- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BJanee
tag
válasz
manaszon #33715 üzenetére
A kérdésedben végülis benne van a válasz is: mivel a lap csak pci-e 1.0, ezért csak azt a sebességet, szabványt képes támogatni, vagyis, ha beleraksz egy 2.0-s kártyát, vissza fogja venni a sebességét. Az, hogy megéri-e, neked kell eldöntened, én azt mondanám, hogy a jövőbeli esetleges bővítés miatt érdemes 2.0-s kártyát venned, mert ha esetleg valamikor lecserélnéd az alaplapod és ott állnál egy 1.0-s kártyával (nem is tudom, hogy gyártanak-e még ilyet...), akkor szívod a fogad...
Szóval szerintem érdemes, max. addig használod így, de végülis a döntés a tied -
BJanee
tag
válasz
dealerman #33689 üzenetére
Ha nem tervezel vele, akkor felesleges. Nem tudom, milyen vga-ról van szó, de ha nagy az árkülönbség, nem éri meg. Ha két ugyanolyan kártyáról van szó, két memória méretben, akkor nem fogsz észrevenni semmit, még nagyobb felbontáson sem. A memória vezérlő nem mindegy, hogy hány bites, szerintem 64-est ne vegyél, min. 128-ast. Valamilyen szinten előre kell tervezni, ha egyszer lecseréled a monitort és fullhd-ban akarod használni, akkor ne érjen meglepetés. Az olcsóbba azért nem érdmes invesztálni, mert úgyis le fogod cserélni, később megint veszel egy akkor kis kategóriának számító vga-t. Akkor inkább most vegyél egy jobbat. De a kérdésedre a válasz, az 512-es és 1gb-os között nagyon elenyésző a különbség két ugyanolyan kártya között....
-
BJanee
tag
válasz
norbikra #33687 üzenetére
Nos, 25k alatt esetleg ezt ajánlanám, ha mindenképpen újat akarsz, ha használt is jó, akkor van választék hardveraprón, böngészni kell. Esetleg egy másik 7750, bár gondolom, ezek után nem akarsz ugyanolyat, de sztem másik gyártó kártyáját kipróbálhatod.
Am. azt a videókártyát ki tudod próbálni másik gépben? Mert nem biztos, hogy a kártya rossz.
Apropó, azt írtad, hogy netezéshez, filmezéshez kellene, arra elég lenne 10k-s kártya is.... -
BJanee
tag
válasz
BomiBoogie #33684 üzenetére
Egyet csippan a gép, ha minden rendben (ha van rá kötve speaker). Ha nincs, akkor a hdd kerregéséből hallhatod, hogy próbálja betölteni a wint.
-
BJanee
tag
válasz
djdaniel #33675 üzenetére
Itt akkor vagy a fogalat, vagy a vga adja meg magát, tehát akkor ezek szerint tudod tesztelni. Igazából másra nem is kell, hogy kiterjedjen a teszt, csak erre a 2 dologra
(#33674) viki567: elvileg akkor fordulhat elő, ha nem jó bios lett flash-elve a karira. Tied volt újkora óta, vagy kéz alól vetted? Mit tudsz az előéletéről? Mert olyat lehet, hogy pl. egy hd2400xt-nek a bios-át flashelik a karira és akkor azon az időzítésen és sebességen megy, de driver telepítésnél ez a hiba jön elő, de lehet, jön egy okosabb is, aki találkozott még ezzel a hibával
-
BJanee
tag
válasz
djdaniel #33672 üzenetére
Másik (kölcsön) VGA-val ki tudod deríteni, hogy a foglalat, vagy maga a kártya szar... Ahogy néztem, ez a kártya nem igényel +tápot, tehát a tápod pci-e csatolója kilőve. Max. kártya ki, érintkezőket megtakarítod (kártyán és foglalatban is), vársz vele egy fél órát, aztán vissza a kártya, jól lerögzíted, hogy ne mozdulhasson el. Egy próbát megér.
-
BJanee
tag
válasz
energy4ever #33656 üzenetére
energy4ever Vakegérke
Köszönöm válaszotokat. Igen ilyesmire gondoltam, bár ezek már más anyagból vannak, mint a gyári, de ha ezek kiváltják azt, akkor ez az, amit kerestem
Köszi mégegyszer -
BJanee
tag
Üdvözlet a fórumtársaknak.
A kérdésem az lenne egy hozzáértő felé, hogy az alább beillesztett képen amik be vannak keretezve pirossal memóriachipek, fetek, azokon gyárilag milyen paszta van? Mert nem a hagyományos, amilyen a cpu-n pl., hanem olyan, mintha valami gézen lenne rajta olyan anyag, aminek az állaga olyan, mint pl. a gyurmájé. Ezeket lehet valamivel pótolni, vagy megcsinálni olyan anyagból? Vagy elég lenne az a fajta paszta, amit a procikhoz is használnak? Köszönöm a válaszokat előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- Xbox Series X|S
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- ZIDOO médialejátszók
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Battlefield 6
- Windows 11
- Építő/felújító topik
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Túlmelegedik a géped? Segítünk!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest