- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz Brazzil #67707 üzenetére
Tehát mondjuk dp helyett nézted hdmi-vel, vagy dvi-vel is? Elsőre elindult a win, aztán miután települt a driver, azóta nem megy? (Amúgy ez vga hibát szokott jelenteni.) A prociban nincs gpu, mert azzal elindíthatnád, aztán letörölhetnéd a vga drivert és egy másikkal kipróbálhatnád, vagy egy alaplapi bios frissítést is meg lehetne próbálni. Másik gépben nem tudod kipróbálni a kártyát, vagy az alaplapodon nincs másik foglalat, amibe áttehetnéd?
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Csontikka
aktív tag
Sziasztok,
a következőben szeretnék segítséget kérni:
adott egy Dell 3050 SFF asztali gép. Rajta egy HDMI és egy 1.2-es Display port kimenet.Jelenleg 2 monitor megy róla, 1 HDMI, egy DP.
Kérdésem az lenne, hogy egy ilyen ilyen MST HUB-bal megoldható lenne-e, hogy egyszerre 3 kijelző legyen rajta.
(1 HDMI, 2 a HUB-on keresztül, full HD felbontásban)Operációs rendszer: Win10 Pro
Előre is köszönöm,
Üdv,
Csontikka -
Csupingo
veterán
válasz Brazzil #67709 üzenetére
Milyen alaplap? 1 hosszú, 3 rövid jelenthet memória hibát is. Az is lehet, hogy elmozdultak a memóriák szerelésnél. Elég gyakran előfordul. Ki kéne venni őket és újra visszatenni, vagy csak egyesével próbálgatni. Sata kábelek is elmozdulhatnak. A meghajtóknál és az alaplapnál is nézd meg.
(#67710) Csontikka: konkrétan ilyet még nem láttam, nekünk d-sub -os van. Mire kéne? Gondolom ez is csak klónozza a képet, az úgy jó neked? (Azért még pár szaki véleményét is várd meg.)
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz Brazzil #67712 üzenetére
Mindig sipol? 1 hosszú 2 rövid az ezt jelenti: Indicates a video error has occurred and the BIOS cannot initialize the video screen to display any additional information.
1 hosszú 3 rövid: Video card not detected (reseat video card) or bad video card
A többi foglalatban is ezt csinálja? Nincs még ott a régi vga?
-
Csupingo
veterán
válasz Brazzil #67714 üzenetére
Azt sehogy, max működő gépben tudnál rajt biost cserélni. Alaplapi bios frissítésre gondoltam, de az is csak pár lapnál működik nem induló gép esetén pendrive-ról. Az alaplapi biost már resetelted, ugye azt mondtad? (áramtalanított gépnél jumperrel, vagy az elem 1-2 percre történő kivételével.) Utolsó próbának még minden meghajtót lehúzhatsz a lapról, és csak 1 memóriával kipróbálhatod, amit hol ide, hol oda teszel. Több lehetőség nem igazán van, másik gépben kéne kipróbálni a kártyát.
-
Csupingo
veterán
-
attka
aktív tag
Sziasztok,
Kicsit megkavarodtam, segítség kell.
Adott egy Lenovo T400 laptop intel GMA 4500MHD VGA-val, és egy 2504-es dokkolóval. A Laptopon csak D-SUB van, a dokkolón D-SUB és DVI kimenet is. Mivel arra, hogy a dokkolón van DVI is csak most jöttem rá emiatt viszont eddig csak D-SUB bemenetes FullHD monitor-TV -ket kerestem, és ki is néztem egyet aminek viszot csak D-SUB és HDMI bemenetei vannak. Annak már utánajártam, hogy a DVI összeköttetés jobb lenne a D-SUB-nál, persze a HDMI lenne a legjobb de nincs se displayport kimenet, se HDMI kimenet se a laptopon se a dokkolón.
A kérdés akkor az, hogy DVI bemenetes monitor-TV ket is nézegethetek vagy elég a D-SUB -os bemenetűek?
Attól, hogy a laptopon csak D-SUB kimenet van attól függetlenül a dokkolóra rakva aktívvá válik a DVI kimenet is, és jobb llesz így a képminőségem?
A FullHD-ért elsősorban a TV funkció miatt ragaszkodom.Üdv.
-
Csupingo
veterán
válasz Brazzil #67722 üzenetére
Azért poénból megkérdem, ugye bedugod a plusz tápot is a videókártyába? Még mindig sípol 1 memóriával is? Minden meghajtót lehúztál az alaplapról? Milyen kimeneteket tudsz kipróbálni a kártyán? Dp, hdmi, dvi? Mondjuk ha sípol, akkor ott más baj van, addig nem is fog képet adni, valószínűleg. Nincs haver a közelben, ahol ki lehet próbálni a kártyát?
-
szimcsi
senior tag
Sziasztok!
Következtő problémám van:számítógépem különösebb problémák nélkül, kb 6 évig jól működött a következő komponensekkel:
Opr. neve Microsoft Windows 7 Enterprise
Alaplap neve MSI H61MU-E35 (MS-7680)
CPU Intel(R) Core(TM) i5-2400 CPU @ 3.10GHz
Memória Kingmax FLFF65F-C8KF9 DDR3-1333 (667 MHz)
videókártya:AMD Radeon HD 6850 VTX
hangkártya: audigy 2zs
táp: 560w Sharkoon T5 Economy Black
monitor: Dell U2311Hkb féléve, egyik napról a másikra, gép bekapcsoláskor nem volt kép (no signal).
Le is mondtam a videókártyáról, ki is vettem és az integráltal használtam a gépet tovább kb. az említett félévig, probléma nélkül.
Aztán egy ismerősöm megvizsgálta a videókártyámat és azt mondta, hogy szerinte működnie kéne,
erre visszatettem és tényleg működött, viszont ekkor meg a hangkártyámat nem ismerte fel a rendszer.
Ez kb két hete volt, azóta ki-be rakosgatom a hang és videókártyákat
(processzort, memóriát is kivettem majd vissza, windowst is telepítettem, alaplapi jumpert reseteltem).
Tehát az elmúlt 2 hét alatt, az előbb említett próbálgatásokkal volt hogy napokig minden működött újra jól,
volt hogy csak a videókártya volt jó és nem ismerte fel a rendszer a hangkártyát,
aztán megint minden jó, most ma bekapcsolom a gépet, megint nem volt kép így az integráltal használom ismét, így legalább van kép, meg a hangkártya is jól üzemel.
Tehát elég érdekes, számomra rejtélyes a probléma.
Valami tipp?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
válasz Csupingo #67726 üzenetére
Köszi a választ, igen ez nekem is megfordult a fejemben.
Egyébként ez a no signal probléma csak és kizárólag minden esetben úgy fordult elő eddig, hogy reggel amikor bekapcsolom a gépet, akkor.
Tehát mondjuk előző napon egész nap minden OK, bármit bír, játék, film stb., szóval használat közben még nem jelent meg ez a probléma se fagyás, semmi, tehát én naivan talán ezért is gondoltam, hogy talán mégse a táp vagy egy alaplapi kondenzátor a probléma okozója.[ Szerkesztve ]
XP
-
Csupingo
veterán
Úgy rémlik, ezt szokott táp hibát is jelenteni.
-
D4v1D91
csendes újonc
Sziasztok. Nemrégiben vettem egy asus gtx 1050ti expedition karit. Üzletben rakták be semmi baj nem volt. Hazaértem elkezdtem próbálgatni a játékokat egyre igényesebbeket. Elértem a doom ig médium on amikor high on simán kellene mennie zöld pöttyös lett a kép és lefagyott a gép. Újraindítás után fekete kép de a gép elindul. Előző karival minden megy. Alaplap asrock 980 ram 4xddr3 2gb proci amd fx6300 video előtte gtx 750 most 1050 ti. Próbáltam a memóriákat cserélgetni de semmi. Arra gyanítok hogy túlmelegszik de szinte nem is vettem igénybe.
-
Csupingo
veterán
válasz D4v1D91 #67729 üzenetére
A másik kártyával töröld a drivert és próbálj ki valami régebbit is. Ez sajnos inkább vga hibának tűnik.
(#67731) Brazzil: ha egy másik videókártyával sikerül elindítani és az alaplapon nem a legújabb bios van, akkor annak a frissítése még némi reménnyel kecsegtethet, ha a vga jó.
[ Szerkesztve ]
-
D4v1D91
csendes újonc
válasz Csupingo #67732 üzenetére
Próbáltam a legújabbat, meg régebbit is de semmi eredmény volt hogy felismerte semmi baj nem volt majd megint játszani akartam és ugyan az a hiba annyi külömbséggel hogy kilépett és valami időtúllépéses hiba buborékot rakott ki. Arra gyanítok hogy túlmelegszik de nem értem miért.
-
dugo_
veterán
válasz D4v1D91 #67735 üzenetére
10 ezer forint feletti tartós fogyasztási cikkek esetén természetes személyeknek jár a 3 munkanapos cseregarancia, amennyiben a termék hibásan kerül értékesítésre.
Ha benne vagy a 3 munkanapban, akkor 27-én első dolgod legyen a boltba visszavinni.
http://tudatosvasarlo.hu/cikk/harom-munkanapos-cseregarancia
[ Szerkesztve ]
-
D4v1D91
csendes újonc
Csütörtökön vettem legközelebb megint csütörtökön lesz nyitva. De ismerem nemhiszem hogy problémázik majd. Annyit akartam még hogy az elején amikor felraktam a drivereket feltelepítettem a gpu tweak 2 progit és amikor beleléptem a gpu óránál 100% on ment de nem volt megnyitva semmi. Az nem probléma ?
-
dugo_
veterán
válasz D4v1D91 #67737 üzenetére
Nem kéne neki 100%-on járnia idle.
Addig próbáld meg, hogy minden tweak programot lepucolsz és csak egy alapdriver legyen fent, lehetőleg tiszta telepítéssel. DDU-val lepucolhatsz minden régi driver szemetet.Most volt erről a szó a kártya topikjában:
"Ha asztalon vagy és nem fut semmi, akkor a GPU-nak 139 MHz-re, a memóriának 202.5 MHz-re kell beálljon." -
leesinop
csendes tag
Üdv!
Az lenne a kérdés hogy Gigabyte GA-P55-UD3 alaplapban(legacy bios) működne-e egy rx460 4gb.
(600W chieftec táp, i7 860, 8gb ram ddr3 1333hz).
wannabe dev.
-
D4v1D91
csendes újonc
válasz Csupingo #67749 üzenetére
Na most megpróbáltam hogy a régi vga val csökkentetben teljesen töröltem ddu val mindent ujraindult minden jó kikapcsoltam. Kicseréltem a karit az újra aztán bekapcsoltam kicsit gondolkodott majd elindult a gép de semmi képet nem mutatott a monitor felvilágosodik kiirja hogy d-sub de aztán elsötétedik és semmit nem csinál... nem tudom hogy kártya hiba vagy sem de legelején minden ok volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- alza vélemények - tapasztalatok
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macska topik
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Napelem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest