- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
vz12
tag
Pl.
canvas.Pen.color:=clRed;
canvas.Brush.color:=clBlue;
canvas.Ellipse(5,5,100,100);Ez rajzolni fog egy Piros határvonalú, belül Kék "korongot". RGB is használható.
A vonal (Pen) és kitöltő (Brush) színeket mindig a rajzoló tevékenység ELŐTT kell beállítani, egy adott canvas-on csak 1 Pen és 1 Brush van, ezt a rajzoló utasítások közösen használják. Tehát pl. most egy vonal(50,50,80,80) utasítás Piros vonalat húzna, mert a Pen színe arra lett állítva, itt ugye nincs kitöltés tehát a Brush érdektelen. Szerintem olvasgasd a Help-et, a Delphi-nek elég jó van. -
vz12
tag
Ez érdekes, ilyet én a D3-ban és D5-ben nem tapasztaltam. Ott simán engedte a vonalat túlhúzni a képen, persze a kívül eső részek nem látszottak. Kellett is ez a lehetőség mert pl. a vonal(0,488,488,488); nem húzná végig a vonalat, a (0,488) még rendben van, de a (488,488) kimaradna, a vonal 1 pixellel hamarabb érne véget, ezért a vonal(0,488,489,488); parancsot kellene alkalmazni a teljes vonal kirajzolásához, ez ugye elvileg 1 pixellel kilógna, de az nem látszik, viszont a (488,488) is jó lenne.
Ilyen új Delphi-vel nincs tapasztalatom, de hátha másnak van. A helyedben addig is bátran kísérletezgetnék, gyűjteném a tapasztalatokat, kis kreativitással gyorsan rá lehet jönni sok mindenre és lehet fejlődni önállóan.
Egy észrevétel: A "vonal" eljárást én nem a "RajzClick" eljárás belső eljárásaként definiálnám.
-
vz12
tag
Canvas.Line tényleg nincs.
Canvas.MoveTo(x1,y1) odateszi (x1,y1)-ba a kezdőpontot.
Canvas.LineTo(x2,y2) innen húz egy vonalat (x2,y2)-be előzetesen beállított stílussal (szín, vonalvastagság, stb.), ezután a kezdőpont már itt lesz, a következő LineTo már innen fog indulni ha el nem viszed innen. Szerintem érdemes saját Line(x1,y1,x2,y2) eljárást írni a fenti két eljárás felhasználásával, esetleg a színt és vonalvastagságot is érdemes betenni a paraméterekbe majd felhasználni, úgy "szebb", általánosabb eljárást kapsz.
Egyébként egy MxN-es canvas koordinátái (0,0) és (M-1,N-1) között vannak, és a LineTo-nak tapasztalataim szerint (Delphi 5.0-ig) van egy olyan tulajdonsága hogy a VÉGpont utolsó pixelét nem szereti kitenni, lespórolja.A "canvas" tulajdonságait és eljárásait kell nézegetni a help-ben, van téglalap és ellipszis (kör) rajzolási lehetőség is, stb.
Szerk.: Úgy látom hogy beelőztek, de mindegy.
-
Gyuri16
senior tag
szerintem legegyszerubb ugy, ha mindent egy TImage-be rajzolsz. Megcsinalod a negyzethalot, es aztan onMouseDown event-et figyeled (koordinatakbol konnyen ki lehet szamolni melyik mezore kattintottal).
ezek jol johetnek: image.canvas.line, image.canvas.draw, image.canvas.ellipse... -
Gyuri16
senior tag
ehhez kell keszitened egy sajat osztalyt, ami kezelni tudja a nagy szamokat. ilyet tobbnyire ugy szokas, hogy egy (nagy) tomb integert hasznalsz a szamod elraktarozasara. ahhoz hogy igy mukodjon termeszetesen meg kell irnod az aritmetikat is az osztalyodhoz. egy kis szerencsevel talalsz a neten, es akkor nem kell sajatot irni
ezt a dolgot az okosok ugy hivjak, hogy arbitrary length arithmetic -
-
Hali!
Nem írtad hogy full-os dvd van, van csak "simán leszedett" változat. A fulldvd-n minden progi rajt van ami kell a telepítéshez. Olvasd el a HELP-et ott le vagyon írva, hogy miknek kell lenni előtelepítve.
Leggyakrabban két dolog "hiánya" miatt nem indul el a telepítő
MDAC 2.8
.Net 2.0Xp estében egyik sincs telepítve, Vista-nal(Ultimate) a NET 2.0 igen
Szóval első körben ezt a kettőt telepítsd felFire.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest