- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Emunem
senior tag
Ha valakinek szigetelt ház kellene ABS/ASA anyagokhoz. Tömítés. Nem enyém, csak gondoltam hasznos lehet valakinek.
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
Itt a javított verzió, + egy szélesebb tömítési felülettel, és egy teljesen sík felülettel is elérhető. (Visszajelzések alapján, meg helyi igények miatt).
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
A MakerWolrd miért van Beta státuszban?
"... hát persze ..."
-
fabula
őstag
Nekem P1P-n va Vision házzal, tegnap nyomtattam ABS-t és 52 C fok volt a belső hőmérséklet 100 C fokos asztallal egy 25 C fokos helyiségben. Nem is vetemedett semmi. A nyomtatás után 15 perc kellett, hogy 40 C fokra lemenjen a belső hőmérséklet. Akkor mire jó ez a tömítés? A P1S-eken meg az X1-eken akkora hézag van a gyári üveg és a ház között, hogy ott ennyire szellőzik? Csak azért kérdezem, mert én még nem láttam közelről egyiket sem .
-
Diocles
aktív tag
Nekem Windowson és Macen is rendszeresen crashel több elmúlt Bambu Studio verzió is, én csak úgy voltam vele, "ez ilyen".
-
Emunem
senior tag
kb 2-3mm-es rés van, és ha bekapcsol a szürö (amire csak bambu slicer-ben nincs kihatásod) akkor érzed, hogy ott is mozog a levegő minimálisan... Ha nem zárt helyen van a nyomtatód, akkor bizony ott és a kakiló helyen keresztül remek huzat keletkezik. (nálam nincs ilyen gond, mert szekrényben van)
"... hát persze ..."
-
TheProb
veterán
P1S-nél tudja valaki, hogy a chamber fan mi alapján pörög annyin, amennyin? Valszeg vak vagyok, de se fila, sem printer beállításoknál nem látok rá vonatkozó settinget. És általában 3rd party filamentnél visít 100%-on by default. Hogy lehetne ezt állítani?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
-
aktív tag
Sziasztok!
Bambu PETG, kellene egy kis help, nagyon fosok az overhang részek.
z
250 fokon nyomom , sebességek eléggé vissza vannak véve, illetve tárgyhűtő ezek a részeken 100% megy. -
ptesza
senior tag
A benchy orrésznél az az él inkább 60° körül van. Szerintem az másik anyaggal sem lesz tökéletes. Már 45° nál is biztosan lesz olyan réteg ami a 'levegőbe megy. Gondolom nem benchy-t nyomtatsz és ezt csak példaként mutattad. Ha van lehetőséged akkor tervezd át a problémás letörést kisebb szögre.
-
TheProb
veterán
Eryona ASA-val próbálkozott valaki? Most kezdtem el először ASA-val és eddig szívás. 1:1-ben generic ASA profillal katasztrófa az overhang. csináltam temp tower-t, ott megami érdekes, hogy még 260on nyomtatva is nettó nulla a layer adhesion...
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
ptesza
senior tag
válasz TheProb #8028 üzenetére
Nekem is van két guriga. Textured PEI plate esetén 100°C nál már okés volt a tapadás. Nekem mindig van rajta egy vékony réteg Bambu folyékony ragasztó. Azt nem tudom, hogy anélkül is jó-e. A kamra felfűtés nagyobb daraboknál fontos lehet, nehogy vetemedjen. Szerintem a ventik állnak, úgyhogy csak a sebességgel meg a rétegvastagsággal tudsz kísérletezni. Poli kidobta ha jól emlékszem
-
TheProb
veterán
Tapadással pont nincs bajom, layer adhesion (értsd: törik a layer-ek mentén, mint ha muszáj lenne. 250-260 fokon nyomtatva) és overhang gondokat írtam.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
-
-
TheProb
veterán
Na, ha esetleg nálad jó, akkor oszd már meg pls a beállíásokat, mert ez eddig egy rémálom. Az hogy 260-on is szétvának a rétegek... Meg lewarpol a supportról...
#8035fabula: Feltételezem a belső, ambient temp emelése a bedhez való tapadásnak kedvez csak, nem? A rétegtapadást, stb-t nem befolyásolja.
-
Joshi
titán
válasz TheProb #8041 üzenetére
Én inkább az Orcát használom, de rétegtapadási gondom egyik szeletelővel se volt soha.
Ez az 50 C°-ra való felfűtés a 100 C°-os Bed-el nagyon lassú történet. Pedig már maszkoló szalaggal le is ragasztottam az ajtó réseit. Nem igazán hatékony ez a megoldás. Természetesen az AUX is megy, különböző fordulatokon.
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
Töltsd fel egy .3mf-et valahova és oszd meg. Vagy elég a filament profilról 1-1 screenshot az első 1 tab-ról. (printing profileban csináltál valami mókert estetleg? sebesség, bármi, ami releváns lehet)
Próbaként azért nézd meg, hogy kézzel el tudod-e törni a rétegek mentén a nyomatot.
-
Emunem
senior tag
válasz TheProb #8028 üzenetére
Hali, én nyomtattam, sok szívás meg idegeskedés után, meglett a jó beállítás nagy darabok nyomtatásához.
Kezdöréteg: 250°C Többi réteg 245°C
Bed temp: 100°C végig.
Max volumetrikus speed: 6mm³/s
Nincs hütés az elsö 3 rétegnél
Tárgyhütö max fordulatszám: 50%Csinálj Orca-ban Pa-t kalibrálj PA Pattern-el, régebben Fabula leírta a mikéntjét, de a default beállítással is be lehet jól kalibrálni.
Esetleg csinálj egy max flow rate kalibrálást is, mert annál egyből látod, hogy neked hol lenne a pont megfelelő gyorsaság, aminél elég jó a tapadás is. (mm/s)Fűtés: Kb 1/4 résznél fent van nálam a bed, 100 fokon elöfütöm, ha nem szekrényben van akkor takard le egy porkóccal, ha gyorsabban akarod, hogy felfütsön, aux csak ilyenkor 20% pörög, kb 15 perc alatt fent ban 40°C-om, ott már el lehet kezdeni a nyomtatást. Ha biztosra akarsz menni, akkor 25 perc. (kb 50 lesz)
nagyjából ennyi. Sok sikert.
"... hát persze ..."
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest