúr közelében.
Ezek szerintem az elmúlt néhány hónapban készülhettek el. Céltudatosan nem kerestem őket, csak feltűntek. A jellegzetes Digi-s tornynak mondott alakúak voltak. Nem kizárt, hogy van több is, csak elkerülték a figyelmemet.
Nincs rajtuk még semmi, de eddig ezek sem voltak a helyükön. -
jgreg
csendes tag
Sziasztok! Én egy valamitől nem félek ha még el is indulna a Digi mobil az pedig a frekvencia készlet. Egyesek már most elítélik hogy fuuuu de kevés ez a freki. Na de mennyi emberre kevés? Eddig még nulla az előfizető.
Nem hiszem hogy kígyózó sorok lennének a Diginél ha elindul. Amire meg már sok előfizetője lesz gondolom én addigra beszerez még frekit. A lefedettség még sokat változhat mire elindul. Ugye elvileg legkorábban fél év múlva.....
Aktív témák
Hirdetés
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hegesztés topic
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Változatos hardverbokréta
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest