- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lookup
tag
Köszönöm az infót! TPU-val még sosem dolgoztam és nem voltam biztos benne.
A PETG viszont nekem sosem tapadt túlságosan a PEI lapra (se enderen, se bambun), mindig pont csak annyira amennyire elvárná az ember.
A generic profilok meg olyan jók, hogy még egyszer sem kellett flowt vagy pressure advanceot állítanom egyik anyagomhoz sem. Mindegyiknél csináltam destruktív tesztet az első nyomtatás után és sehol sem találkoztam rendellenes töréssel.
Egyedül a gyári benchy gcodenál volt rossz a pressure advance érték a nyomtatóhoz kapott PLA basic filamenthez. De a magamnak szeletelt fájloknál az is hibátlan volt... bár ezt el is várja az ember saját filamenttől, saját géppel -
brumi1024
veterán
Mert alapjaban veve ugy is a flow lesz a szuk keresztmetszet, plane PETG-nel/TPU-nal, nem a beallitott maximum sebessegek. Egy jo iras errol.
[ Szerkesztve ]
-
tothferenc
senior tag
Sracok, lehet volt mar, de ne kovezzetek meg. Ma megjott a ket filament meg a tartalek lap. A nyomtato gondolom kulon jon. De ahhoz hol talalok nyomkovetesi szamot? Az emailben csak ennyit kaptam: [kép]
i5 2500k + 8GB RAM + Gigabyte R9 270X 4GB ~ iPhone 13 mini - MediaPad M3
-
Lookup
tag
válasz tothferenc #5155 üzenetére
Az email szerint még nem küldték el a nyomtatót. Oda van írva mellé, hogy "unfulfilled" a rendelésnek azon része.
-
poli27
Topikgazda
A Bambu PLA tougról mi a vélemény, valaki használta már sokat?
[ Szerkesztve ]
-
-
fabula
őstag
A lila Nebuló ragasztó szappanos melegvízzel és mosogatószivccsal simán lemosható és jó elválasztónak a PETG alá vékonyan felkenve nedves szivaccsal. Én így szoktam használni és bevált.
A nyomat aljáról is lemosható, ha látszik, nedves szivaccsal letörölhető.
Azért a lila, mert felkenéskor vagy lemosáskor jól látszik, mert nedvesen lila lesz.[ Szerkesztve ]
-
poli27
Topikgazda
-
-
Tomika75
tag
Na most meg vagyok lőve!
Nem tudom megvenni a nyomtatót, mert 300K a limitem a kártyán és nem tudom telefonon feljebb emeltetni mivel nem tudom a Tpin kódomat, hogy rohadjon meg!
Milyen más lehetőségem lenne még?
SOS-ben kellene a válasz...
Köszi!
Ui.: próbálom kisilabizálni a PayPal-os fizetést,de ott csak a bankkártyám van megadva amin ugye 300 a limit és nem tudom hogyan tudnék pénz áttenni rá?[ Szerkesztve ]
-
poli27
Topikgazda
X3D FLEXBOX (Stackable X1/P1 boxes) by DutchWorkX3D | Download free STL model | Printables.com
Ez a két fiókos verzióban
-
poli27
Topikgazda
Hát nem tudom meddig adja a Bambu a kuponokat de remélem jó sokáig 26kg filamentet vettem 1 hónap alatt 56e ft ot fizettem rá
-
ptesza
senior tag
válasz 2thletme2day #5170 üzenetére
Magyarok nagyon árérzékenyek ...
De most lehetnek változások, mert se új modelre , se print profilra nem ad semmit.
Van egy print profil ami pár nap alatt majdnem 300-nál jár de semmi...
Valamit rosszul csináltam? -
poli27
Topikgazda
válasz 2thletme2day #5170 üzenetére
Sose volt elég kuponom
-
Tomika75
tag
válasz kentucky #5165 üzenetére
Nincsen Revolutom és a PayPal-ra sem jöttem rá hogyan kell pénzt tenni a számlára?
Megrendeltem más fizetési opcióval: SEPA-val ami nem tudom mi,de a rendelés sikerült csak nem tudom hogyan fogom kifizetni? Gondoltam ez a banki utalásos mód viszont nem küldtek semmilyen számlaszámot amire át tudnám utalni csak azt, hogy gratulálnak a filament klub tagságomhoz. Ma 8-kor nyit a bank ahol be tudom állíttatni a limitet és esetleg kártyáról kifizetni, de addigra vége az akciónak. Próbáltam tickettet írni, hogy most mi lesz,de állandóan kidob a rendszer. -
ptesza
senior tag
válasz Mr.Csizmás #5175 üzenetére
A generic profilban 55°C van a Textured PEI plate-hez. Már nekem is okozott selejtes darabot. 60°C amivel már nem volt tapadási gondom.
-
Lookup
tag
Van valami ajánlott riser az üveg tetőhöz ami nektek bevált? Én ebbe kezdtem bele, de annyira nem tetszik nyomtatás után ezért lehet be se fejezem majd...
Olyat keresnék amibe lehet extra ledet tenni és vannak zárható szellőztető nyílások rajta a PLA / PETG nyomtatás miatt. Nem akarom mindig kitámasztani vagy levenni az üveg tetőt. -
ptesza
senior tag
Engem is érdekel. Jó lenne az AMS-t kicsit feljebb emelni, hogy az üveglap dönthető legyen. Egy csomó hő ki tud menni ha már ujjnyiira is nyitva van. A LED világítás sem árt mert már kicsit unom a zseblámpázást.
[ Szerkesztve ]
-
ptesza
senior tag
Ki van próbálva. A makerworldön is fenn van.
-
Imy
veterán
Én gondolkodtam a világítás updatelésén, de minek? Amennyit kell látok. Minek zseblámpával nézni? Ott a kamera. Elindítom a nyomtatást, ránézek néha telefonról vagy gépről, és végez. A kislányom is látja így, van amikor elötte ücsörög.
Nekem egy ikeás szekrényben van a nyomtató, éppen ki tudom nyitni az AMS-t, így nem emelem meg a tetejét. Igazából mióta megvan (kb 100 órát nyomtattam már vele) azóta a tetejét meg sem mozdítottam.
Én az ajtót nyitom ki ujjnyira, annyira, hogy a szekrényajtónak nekinyiljon. -
Scallion
senior tag
Megjött a Alis bambu knocking fej amit ajánlottatok.Az kell mondjam egyáltalán nem kelt gagyi benyomást. Egyébkén ez is ferde ugyanabba az irányba ugyanannyit úgyhogy biztos vagyok benne hogy ennek így kell kinézni.
-
Imy
veterán
Az utángyártott lapokra a QR kódokat mivel ragasszátok fel? Öntapadós matricára nyomtattam, de leválik a lapról a meleg miatt, a textured PEI esetén pedig a texturált felület is alapból problémás.
-
fabula
őstag
válasz kentucky #5165 üzenetére
Mivel mostad? Már sokszor leírtam, de megint: szerintem a legjobb módszer a lemosásra bármilyen felületű lemezre a melegvizes DM-es Denkmit szappanos alapos lemosás egyszerű mosogató szivccsal a dörzsis részét használva. utána szárazra törlés papírtörlővel a száleinél fogva és kb 2-3 prcig még hagyom száradni szobahőmérsékleten. A Denkmit szappan azért jó, mert nem tartalmaz semmi adalékot, olyan mint a régi mosószappanok. Manapság már minden szappanba, mosogatószerbe kerül illatosító meg kézkímélő meg még ki tudja milyen adalék, ami okozhat problémákat. Hidd el, már évek óta használom a Denkmit szappat a fent leírt módszerrel és eddig nem volt tapadásproblémám (csak ha elállítódott a nyomtató beállítása ).
Eddig bármire nyomtattam, minden jól tapadt lemosás utánaa PLA-val, de más anyagokkal is.
Ha a texturált lemezt csak IPA-val mosod, az nem szokott elég lenni (de máshoz se mondig), mivel az apró recékbe beragadt zsiradékot, előző más típusú anyagmaradékot (pl. PETG) nem mossa le, inkább csak elkeni, amitől még rosszabbul tapad.
Pl. ha textrurált PEI lapra PETG-t nyomtattam ragasztó nélkül, akkor utána a PLA egyáltalán nem tapadt rá, de miután lemostam szappannal, már is újra tapadt rendesen. Ebből is látszik, hogy miért lehet a két anyagot egymás támaszaként használni, nem tapadnak egymáshoz .[ Szerkesztve ]
-
Scallion
senior tag
A denkmites nem mr csizmás? Te a lila nebulo vagy, nem? Egyébként hihetetlen ,de a mosogató alatt találtam egyet. (Anglia északi tenger partja) gondoltam kipróbálom. Hát mikor meglátták nálam majdnem kivégeztek, hogy azt itt nem lehet kapni és anyósom csempészte ki folteltávolításra. Azért kipróbáltam suttyomban és tényleg jó .
[ Szerkesztve ]
-
Scallion
senior tag
Majd csak elérnek olyan szintet. Nekem az tetszik, hogy itt valóban ingyenes a bankszámlavezetés a kártya az átutalás a készpénzfelvétel. Én sokszor vásárolok paypay creditre ,nem azért mert szükséges volna hanem, mert jól mutat a credit historydban.És automatikusan emelik a hitelkeretedet, ha jól viselkedsz.
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- ASUS U-65GA 650W PSU asztali számítógép 80 Plus ATX tápegység
- Asus B85M-E, Intel i7-4790 + rézmagos gyári hűtő, Hynix 4x8GB (32GB) 1600MHz RAM
- TRUST GXT 101P Gav - vezetékes gaming egér -- rózsaszín
- RAZER Kraken Kitty V2 Black wired gamer fejhallgató
- Kingston HyperX FURY 2x4GB (8GB) DDR4 2666MHz MEMÓRIÁK
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest