- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kat0na
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Gt730-as VGA-m. Aminek egy monitort és egy tv-t kell megjelenítenie. A monitor 1366*768 míg a tv Full hd.
Tökéletesen működött eddig.
Annyit csináltam a gépben, hogy lecseréltem a processzort és hozzá új hűtőt is vettem. Azóta a HDMI kimeneten nem jeleníti meg a képet a tv-n "nincs jel" felírat fogad.
Előfordulhat, hogy kevés neki a kraft? De akkor miért csak az egyik ment el? Vagy valahogy programokkal meg lehet nézni mi lehet az oka?
Előre is köszönöm a segítséget.
Biztos vagy benne? :)
-
Zoli133
addikt
Hali,
Van egy régi 5850-es radeonom (asus EAH5850/G/2DIS/1GD5), vettem egy új monitort mert a régi behalt (WQHD felbontás ,displayport)
Elvileg van Displayport a kártyán de nem akar ott képet adni, erre létezhet valami fix amíg le nem cserélem a kártyát? HDMI-n nem akar fullHD-nál nagyobb felbontást kiküldeni.
A csere tervben van de majd januárban lesz csak esedékes."It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
-
OutSider17
senior tag
válasz meszike91 #67500 üzenetére
Szervusz!
Ez játék hiba lesz szerintem! Patch-et próbáltál már?
Esetleg még az megoldhatja a problémát. Meg tedd fel a legfrissebb DirectX-et. Még ez jutott így első körben eszembe.Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
kat0na
csendes tag
válasz OutSider17 #67503 üzenetére
Szia,
Ha ez előfordult akkor nem tudom, hogy kellene megcsinálnom. Sehol nem látom, hogy érzékelné a tv-t. Mindenhol egy megjelenítőt mutat. Észlelés menü alatt is csak a monitor szerepel.
-
OutSider17
senior tag
válasz kat0na #67505 üzenetére
Az a probléma hogy AMD-s vagyok így sajnos ebben nem biztos hogy tudok segíteni!
De egy próbát megér.
Vezérlőpulton belül az nvidia vezérlő pultjában ha meg próbálod meg keresni a tv-t akkor sem találja meg?
Kábel, vagy ki menet változott amivel össze kötöd a tv-t?Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
kat0na
csendes tag
válasz OutSider17 #67506 üzenetére
Sehol nem látom és semmi más nem változott csak a proci és a hűtő hozzá.
A azért nem értem mert eddig működött.
-
kat0na
csendes tag
válasz OutSider17 #67508 üzenetére
Azért köszi a segítséget.
Én is bízom benne sikerül megoldani mert roppant zavaró, hogy itt a technika de nem tudom használni
-
OutSider17
senior tag
válasz kat0na #67509 üzenetére
Igazán nincs mit!
Esetleg még egy driver újratelepítést tudok ajánlani hátha csak szoftveresen zavarodott meg!
DDU-val töröld le a jelenlegi drivert aztán telepítsd a legújabbat! Hátha csak ennyi a nyűgje!Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
Csupingo
veterán
válasz Zoli133 #67510 üzenetére
Ha a dp-t is és a hdmi-t is kijelzőre kötöd, akkor nem tudod a win-ben a kijelző másolást, vagy a kiterjesztést bekapcsolni, hogy mind a kettő kimeneten adjon jelet? Ha az működne, akkor csak azonosítani kéne a dp-s kimenetet és csak azt használni. Amúgy milyen windows változat?
(#67509) kat0na: lehet, hogy a szerelésnél kicsit elmozdult a kártya és azért nem tökéletes? Esetleg vedd ki és tedd vissza. Pár másik drivert is kipróbálhatsz, amit már javasoltak.
(#67499) gameresboy: 4 monitort tudna a kártya, azt sajnos nem részletezi a gyártó, hogy kettő esetén melyik kijelzők használhatók. Nagy az esély, hogy szinte bármelyik. Szerintem ennyi kimenetből simán meg tudod oldani.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
félisten
Van egy noob kérdésem.
A GF106-on (Fermi) alapuló VGA-k DX12-képesek?
Nézem a notimban lévő Quadro 2000M-et GPU-Z-vel, és azt írja, hogy DX12 képes, de 11-es módban van, vélhetően a Win7-em miatt.
Nem követem a VGA piacot, de nekem úgy rémlik, hogy ezek nem kaptak végül DX12 támogatást. -
snecy20
nagyúr
válasz FoxiestFox #67513 üzenetére
Á, kanyarban sem volt még a DX12 2010-11-ben.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Csupingo
veterán
válasz kat0na #67515 üzenetére
Milyen táp? 25-50 W között van a kártya, nem hinném, hogy az nagyon izzasztaná a tápot. A tv-nél se mozdult ki kicsit a csatlakozó? Lehet, hogy a win zavarodott meg a proci cserétől, bár csekély az esélye annak is.
Esetleg rendszergazdai cmd-ben egy : sfc /scannow parancsot futtathatsz, az átnézi a file-okat.Azért poénból megkérdem, ugye nem az alaplapra kötötted a hdmi kábelt, mert már pár ember szivatta így meg magát.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Csupingo
veterán
válasz FoxiestFox #67517 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
doki988
csendes tag
válasz FoxiestFox #67520 üzenetére
Sziasztok meg javitattam a vgam, és ma olyat csinált hogy elkezdte terhelés alatt villogtatni a képet és egyszer csak sötétség viszont ha kilépek win be tökéletes. Én gyengélkedő tápra gondolok. Válaszokat köszönöm.
-
Nxn908xxx
őstag
Sziasztok!
Furcsa dolgot csinált a gépem, a VGA-ra gyanakszok, viszont nem tudom pontosan, kérem segítsetek!
Szóval az történt kb. fél órája, hogy átlagos gépezés, videónézés közben egyszer csak elment a kép a monitorról a hanggal együtt, és szürke csíkok borították be az egész monitort. Nyomtam egy resetet, ekkor a Windows boot animációig eljutott úgy, hogy az animáció közben 2 vastag piros függőleges csík volt a monitoron, majd fekete kép, billentyű nem világít, egér sem, semmi. Néhány reboot után ugyan ez volt, ekkor kihúztam a gépet pár percre, majd visszadugtam és bekapcsoltam. Most is ugyan az a 2 piros csík volt a monitoron, viszont elindította a hibajavítást a Windows, majd újraindult. Ekkor már nem 2 piros csík volt, hanem csak piros pontok vibráltak a monitoron össze vissza, majd bebootolt látszólag hiba nélkül, és most is a gépről írok. Mi lehetett ez? Nagyon félek hogy megint csinálni fogja, vizsgaidőszak elején egy évismétléssel érne fel.
Ugyan így nézett ki.
A gépem:VGA: sapphire r9 280x
Táp: xfx pro 750w
RAM: 2x4GB KingmaxMennyi az esélye hogy többet nem jön elő a hiba? Vagy valami tuti hibás, és csak idő kérdése?
3 éve így van a gép, és semmi baja nem volt még. Lehet esetleg az, hogy valami kimozdult, vagy ilyesmi és azért jött ez elő? Tudok egyáltalán tenni valamit a cserén kívül? -
mysterioX
csendes tag
válasz Csupingo #67486 üzenetére
Feltettem a legújabb bios-t (7.20), de sajnos a probléma továbbra is fennáll.
Csak azt nem értem, hogy ha pcie x1 slotban megy, akkor a 16x slotban miért
nem megy legalább 1x sebességen... Konkrétan betölt az OS, kép semmi,
majd átdugom a hdmi-t az alaplap csatijára és az int vga adja a képet...
Holnap beszerzek egy próba vga-t, ha az sem megy akkor kiveszem a cpu-t...
lehet ott a baj. -
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
GTX 1050Ti-nél hogy lehet játék közben kiíratni az aktuális fps-t, hőfokokat stb?
MSI Afterburner-t használok, de sajnos nem jöttem még rá.W.
Idő vagyok, világok hatalmas pusztítója. Azért jöttem, hogy megsemmisítsek minden embert.
-
Kelecar
aktív tag
Sziasztok!
Építettem egy PC-t unokatestvéremnek a #lowbudgetgaming jegyében.
Működik is szépen első összeszerelés óta, azzal az "apró" szépséghibával, hogy az eddig általam tesztelt játékok mindegyikénél 2-10 perc játék után becrashelt az összes játék. (PUBG, GTA V, Fortnite)
Utánanéztem a neten másoknak hasonló problémával, de nekem egyik megoldás sem segített.
Eleinte Win10 volt rajta, mindenből legfrissebb driverrel, de próbáltam régebbi nvidia driverekkel is. Végül ujratelepítettem immár Win7-tel és megint ráraktam a PUBG-t, de ugyan úgy crash.(Bár most már olyan sokáig bírta, hogy azthittem megjavult)
Segítsetek kérlek.
Config:
MB: MSI B250M Mortar
CPU: Intel Pentium G4600
RAM: Samsung DDR4 8GB 2400MHz
VGA: Gigabyte GTX 770 OC Windforce 2GB
PSU: Cooler Master G550M
HDD: Seagate Barracuda 7200RPM 1TBÉn VGA-ra gyanakszom azért is írtam ide, viszont nincs lehetőségem kipróbálni másik kártyával. De amíg nem vagyok benne biztos, hogy az a baj nem tudom kicserélni.
-
snecy20
nagyúr
válasz Kelecar #67532 üzenetére
"eddig általam tesztelt játékok mindegyikénél 2-10 perc játék után becrashelt az összes játék. "
Milyen formában? Random fagyás, asztalra kidobás, elsötétülő képernyő, újraindulás? Mert ez az ami lényeges jelen esetben.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
d.véderjoe
tag
válasz mysterioX #67527 üzenetére
Hasonló problémával küdök én is... (felső 16x slotban nem működik, alsó 4x slotban működik)
itt is erről van szó...
Kíváncsi vagyok mire jutsz! Én már meguntam, mivel csere kártyám nincs beletörődtem, hogy nem 100%-os a rendszer... (de most nincs kedvem 2-300ezerért upgradelnem!) ennyi -
snecy20
nagyúr
válasz Kelecar #67537 üzenetére
Megoldásként ezeket írják rá, végig kéne próbálni...
- Completely Disable geforce experience.
- Close FRAPS
- Close ALL GPU software.
- Run Game As Admin
- Disable Vsync
- Disable Onboard graphics in the BIOS.
- Run The game in window Borderless.
- Disable ShadowPlayAz Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
szzimo53
tag
Üdv.
Ha a CPU support Pcie 2.0 de a VGA 3.0 akkor a proci visszafogja teljesítményben a vga-t-?
Vagy ezt inkább az alaplapi pcie slot határozza meg jobban a sebességet?A lényeg hogy van egy i7-2600-am és egy GTX 1060-at raknék mellé. A proci ha minden igaz simán kihajtja ezt a VGA-t de mivel pcie 2.0-ás veszítene-e valamit sebességből/teljesítményből a VGA?
-
greg77
csendes tag
Sziasztok!
Félig OFF-topic lesz, de azért VGA-s kérdés - más, jobb helyet (eddig) nem találtam neki.
Kisebb fogyasztás meg nagyobb GPU képesség miatt váltanék HD 7870-ről 1050/1050Ti-re.
Van ez az Asus HD7870-em eredeti dobozában és mindenével (Asus HD7870-DC2-2GD5-V2), illetve egy 7850-em (Asus HD7850-DC2-2GD5-V2) doboz nélkül, viszont Accelero TwinTurbo III-mal szerelve. Egyik sem garanciás.
A kérdés: mit javasoltok, hogyan adhatnék viszonylag egyszerűen túl rajtuk, és szerezhetném be az újat? Vannak itt a fórumon / hardveraprón olyan "ismertebb tagok", akik kifejezetten VGA-k felvásárlásával, esetleg becserélésével foglalkoznak?
Köszi minden konstruktív válaszért!
-
dugo_
veterán
válasz greg77 #67548 üzenetére
Beáraztatod és felrakod magánszemélyként apróra. A beszámítás mindenképp nyomott áron menne, ha egyáltalán még foglalkoznak az aprós nepperek ilyen régi cuccal.
https://logout.hu/tema/mennyit_adnal_ezert_a_gepert_alkatreszert_topik/friss.html
-
mysterioX
csendes tag
válasz d.véderjoe #67538 üzenetére
No, konkrétan semmire sem jutottam...sajnos
Kivettem a procit, lábak tökéletesek, háromszor raktam ki-be. Van egy pici játéka a foglalatban (pár tized
mm), ujjammal hol egyik, hol másik pozícióban tartva zártam rá a fedelet, semmi változás.
Ami érdekesség, ha bent van a kártya az x16 slotban, akkor az aida kiírja a lapkakészlet imc részénél,
hd graphics 530 engedélyezve valamint pci express vezérlő: slot 2 pcie 2.0 x16: üres
Ami azért érdekes, mert elvileg 3.0 kellene legyen...
Ha nincs bent a kártya, akkor a pci expresses rész nincs is ott.Áttéve a kártyát x1- be tökéletesen működik, terheléstől függően változik az órajel, valamit a pcie sebessége
is, felugrik, akár 3.0-ra is.Teljesen tanácstalan vagyok. Amire gondolni tudok: vagy az alaplap slotja nem jó, vagy a foglalat ezen lábai nem állnak ki eléggé a jó érintkezéshez, de elhajolva nincsenek.
VGA hibát majdhogynem kizárnám, akitől vettem váltig állítja, hogy nála jó volt, illetve, ha esetleg olyan gondja lenne, hogy csak x1-ben hajlandó menni, akkor az x16-ban miért nem tudja megtenni ugyanezt?A számítástechnika rejtelmei...
Még holnap beszerzek, egy próba kártyát esetleg.
Ha valakinek esetleg van valami ötlete, szívesen meghallgatom!
Új hozzászólás Aktív témák
- Derail Valley
- alza vélemények - tapasztalatok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Horgász topik
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest