- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huami Amazfit Bip okosóra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Banggood tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Predator2
addikt
Vissza kaptam a pénzem. Kénytelen voltam Live Chat-et használni, 0 angol tudás mellett is sikerült. Igaz sokszor türelmetlen volt velem a csávó, de a lényeg, hogy megvan.
Hogy rendeljek legközelebb, hogy ez még egyszer ne történjen meg?
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Topikgazda
válasz Predator2 #21351 üzenetére
Sajnos nem tudsz semmit, mert ezt a Magyar Posta kavarta el, ott lopták el náluk és erről a BG nem tehet. Én még nem hallottam olyanról hogy Magyar Posta egyszer is beismerte volna hogy náluk is lopnak, mert simán elveszni egy küldemény nem tud.
Ez pedig hazugság: Annak esetleges kézbesítését, illetve elveszését, valamint visszaküldését sajnos a legjobb szándékaink ellenére sem tudtuk megállapítani.
Vannak információim, hogy igenis meg lehet állapítani hogy pontosan mi történt, csak a lopás beismerése és annak feltárása hogy ki a felelős nem egy szívesen végzett munka.
Konkrétan meg lehet állapítani hogy hol tűnt el és nagy valószínűséggel még az adott személyt is, vagy a felelőst. Van saját biztonsági szolgálatuk akik képesek lennének elkapni a tolvajokat is.
És mindig e mögé bújnak: , azonban elveszés esetén - mivel nem minősül könyvelt küldeménynek - a postai szolgáltatókat nem terheli kártérítési kötelezettség.
A UPU (Nemzetközi Postai Unió) szerint azok, amiket ők prime levél kategóriába soroltak azok könyvelt küldemények, nem véletlen hogy 2019-ben kitaláltál hogy az Lx kezdetű azonosítós prime levél lett, így semmi felelősségük nincs szerintük.
Pl. a holland és belga posta felé ezeknél a darabáras elszámolást használják, hiszen könyvelt, nem pedig a nem könyveltek kilogrammos díj elszámolását, ahol 1 kg nem könyvelt küldeményért fizetnek majd annyit, mint az egy darab Lx jelzetű küldeményért.
Szóval a normál kézbesítési költséget kérik a másik postától, de itthon csak kilós besorolásúként bánnak vele.[ Szerkesztve ]
-
Predator2
addikt
Sajnos nem tudsz semmit, mert ezt a Magyar Posta kavarta el.
Most lehet rendelni Banggoodról? Vagy várjam meg a februárt a kínai újév miatt?
Ugyan ez a kérdésem Ali kapcsán is.>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
RVR400
veterán
Magyar Posta sztori:
2021.11.16-án a csomagom már Miskolcon volt, majd 18-án visszakerült ismét a központba, majd cirka 1 hónappal később rákérdeztem, hogy mi a helyzet vele, és diszkréten sikerült annyit közölniük, hogy TECHNIKAI OKOK MIATT nem tudják kézbesíteni, de igyekeznek elhárítani a problémát... Azonban ez hetek alatt sem sikerült, és azt sem lehet tudni, hogy milyen technikai ok lehet, amikor már a területileg illetékes főpostán volt a csomag, épp csak a helyi postára nem lett kiadva kézbesítésre...
-
Topikgazda
válasz RVR400 #21355 üzenetére
Hibás a rendszerük, azoknál is kell valami bejegyzés a vámolásról amiket egyébként nem kell és addig a programban nem lehet kézbesíteni, függetlenül attól hogy fizikailag ott van náluk és kezedbe nyomhatnák. Az informatikai függőség rossz formája, amikor ember nem bírálhatja felül programot. Ez azért van mert buták ezt felismerni.
-
Csörsz
csendes tag
Nem tudok sima bankkártyával (Zen) fizetni, csak a paypal jelenik meg. Ez változott, vagy valamit rosszul csinálok? (A fizetés előtt természetesen a "proceed to checkout" gombra kattintottam.)
-
Digitalis
senior tag
Rendeltem egy nyomatékállítós, állásszög variálható motoros csavarhúzót, de nem ezt kaptam. Küldött márka ugyanaz, de a típusa nem. Amit küldött a Banggood az feleannyiba kerül, és semmi nem állítható rajta, nagyon basic. Nem is tudom használni, amire kéne... Egyértelműen bizonyítható, hogy leadott rendelés és a küldött árú köszönőviszonyban sincs egymással. Megírtam a szupportnak, hogy én nem ezt a lovat akartam, mellékeltem fotókat is. Járt már valaki hasonlóképpen, mire számíthatok?
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Zkele
lelkes újonc
válasz Digitalis #21358 üzenetére
Nekem volt a #21207 ben leírt hasonló esetem, mondjuk annyiban más, hogy teljesen más termék jött. A termék visszaküldése és megérkezése után visszautalták a Paypal-nak a pénzt. A postaköltséget az én kontómra utalták, így kb. 1000 HUF-al kevesebbet kaptam vissza.
Esetemben nem volt opció, hogy küldik a kívánt terméket, hanem azt ajánlották, hogy visszadják a pénzt és a terméket újrarendelhetem akkor már másfélszeres áron. A másik ajánlatuk az volt, hogy fogadjam el a tévesen küldött teljesen más terméket az oldalukon szereplő ár kb. kétszereséért.
-
Van 508 BG pontom. De ha beteszek egy Poco M3 pro-t a kosárba, akkor nem tudom beváltani. Hogy lehet ezt felhasználni?
[ Szerkesztve ]
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
Ha beváltom ilyen vip cuccra az vajon működik? -2$ posta vagy lehet olyat is, hogy -990Ft telefonra. Lehet kipróbálom. Azt a skót mindenit
szerk: csak egyet lehet megadni, vagy a VIP3 2$ posta, vagy a 990Ft smartphone. Genyók ezek. Tényleg minek akkor ez a sok pont, elhasználni nem lehet.[ Szerkesztve ]
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
Megjött a Chuwi ubook. Csak a tablet+töltő. Így azért nem annyira jó az ár. Fáma futár hozta, 1 nap késéssel. Nem is telefonált a futár, csak bekopogott. Elnézést se kért, hogy 1 nappal később hozta, mint jelezte a cége.
A tabletről: arra amire kell elég a teljesítménye. Passzív hűtése van, teljesen hangtalan. YouTube közben langyos. Office 2016 fut normálisan, összetett excel is, meg 200 oldalas docx is.
5ghz wifi ok, Bluetoot ok. Hangszórója is elég hangos szerintem. Védőfólia van rajta gyárilag. Windows 10 automatikusan aktiválódott.
Nem küldöm vissza, de egy paypal reklamációt megérne szerintem. Igazán odaírhatták volna, hogy nem alap tartozék a billentyűzet. Miért a faq-ból kell ezt megtudni. Nincs is nekik, de a chuwi saját boltjában sincs. Aliról meg vám+áfa gondolom, 20e lesz.Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
martonl
senior tag
Nem tudom, volt-e már, de az lenne a kérdésem, hogy a Bg.-ról rendelt áru ÁFA tartalma EU. szállítás esetén nem számolható el, azaz nem vonható le az ÁFA tartalma? A számla, ami letölthető, tartalmilag jó, cég névvel van a regisztráció, rajta van a 27% ÁFA, de azt mondja a könyvelő, hogy magyar adószám kéne az eladó adatainál. Ehelyett egy olyan sor van, hogy VAT: és kilenc szám. Ez lehet valamilyen ÁFA kód, vagy csak sima ottani adószám, ami nem jó semmire?
-
Topikgazda
válasz martonl #21375 üzenetére
Egy kicsit téved a könyvelő, EU-s adószám is jó, nem kell magyar. Bár nettó áron is eladhatnak neked és akkor nincs mit elszámolni.
Az a BG kínai adószáma.
De röviden maradjunk annyiban hogy a Banggood számlán a felszámolt áfa sehogy sem igényelhető vissza, a terméket bevételezteted, tovább adhatod és ennyi.
Szerintem az eladási ár így is kevesebb mint nálunk a visszakért áfás ár, el kéne fogadni így.[ Szerkesztve ]
-
Ra3
őstag
Sziasztok, mennyire jellemző az mostanában hogy out-of-stock dolgokat árul a BG, úgy hogy ez csak fizetés után derül ki?
2015 óta rendelgetek innen és az aliexpress mellett eddig ezzel a webshoppal voltam a legjobban megelégedve, de ez most annyira nem tetszik.
Az idén leadott két rendelés mindegyike ilyen, fizetés után látom hogy processing, és a részletekben ott van hogy a január elejei rendelésemet 15.-e környékén, a tegnapit pedig február elején tervezik feladni.
Közben az is kiderült hogy az első rendelésben lévő termék már decemberben se volt nekik, aki akkor rendelt annak azóta is folyamatosan tologatják a határidőt.
Leginkább az zavar hogy még most is elérhetőnek mutatja mindkettőt, simán vehetnék belőle újra, azt se tudni hogy hányadik vagyok aki a beérkező cuccokért sorban áll.
Tudom hogy lehetne törölni is, de akkor vadászhatom össze máshonnan, plusz pontokat, allowance-t is ellőttem ezekre, nincs kedvem ezért is egyezkedni hogy adják vissza.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
zsamiatt
őstag
miért ne lehetne vissza igényelni? Nem a cégtől igényled vissza hanem a NAV-tól. A NAV pedig megkapja a BG-től a te áfádat. De egyébként nettóban kellene adnia és akor nem kellene ezzel foglalkozni.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
Topikgazda
válasz zsamiatt #21380 üzenetére
Akkor igényeld vissza és viseld a következményeit. Nem magyarázom bővebben, mert nem topik téma és nem kellene belemélyednünk, de amit írtál az nem működik: A NAV pedig megkapja a BG-től a te áfádat.
Szóval ha valaki ilyet csinál esetleg ossza már meg a tapasztalatait, aztán kiderül hogy megerősíti-e az én információimat.A NAV akkor sem adja vissza az áfát ha egy adott termékre kétszer van beszedve és ott mindkét összeg a számlájukon és törvények tiltják a dupla áfáztatást.
Az AliExpress átutalja nekik a holland adóhivatalon keresztül az áfát, ahol a befizető személy, a vásárlás és a termék is azonosítva van.
A Magyar Posta amikor mondjuk 1 hónappal később megérkezik újból beszedi az értéke után az áfát és a követő hó 20-ig átutalja az áfát úgy ahol a befizető személy, a vásárlás és a termék is azonosítva van.
Összevethető a két beszedés. Mivel már legalább 30 napja megkapta az áfát, az újbóli beszedést nem kellene befogadnia, mert bűncselekményt követnek el, mert erre is van paragrafus a BTK-ban. Hivatalból vissza kellene utalnia és a Maygar Postát is rendbe szednie, mert a béna feldolgozási rendszerük miatt történik a dupla áfáztatás, de semmi nem történik.
Ha te visszaigényelsz olyan áfát ami nincs náluk, te szintén bűncselekményt követsz el.[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
na es mar meg is erkeztunk
miert szajkozza az EU hogy bajok vannak a jogallammal.....
ezen a peldan keresztul mar Marika neni is megertiCSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Topikgazda
válasz vandor01 #21382 üzenetére
Sajnos igen, egyszerűen egy egyszerű külföldről történő vásárlás kezelésénél beleütközünk ilyenekbe. Nagyon elszomorító.
Az ilyen szakmainak tartott, hívott topikban elő sem kellene kerülni, mert vitákat gerjeszt, de sajnos ez is a mindennapjainkhoz tartozik, pedig nem igazán kellene hogy így legyen. Lehet hogy nekem sem kellett volna leírni. -
gunar74
csendes tag
válasz zsamiatt #21380 üzenetére
Akkor mint laikus, jó lenne, ha valaki egy leírást adna arról, hogyan lehet cégként a Banggoodról nettó áron vásárolni. Vagy ha nem lehet, továbbértékesítőként, vagy akár céges felhasználóként miként vonható le a termék ÁFÁ-ja. Nem visszaigényelni szeretném (bár megtehetném), hanem levonni. És ha már itt tartunk, ugyanezen kérdés fennáll a többi beszerzőhelyre is. Eddig én csak az Ebayról tudtam vásárolni ÁFA mentesen EU-ból úgy, hogy leegyeztettem az eladóval. De ott is kifizettem a teljes bruttó árat, elküldtem a cég EU. adószámát és az eladó visszatérítette az ÁFÁ-t. Nem politizálásképp, de pl. ha én beszerzek egy árut és továbbértékesítem szabályosan, akkor a vevőm gyakorlatilag 2x fizeti ki állam bácsinak az ÁFÁ-t. Még egyszer is sok, nemhogy kétszer. Import vonallal meg nem szeretnék foglalkozni, nem tudok vagonszámra árut behozni, hanem eseti feladatok vannak. És gondolom ezzel nem vagyok egyedül.
-
Topikgazda
válasz gunar74 #21384 üzenetére
Hogy akarod levonni az áfát? Ha nem visszaigényled. A BG azt írja hogy áfás az ár. Te mint cég nettó áron akarsz tőlük vásárolni? Akkor velük kellene egyeztetni, de nekem kétségeim vannak afelől hogy ez működne.
Finoman fogalmazva itt az áfásnak mondott ár is nettó, mindegy hogy a számlájukon mit írnak. Csak leírtam. Senki nem tudja hogy kinek fizetik be és hogyan a papíron lévő áfa értéket.Gyakorlatilag nem fizet kétszer áfát. Csak feltételesen írva, te megveszed németországi eladótól, ha áfás az ár az a német adóhivatalhoz megy.
Ha te ezt úgy adod tovább hogy a német áfát nem igényelted vissza, a beszerzési bruttó áron adod el, a vevő csak a magyar áfát fizeti ha áfás áron adod tovább, persze a német áfás ár lenne 27%-al növelve. De ez fikció. EU-n belül nem kell 2-szer fizetni áfát, mert nem a fentiek szerinti a HÉA szabályozás.[ Szerkesztve ]
-
zsamiatt
őstag
a befizetendő áfádból vonod le. Az áfa levonás és a vissza igénylés két különböző dolog. Hozzá teszem a NAVtól is vissza lehetne igényelni. Az európai bíróság pont a NAV ellen hozott döntést arról, hogy nem tagadhatja meg az áfa levonást/vissza igénylést azért mert az eladó "játszott" az áfával. Az, hogy a BG, hogy számol el a NAV-val baromira nem kellene, hogy izgasson.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
Topikgazda
válasz zsamiatt #21386 üzenetére
Ne haragudj de tőle kérdeztem. hogy miként szeretné ezt megoldani, mert nem egyértelmű amit írt és te egy másik szituációt írsz szerintem.
Ez volt a kérdése: Nem tudom, volt-e már, de az lenne a kérdésem, hogy a Bg.-ról rendelt áru ÁFA tartalma EU. szállítás esetén nem számolható el, azaz nem vonható le az ÁFA tartalma?Milyen befizetendő áfa van itt amit te írsz? Nem világos.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz zsamiatt #21386 üzenetére
Pontosan erre gondolok. De vissza is igényelhetném, ahogy írtad is. Az ÁFA bevallásba kéne gondolom betenni, csak éppen kérdés, melyik sorába. Nem vagyok könyvelő, de nekem azt mondták, ott meg kell adni magyar, vagy EU. adószámot. A Bg. számlán ilyen nincs, hanem egy VAT: és kilenc jegyű szám, ami szerintünk a kínai adószám. A számla többi része jó, biztosítási díjak kivételével 27% ÁFÁ-t számláz.
Ha ÁFA nélküli számlázásra lenne lehetőség, abba szerintem nem mennének bele, leleményes a magyar.
V/: a normál forgalom mellett természetesen keletkezik befizetendő ÁFA. Így működik a vállalkozás. Ebből vonható le a költség- ill. beszerzett anyag, vállalkozáshoz igénybevett szolgáltatások stb. ÁFÁ-ja. És ennek egy része a Bg.
Elnézést, igyekszem most már egy accounton lenni, gunar74 is én vagyok, csak azt a hwapró miatt csináltam. Valahogy nekem nem jött le, hogy az ide is érvényes.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz zsamiatt #21389 üzenetére
Rendben, akkor szerinted hogyan tudja megoldani, mert ezzel lehet hogy másoknak is adnál segítséget.
Az AliExpress esetén a 150 € alatti beszedett áfá-val nincs gond mert az azonosíthatóan a NAV-hoz kerül a holland adóhatóságtól az IOSS rendszer miatt, még a vásárló is azonosított. Ha meg több az érték azt a szállító itt Magyarországon szedi be és küldi a NAV-hoz[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz zsamiatt #21390 üzenetére
Gondoltam erre én is, csak mint írtam, én nem vagyok könyvelő, bár előbb-utóbb biztos meg tudnám fogalmazni.
V/: hiába azonosítható minden, az Alinak is EU adószámos számlát kéne adnia, de gondolom ők sem adnak. Ha nem adnak, akkor tudtommal ÁFA bevallásba se tehető be. -
Topikgazda
válasz martonl #21392 üzenetére
Az Aliexpress nem véletlenül a holland adóhatóságon keresztül küldi az áfát a NAV-hoz, nekik holland adószámuk van, az eBay-nek meg német, másképp nem tudnának az IOSS áfabeszedési szabálynak megfelelni. A számláikon utalnak is rá. Szerintem ezek EU-s adószámok.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
Az Ali meg az Ebay nem piactér oldalak? Az Ebayen nekem közvetlenül a kereskedővel kellett megállapodnom a számlázásról és nem maga az Ebay küldte a számlát. Meg gondolom vásárolhatok hagyományos módon EU.-n kívüli kereskedőtől is. Ez esetben vagy maga a kereskedő fizeti meg az ÁFÁ-t gondolom, vagy automatikusan vámeljárás alá vonják az árut, ha Mo.-ra érkezik. Vagy arra gondolsz, amit ők Global Shipping-nek vagy mifenének hívnak? Ott meg tényleg be van szedve az ÁFA, de valahol írják, hogy az nem visszaigényelhető (levonhatónak attól még lehetne lennie). Mert ők azt írják. Alin már rég vásároltam.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz martonl #21394 üzenetére
De piac oldalak, de úgy változott mag tavaly július 1-től a szabályozás hogy a náluk árusító kereskedők helyett 150 € értékhatárig nekik kell beszedni az áfát. Mivel ezen értékig nincs vám egyszerűbb az egész. Ez van az Amazon, a Wish esetében is.
Lényegében az az elméleti logika hogy az eladótól megveszik a terméket és az eBay vagy az AliExpress adja el nekünk, azért így találták ki hogy ne legyen túlságosan bonyolult az adminisztráció és ugye ezek a cégek nem tudnak csak úgy eltűnni.
Ha EU-n kívüli a kereskedő és nincs bejelentkezve az IOSS rendszerbe, ott megy a hagyományos vámolás és áfa fizetés a szállító által, ott elméletben te nettó áron kellene hogy kapd, hiszem részedről importálás történik, a kereskedő exportál, így nem kell az ottani állam felé áfát befizetni, hiszen a termék nem a belső piacon kel el, ezért nem áfa köteles.
A GSP is átalakult az eBay-en, máshogy működik.[ Szerkesztve ]
-
LantosBerry8
senior tag
Sziasztok! Tudnátok ajánlani olyan tabletet, ami megbízhatóan üzemel valamilyen úton módon falra is szerelhető és nem drága?
Arra kellene, hogy a házban lévő "okos" dolgokat a saját appjukon belül könnyen elérjük (vízmelegítő, hőszivattyú, lámpák, kamera, később nyitás érzékelők, stb....)
Nem egy erőgépre lenne szükségem, csak a megbízható működésre :)
A segítséget előre is köszönöm -
Pityu99
tag
Kis érdekesség, ilyet még nem láttam, csak Alin. Banggood CZ raktárból rendeltem, mégis Németországból jött. Magyar Posta hozza, sima CIxxxxDE követési számmal. Pedig vártam a Packetás emailt, erre nézem banggodon, hát német követési számot írtak be. De legalább most nem akadt el Feuchtban, hamar be is ért az országba.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a Banggood szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honda topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- PlayStation 5
- Külpolitika
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest