- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mikisys
őstag
válasz Deadpapa #12534 üzenetére
Sanyo Eneloop akkuk, 2000mAh-ás kapacitással, amennyi szükséges.
Töltőnek Voltcraft, vagy hasonló, nem kell intelligensnek lennie, ne süsse ki az akkut, csak töltsön rendesen.
Ezek az újabb gyártású akkumulátorok kb. 3-4 óra alatt teljesen feltölthetők és bírják. Az új akkut használd, majd ha teljesen kimerült (nem működik vele a gép), akkor töltsd fel, ahogy írtam.
Feltöltés után hagyni kell az akkukat lehűlni, ki kell venni a töltőből, nehogy a töltő lemerítse(!) addig ne tedd bele a gépbe az akkukat, míg melegek!Nekem 4db Sanyo Eneloop 2000mAh-ás akkum van, áprilisban töltöttem fel, a mai napig bírja a gépem, pedig az is háklis akku szempontból (Pentax K200D) és még mindig teli akkut mutat, pedig kb. 350 képet készítettem vele és kb. 30 kép belső vakuval készült.
Sok sikert a vásárláshoz!
Üdv!
-
szarnyalosas
tag
Tudok a Nikon D5100 magyar nyelvet varazsolni ?
-
mcgoat
aktív tag
válasz andrade #12546 üzenetére
És az IPC, hogyan mutatja? Méri, hogy mennyi áramot vett fel és abból számolja ki? Nem mondom, hogy nem jó töltő az IPC , azt mondtam, hogy a Nitecore is jó. Ráadásul azt hallottam, hogy a nagyon lemerült akkumulátort már nem tudja tölteni az IPC.
Egy webáruház nem csak fotósoknak www.mcgoat.com
-
mcgoat
aktív tag
válasz szarnyalosas #12559 üzenetére
D5100-hoz nincs utángyártott akksi, ha valaki azt mondja, hogy neki van akkor előtte próbáld ki.
Habár, ha van markolat a gépeden, akkor már mehet bele 2. akksinak az utángyártott.Egy webáruház nem csak fotósoknak www.mcgoat.com
-
szarnyalosas
tag
válasz mcgoat #12563 üzenetére
Fogtam a kezembe 2 fajta utangyartott aksit is
Csak kerdes hogy markolathoz melyiket vegyem ?
Mert az eredeti arabol 3 is kijon mindketobol
na meg hogy a gepet vajon a nem eredeti rontja e
azt tudom hogy az elso chipelt aksi, szoval masodlagosnak jo az utangyartott is
Szerinted ?
Na meg magayr nyelv sose lesz ezeken ?
-
Peetry
senior tag
válasz mcgoat #12563 üzenetére
egy valag utángyártott akksi D5100-hoz
Am miért is jó második akksinak az utángyártott, ha elsőnek nem? ezt nem egészen értem.
-
A Zéé
addikt
válasz Peetry #12566 üzenetére
chipes az akksi, és nem ismeri fel a váz.
Hivatalosan markolat sincs a D5100-hoz.
Amikor berakod a markolatba az első helyre az eredeti akksit, akkor annak az információit továbbítja a váz felé,.
Ezért úgy látja a váz, hogy az eredeti akksi van benne, és nem is tud a markolatról, mivel az tulajdonkép csak egy adag formázott műanyag, amiben van valamennyi drót, és az akksi foglalatát eltolta lejjebb, de semmit nem kommunikál a vázzal. A második slot meg párhuzamosan (vagy sorosan? mindig is hülye voltam az elektronikához) van kötve erre az egész dologra, és azt megint csak nem érzékeli a váz, hogy több akksi van benn.
Ezért lehet a második slotba az utángyártott akksit tenni.Just a simple Lineman...
-
andrade
senior tag
válasz mcgoat #12562 üzenetére
A töltés végén ki lehet íratni a felvett mennyiséget amit az akku valóban fel vett.Egy szint alatt nem indul el a töltés de az már mélykisülés a NiMH számára.
Most gondold el az akkutöltő jelzi hogy vége a töltésnek beteszi a delikvens az akkut nem megy a gép a delikvens nem érti! IPC kijelzi minden akkura Full delikvens kiíratja a töltöttségeket egyik akkuban 300mA leledzik csoda e hogy nem megy a gép? Ugyanis a -delta U észlelés nem azt jelenti hogy az akkuban a kapacitásának megfelelő érték van csak az jelenti hogy az akku produkálta a -delta U-t vagyis az akku nem vesz fel több áramot.A -delta U egy a töltés végén hirtelen aránytalanul nagy feszültségmegugrásból majd egy esésből áll.Ezt észlelve a processzor lekapcsolja a töltést és átáll csepptöltésre ami 20mA körüli. -
kiskornel
addikt
válasz mcgoat #12562 üzenetére
Eneloopokkal még nem volt gond, de más akksikkal már jártam úgy, hogy ugyanazon készülékből kivett 4 sorba kötött akksi töltéskor (IPC-vel) eltérő kisülési értéket produkált. Igen könnyen rajt lehet kapni a hibás akkurmulátort.
Ha regenerációs progi után se 100-as, azt az 1-et ki kell dobni... a megmaradt 3 akksit meg másra használtam fel.http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
törölt tag
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogy Budapesten hol lehet kapni fehér fotókartont nagy méretben, azaz legalább 70 x 100 cm? Mindenhol csak feketét találok ilyen méretben, fehérből meg csak 50x70.eset..
Köszi
-
törölt tag
válasz Santiagain #12576 üzenetére
Köszönöm
-
j.bravo
addikt
válasz #74459392 #12575 üzenetére
Ne légy mimóza, azt én szoktam
Semmilyen lekezelő szándék nem volt részemről, sajnálom ha úgy értetted.
Ha az említett mérnöktanoncok boltjának spéci neve van, azt tényleg nem tudom. Illetve én is jártam már úgy hogy a harmadik ápiszban volt csak amit kerestem. Peace, bro.Santiagain: én is kösz, ez jó helynek tűnik mindenféle színes háttér begyűjtéséhez.
[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
Santiagain
őstag
válasz j.bravo #12578 üzenetére
Én a Déry Miksa utcai üzletükben voltam. Ott kicsit más a választék, mint a weboldalon, de van vagy 50 fajta színes kartonjuk, különböző árnyalatokban és vastagságban. Ha arra járnátok, van egy hátsó, eldugott helyiség is, akol csak kartonok vannak.
http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
acsati
aktív tag
Sziaszok!
Szeretnék egy rádiós vakukioldót (adó + vevő) vásárolni, de ahogy nézem elég drágák. Angolul mi ezeknek a neve? Körülnéznék Ebay-en és társain. -
Santiagain
őstag
válasz Santiagain #12580 üzenetére
Déri
Lehet normális éjszaki képet készíteni, Petőfi-hídról lőve? Gondolom, ha épp villamos megy át, akkor esélytelen, de az autóforgalom és a szél mennyire rezegtetik be?
-
acsati
aktív tag
válasz Szab02 #12583 üzenetére
Köszi!
Találtam egy ilyen terméket. Azt szeretném kérdezni (még kezdő volnék), hogy az a kábel micsoda? Nem elég csak az adót a vázra rakni? Össze is kell kötni a géppel? Mert nekem Nikon D3000-res vázam van, és abba szerintem nem lehet ilyesmit bedugni. Meg ismeri valaki ezt a terméket?
-
tbs
addikt
válasz Santiagain #12582 üzenetére
Lehet. 4/6 követési távja jól számolható, egy téli hajnali 3-kor pedig nem sokan kóvályognak, szélcsendet meg ki kell várni... Már ha nincs egy korrekt giroszkópos állványod.
(Paraszt giró: lógasd egy dekatlonos gumikötélre az állványod szélcsendben. Meglepően jól működik. Inverz statív. )
-
Santiagain
őstag
Kösz.
Paraszt giró: lógasd egy dekatlonos gumikötélre az állványod szélcsendben. Meglepően jól működik. Inverz statív.
Erről bővebben tudnál írni? A Decathlon üzletre gondolsz? Ha jól tudom a tízpróbázóknak nincs gumikötelük. Hogyan rögzítsem, hogy stabil legyen?
-
tbs
addikt
válasz Santiagain #12586 üzenetére
A rögzítés türelemmel történik. Fellógatod óvatosan, oszt ~10 perc múlva minden utórengése elmúlik, ha nem fú a szél. Jah, Decathlon.
-
-
tbs
addikt
válasz Santiagain #12590 üzenetére
Majdnem, de igen. A lábánál fogva. Legyen a rugany végén jelentős tömeg. Azt javaslom még, hogy egy picit hosszabb madzaggal kösd a vázat/állványt még a derekadhoz is.
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Ha zoomolok a gépemmel(Pana FZ150) miért lesz nagyobb a mélységélesség? A rekeszt ráadásul ilyenkor vissza is veszi.
-
j.bravo
addikt
válasz HollyBoni #12593 üzenetére
Előre jelzem hogy a gépet nem ismerem
A nagyobb alatt azt érted, hogy "mélyebb", vagy hogy "sekélyebb" (szűkebb tartomány éles)?Nagyobb gyújtótávolságnál elvileg sekélyebb lesz (legalábbis az érzet; a háttér jobban elmosódik)
A rekeszt azért veszi vissza - szűkíti - mert valószínűleg az objektív a nagyobb gyújtótávolságoknál már nem tud akkora fényerőt (akkora rekeszt nyitni) mint a rövidebb gyutávoknál. (közben megnéztem az adatlapját, az elején f2.8, a végén, nagy gyutávnál f5.2 a legnagyobb fényerő)
Ha nagyon "bezúmolsz" akkor simán lehet hogy az elvileg szűkebb rekesz mélységélesség "mélytő" hatásánál a nagyobb gyutáv "sekélyítő" hatása erősebb.
[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
-
HollyBoni
veterán
Kösz mindkettőtöknek, most már nagyjából értem.
-
acsati
aktív tag
Használ valaki ilyet?
Valami vélemény róla? Megéri az árát? -
Abry
tag
Üdv!
Valaki meg tudná mondani, mitől függ az, hogy a fókuszált alak mögötti háttér mennyire elmosódott?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Kedvenc zene a mai napra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Androidos fejegységek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Asszociációs játék. :)
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest