- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz
feco100
üzenetére
A helyzet az, hogy ezen egy másik ventillátor nem fog segíteni.
Amennyiben ugyanilyen maximális fordulatszámú ventillátort szerelsz fel a hűtőbordára, akkor az biztosan hangos lesz. (A lapátok számának, kialakításának függvényében lehet különbség hangerőben, de nem számottevő.)
Amennyiben pedig egy garantáltan alacsonyabb (pl. max. 1500 RPM) fordulatszámú típust, akkor az óhatatlanul kisebb hatásfokú hűtést fog jelenteni.
Én abban sem vagyok biztos, hogy az alaplapod életkorában "direkt" módon kell keresni a problémát.
Nézd meg légyszíves az alaplapod verziószámát! Előfordulhat, hogy van BIOS frissítés, amely megoldja a problémát.
Könnyen lehet ugyanis, hogy az alaplapi ventillátorcsatlakozó "bugos" kicsit.
Én is éppen emiatt frissítettem most az alaplapom BIOS-át a legutóbb megjelent változatra. Nálam nem a CPU hűtő ventillátorát szabályozta rosszul, hanem a házventillátorokat cserélte fel, és "detektálta" rosszul az alaplap.
A BIOS frissítésben javították ezt a hibát.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M4 32GB RAM 1TB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- 44999 FORINT MacBook Pro 17" i7 2.6 GHz 8GB RAM 8 ciklus az akkuban!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest