- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
csirkés11 #6923 üzenetére
Nem tudom, nem vagyok médium.
Neked kell megtalálni a megfelelő VCore-t, de szerintem 1.25 - 1.35V környékén lehet elkezdeni keresgélni.
Az FSB-t 450MHz környékére célszerű belőni, azt minimális MCH/NB/FSB feszemeléssel tudni fogja a lapod.
Ez ugyan nem tartozik közvetlenül a topic tartalmához, de javasolt először visszavenni a RAM és CPU szorzókat, és egyedül a lapot belőni a neked megfelelő FSB-re (legyen most 450MHz), és megnézni, miket kell megfeszelni a stabilitáshoz. Ha ez megvan, akkor jöhet a CPU, majd a RAM freki, végül az időzítések, és sok-sok tesztelés, próbálkozás, reboot... -
válasz
csirkés11 #6920 üzenetére
Keversz néhány fogalmat a tuninggal kapcsolatban.
Ha jól értem, 400MHz-es FSB-n szeretnéd hajtani a CPU-t, ami a Q9400-as szorzójával 3.2GHz-et jelent, Ez még nem plafonig húzás persze. Ha a RAM-jaid bírják a 900@cl4-et, akkor javasolt a 450MHz-es FSB-t megcélozni, 900MHz-es RAM frekivel (1:1-ben hajtva). Ez már 3.6GHz-es EC-t jelent a procinak, amit még talán vinni is fog, ha kicsit megfeszeled. Ha a RAM-ok nem bírják a 900MHz-et cl4-en, akkor nyugodtan hajthatod őket cl5-ön is, nem olyan nagy a teljesítménybeli különbség a két beállítás között, vagy nekiállhatsz kísérletezni, hogy 4-4-4-12 helyett 5-4-4-12-n, 5-4-5-12-n, stb. hajtod, majd megméred pl. Everest-tel, hogy melyik ad jobb teljesítményt az adott FSB/CPU beállítás mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- Házimozi haladó szinten
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Napelem
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- ZIDOO médialejátszók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Kutya topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- Eladó Új állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dymo LabelWriter 400 hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest