- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
Domike
tag
Nehogy sértésnek vedd, de érdekelne, h. hol tanitanak ilyet.
Nforce esetén sem igaz amit irtál, ott a ramok független csatornán lógnak, és a vezérlő dönti el mint1 forgalomirányitó rendőrként, h. éppen melyik csatorna felé tereli az adatot.
Intelnél ez máshogy van, a 64 bites modulpárok össze vannak fogva 128 bitesnek, ennek megfelelően azonos időben 64 helyett 128 bites adatvonalon rohangálnak a bitek. -
Domike
tag
Szvsz elhangzott itt minden lényeges.
Helyetted nem dönthetünk.
De összefoglalom neked az elhangzottakat.
Dual modban kb 20-40% effektiv sávszélesség növekedést érhetsz el, én nem mértem a sajátomat, de érezhetően frissebb, lágyabb, szárazabb érzés.
Dual módot kizárólag egyforma méretű modullal érhetsz el.
Van esélyed, h. 2 különböző modullal menni fog, mint Biker kollegánál, én ennek valószinüségét alacsonyra helyezem, de pontosan senki nem fogja megmondani neked.
2 1forma modullal már nagyságrendekkel jobbak az esélyek, de nem 100%, mint dDiego esete tanusitja.
Biztos eredményt az alaplap gyártója által ajánlott kit-tel érhetsz el.
Ha fentiek közül 1ik sem nyeri el a tetszésedet, akkor lemondva a dual módról tehetsz mellé elvileg bármilyen modult, de még akkor is ott van a lehetőség, h. nem lesznek hajlandóak a békés 1üttélésre.
Egyéb kivánság? :P -
Domike
tag
Sztem jobban jársz, ha duálban hajtod a 2x256-ot, ha tudsz venni _pontosan_ olyan modult, ami most van. Egyébként eltérő gyártmányú és/vagy szervezésű ramokkal nem single módban is lehet probléma.
1ébként a dual mód lényege dióhéjban és konyhanyelven az, h. megnöveli a memória sávszélességét olyan módon, h. mivel a (kitüntetett slotban levű)modulpárokhoz nagyjából párhuzamosan fér hozzá azonos időben, az adatokat váltakozva mind2 helyre irja-olvassa. 2 ilyen slotpár van a lapon, ebből következik, h. csak 2 vagy 4 modul megy dualban, olyan pedig nincs, h. 2 dual + 1 single.
Aktív témák
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- Mikrotik routerek
- Gitáros topic
- Parkside szerszám kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest