- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
miklos4444
újonc
sziasztok
van egy d-sub kimenetelű monitorom
és egy hdmi kimenetelű vga kártyám és vettem hozzá egy ilyen átalakítót [link]sajnos nem ad képet
csak olyan hangot ad ki a windowz mint amikor le fel csatlakozik egyfolytába az eszköztv go-val probáltam az átalakítót azzal müködik
az átalakítóról annyit hogy nincs rajta semmi csak egy hdmi egy d-sub és egy 3.5 jack csatlakozó
és külön áram csatlakozó nincs rajta ,ez lehet a gond? -
Csupingo
veterán
válasz miklos4444 #67302 üzenetére
Esetleg régebbi vga driverrel is próbáld ki. Milyen felbontáson és frissítéssel használnád?
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
miklos4444
újonc
válasz Csupingo #67303 üzenetére
egyféle driver létezik vga kártyámhoz (hd 5870) a frisités 60herces és 1600x900 a felbontás pont amennyit a monitor tud
a csatlakozót nem azért dugtam rá a kártyára mert nincs rajta d-sub (mert ugye van)csak hétfön jön meg a gt 1030 vga kártyám(amin csak 1 db hdmi van más nincs) és gondoltam elöre kiprobálom az átalakítót de nem jóátvittem az átalakítót faterhoz és neki egy hd 4870 vga kártyája van és azzal se müködik az átalakító de viszont laptopba dugva müködött és amit írtam a tv go-val is
a másik gond az hogy a kép be se jön egyáltalán (gép inditáskor se) és amikor letöröltem a windowzt és utána rákötöttem az átalakítót akkor se jött kép tehát nem szoftveres a gond
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz miklos4444 #67304 üzenetére
Esetleg úgy kapcsold be a gépet, hogy már az átalakítóval van csatlakoztatva a monitor. Vagy ha van a közelben 2 d-sub -os kijelző, akkor kösd rá mindkettőt a kártyára és kapcsold be mondjuk az e képernyők kiterjesztését, hogy mindkét kimenetra adjon ki jelet. Lehet, hogy valamiért ha csak 1 van rákötve, akkor nem hajlandó a hdmi-n küldeni a jelet, mert az átalakító miatt nem érzékeli a kijelzőt.
-
snecy20
nagyúr
válasz miklos4444 #67304 üzenetére
Nincs olyan GT 1030 amin csak 1db HDMI lenne.
Jellemzően olyan összeállítások vannak hogy VGA(D-SUB) + HDMI, vagy DVI + HDMI.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
miklos4444
újonc
rosszul irtam van egy dvi is azona gt 1030-on de az dvi-d dual link ha jol láttama fotón
[link]amiket írtál hogy probáljam meg ugy bekapcsolnia gépet hogy több monitorral meg legyen be dugva meg ne legyen bedugva meg menetközbe meg ne menetközbe dugjam rá mindent probáltam(kiterjesztést is probáltam
esetleg ha veszek egy ilyet ezzel müködne? [link]
[ Szerkesztve ]
-
miklos4444
újonc
az a gt 1030-on hdmi van meg dvi-d dual link [link]
itt most az a kérdés hogy honnan tudhatom hogy melyik átalakítóval fog müködni?vagy proba szerencse?
[ Szerkesztve ]
-
miklos4444
újonc
árukeresőbe olvastam olyan hozzá szolást hogy valaki azt mondta hogy van passziv meg aktiv átalakító is ebből a hdmi d-sub átalakítóból ,namost ez hogy is van ? itt a link [link]
szószerint ezt írta :
Mint utólag megtudtam a legtöbb eszköz nem küld analóg jelet a HDMI csatlakozóján keresztül, így azok nem fognak működni passzív átalakítóval. Mint ahogy az én konzolom sem , ezekhez aktív átalakító szükséges![ Szerkesztve ]
-
7Sony7
addikt
válasz miklos4444 #67312 üzenetére
Gt 1030 van nekem is, pont a linkelt átalakítóval, és működik.
Viszont szerintem amit vettél, azzal is működnie kéne.
Biosban nincs valami beállítás, valami kapcsoló?Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
7Sony7
addikt
válasz miklos4444 #67312 üzenetére
Az is lehet, hogy nincs a helyén rendesen a kártya
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
dracox
addikt
Sziasztok!
Valaki találkozott már olyan jelenséggel, hogy a VGA lila képernyőt ad a DVI kimenetén?(zöld szín hiányzik a monitoron) Ezt egy GTX 660 produkálja. A HDMI kimenetére egy LED tv van csatlakoztatva azon minden rendben van, de a monitor lila a DVI-on keresztül. Másik VGA-val nem lilázódik a monitor DVI-on keresztül így biztos nem a kábel van megrongálva vagy kilazulva stb.
Garancia már nincs a kártyán sajnos. Egy ilyen DVI szervízelés mennyibe fájna? -
Csupingo
veterán
válasz dracox #67315 üzenetére
Elsőre talán befújhatnál némi kontakt spray-t, az áramtalanított, kiszedett kártyán lévő dvi csatlakozóba. Így viszonylag olcsón adnál neki némi reményt. Ha van a közelben, azért kipróbálnám egy másik kábellel is, talán csak épp véletlenül érintkezett rendesen a másik kártyával történő tesztnél. Legrosszabb esetben tönkrement az a kimenet. Más nincs rajt, amit átalakítóval tudnál használni, pl. dp?
-
dracox
addikt
válasz Csupingo #67317 üzenetére
Csupingo & OutSider17:
A kábel hibát azért zárom ki, mert azóta 2x volt másik vga a gépben és mind a kétszer probléma mentes volt.
A dp portot nem tudtam kipróbálni, mert nincs átalakítóm. A másik DVI bemenetet is próbáltam és azzal is problémás volt. Ez a kontakt sprays dolog nem tudom mennyire segítene ha egyik dvi sem működik..[ Szerkesztve ]
-
OutSider17
senior tag
válasz dracox #67318 üzenetére
Akkor a kártyád analog kimenetével gondok vannak! Ez nem jelenti azt hogy maga a kártyával is gond lenne, csak az analog kimenete nem működik megfelelően! (Ami azért elég érdekes!) Esetleg próbáld meg beállításokban beállítani a színeket. Lehet csak beállítási probléma az egész! (Erre látok a legnagyobb esélyt!) Ha ez nem jön be akkor bizony az analog kimenettel vannak gondok! Akkor marad a digitális ki menet! (HDMI,Displayport HA van a kártyán!)
Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
dracox
addikt
válasz OutSider17 #67320 üzenetére
Rendben van. Megprobalom mèg azt hátha...Kosz a tippet sracok.
-
Ozsi009
tag
Sziasztok!
Van egy GTX 960 4 GB videókártyám és PUBG játszása alatt vettem észre hogy a monitoron keresztbe zöld és piros vonalak furnak végig 1-1 másodperce. Ez mitől lehet?
-
OutSider17
senior tag
+1 a memória hibára!
Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
Dinomano
senior tag
Sziasztok!
Nemrégiben újítottam videókártyát, egy RX 460-at vettem (MSI, 2GB VRAM).A rendszerem: 400 W FSP FPU, 4 magos 3 Ghz Phenom CPU, 8 GB DDR3 RAM, N68 SC UCC alaplap. Régi
config, egyelőre nem tudom újítani. Korábbi VGA-m egy HD 7750 volt.Sajnos az RX 460 (hiába downclock-olom), ill. limitálom a hőmérsékletét; kb. 10 perc játék után (akármilyen game!) fagy. (Vagy asztalra tesz ki, vagy "csontra" lefagy, játéktól függően.)
Régi driverek leszedve, csak legújabb feltéve. MSI Aterburner term. fent van.
Utánanéztem különböző fórumokon, sokan írnak hasonló problémáról.Megoldási javaslat is érdekel, viszont már azon is gondolkodtam, hogy túladok ezen a kártyán, és érdeklődöm, h. milyen másik alternatívát ajánlatok, amihez nem kell 6 PIN; és alacsony fogyasztású (75W). Lehet NVIDIA, AMD is, valamint 2 giga VRAM, és DX 12...
/(^_^)____7=--- - - >|
-
Dinomano
senior tag
válasz varmi2 #67331 üzenetére
Rendben, ez lesz a következő dolog... (Még egy apró gondom van az RX 460-ammal. Mivel dupla magas, mint a HD 7750 volt, ezért picit elakad/szorul az alaplapon levő PCI csatlakozóval) (Mintha nem lenne 100%-osan a helyén... Mondjuk érzékeli a gép és működik, szóval ez szerintem nem lehet gond talán...)
/(^_^)____7=--- - - >|
-
Cane
őstag
Hali!
VGA üzemidő megnézhető-e valahogy?▫■ Ω Sēctσr - Γhē lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□
-
Csupingo
veterán
válasz Dinomano #67332 üzenetére
Régebben volt olyan gond, hogy az amd driver összeakadt az msi ab-vel és emiatt nem pörgette fel a ventilátorokat a kártyákon és túlmelegedtek. Elvileg ha a legújabbat használod mindenből, akkor már nem kéne hogy gond legyen. Hőfokokat néztél? Ha esetleg újra teszed a win-t, akkor ne tedd fel az msi ab-t. Próbáld ki az nélkül is. Vagy ha amd drivert telepítesz, akkor ne kapcsold be a wattmant.
-
Dinomano
senior tag
válasz Csupingo #67335 üzenetére
Mindenképpen Windows reinstall lesz, főleg mivel HDD-t is váltok (így duplán van értelme telepíteni! :-) )... Mindenből legújabb van fent amúgy... Lehet az is a gond, amit írtál, mivel videók esetén nem áll fent a gond. ...Gyanús, h. túlmelegedés! (Amit észrevettem még: Fagyás előtt pár perccel elmegy a kép, majd visszajön... ezt néha browserben is produkálja a kártya, videó esetén)..
/(^_^)____7=--- - - >|
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Honnan lehet kideríteni, hogy egy bizonyos VGA kimenetei milyen felbontáson hány Hz-et tudnak?
2560x1440/144Hz-et bármelyik modernebb VGA tudja vajon? -
Csupingo
veterán
válasz Melorin #67340 üzenetére
Néha az nvidia is említi a saját oldalán, vagy némelyik kártya gyártója is le szokta írni részletesen. Azt pl. lehet tudni, hogy hdmi 2.0 (4k 60Hz) nvidia-nál a gtx 9xx -től felfelé van a kártyákon, amd esetén az rx 4xx felett. Wiki-n is van táblázat, amin van legalább dp 1.2 az tudja azon a felbontáson a 144 Hz-et. Ez szerintem kb. az összes 3-4 évnél fiatalabb kártya tudja. Ha van még kérdésed, ebben a topikban szerintem vágják az ilyen dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Ez:
Azt jelenti, hogy a PCIE 2.0 csak x8-al megy? (vagy azt, hogy x16-al?)Köszi
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
Csupingo
veterán
válasz NandorHUN #67342 üzenetére
Nem akarok hülyeséget mondani, de szerintem x8. X16-os a foglalat, de jelen esetben x8 sebességre van állva. Milyen alaplap? Ha mellette a kérdőjelre nyomsz és elindul a render teszt, akkor se vált feljebb? Van mikor terhelés nélkül alacsonyabbra vált.
Nekem x16 1.1 -en áll terhelés nélkül.[ Szerkesztve ]
-
OutSider17
senior tag
-
NandorHUN
addikt
válasz Csupingo #67343 üzenetére
Ok, megnéztem és úgy fest tényleg 2.0 x8-al fut a GTX 1080-am.
Csak, hogy kép tiszta legyen egy Biostar Z77Ex4-es alaplaom van és i7-2600K mellé.
Lapom pedig valahogy így fest:
[link]Ezek szerint mind a kettő PCI-E támogatja a 3.0-át felső x16-on also x8-on. Illetve a 2.0-át felső x16-on, also meg csak x8-on, ugye?
Sajnos felülre nem tudom betenni a GTX 1080-at, mert elég nagy a procihűtőm - egy Noctua NH-D14 van a 2600K-n.Ilyenkor milyen megoldás van?
Vegyek másik hűtőt, vizezzek? Vagy vegyek egy i7-3xxxk CPU-t a 2600K helyett ( és akkor lent is menne a 3.0 8x ?Ezen felül egyébként totál meg vagyok elégedve a processzorral, hűtéssel és alaplappal is. Minden tökéletesen fut, szóval nem szeretnék egy komplett alaplap, cpu hűtés cserét eszközölni százezerért, legolcsóbb effektív megoldást keresem lehetőségekhez mérten.
Kösz előre is
[ Szerkesztve ]
-
NandorHUN
addikt
válasz NandorHUN #67345 üzenetére
Kb így kéne ezt elképzelni:
látszik, hogy PCI-e 1. slot az ott van közvetlenül a hűtő alatt, még 1-2 drób ugye be is lóg, ami tartja a ventillátorokat.
Nem tudom mennyire lehetséges a hűtő "csúsztatása" felfelé, hátha nagy nehezen befér, de nem vagyok benne biztos, hogy egyáltalán biztosnságos e feltenni úgy, hogy backplate hozzáér a hűtőhoz vagy műanyag ventihez...Illetve pár ezerért árulnak ilyen PCIE hosszabító kábeleket, de azt totál nem tudom elképzelni hogy lehetne megoldani ilyen esetben a VGA rögzítésést. ...
-
Csupingo
veterán
válasz NandorHUN #67349 üzenetére
Annyira nem értek hozzá, de szerintem alaplapot hiába cserélsz, mert a proci nem tud többet. Itt van pár teszt. Nem teljesen világos a lapod leírása nekem se. Most a második foglalat 3.0-ás és csak sli vagy cf esetén megy x8 -ban, vagy alapból is csak x8-as. Ha csak x8-as, akkor elvileg a legfelsőbe téve mehetne 2.0 x16-tal, de talán nem akkora a különbség, hogy ezért nekiállj alkatrészeket cserélni.
Az 1080 topikban talán meg tudják mondani, hogy a gyakorlatban mennyit lassul így.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Macska topik
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Napelem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Autós topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- Horgász topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest