- Huawei Pura 70 - fura lettem
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
-
Mobilarena
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
poli27
Topikgazda
válasz 2thletme2day #4551 üzenetére
Írj nekik, amúgy mennyi idő alatt jött össze a pont?
-
2thletme2day
őstag
Mire válaszolnak, lehet meg is oldódik a dolog. De majd írok azért nekik. Pont ezért kérdeztem van-e valakinek tapasztalata ezzel mert ha csak 1-2 nap akkor kb tényleg megoldódik az ügy mire reagálnának.
10.23-án este töltöttem fel a modellt ami most elég jól megy.
[ Szerkesztve ]
-
poli27
Topikgazda
válasz 2thletme2day #4553 üzenetére
Melyik az ?
-
poli27
Topikgazda
Segítetek kitalálni megszerkeszteni, mi kerüljön még bele az összefoglalóba?
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz 2thletme2day #4556 üzenetére
Pont attól jó hogy egyszerű, de közben meg zseniálisan jó az összhang. Grat, ezt leszedem én is.
-
poli27
Topikgazda
válasz 2thletme2day #4556 üzenetére
szerintem is tök jó, én is kinyomtatom, már meg is rendeltem a ledet hozzá aliról Az aljába a lyuk azért van oda befér az elemtartó?
[ Szerkesztve ]
-
2thletme2day
őstag
Igen. A két laposelemes verzió fér oda be.
Ti tudtok nyomtatni most? Nem látja a nyomtatót a szeletelő sem és a bambu handí sem.
Tegnap felraktam az új firmware-t. Lehet az a ludas vagy nálam van valami más probléma? Újra akartam párosítani a nyomtatót a handyvel de azt írja, hogy cloud hiba van. -
poli27
Topikgazda
válasz 2thletme2day #4561 üzenetére
Nekem hiátlanul megy, most indítottam el a fádat nyomtatni
[ Szerkesztve ]
-
fabula
őstag
válasz 2thletme2day #4561 üzenetére
A Bambu status szerint mindne rendben van, itt tudod megnézni [link] .
-
Joshi
titán
Ideiglenesen egy külső led tápról kipróbáltam a világítás módomat. Egyelőre überbrutálisan világít már 1db led csík is. Konkrétan erről a ledcsíkról van szó. Ami nekem nagyon fura, hogy a fej olyan közel megy a ház oldalához, hogy még ez a vékony ledcsík se fér el ott ahol piros X-el jelöltem. Szerencsére fölötte már jó. Szerintem egyszerűbb megoldás a tető alá körbe beépített ledcsíknál, és nem utolsó szempontból olcsóbb is. Habár ez a led csík 12V-os, amihez kell venni adaptert és relét is, hogy szoftverből is kapcsolható legyen.
Nagy kérdés még az, hogy a zárt házat hogy fogja bírni a led, mert azért melegszik.
[ Szerkesztve ]
-
2thletme2day
őstag
Ah, ez egy hasznos oldal. Ez mehetne is az öszefoglalóba szerintem. Kószönöm.
Amúgy rájöttem mi lehet a baj. Megváltoztattam a makerworld-ös felhasználónevem de a nyomtatón még mindig a régi volt az orcával meg bambu handyvel ellentétben. Kijelentkeztem a nyomtatón a régi felhasználóból de a Bambu handy az istennek nem tudja bindelni az újat. Na mindegy. Most hagyom... Holnap újra próbálkozom.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz 2thletme2day #4565 üzenetére
a nyomtatón is törölted a menüből?vagyis slicer, handy, és nyomtató is kell.[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
szaki7
tag
Végre kibonthattam az X1C Combót.
Nyomtattam egyet a tárából és egy saját darabot.
Hát a Tarantulámhoz képest nagyon nagyon!
A gyári csomagban kaptam összesen három felületet PLA-hoz és egy felületet PETG-hez, de én csak PETG-vel nyomtatok.
Felmerül ezért a kérdés, hogy mi történik, ha a PLA-s lapra PETG-t nyomtatok?
Csináltatok már ilyet? -
2thletme2day
őstag
válasz Mr.Csizmás #4566 üzenetére
Megvolt mindegyik.. Nálam van gond a hálózattal. A telekomos mesh egyik egysége behalt úgy néz ki.
-
Mr.Csizmás
titán
[Elegoo PLA 1kg fehér] 4200 (papírgurigás!)
-
ptesza
senior tag
-
fabula
őstag
Ezt a Bambu Lab Official User Group-ról ( [link] ) hoztam, lehet jó lenne betenni az összefpglalóba, hogy azok, akik most vesznek Bambu nyomtatót, ne itt kérdezősködjenek mindne elemi tudnivaló után egyenként.
"Akár tapasztalt szakember, akár lelkes amatőr vagy, vagy csak most lépsz be a 3D nyomtatás világába, szinte minden, amit a Bambu nyomtatódról tudnod kell, itt található: [link]
A Bambu wiki az alapbeállítástól kezdve az első használatig, egészen a fúvókák dugulásmentesítésén át, sőt az alkatrészcserékig tartalmaz rengeteg témát.
Könnyebbnek tűnik posztolni és megvárni a válaszokat, de gyorsabb és garantáltan pontos, ha csak átugorsz a wikire, és rákattintasz arra a részre, amire szükséged van. Arra jutottunk, hogy a csoportban sokan adhatnak válaszokat, de gyakran azok hiányosak és esetleg pontatlanok is lehetnek.Szóval, ha most kaptad meg a Bambut, kérlek, menj a wikire. És ha már itt vagy egy ideje, nézd meg és tanulj valami újat!"[ Szerkesztve ]
-
2thletme2day
őstag
válasz Mr.Csizmás #4570 üzenetére
Köszi. Erre rápróbálok. Rendeltem is 2 tekerccsel. Úgyis jönnek az ünnepek, a fehér mindig jól jön.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz 2thletme2day #4574 üzenetére
voltnincs
-
fabula
őstag
válasz Mr.Csizmás #4575 üzenetére
Akkor feszültség sincs .
-
poli27
Topikgazda
válasz 2thletme2day #4553 üzenetére
Nekem is ugyanez van... mert az egyik feltöltött modell mar 120 nal jár... azert ez nem szép dolog...
-
axlfsi
veterán
-
kovacszk
senior tag
Egy P1S-el csatlakoztam a csoporthoz. 2 épített nyomtató, köztük egy voron sw-vel a hátam mögött. Eddig csak az SD kártyán lévő kaparót nyomtattam ki, de még keresem az állam. Ilyen minőséget fél6harmad sebességen tudtam csak elérni.
Minden tesztben kiemelik hogy hangos, aki már rakott össze 200 körüli tempót tudó nyomtatót annak ez halk
Hogy negatívumot is említsek a világítás egy kalap kaki, az elsők között egy rendes ledszalagos világítás lesz a projekt.A jó kolléga nem csak igér, be is tart!
-
Joshi
titán
Nem úsztátok meg, ma se maradtok nyomtatási project nélkül.
Etetőhajó akksi tartó konzol. A súlyelosztás végett előre is készítettem egy akksi tartót. Ezt szándékosan szerelhetőre akartam csinálni, hogy a későbbiek folyamán könnyedén el lehessen távolítani. Én a FreeCad-et használom, szerintem egyszerű használni. Kicsit szokni kell mi hogy van benne.
Egyébként ez egy versenyhajó test, meg a cucc is ami benne van. Eszi is az aksit mint a barom.
-
Joshi
titán
Enyém a hajó. A hajótest elvileg versenyzésre tervezték, én is úgy vettem. Ez nem gyári, gondolom valaki építette. Iszonyatosan megy. Nekem bojlis etetőhajónak kellett, de azért ha akarja akkor csapathatja az ember. Van még mit csinálni rajta mint pl hajócsavar védőrács. Mondjuk azt jobb lenne rozsdamentes acélból. Meglátjuk.
-
2thletme2day
őstag
Tegnap írtam ticketet a makerworld supportnak. Ma délelőtt engedte beváltani a pontjaimat. Most este kaptam választ a supporttól egy sablon szövegetkb "majd meglesz ha meglesz" tartalommal és várjak türelmesen. Közben már ott csücsülnek a gift cardok az accountomon. Azért így, hogy már nincs a trending cuccok között a modell (1. oldal 4. modellje volt a legjobb hely mielőtt kivették onnan) jelentősen megcsappant letöltések száma, de azért apránként nődögél. Ingyen AMS a cél.
Az nem lenne túl elegáns megoldás. Amúgy fel kell tölteni a forrásfájlt az stl mellett. Az meg sok modellnél nincs fent csak az stl.
-
Imy
veterán
Igen nem a bambuval, hanem az építettel. De a Bambuval töredék idő alatt meg lett volna. Utoljára jó 1 éve nyomtattam, de már csak idő kellene az összerakás folytatására.
Én eddig a Buggy-t raktam össze, az működik, a Buggster csak ki van nyomtatva, a Landy hardtop meg félig van kész. -
szaki7
tag
X1C Combo-hoz a Sunlu filamentet ajánljátok?
Spectrum Arctic White-ot használok most, de újabban 75 mm-es dobon árulják, ami nem megy bele a tartóba a "kis pöcök" miatt. -
poli27
Topikgazda
válasz 2thletme2day #4590 üzenetére
Nem kell feltölteni a forrás fájlt Hiszen ha nem akarod megosztani nem vagy kényszeríthető erre...
-
poli27
Topikgazda
Én sokat elnyomtattam már, nyomtasd ki az AMS hez a Hydra modot, és elég sok filament bele fog menni Nekem ez volt az első mikor megjött az AMS... egyszerű és gyorsan be is lehet szerelni, az izzószál feederek is picit megvannak döntve kifelé, nincs annyira közel a tekercsekhez mint a gyárinál...
-
bbmt
senior tag
Ha valóban remixet csinálsz úgy, hogy az engedélyezve van, akkor azzal nincs gond, az optimalizálás nem számít remixnek. Ha a tervező engedélyezi a sharinget azzal sincs gond. A printables-en vannak akik a thingiverse-ről alakítanak át dolgokat és saját néven teszik fel, de mindig megemlítik az eredetit link-el együtt. Ez így korrekt. Hivatkozás nélkül, saját néven feltölteni, mintha te tervezted volna, nem korrekt.
A kanál a gyengék villája
-
fabula
őstag
Én sok Sunlu filamentet nyomtattam már el AMS-ből is és eddig semmi gondom nem volt vele, igaz nem X1C Combom van, hanem csak egy P1P Vision házban és AMS-el .
Az AMS még gyári, nem nyomtattam bele Hydra modot, mert eddig minden filament orsót is vitt, ami nekem van, de tervben van később. -
poli27
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- BestBuy topik
- Androidos tablet topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Autós topik
- Spórolós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest