- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz thebigK #67601 üzenetére
Ha ugyan annyi garancia van rá, akkor szerintem nem kell tőle félni, de csak egy ezressel több pl. a bontatlan. A 270 helyett lenne? Ha nem feltétel, hogy jóval erősebb kártyát keresel, hanem csak valami hasonló újat, akkor jó lehet. Szerintem csak kicsit erősebb az 560.
(#67604) wagi: ez érdekes. Win 7? Nincs csúnya állapotban a windows? Esetleg rosszabb esetben kártya hiba, azért nem települ a driver. Alaplapon nincs másik port amiben ki tudod próbálni, vagy másik gépben a kártyát? Vagy jóval régebbi driverrel próbálkozni (353.06, 375.63), esetleg ddu-s takarítással telepítés előtt.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Unlimited
aktív tag
Sziasztok!
HD 7870xt videókártya a HDMI csatin keresztül milyen hangot, illetve képet képes kiküldeni? Gondolok itt a full hd, vagy nagyobb felbontású képre, 5.1, 7.1 hangra. Képes rá a hardver, csak szoftver kérdése? Vagy? Köszi a választ! -
Erik77
csendes tag
Sziasztok! Szeretném megkérdezni hogy GTX 1060 6Gb és GTX 1070 között van-e akkora teljesítménybeli különbség mint pl 1050TI és 1060 6Gb között? Érdemes-e lecserélni a 1060-at egy 1070-esre?
-
NateDogHUN
tag
Hello, egy i7-2600K@3,4 ghz és gtx 1060 6gb páros esetén nem beszélhetünk cpu limitről, ugye jól gondolom?
http://www.natedog.hu
-
SP4C3
veterán
válasz NateDogHUN #67610 üzenetére
GPU-Z = GPU usage
Task Manager = CPU usageHa nincs második monitorod, akkor MSI AfterBurner és azon belül RivaTuner Statistics Server vagy mi és kirakod az egyik sarokba a terheltséget.
Ha a játékok többségében a CPU van 100%-on (némely játék csak 1-2 magot terhel, singlethread rendering ugyebár), akkor CPU limit....
Teljesen software és beállításfüggő. Van játék ahol ha max beállításokkal játszol, ott a gpu-ból fogy el a szufla, de ha lejjebb veszed a beállításokat, akkor meg a cpu-ból...
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Szlavik
tag
válasz NateDogHUN #67610 üzenetére
Szia!
Nem gondolnám. De azért húznék a CPU-n, mondjuk olyan 4 Ghz-ig. (nekem annyi pörög). Én egy Rx580 nitro + 4Gb-ot hajtok. És nincs Cpu limit. Legalábbis nekem eddig nem tűnt fel.
a 1060-nál sem lesz probléma. Ha megfigyeled a szandi topicot, akkor láthatod, hogy 1070/1080-at is hajtanak még ezekkel a procikkal.
Teljesen rendben ketyegnek.
"Fontos a pontos, ki késik tiszteletlen, így maradhat névjegyed meg másnak díszkeretben"bet"
-
BK87
senior tag
Sziasztok. Van egy MSI RX 470 GAMING X kártyám, amire egy SONY tv van/volt kötve HDMI-n keresztül. A minap Afterburnerrel próbálgattam mit tud a kártya, és közben arra lettem fogyelmes, hogy valami nem stimmel a tv-vel, szétesett a kép, stb. Időközben szervizbe is került. Ott kérdezték hogy volt-e valami rákötve, de mondtam hogy nem (nehogy azt mondjak hogy azért romlott el a tv, mivel még garanciális). Azt szeretném kérdezni, hogy okozhatta-e a kártya a TV-m meghibásodását HDMI-n keresztül? A kártya jelenleg tökéletesen működik, a monitorom DVI-n van csatlakoztatva hozzá. Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
kat0na
csendes tag
Sziasztok!
Már korábban írtam egy problémám miatt, hogy a pc-m eddig látta a HDMI-vel a tv-t de egy ideje nem működik.
A kérdésem az lenne, hogy most rájöttem, hogy amíg a bootmenű van fenn és az off monitor nincs bedugva megjeleníti az infókat bekapcsolás után. Majd amint felugrik a windows töltőképernyő azonnal eltűnik és kiírja nincs jel.
Szerintetek mi lehet?
Biztos vagy benne? :)
-
3LVW
csendes tag
Sziasztok,
Régebbi PC-be (AMD Phenom II X4 955BE, GA-770T-D3L, 4GB RAM) szeretnék új videókártyát tenni. Jelenleg egy nVidia GTS 450 van benne, és egy nVidida GTX 560 Ti-t kaptam. A GTX-hez 2 db pci-e tápkábel kell, és az 500W-os tápomból csak egy PCI-E 6pin lóg ki, úgyhogy vettem átalakítót, így két 4 pines molexből már van egy másik 6pines is. Az átszerelés ment, minden a helyére került stb. Amikor bekapcsolom, akkor a boot előtt csak egy hosszú pittyenés van, és nem bootol be a GTX kártyával. Kipróbáltam, hátha az átalakító a rossz, de a GTSt az átalakítós PCI-E tápkábel is viszi, és rendben bootol. Van így látatlanban valamilyen ötletetek, hogy mi lehet gond? A GTX-et egy ismerősöm cége selejtezte le, de elavulás miatt. Ennek ellenére, ha van ötletetek, hogy hogy lehet tesztelni, hogy a kártya maga jó-e annak is örülnék.
Köszönöm előre is!
-
Csupingo
veterán
válasz kat0na #67615 üzenetére
Ilyet akkor szokott csinálni, ha a kártyán mondjuk a hdmi kimenet az elsődleges gyárilag, így boot alatt azon van jel, majd a win indulása után a win alatt beállított elsődleges kimenetre vált.
(#67616) 3LVW: a táp nem kapcsol le rögtön? Pl. csak megpörgeti a ventiket és leáll? Ha nem, akkor talán alaplapi bios frissítés segítene. Milyen táp pontosan? Azért az 560 ti többet fogyaszt.
[ Szerkesztve ]
-
Recon666
Közösségépítő
Sziasztok!
Adott egy Új GTX1030-as videokártya amin csa hdmi, és DVI-D csatlakozás van meg talán egy displayport hogy köthetek rá dsub ra ami működik is.?
Ez jó lehet?
-
veterán
válasz Recon666 #67621 üzenetére
Ez is aktív, ennek is jónak kéne lennie. Vedd az olcsóbbat szerintem.
Annyi, hogy az ilyen analóg-digitális aktív átalakítóknál nincs garancia, de többen használnak ilyeneket megelégedéssel. RX 4xx és GTX 1xxx szériák óta csak digitális kimenet van a kártyákon.solfilo
-
Csupingo
veterán
válasz Recon666 #67621 üzenetére
A második is jó elvileg. Van ami dp-ből alakít, ha a hdmi-re később szükség lenne. Azt nem tudom, hogy általában, vagy csak ezekre az olcsóbb változatokra jellemző, hogy inkább csak a szabvány felbontások és frissítés környékén működnek gond nélkül. Pl. 720p, 1080p. 60 Hz. Tehát ha neked valami nagyon más felbontásra kéne, 85-120 Hz-re, akkor már lehetnek gondok.
[ Szerkesztve ]
-
Recon666
Közösségépítő
Köszi srácok!
-
Szlavik
tag
Üdv Mindenkinek!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Nemrég szereztem egy Sapphire RX580 4Gb nitro + Vga-t (Nagyon elégedett vagyok vele. Tegnap feldobtam az adrenalin drivert az előző driver helyett.
A lényeg, ami lényeg. Kicsit töltögettem Tube-ről. És valami elkezdte hajtani a GPU-t 100% loadra.Semmit nem találtam a kezelőben. A GPU-z max loadot mutatott. De nem tudtam megfejteni a hiba okát.
Vagy azt, hogy milyen háttér alkalmazás ragadhatott be, hogy ekkora Loadot toljon. (gondolom a pöpec win 10 frissek is közre játszhatnak).De ilyen hibával még életemben nem találkoztam. Valaki valami ötlet? elég érdekes volt a hűtést fullon hallani. A VGA hőfok meg felmászott 74 fokra. (kicsit kimelegedett az ifjú úriember )
Szóval nincs ötletem. .........
"Fontos a pontos, ki késik tiszteletlen, így maradhat névjegyed meg másnak díszkeretben"bet"
-
Csupingo
veterán
válasz Szlavik #67625 üzenetére
Vagy tegyél vissza egy régebbi drivert, vagy ezekkel a bányászvírus keresőkkel nézd át a gépet: Hitman, Roguekiller, Adwcleaner, Malwarebytes.
Csak videó nézés közben volt 100% -os terhelés? Ha becsuktad a böngészőt visszaállt az alap órajelekre?
[ Szerkesztve ]
-
Szlavik
tag
válasz Csupingo #67626 üzenetére
Nem. képzeld el csak úgy bedobta. Töltöttem egy pár youtube vidit. Aztán azt vettem észre, hogy hangosodik a gép hűtésügyileg.
Megsasoltam és már 74 foknál járt a Gpu hőmérséklete.
Azóta visszadobtam egy előző drivert. becsuktam a böngészőt és úgy is tekert. Megnéztem a feladatok között: semmi.
Csak a GPU-temp alkalmazás mutatta a 100% loadot. Ilyennel még életemben nem találkoztam.
Most indítottam egy diablo3-mat. (40 fok max grafikán) Mindjárt tolok egy doom 4-et. COD8 -at. valamit.
ez nagyon kemény. ........
-
-
Szlavik
tag
válasz Szlavik #67629 üzenetére
És igen:
PUP. Optional. Mindspark. Generic. Csak ez volt a gépen. De az adrenalin center leszedése segített a történeten, igazi karácsonyi ajándék az ilyen pöpec illesztő ez valami teljesen kész amúgy
-
Fipike
csendes tag
Hali!
Olyan kérdésem lenne, hogy miért nem tudom a képernyő felbontásomat beállítani 1920x1080-ra?
Most lett majdnem minden kicserélve a gépemben, többek között a videó kártya is most ez van benne: Sapphire Ultimate HD 3650 Silen, ez előtt meg radeon 9550 volt, az engedte.konfiguráció:
asrock 4coredual vsta
intel core2 q6600
2x1gb ram
120gb sata+1tb vinyó
win7Philips 223V5LHSB LED monitor, 21.5"
Most a max 1600x1200 de ez még nagy!
Remélem csak videokártya beállítás vagy driver probléma lesz!
Köszönöm a válaszokat előre is! -
Csupingo
veterán
válasz Fipike #67631 üzenetére
Hdmi kábellal próbálod? Esetleg a gpu méretezést kapcsold ki, vagy be. Ha nagyon nem akar összejönni, akkor egyedi felbontást kéne beállítani a driverben.
Ha jól látom, a kártyán dvi és d-sub van? A monitoron d-sub és hdmi?
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz Fipike #67631 üzenetére
Érdekes. Kapásból azt mondtam volna, hogy biztos csak 1600x1200-at tud d-sub -on keresztül, de most a kártyák oldalait megnézve, a fhd-t is simán meg kéne jelenítenie. Esetleg töröld le a mostani drivert és telepíts egy másikat, ha még nem tetted meg. Ha szükséges, ddu-val is lepucolhatsz mindent. Itt biztos találsz amd szakit, aki tud segíteni. Mondanám, hogy dvi hdmi kábellal talán menne, de ha eddig jó volt, akkor a mostani eszközökkel is működnie kéne.
[ Szerkesztve ]
-
Fipike
csendes tag
válasz Csupingo #67632 üzenetére
Nem, mert a monitoron vga és hdmi, videokártyán meg 2 x DVI-t ír, ezért átalakítót kell használnom.
Megpróbáljam a másikba bedugni, első ránézésre teljesen egyforma a két kimenet a vga-n. Nálam a catalyst-nál nem érzékeli a monitort! Sajnos most nem tudok képet felölteni, de lényegében ahol neked az van hogy saját lcd kijelzőm, nekem ott azt íjra hogy vga kijelző, ha meg a képernyők érzékelésére megyek ott azt írja hogy unknown! -
popaz
csendes tag
Sziasztok, eladtam egy gigabyte 780 ti windforce 3-at, és a vásárló jelezte, hogy idle módban a középső venti nem pörög, tudja valaki ez gyárilag ilyen vagy hiba?
Nekem a gép munkaeszköz, így eladó alkatrészeim mindig minőségiek, melyek csak az időszakos fejlesztések miatt válnak eladóvá.
-
popaz
csendes tag
válasz Fipike #67634 üzenetére
Szia, úgy tűnik a windows nem ismeri fel alapban, telepítsd fel a driverjét (http://download.p4c.philips.com/files/2/223v5lhsb_00/223v5lhsb_00_dw8_aen.zip) utána már mennie kell.
Nekem a gép munkaeszköz, így eladó alkatrészeim mindig minőségiek, melyek csak az időszakos fejlesztések miatt válnak eladóvá.
-
Fipike
csendes tag
Azt is megpróbáltam még mielőtt ide írtam (a google jó barátom), de nincs változás azért is írtam ide hátha...
Az okozhatja-e hogy ehhez hasonló átalakítót használok [link] ,más ötletem nincs.
Amúgy azt még nem írtam, hogy a kép elég fakó-még semmit se állítottam le/be a képminőségen csak gyári-előre beállított értékeken van! -
Fipike
csendes tag
válasz Csupingo #67633 üzenetére
Talán az okozhatja hogy most átalakítót használok, az előtt meg csak vga-vga kábel volt a régi kártyánál?
Szeretnék venni egy új gépet, de egyben nem megy. Nyáron vettem a monitort aztán majd később veszek gépet is, ha majd összegyűlik rá...
Lényeg az hogy olyan monitort kerestem ami jó a régi videokártyámhoz is és van rajta hdmi csati is.
Aztán gondoltam hogy mivel lassan gyűlik a lóvé , ideiglenes megoldásként javítok a gépemen (amúgy is megadta magát a videokártya hűtője), ebből lett az amit itt az első hozzászólásomban leírtam! -
popaz
csendes tag
válasz Fipike #67638 üzenetére
Nekem az a fura, hogy a windows standard vga-nak látja a monitorod, miközben ott a driver, elvileg ki kellene írnia a típusát, és engedni feljebb lévő felbontást. Próbáltad manuálisan kiválasztani a drivert, kényszeríteni a windowst hogy azt használja? Nekem úgy tűnik, hogy hiába installáltad fel a drivert, a windows -miután nem ismeri fel a monitort, valószínűleg az átalakítások miatt - ezért a drivert sem tárrsítja, így továbbra is sima vga.
Átalakító lehetséges, próbálj meg szerezni egy dvi - hdmi kábelt, úgy digitális marad a jel (dvi-dsub analóggá alakítja a jelet), azzal mindenképp kellene működjönNekem a gép munkaeszköz, így eladó alkatrészeim mindig minőségiek, melyek csak az időszakos fejlesztések miatt válnak eladóvá.
-
Csupingo
veterán
válasz Fipike #67638 üzenetére
Nem jellemző, hogy ezek az átalakítók tönkre menjenek, mert nincs bennük semmi extra elektronika. Akkor több amd driverrel is kipróbáltad? Gond nélkül települtek, de nem tudod a felbontást feljebb tenni? Pl. a win asztalon ha a képernyőfelbontást választod (jobb gomb), nem azt jelzi, hogy 2 kimenet aktív a kártyán? Esetleg próbálkozz egyedi felbontással, vagy a catalyst topikban is kérdezz rá.
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Azt miért csinálhatja a gépem, hogy néha mikor bekapcsolom, akkor totál fekete a képernyő, hallom, hogy a gép "működik" tehát elvileg bekapcsolt de totál fekete a kijelző. Majd egyszercsak leáll, néhány másodpercet vár és utána megint bekapcsol magától, de ekkor már tökéletesen működik és bootol.
Néztem CPU meg CoreTemp-ben de nem állítja vissza magát, ugyanúgy megvan az összes OC, beállított cuccok, szóval elvileg nem az a "gond", hogy túl nagy az OC, mert beállítások maradnak a régiben.
Ezt a jelenséget mi okozza?
Gépben OC-olt 2600K, SSD, Asus Z77-es alap és GTX 1080 van.Válaszokat előre is köszönöm.
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
Csupingo
veterán
válasz NandorHUN #67643 üzenetére
Talán öregszik a táp vagy az alaplap? Ha win 10, akkor én arra is gyanakodnék. Nem a legújabb firssítés óta csinálja? Nálam ha a sata kábelek kicsit elmozdultak, akkor akadt meg nagyon sokáig a boot, a win be se szokott olyankor töltődni.
A memória nincs húzva? Esetleg ha a proci tuningból visszaveszel kicsit pár napig?[ Szerkesztve ]
-
Fipike
csendes tag
Hali!
Mindent próbáltam már amit én egyszerű felhasználóként tudtam csinálni, változás csak annyi lett, hogy a monitor nem engedi 1440*900 felbontást, akkor azt írja ki, hogy állítsa 1920*1080-ra, onnan tudom, hogy a monitor, mert pontosan ugyan úgy írja, mint amikor csak a monitort kapcsolom be, de a gépet nem, és kiírja hogy ellenőrizze a kábel csatlakozását.
Egyébként valóban az lehet amit írtál és nem tudom miért, hogy hiába van fent a monitor driver-e, catalyst (több verziót is próbáltam), annak ellenére a windows nem látja a monitort, ráadásul meg hiába állítok bármint a catalystba a képernyő felbontáson az asztalon nem történik se?
Lehet, hogy rossz a videokártya vagy kompatibilitási gond van? -
kat0na
csendes tag
válasz Csupingo #67618 üzenetére
Ennek orulok, hogy van valami remeny a megoldasra. Viszont ezt hogx tudom megcsinalni? Keresgeltem a biosban de nem talaltam ilyen beallitasi lehetoseget.
Az a baj ha mar belepek a winbe sehol nem erzekeli a hdmis kimeneten az eszkozt. Mintha ra sem lenne dugva.
Elore is koszi a valaszt.
[ Szerkesztve ]
Biztos vagy benne? :)
-
Fipike
csendes tag
válasz Csupingo #67640 üzenetére
Nem jellemző, hogy ezek az átalakítók tönkre menjenek, mert nincs bennük semmi extra elektronika.
Bár laikus vagyok a témában, valami olyasmire gondoltam, hogy pl a kari digitális jelet küld a monitor pedig a vga csatin analóg jelet vesz. Esetleg szerzek egy dvi-i (közben kiderítettem, hogy ilyen van a kártyán) - hdmi kábelt és kipróbálom.Akkor több amd driverrel is kipróbáltad? Gond nélkül települtek, de nem tudod a felbontást feljebb tenni?
Igen és igen, lepucoltam ddu-val aztán újra raktam régebbit is és újabbat is, sőt a catalyst-ban hiába állítom a képernyő felbontást semmi se történik az asztalon.Pl. a win asztalon ha a képernyőfelbontást választod (jobb gomb), nem azt jelzi, hogy 2 kimenet aktív a kártyán?
Igen jelzi, azt is hogy az egyikre van monitor kötve.Nehéz ezt így látatlanba elmagyaráznom, főleg, hogy nem sokat konyítok a témához!
Megyek tovább a javasolt topikba, köszönöm a segítséged!
Ui.: De ha valami még az eszedbe jut, kérlek írj! Köszi még egyszer!!!
-
Csupingo
veterán
válasz Fipike #67647 üzenetére
De a képernyő felbontás menüben nincs bekapcsolva a másolás, vagy a kiterjesztés, ugye? Az lehegy, hogy asztal megjelenítése csak itt. Ha jól látom, 2 db dvi-i csatlakozó van a kártyán. Elvileg mindegy, hogy melyikre kötöd. Akkor már dvi-d -> hdmi kábelt vegyél, az digitális jelet visz, szebb lehet a kép.
A catalyst-ben tudod fhd-re tenni a felbontást, de nem változik a monitoron? Akkor lehet, hogy tényleg két kimenet aktív és nem jót állítasz.
[ Szerkesztve ]
-
popaz
csendes tag
Sziasztok, újra írom, hátha csak elveszett a sok üzenet közt... szóval eladtam egy gigabyte 780 ti windforce 3-at, és a vásárló jelezte, hogy idle módban a középső venti nem pörög (ha feljebb megy a többi fordulata, azs is elindul) tudja valaki ez gyárilag ilyen vagy hiba?
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
Nem ismerem konkrétan a kártyát, viszont hirtelen csak olyan videókat láttam a neten, ahol bios-ban és talán terhelés alatt tesztelték a kártyát. Azokban az esetekben mind a három forgott. Persze ez nem biztos hogy sokat jelent, mert akár win alatt a driver ki is kapcsolhatja a középsőt, sajna ezt nem tudom. Viszont az is benne van a pakliban, hogy a középső ventilátor nem tökéletes, szorul, vagy bármi ilyesmi és mikor terhelés nélkül kis fordulatra váltana, azt már nem bírja pörgetni.
Ui.: Még keresgélek azért videókat. Pl. itt is forog, de sajna ez se teljesen egyértelmű.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Asszociációs játék. :)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Derail Valley
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest