- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
szki
őstag
AMD Proci NB freki nem csak BE procinál emelhető (BE esetén azt hiszem 10 helyett 13-as a max szorzó, azaz 2600).
Nem BE AMD prociknál megoldás az EC ("FSB") emelése 200-ról pl 240-re. Ekkor 1333-ra állított ram valójában 1600 MHz-en fut, és a CPU NB 2400 MHz-en. Prockó meg 20% tuninggal. -
szki
őstag
válasz
HaZsolt #3093 üzenetére
Okés, de nekem Low Voltage, azaz 1,65V-os ram, mely i7-hez van kitalálva. Nálad meg eleve 1,9V-ot ad meg a gyártó: [link] [link]
Most a Giga AM3 lapomban OCZ LV 1600/CL7 ram van, és stabil is ezen az értéken.subaruwrc: "ő kérte"
1,65V-os ramok, és i7 mellé lettek kitalálva. Gondoltam anno, hogy nem célszerű AM3 lapban sem nagyon túllépni a feszt. Ezek szerint tévedtem, és megküldhetem 1,9v-ig legalább pár tesztre majd -
szki
őstag
válasz
subaruwrc #3081 üzenetére
Hát ez tényleg nem semmi AM3 lapban
Milyen alaplap?
Milyen beállításokkal sikerült elérni?
Ram fesz, CPU NB fesz?
Kellett-e extra hűtés?
Privátban is jöhetVan nekem egy 1600/CL7-es OCZ DDR3 PC3-12800 Platinum AMD Edition Low Voltage ramom (OCZ3P1600LVAM4GK), mely Giga 790FXT-UD5P lapban PII X2@X4 B50 procival (C2) stabil 1,7 V-on.
Nincs szűkségem tuningra, de egyszer próbáltam 1666 MHz-en, de nem jött össze. Nem tudom, hogy a ram, lap, vagy a cpu imc gyenge-e...
Azért mégis csak kíváncsi lennék mit bír a ram, ezért érdekelnek a beállítások
Persze egy i5 mellett lehetne igazán meghajtani...
A ramot a Taiwani ocz gyárban gyártották 2-3 hónapja. -
szki
őstag
Szerintem csak LGA1156-os lapokban lehet kihasználni. AMD-s konfigban még nem nagyon láttam 1700 MHz felett stabilan működő DDR3-at. De AM3-nál gyakran az 1600 MHz is akadozik...
Itt kérdezz rá, hogy mely alkalmazásokban tapasztalták a gyors memo előnyeit: Intel Core i5 7xx / Core i7 8xx "Lynnfield" (LGA1156)Szerintem 4 GB 1333/CL7 vagy 1600/CL9-es ram mai világban szinte mindenre elég.
-
szki
őstag
válasz
Celithrandi #2852 üzenetére
Én OcUk-tól szoktam venni. DHL 3-4 nap alatt meghozza: [link]
-
szki
őstag
válasz
Celithrandi #2848 üzenetére
Mire használod a gépet?
3x2GB i7 mellé ideális.Amúgy DDR2 800/CL4 vagy DDR3 1333/CL9 mindenre elég a mai világban
-
szki
őstag
válasz
Khaosz55 #2758 üzenetére
Nem érted mit mondok.
A linkelt teszt már 1 éves és 1600 MHz-es DDR3. Az 1800 MHz-es csx teljesen más. P55 lap meg i5 csak 1 hete van a világon. Itthon sincs sok ph-snak.
Persze attól még jó lehet a ram, ha nincs a memory support list-en a ram. De én inkább támogatott ramot vennék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobil flották
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Revolut
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged