- Huawei Pura 70 - fura lettem
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
-
Mobilarena
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dippe
tag
Vééégre megjött a Kingroon alis hotend. A Juupine "eltűnt" útközben 1,5 hónap után, de ezzel nem volt komplikáció.
Rendeltem egy X1C és egy P1P-t is kíváncsiságból. A leírásuk ugyan eltért, de a termisztoron kívül minden azonos. Tehát az ócóbbat érdemesebb rendelni (X1C ebben az esetben).
Az utángyártott termisztor-fűtő egységgel kapcs van tapasztalat? Érdemes azt használni, vagy szereljem át a gyárit? -
dippe
tag
dugesz77hez hasonlóan én sem hiányolom a jobb hűtést a fejen. Szerintem sem szűk keresztmetszete a rendszernek.
Viszont van amikor zárva van a doboz/túl magas az asztal hőmérséklet -> meleg levegővel próbál hűteni. Ilyenkor jól jönne valami kívülről hideg levegőt betápláló megoldás. -
szaki7
tag
Azt olvasom, hogy a ragasztóstift segít, de pontosan miben is?
Segít leválasztani a kész munkadarabot az asztalról vagy segít hozzátapasztani, hogy ne essen le? (Mindkettőt olvastam már.)
X1C Pritt Stifttel nyomtattam eddig mérnöki lemezre PETG-t, de most elkezdett menet közben leesni a munkadarab, pedig minden nyomtatás után megtisztítom a bed-et körömkefe+fehérítő mosóporral.[ Szerkesztve ]
-
poli27
Topikgazda
válasz Scofield007 #4846 üzenetére
Eryone l vagy a bambut is megveheted azt az ams felismeri magától pl
[ Szerkesztve ]
-
fabula
őstag
Valószínűleg romlik a lemez felülete, de lehet kapni a Bambunál rá öntapadós cserematricákat. Szerintem ki kellene cserélned rajta.
A ragasztó szerepe anyagfüggő, én PETG-nél használom a túl jó tapadás ellen (felszakíthatja a lemez felületi bevonatát meg az üveget is), amúgy meg ha tiszta a nyomtatólemez, nekem minden is tapad rá ragasztó nélkül.
Mások szokták tapadásjavítónak is használni pl. ABS vagy ASA esetén, mivel azok hajlamosak felgörbülni, ha nincs elég meleg a nyomtatókamrában és az alsó rétegegek gyorsabban hűlnek, mint kellene. Nekem zárt kamrában a 45-50 C fok közötti hőfok eddig bevált ragasztó nélkül, de ASA feletti ún. mérnöki anyagokat még soha nem nyomatattam.
Most tervezem a Nylont kipróbálni alapos szárítás után közvetlen fila szárítóból nyomtatni, ha lesz időm vele szórakozni (ti. mindenféle hangolás nyomtatása).[ Szerkesztve ]
-
fabula
őstag
válasz Scofield007 #4846 üzenetére
Szerintem a Sunlu is jó filament, én már sokat elnyomtattam gond nélkül.
-
TheProb
veterán
BS béta másnak is irreálisan sokáig szeletel és kiakasztja a gépet?
+1: Tervez valaki ehóban rendelni Bamutól sub-os filamentet? Csatlakoznék vagy rendelnék az enyémre és társulókat várnék.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
poli27
Topikgazda
Jó ez a Makerword, ezért fizettem 3,73€ összesen
-
dippe
tag
Csájníz' hotend élménybeszámoló:
Elvileg Kingroon, de szerintem egy gyárban készül mind.Összességében egészen pontosan legyártották.
Problémák:
- a hűtőbordába az egyik fej nem ment bele, megszorult. Csiszolni kellett. Kapott 1200 majd 2000-es papíron kis igazítást a problémás helyeken, majd polírozást.
Először azt hittem csak passzos, de nem, így kicsit megnyomtam. A kiszedésnél rendesen megfeszegettem, de nem tört el - masszív.
- a "rugó" ami a helyén tartja a fűtőbetétet elég gagyi. Szerintem nem elég rugalmas, és pontatlan. Érdemes lehet a gyári tartalékot felrakni helyette, de én az enyémhez már nem nyúlok hozzá a köv. pasztázásig
- a GD900 paszta elvileg 200 fokig jó, persze nem gondolnám kritikusnak a haszálatát. A biztonság kedvéért a bambuval kentem. Megjegyzem a gyári fejen ki van száradva a paszta, szóval az sem csodaszer.Eltérések a gyárihoz képest:
- szilikon zokni vékonyabb (hőszigetelés?)
- a gyári borda homokfúvott szerintem, a csájníz ahogy esik úgy puffan felületű kicsit. De nem gáz. Szerintem fekete eloxálás van rajta, a gyárin nem tudom mi a bevonat anyaga.
- a gyári borda vastagabb lamellákat tartalmaz, de nem jelentősen
- a gyárin végigmegy az acélcső, az utángyártotton nem. Viszont alig látszik, de a bordára raktak kis "chamfer"-t, le van törve a bevezetésnél az él. Szóval nem fog elakadni a filament.
- a gyári vezetékeken picit vékonyabb a tefloncső, pont annyival, hogy könnyebb beilleszteni a vájatokba.Összerakás:
Vigyázat, fordítva is össze lehet rakni, és akkor a vezetékek nem érnek el a vájatig!
Direkt az utángyártott termisztorral és kerámia betéttel raktam össze, látni szeretném hogyan viselkedik.
A pasztázás, beszerelés játékos volt, a vezetékek megfelelő helyre rakása elég szívás. A vezetékek hossza, minősége okésnak tűnik, a gyárihoz hasonló méretű. Csatlakozóval sem volt gond.Kalibrálás:
Összerakás után elindítottam a kalibrálást, és "lefagyott". Még kétszer ugyanaz. Pedig az elején szépen melegedett a nózi. A gép kijelzője nem írt hibát, de megnéztem Orca-ban, és ott kiírta, hogy fűtés gond van. Aztán észrevettem hogy lemaradt a szilikon bugyi. Szóval tanulságos, hogy észreveszi a hiányát, de nem írja ki.Utánanéztem picit, és nagyon úgy néz ki, hogy egyedi igény alapján gyártották a ventit. Szóval részemről nem tervezek más márkával szórakozni -> majd rendelek +1 gyárit. Bár a venti felrakás már gyerekjáték volt a többihez képest...
Teszt:
Érzésre mintha picit gyorsabban melegedne a csájníz, de nem tudom mérésekkel alátámasztani. lehet hogy pszichológia...
A fejhez adott sima 0.4 (nem a CHT) nozzle-al nyomtatok épp 150mm/s-el. Ugyanazt a tárgyat nyomtatom, mint pár órával ezelőtt. Flow-t, K-factort nem állítottam.
Nem látok eltérést.Szilikon levétele nélkül is cserélhető a fej. Most bement a CHT - holnap játszok majd vele.
[ Szerkesztve ]
-
2thletme2day
őstag
Miért ilyen drága mondjuk a basic filament? Nem kéne lejönnie az árból a membership kedvezménynek? Az ABS, a basic pla és a matte pla is benne van a membership programban. Vagy csak az összegzésnél jön le a kedvezmény?
Amúgy nekem ma megint írnom kellett a supportnak a pontbeváltás miatt.. Ez már a harmadik alkalom.. Mondjuk most legalább pár óra alatt megcsinálták az account review-t.
Én meg egyelőre csak gyűjtöm a kuponokat. Hátha 11-én tényleg hoznak valami újat.
[ Szerkesztve ]
-
2thletme2day
őstag
Ezt láttátok már? Szerintem zseniális! Akár erős kétoldalú ragasztóval a nyomtató műanyag oldalelemére is fel lehetne ragasztani ha nincs AMS. Szerintem ez nagyot fog menni.
[ Szerkesztve ]
-
ptesza
senior tag
válasz 2thletme2day #4870 üzenetére
Zseni. Még várok a nyomtatással mert biztosan megmoddolják majd páran.
-
poli27
Topikgazda
válasz 2thletme2day #4869 üzenetére
Lejött a végén 8€ tekercsenként, ugye 8db ot lehet venni
-
poli27
Topikgazda
Láttam én is, csak a görgő kialakítása nem tetszik, mert ha elenged a pillanatragasztó leesik az orsó De szeritnem tuti moddolják majd azt megvárom
-
dippe
tag
Én azt látom, hogy van némi szórás a minőségben, de nem vészes. Nem a gagyi kategória. Ha egyszer össze van rakva, utána többet nem kell vele foglalkozni.
A rugóból, pasztából a tartalék gyári mehet rá -> nincs többlet költség.
A többi okés, napi használatra biztosan jó. Még az is lehet, hogy CHT-vel jobb lesz mint a gyári. Majd kiderül.
Cserébe amit kapsz
- 1db acél CHT nozzle 700Ft vs ~4-6eFt gyári
- és nem kell mindent is szétszerelni, szívni a vezetékeléssel ha pl. 0.4-ről 0.6-ra akarsz átállni
Ha van pénz gyárira, akkor ventistől mindenestől egyben összeszerelve kell megvenni. Úgy tényleg PnP.
Részemről drága lenne gyárival kísérletezni, mert szeretném tesztelni a 0.2-t, .6 és .8-at is. -
2thletme2day
őstag
Bambuéknál lesz black friday deal. Mondjuk nagy dologokra nem számítok mert ígyis jól fogyhat minden cuccuk. [link]
-
kovacszk
senior tag
Használ valaki 0,6 nozit? Ma cseréltem gyári profil a nyomtató és a filament is (pla). Olyan mintha rectract után 2-3cm-t nem extrudálna. Már 0,1mm retractnál tartok, de még mindig csinálja.
[ Szerkesztve ]
A jó kolléga nem csak igér, be is tart!
-
Nunder
őstag
Egy kis Bambu Studio trükk, nekem tegnap esett le, hogy ez működik (nem röhög, együttérez )
Több modell egyidejű kijelölése lehetséges a szokásos "drag-select" móddal is, ehhez mindössze a Shift billentyűt kell lenyomva tartani, majd a bal gombbal simán lehet dobozos kijelölést csinálni.
Eddig a "jobb klikk -> Select all" vagy az egyesével jelölős "Ctrl+bal klikk" módszerrel dolgoztam, a normál bal klikk nyilván forgatja az asztalt.
kovacszk: Pár dolog:
- 0.6-os profilt választottál?
- Nyomtató menüjében átállítottad a nózit (nem tudom, hogy lényeges-e, de én minden cserénél átváltom)
- Filament profil szintén a gyári? Nem lehet, hogy egy felülírt retract-os profillal mész, ami 0.4-re volt jó?
- Száraz az anyag? Lement a bed leveling normálisan? Nem volt fila ragadva a nózira?[ Szerkesztve ]
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
kovacszk
senior tag
Minden rendesen 0.6-ra állítva, bambu pla profil. Mintha most kapcsoltam volna be a nyomtatót először. Mindegy milyen sebességgel nyomtatom 50-250-i ugyan ilyen.
-
kovacszk
senior tag
Egy egy fal vastag kis faroknak kéne ott lenni, de nem ér össze, a harmadik képen is látszik pici kihagyás a kitöltésben.
[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
válasz 2thletme2day #4881 üzenetére
Köszi, erre én is kíváncsi leszek, hogy mit adnak.
Ha jól értem 140 eurós vásárlástól jár valami.
Erősen meg kell gondolnom, hogy mit veszek. Lehet egy 0.2-es gyári fejet, egy ventit, teflon csövet, szűrőt, filamet vágó kést, fej tisztítót vennék. De ezek nagyon ráérnek, csak akkor, ha jó deal lesz. -
kovacszk
senior tag
válasz adriankoooo #4891 üzenetére
Kicsit lassítsd le és a külső falad nyomtasd először, az simít rajta valamennyit.
-
Dalee
aktív tag
Rugót honnan lehet hozzá beszerezni?
-
ptesza
senior tag
válasz adriankoooo #4891 üzenetére
Próbáljad ki a változó rétegvastagságot. [link]
-
adriankoooo
senior tag
válasz kovacszk #4892 üzenetére
Külső falnál először ilyen fura lett a z seam. Így ezt visszakapcsoltam. Viszont a másik amit írtál, lelassítva, jelentősen nőtt a minőség.
@ptesza
-
Új hozzászólás Aktív témák
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest