Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• 2007

tag

válasz #40993792 #23 üzenetére

"OK, amúgy pont nem az a strapaság lényege vagy veleje hanem a tömítettség"
    Kinek mi...
    Az IPxx-minősítések valóban csak azt indikálják, hogy nem juthat a készülékházba por-illetve víz meghatározott körülmények között. Az ütésállóságra nem használnak ehhez hasonló szabványokat. Alighanem egy ilyen B2100-as, ne adj' Isten egy Ericsson R310-as jobban bír egy nagyobb esést, mint egy Defy GG ide vagy oda. És abban is biztos vagyok, hogy egy Defy Pro felépítésű teló is jobban bírná.Hogy továbbmenjek, pl. a SIEMENS M65-ről nem is állította senki, hogy bármilyen szinten vízálló lenne (nem is az), de lerítt róla hogy egy igazi, ütésálló strapateló.
    Nekem egyébként fontos az ütésállóság (egyik kedvenc sportom a sziklamászás), meg a vízállóság is (a természetben ez mindig gondot jelent, az első telefonom egy esőben akart meghalni, a másodiknál megvonták a garanciát, mert elvileg beázott. Abban az évben volt egyébként az a nagy aug. 20-ai vihar, amikor már mindenkinek volt telefonja, és mondták a hírekben, hogy az emberek megrohamozták a mobil szolgáltatókat, mert mindenkinek beázott a telefonja. Én akkor határoztam el, hogy nincs értelme mást venni, mint "strapatelefon"-t.

Új hozzászólás Aktív témák