- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
Tajték #69559 üzenetére
Lehet, hogy ideje lenne, mert mostanában sok 270 halódik.
Mondjuk hdmi kábel ahhoz is kell (High Speed with Ethernet, talán sima high speed is elég).
Erőben elég közel lehet a 270 az 560-hoz. Ami miatt megérheti, az a garancia, a hdmi 2.0 és a kisebb fogyasztás, valamint a jobb videólejátszó képességek.
-
Csupingo
veterán
válasz
Tajték #69557 üzenetére
Nekem valami olyasmi rémlik, hogy sima kábel fhd-ig jó. 4k 60 Hz-re már valami aktív átalakító kéne, ami azért nem olyan olcsó. Esetleg ebbe a topikba is kérdezz be, én még nem láttam közelről ilyen átalakítót, ezért teljesen biztosat nem tudok mondani. Pl. egy cikk.
"Egyes passzív vagy aktív adapterekkel a DisplayPort DVI-ra vagy akár HDMI-re is átalakítható. Általánosságban elmondható, hogy a passzív megoldásokkal legfeljebb Full HD felbontás érhető el, míg e fölé már aktív adapter szükséges."
-
Csupingo
veterán
válasz
Jocó89 #69528 üzenetére
Ha rosszul megírt játék, akkor bármi lehet. Esetleg alacsony felbontásnál, vagy low grafikai beállításoknál is produkálhat hasonlót. Bekapcsolt v-sync -nél, fast sync-nél is. Akár ddu-val is le lehet törölni a drivert, aztán újra telepíteni.
Driverben az energiagazdálkodásnál próbáld ki az optimális opciót is. -
Csupingo
veterán
válasz
A_ScHuLcZ #69499 üzenetére
CS:GO-nál ha alacsony beállításokat használsz, akkor az erősen cpu limites lesz a 660ti-vel, és azért nem fog annyi fps-t hozni, mint amit tudna a vga, de a régi videókártyához képest gondolom több lesz, a nagy erőkülönbség miatt. Esetleg kérdezz rá a cs:go topikban is.
Ha a 660 ti-t meghagyod az új gépben, akkor szerintem nagy gyorsulást nem fogsz tapasztalni, max. kicsit magasabb min. fps értékeket, mert az i5 is közel mindent ki tud hozni a kártyából.
Egy gtx 1060-at azért be lehet tenni a mostani gépedbe is, single játékoknál biztos nem lenne gond, inkább komolyabb multiban gyengélkedne az a "régi" i5 kicsit. -
Csupingo
veterán
válasz
A_ScHuLcZ #69497 üzenetére
Azért szerintem gyorsulni fog. De inkább azt tudnád elérni, hogy jóval komolyabb beállításokat használhatnál játékokban (pl. 720p-ben medium helyett high-ra szinte mindent), vagy fhd-n futtatni a játékokat. Szerintem olyan 35-40 fps környékére érdemes beállítani, mert akkor még kb. ki tudja szolgálni a proci (inkább a vga-t terhelő beállításokat alkalmazni). Konyhanyelven fogalmazva, az se ideális ha mondjuk 720p-ben használnád low-on, mert akkor egy erősebb vga azért "megszaladna", a cpu pedig nem tudná megfelelő sebességgel adatokkal ellátni és gyakrabban találkoznál zavaró akadásokkal.
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz
PeeterssoN #69491 üzenetére
Az talán túlmelegedéstől is lehet. A hőfokokat is lehetne figyelni. Több driverrel is próbáltad?
-
Csupingo
veterán
válasz
PeeterssoN #69484 üzenetére
Általában vga hibára utal, de a win 10-nél még nehéz konkrétumokat mondani.
Ha van erősebb táp a közelben, azzal is ki lehetne próbálni, talán az gyengélkedik, vagy a videókártyát másik gépben megnézni, ha van rá lehetőség.
-
-
Csupingo
veterán
A tápnak elégnek kéne lennie. DDU-val próbáltad leszedni a régi drivert? Nem volt ebben a pár napban win frissítés? Esetleg újra lehetne tenni az alaplap drivereit is, vagy több vga meghajtóval próbálkozni. Ha semmi se segít, meg kéne nézni, hogy van e frissebb bios az alaplaphoz.
-
Csupingo
veterán
válasz
pckownz #69455 üzenetére
Valaki így oldotta meg.
-
Csupingo
veterán
válasz
pingwin92 #69453 üzenetére
Mintha a betöltés (letöltés) módja miatt lenne ilyen. Ha már gif-nél is csinálja, akkor nem hiszem, hogy vga hiba, vagy akár vga driver hiba. Akár szakadozó (rossz minőségű) internet kapcsolat miatt is lehet. Mióta ez a gond van, történt valami változás a gépben? Esetleg újra kéne rakni az alaplap drivereit, főleg a hálókártyát. Win eseménynapló nem ír hibákat? Sata kábelek nem mozdultak el a gépben? Firefox-szal is nézted már?
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
Pl. 40-ért. Ha azt nézed, hogy a gtx 960 kb. 72 környékén kezdett, aztán 1 év alatt ment le 68-ra (akkoriban emelkedett elég nagyot az alsó-közép videókártyák ára), ahhoz képest az új 1050 ti 50 környékén nem olyan rossz. Persze még mindig van rajt 3-5 ezer plusz a bányászláz miatt, de azért már mérséklődött kicsit.
capafog23: a topikjában már kérdezted, hogy mi lehet a gond?
-
Csupingo
veterán
válasz
capafog23 #69431 üzenetére
Elvileg bírnia kéne, persze, de az is lehet, hogy most kezd betegeskedni. Nem a vrm hőfok túl magas? Ez a gpu hőmérséklet nem vészes.
Pl. a hwinfo írja a vrm hőfokot is.
-
Csupingo
veterán
válasz
capafog23 #69428 üzenetére
Még az 500 W-os Chieftec tápod van? Lehet, hogy az kezd kevés lenni. Szolidabb játékok alatt is fagy? Úgy már nézted, hogy visszaveszed a procit teljesen gyári értékekre? Ezek még nem olyan magas hőfokok, persze új paszta sosem árt. Ha van lehetőség, akkor másik táppal is ki kéne próbálni. Vga drivereket már cserélgettél?
(#69429) Z.m.Z: most látok aprón 3 db 1050ti-t 40-41 -ért is. Igaz, kettő már el is kelt. Aztán 45-ért is van pár darab.
-
Csupingo
veterán
válasz
hellboy0415 #69404 üzenetére
Ha kicsi kell, akkor pl. dicsérik az msi aerot. Ha normál méret, akkor talán az "olcsóbbakból" vállalható a palit jetstream, asus dual, msi armor. Gainwar Phoenix, msi gaming. Érdemes bekérdezni az 1060 topikba is, ott gyakorlati tapasztalattal is tudnak szolgálni.
-
Csupingo
veterán
válasz
hellboy0415 #69400 üzenetére
Akkor szerintem egy 1060 egész bátran tehető a gépbe.
-
Csupingo
veterán
válasz
hellboy0415 #69398 üzenetére
Alapon 1080p-ben talán gtx 1060. Single játékokhoz jó, ha húzva van, akkor akár multikhoz is elég lehet. Esetleg húzva 1440p-ben akár gtx 1070-et is lehet mellé tenni, vagy nagyobb felbontásban. Persze ezeknek a kártyáknak azért nem fogja kinyomni a szemét, bár sp-hez szerintem simán jó.
-
Csupingo
veterán
válasz
Barbarics #69395 üzenetére
Talán van valami sorrend a vga-nál, hogy melyik kimenet az elsődleges. Átalakító nélkül használod? Nekem az új kártya az elején csak hdmi-n adott képet biosban (a tv-t kötöttem rá), a dvi-s monitoron nem akart. Szerintem azt próbáld meg, hogy csak a hdmi-re kötsz kijelzőt és többször ki-be kapcsolod a gépet, 1-2 -szer akár teljesen áramtalanítsd is. Rá kéne jönnie, hogy arra a kimenetre adjon jelet, amin az egy szem kijelző van.
-
Csupingo
veterán
válasz
heavygrip #69386 üzenetére
A biosban. Nem valami színes-szagos oldal terheli a chrome-ban 9%-ra? Az nem is olyan kevés, attól azért melegedhet. Ha csak valami egyszerű oldalt nézel, akkor is ennyire használja a cpu-t? Esetleg próbálkozz más böngészökkel is (pl. firefox), talán valamelyik nem izzasztja ennyire a processzort.
-
Csupingo
veterán
válasz
heavygrip #69384 üzenetére
Ezt írják az alaplapodnál: Integrated Graphics
Enables or disables the onboard graphics function.
Auto The BIOS will automatically enable or disable the onboard graphics depending on
the graphics card being installed. (Default)
Disabled Disables the onboard graphics.
Force Always activates the onboard graphics, whether or not a PCI Express card is
installed.Elvileg auto-n is le kéne kapcsolnia, ha jól értem, de biztos ami biztos alapon teheted disabled-re. A feladatkezelő mit ír, mi használja 12%-ban a processzort? Eddig is így volt? Alap esetben pl. win asztal esetén nem kéne jobban melegednie. Játék esetén már el tudom képzelni, hogy több adattal kell szolgálnia a vga-nak, azért melegszik jobban.
-
Csupingo
veterán
válasz
csi24biga #69374 üzenetére
Ha felül lett volna a tápod, akkor azt mondtam volna, hogy akár azért is fújhat melegebb levegőt nagyobb terhelésnél, mert a cpu és a vga által keletkezett hőt is átvezeti magán (ha minden igaz, bentről kifelé nyomják a meleget). Mivel alul van, csak arra tudok tippelni, hogy esetleg nem tud elég levegőt beszívni alulról, mert mondjuk közel van a ventilátora a ház lemezéhez. Esetleg a tápos topikba is kérdezz be, hogy mire számíthatsz.
-
Csupingo
veterán
válasz
bolygo85 #69361 üzenetére
Tippre azt mondanám, hogy a mostani izmosabb játékok mennének közepes beállítás környékén 40-50 fps-sel, 1 év múlva talán csak 30-40-nel. Ha ekkora kompromisszum belefér, vagy inkább régebbi játékokkal játszanál, esetleg kicsit húzol a kártyán, akkor ezek az értékek, vagy ez az időszak kicsit nyújtható, de sajnos nagy csodát már nem kell várni. Vannak izmosabb kártyával foglalkozó topikok, kimondottan talán titan is, érdemes azokba is bekérdezni, hogy mire lehet számítani.
-
Csupingo
veterán
válasz
pckownz #69336 üzenetére
Egy időben használtam filmnézéshez az igp-t. Konkrétan nem figyeltem, hogy mennyire melegszik jobban, de szerintem nem lehet vészes, mert nekem nincs rajt a gép oldala és csak a gyári intel hűtő van, ezért észre szoktam venni, ha vadabbul teker. Mikor játszottam vele, akkor azért jobban melegedett, ha minden igaz. Ha összehoztad, akkor megírhatnád hogy konkrétan mit tapasztaltál, mert én jó pár éve nézegettem és már nem emlékszem, valamint kicsit kiváncsivá is tettél.
Nálad talán ez az: system agent configuration - graphics configuration - CPU Graphics Multi-Monitor (enabled)
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz
szinimini #69329 üzenetére
Ezt találtam a tv leírásában. használd ezzel a felbontással, akkor talán nem lesznek anomáliák.
Biztos, hogy igp-ven nagyobb felbontáson próbáltad? Dp-vel, vagy hdmi-vel? A hdmi 1.4 csak 24 Hz-et tud, ha minden igaz, lehet, hogy azért engedte igazítani, 60 Hz esetén meg nem? Nézd meg jól a beállításokat mindkét esetben. (Hdmi esetén 8 bit, 10 bit, kimeneti dinamika tartomány teljes, stb.)
-
-
Csupingo
veterán
válasz
Zsöti90 #69295 üzenetére
Vga bemenet nincs a tévén? Kiváncsiságból megnézném, talán a sima d-sub kábel is elég a fhd felbontáshoz, bár az is lehet, hogy 1600x1200 a max, ebben sajnos nem vagyok biztos. Hogy melyik jó, azt nehéz megmondani, esetleg árukeresőn keresgélj, vagy olyan oldalon, ahol vannak vélemények a termékről. Gondolom valami ilyesmi kéne neked.
-
Csupingo
veterán
válasz
Sanchez638 #69292 üzenetére
Akkor talán hibás a lap vagy a proci, ha nem érzékeli az igp-t.
-
Csupingo
veterán
válasz
Sanchez638 #69287 üzenetére
Miért szürke, nem engedi állítani? Pedig ebben a prociban van igp, igaz? Azért egy bios resetet kipróbálhatnál, vagy alaplapi bios frissítést. Azt hiszi a gép, hogy nincs igp?
-
Csupingo
veterán
válasz
Sanchez638 #69284 üzenetére
Ha csak az alaplapra kötsz kijelzőt nem ad képet, vagy egyszerre szeretnéd használni a vga-val? Bios reset után elvileg működnie kéne külön-külön mindkettőnek. Ha egyszerre szeretnéd, akkor biosban valami multi igd -t (multi monitort) kell bekapcsolni.
-
Csupingo
veterán
válasz
Fiddlestick #69279 üzenetére
Ez elsőre vga hibának tűnik, vagy táp gond. Másik kimeneteket nem tudsz kipróbálni a kártyán, vagy az alaplapon másik foglalatba átteni?
-
Csupingo
veterán
válasz
Fr@nkieWilde #69261 üzenetére
Ezt sajnos nem tudom, mert nincs samsung tv a közelemben, de a topikokban ezt a név átírást szokták többször emlegetni. A pc-n nincs elállítva valami? Képfrissítés, kimeneti színmélység, színformátum. Valami olyan dolog, amit a monitor tud, de a tv nem. Esetleg cserélj vga drivert, vagy a catalyst topikba is kérdezz be, hogy milyen beállításokat érdemes használni.
-
Csupingo
veterán
válasz
Fr@nkieWilde #69258 üzenetére
A 4 bemenetből egy se működik? A régi samsung tévéken néha kellett trükközni: ""Samsung TV-re igaz, hogy a PC-t a HDMI/DVI 1 bemenetre kell kötni, majd a forrásválasztó menüben át kell nevezni ezt a bemenetet PC-re vagy DVI PC-re, ezáltal a TV elektronikája kikapcsolja a kép utófeldolgozást erre a bemenetre. Ez a mód 60Hz-es képfrissítésnél működőképes.
Amit hozzá tudnék fűzni: nem feltétlenül muszáj átnevezni a bemeneti forrást (lehet a régebbi konstrukcióknál mégis kell), viszont OS-ben a TV képfrissítési frekvenciáját 60Hz-re állítva automatikusan kikapcsolódik a TV-n az utóképfeldolgozás, tehát játékra is alkalmas lesz a TV. Filmnézéshez, ha 50Hz-re vagy adott filmek esetén 24/30Hz-re állítjuk a TV képfrissítését, akkor a postprocessing aktiválódik a TV-nél.
Amúgy megoldódott a kép hiba (HDMI - PC). Az volt a cucc, hogy a moncsi beállításoknál a PC/AV módott kellett átállítani PC-re. ""
-
Csupingo
veterán
válasz
Csokishurka #69243 üzenetére
Ha ilyen furcsaságokat csinál, akkor a régi kártyával, amivel stabilabb a gép, egy alaplapi bios frissítést megejthetnél, talán segít.
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz
Ace Ventura #69210 üzenetére
Talán erősebb kicsit a prociban lévő igp, vagy nagyon közel vannak egymáshoz. A tankos játék az nvidia-t szereti, az intelhez nem tudom hogy viszonyul. Kiváncsiságból iratnám az fps-t a képernyőre...
-
Csupingo
veterán
Azt hiszem, valami usb vga átalakító létezik, pár videót láttam is róla, de azt nem tudom, hogy azzal tudna e menni kiterjesztett módban. A sima elosztó nem jó, mert az csak másolja a képet. Létezik Daisy Chaining képes monitor, ami felfűzhető, de gondolom az se járható út. Talán hardver hiba és tényleg szervízben kéne megnézetni.
-
Csupingo
veterán
válasz
-szabi- #69195 üzenetére
Attól függ, melyik 7xxx. A 7790 közel lehet az rx 550-hez, a 7850, 7870, 7950, 7970, 7990 pedig elvileg erősebb. Itt egy egész jó táblázat, bár szerintem pont az rx 550 nincs jó helyen, az szerintem a gtx 750 ti környékén van inkább.
(#69196) XaraX: szerintem is érdekes, azért kérdeztem, hogy még boot-nál se ad képet? Olyankor illene, aztán max. a win átkapcsol másik kimenetre.
Az intel driverben, win alatt se lehet több kijelzőt bekapcsolni? A biosban már nézelődtél? Mondjuk még nem láttam olyat, hogy a displayportokat ki-be lehetett kapcsolni, bár lehet, hogy valami multi igp-t (igd) be kéne kapcsolnod, csak akkor lesz a többi is aktív. -
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
Ezekkel kerestettél bányászvírust: Hitman, Roguekiller, Adwcleaner, Malwarebytes? Nvidia driverben nézd meg az energiagazdálkodást. Ha adaptívon van, akkor tedd át optimálisra. Lehet, hogy kis gépigényű a játék és időnként visszavesz a kártya. A win energiagazdálkodás is lehet teljesítménycentrikuson? Nem használsz v-sync -et? Lehet, hogy amiatt ugrál le 30 fps-re is. Ha semmi se jön be, akkor pár régebbi drivert is próbálj ki.
-
Csupingo
veterán
válasz
adax01 #69117 üzenetére
Esetleg itt kérdezd meg.
-
Csupingo
veterán
válasz
erer1000 #69084 üzenetére
Az nvidia szerint az. Lista. Ezt tudja: dx12 API (feature level 11_0). A keplert kell nézni elvileg. Hardveresen természetesen nem sok mindent tud, szoftveresen kénytelen emulálni a legtöbb dolgot, de gondolom elindulnak vele a dx 12-es játékok.
Az 55 ti az fermi, elvileg az is "tudja" alap szinten, ahogy a kepler:
D3D12 has 4 feature levels, 11_0, 11_1, 12_0 and 12_1.
Fermi, Kepler and Maxwell gen 1 are 11_0
GCN1 and Haswell/Broadwell are 11_1
GCN2-4 are 12_0
GCN5, Maxwell gen 2, Pascal and Skylake/Kaby Lake are 12_1 -
Csupingo
veterán
válasz
férfiállat #69080 üzenetére
Egész jó árban volt.
Ha úgy működik, ahogy kell, akkor a kártya elvileg tud kezelni 3 kijelzőt.
-
Csupingo
veterán
válasz
férfiállat #69078 üzenetére
3 kimenet van a kártyán, nem? Ott egy displayport is, amit átalakíthatsz akár dvi-re is, vagy olyan átalakítókat szerzel, amikkel mind a 3 kimenetet használni tudod. Szerintem annak nincs sok értelme, hogy valamilyen elosztóval kettőzöd a képet, mert úgy nem lesz nagyobb területed, vagy nem tudsz programokat futtatni a másik kijelzőn, csak egy passzív másolatot kapsz.
Amúgy szerintem az első és a harmadik kérdésedre igen a válasz. Elvileg a dvi egy sima kábellal hdmi-re alakítható, ami valószínűleg visszafelé is működik.
(#69075) Vakegérke: köszi szépen!
-
Csupingo
veterán
válasz
Balupapa #69072 üzenetére
Egy kábeles cikk. A régi, mezei kábel nagy valószínűséggel nem elég a 4k tartalomhoz.
-
Csupingo
veterán
válasz
Fiddlestick #69055 üzenetére
Ha win 10-et használsz, mielőtt betennéd a giga kártyát, kapcsolj ki minden gyorsindítási funkciót, hibernálást, stb. Vagy próbáld alt+F4-gyel kikapcsolni, akkor elvileg tényleg kikapcsol, nem altat, hibernál és azután rakd be a másik kártyát. Esetleg ddu-val szedd le a vga drivert és mikor a progi javasolja, hogy kapcsold ki a gépet és cserélj vga-t, akkor tedd meg. Akár egy alaplapi bios frissítés is segíthet, ha a kártya tényleg jó és más gépben működik.
-
Csupingo
veterán
válasz
laceszgamer #69037 üzenetére
Ha időnként nem a megfelelő minőségű, erősségű áramot, feszt. szolgáltat, akkor akár lehetnének ilyen gondok. Memóriákat is cserélted, átnézted?
Proci nem melegszik túl? Úgy is nézted, hogy semmilyen monitorozó progit és egyébb okosságot nem tettél fel, csak a vga drivert? Kártyákat másik gépben próbáltad? -
Csupingo
veterán
válasz
laceszgamer #69035 üzenetére
Tápegységet már cserélted, vagy alaplapi bios frissítés volt már?
-
Csupingo
veterán
válasz
Csupingo #69032 üzenetére
Ez már lemaradt. Talán ez a legutolsó.
-
Csupingo
veterán
válasz
perfegor17 #69031 üzenetére
Esetleg ez jó lehet? Ez kicsit újabb.
-
Csupingo
veterán
válasz
MrSealRD #69019 üzenetére
Úgy tudom, a dvi sima kábellel hdmi-re alakítható. Pl. ilyesmi. Ez elvileg ezt tudja max.: 1920 × 1200 at 60 Hz. Ha dual-linkes kábelt keresel, az talán nagyobb felbontást is tud, persze csak akkor, ha a kártya is.
-
Csupingo
veterán
válasz
marec1122 #69004 üzenetére
Itt kéne nézelődnöd a biosban: Graphics Configuration
Allows you to select a primary display from iGPU, and PCIe graphical devices.
Primary Display [Auto]
Allows you to select which of the iGPU/PCIE Graphics device for Primary Display.
Configuration options: [Auto] [iGPU] [PCIE]
iGPU Memory [Auto]
Allows you to set the system memory size allocated to DVMT 5.0 used by the iGPU.
Configuration options: [Auto] [32M] [64M] [96M] [128M] ~ [480M] [512M] [1024M]
Render Standby [Auto]
Allows you to enable or disable Intel
®
Graphics Render Standby support to reduce
iGPU power use when the system is idle. Configuration options: [Auto] [Disabled]
[Enabled]
iGPU Multi-Monitor [Disabled]
Allows you to enable the iGPU Multi-Monitor. For LucidLogix Virtu MVP function
support, set this item to [Enabled] to empower both integrated and discrete graphics.
The iGPU shared system memory size will be fixed at 64MB.
Configuration options: [Disabled] [Enabled]A primary displayt "auto" -ra tenni, vagy az iGPU Multi-monitort bekapcsolni.
(#69005) TeebyKay: láttam már wc papír gurigás alátámasztást is, az elég olcsó.
Esetleg kötegelővel felhuzatni a hátsó sarkát. Ha minden igaz, evga házakhoz jár kis támaszték. Ha olyan kártyát veszel amin van hátlap, az talán csak kevésbé hajlik.
-
Csupingo
veterán
válasz
Sati01 #69000 üzenetére
Az experience-ben lévő NVIDIA LED Visualizer-rel se lehet kikapcsolni? Elvileg az msi ab-vel is lehetne, de azt nem tudom, hogy minden kártyához jó e.
Esetleg a kártya topikjában is kérdezz rá. -
Csupingo
veterán
válasz
marec1122 #68995 üzenetére
Úgy rémlik, hogy van olyan alaplap is, amin fixen be lehet állítani, hogy csak a dvga működjön. Talán nálad is ez a helyzet. (Ha leírod a típusát, megnézhetjük.) Alap esetben ahova kötöd a kijelzőt (alaplap, vga) ott kéne képet adnia. Akár bios reset-tel is visszaállítható, vagy ha már nincs meg a kártya és nem megy a gép, az elem 2-3 percre történő kivételével. Aminek működnie kéne, az pl. az: hogy bekapcsolod a biosban a multi IGD módot, olyankor egyszerre használható a cpu-ban lévő igp és a dvga is.
-
Csupingo
veterán
válasz
Waldemar #68976 üzenetére
Max. arra tudnék gondolni, hogy nem jó a földelés a lakásban. Esetleg valami hdmi- dvi-vel kéne kipróbálni, talán jó lenne. Egy olcsó kábel próbának nem olyan nagy érvágás.
Egy ideig jó volt? Esetleg alaplapi bios frissítés.
-
Csupingo
veterán
válasz
Henker2 #68943 üzenetére
Talán a hőcsőből távozott a gáz. Jobban is melegszik a kártya? Esetleg újra is lehetne pasztázni, akár már az is öreg lehet. Nincs bányászvírusod, ami terheli az asztalon is a kártyát? A sipolás azért is lehet, mert valamiért ezt hozzák ki egymásból a tápegységgel. Ha van másik, azzal is ki kéne próbálni.
-
Csupingo
veterán
válasz
s7evcsenko #68937 üzenetére
Ha minden igaz, vannak olyan progik is, amivel fix. felső fps határt lehet beállítani. Én még nem használtam ilyeneket, szerintem kérdezz be az 1080 topikba is, ők biztos sokféle megoldást próbáltak már.
-
Csupingo
veterán
válasz
garga pista #68898 üzenetére
Ezek talán? Esetleg ebben a topikban is kérdezz rá.
-
Csupingo
veterán
válasz
demars #68863 üzenetére
Létezik dvi-d -ről d-sub -ra is átalakító, vagy displayport-ról d-sub -ra is ha mondjuk a kártyán szabadon akarná hagyni a hdmi-t mert tv-t kötne rá. De választhatja a hdmi-s átalakítót is és elvileg dvi-d -ről hdmi-re a tv-hez egy sima kábel is jó lehet.
-
Csupingo
veterán
válasz
demars #68861 üzenetére
Gondolom most egy ilyet használ. Ez a gtx 750 ti-hez jó lenne, ha nincs a kártyán d-sub kimenet, a gt 1030-hoz pedig valami ilyesmi aktív átalakító kéne.
-
Csupingo
veterán
válasz
demars #68859 üzenetére
Esetleg a prociról érdeklődj másik topikban is, pl. itt, én a 4 magos q6600-at választanám. Gondolom, az e5700 jobban húzható, de szerintem a q6600 stabilabb működést eredményezne, talán nagyobb min. fps értékeket is és kevesebb ugrálást az alacsony és magas fps értékek között. Ha ez nem is teljesen igaz, de hétköznapi felhasználásra is már jobb lehet a 4 mag. Esetleg várd meg pár volt cpu tulaj véleményét is. Nekem q8300 volt, nem volt vele gond.
-
Csupingo
veterán
válasz
metalbambi #68856 üzenetére
A win 10 topikban is meg kéne kérdezned, szerintem. Csak fél szemmel szoktam olvasni, de frissítések után volt már olyan gond, hogy csak akkor volt hajlandó normálisan működni a játék, ha kiléptek asztalra, aztán vissza, meg valami nemrég beépített xbox hülyeségek is bekavarhatnak, stb. Sajnos konkrétumot nem tudok, mert még annyira nem izgat a win 10. Nem eltérő változat van a 2 gépen? Szerintem az adott win változattal lehet gond, de persze pár régebbi vga drivert is kipróbálhatsz.
-
Csupingo
veterán
válasz
demars #68853 üzenetére
32 a gtx 750 ti? Aprón 20-tól kezdődnek, most láttam 25-ért több mint 1 év garanciával, igaz, már jegelve is van. Jó lehet a gt 1030 is, csak ha sima d-sub -os monitor van, akkor ahhoz még kéne egy aktív átalakító is, valamint ha elég régi az alaplap, akkor kisebb az esély rá, hogy kapásból működik (alaplapi bios frissítés azért szokott segíteni). Talán egy gtx 750 ti-vel ilyen szempontból kevesebb gond lenne. Bár a több garancia miatt én is inkább a gt 1030-at mondanám, ha pedig nem akar működni, akkor netes rendelés esetén 14 napig vissza lehet küldeni.
-
Csupingo
veterán
válasz
demars #68848 üzenetére
Jó kártya a 750 ti, jóval erősebb, mit a 3850. 60 W a tdp-je, a 3850-nek pedig 75. Ha normális táp van, akkor ehhez is bőven jó lenne, mert kicsit kevesebbet fogyaszt mint a régi. Ahogy már említették, annyi vele a gond, hogy már nem igazán kapni garanciával. Nem lehet tudni, hogy 1 év után elhalálozik e, vagy vígan duruzsol még 3-4 -et is. Esetleg valami hasonló tudásút kéne választani, amire még van garancia.
-
Csupingo
veterán
válasz
Vakegérke #68821 üzenetére
Én csak örülök, ha másnak is vannak tippjei.
Sajnos a számítógép "szerelés" az ilyen. Végig kell zongorázni pár lehetséges megoldást, aztán az egyik csak segít. Nekem pl. az eredeti alaplapi bios-szal nem lehetett bekapcsolni a több megjelenítős módot (igp+vga), fagyott, meg bios után újraindult mindig a gép. Egy új bios változattal viszont már működött simán. Azért szoktam emlegetni, talán segít. Mostanában az alaplapokat is úgy adják ki mint a játékokat, elég béta állapotban. Sokszor az 1 éves lapokhoz már 8 bios javítás is megjelenik.
-
Csupingo
veterán
válasz
petike9115 #68819 üzenetére
Épp feletted küzd hasonló gonddal egy fórumtárs már régóta. Azóta se sikerült rájönni, hogy mi lehet a gond.
Alaplapi bios frissítés talán segíthet, ha valamivel el tudod indítani a gépet (esetleg penről, ha tudja a lap), vagy ha még meg van a 290 és mondjuk win 10-ed van, akkor azzal kéne elindítani, mindenféle fast boot és egyéb gyorsindítási, hibernálás csodát kikapcsolni a win-ben, és azután megpróbálni használni az igp-t.Kezdetnek csinálhatnál egy bios resetet, már kivett vga-val, kijelzőt az alaplapra kötve. 2-3 percre vedd ki az elemet az alaplapból, kikapcsolt áramtalanított gépből.
-
Csupingo
veterán
válasz
3.Aragorn #68813 üzenetére
Msi z97 lapod van? Az igd multi monitort keresd az Integrated Graphics Configuration-ban.
-
Csupingo
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Need for Speed: Rivals
- Filmvilág
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Vicces képek
- Synology NAS
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
- Philips NA351/00 Dupla kosaras Airfryer eladó
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest