- Fotók, videók mobillal
- Windows 10 Mobile (Windows Phone) szakmai topik
- One mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Írók: a Meta tudta, hogy jogvédett könyvekkel tréningezik az AI-t
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Telekom is beszáll a használtpiacba
Új hozzászólás Aktív témák
-
drkbli
tag
válasz Gargouille #60 üzenetére
Meg vannak környezeti (de szó szerint) változások, amik miatt ami régen nem ment, majd mennie kell. Tervutasításos rendszer nélkül nehéz elképzelni a jövőt.
-
drkbli
tag
válasz Gargouille #51 üzenetére
Például Magyarországon (is) van állami reakció arra, hogy te is paradicsomot termelsz, meg a pláza is (-> SPAR saját húsüzem), aztán vetekedtek a polcokon.
-
barnibal
tag
válasz Gargouille #73 üzenetére
Kicsit eltértünk a cikk tárgyát ,… de az a legdurvább amikor a gyerekszintet sem érti bankban dolgoztam évekkel korábban, magasztos példákat láttam,….
de értem miről beszélsz!B B
-
Busterftw
nagyúr
válasz Gargouille #66 üzenetére
Nálunk majd most megy bölcsőbe a gyerek itt spanyolban, itt belsős rendszer lesz meg inkább WhatsApp ha van valami.
Amúgy engem nem zavar a dolog, csupán arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy mi is valahogy "elvégeztük" a óvodát, meg muter 40 éves munkaideje alatt is valahogy kikerült onnan mindenki, aztán nem volt se mobilos rendszer meg semmilyen internetes rendszer.
-
veterán
válasz Gargouille #66 üzenetére
Miért sajnos? 100x egyszerűbbé teszi a kommunikációt pl. a féjsz, de rossz, mert ööö...csak?
-
vmarci21
tag
válasz Gargouille #57 üzenetére
Ez már inkább egy gazdaságfilozófiai kérdés
Ez a Digital Markets Act-ról szóló témák végig azok voltak, még akkor is ha az Apple volt leginkább a középpontban.
Vagy legalábbis remélhetőleg senki nem akarta, hogy egy szabály csak az Apple-re vonatkozzon / ne vonatkozzon.
És ha nem egy konkrét cég szabályozásaként nézzük a kérdést, akkor mindig is arról szólt a vita, hogy mi az, amit még egy nagy cég eldönthet házon belül és csinálhatja szabadon, és mi az, ami már állami szabályozás vagy korlázotás alá kell essen. Illetve hol van a határ, amikor egy cég már nagy, befolyással bíró cég.(kapitalizmus vagy piacgazdaság vagy hívjuk aminek akarjuk), alapvetően pont az egyenlőtlenségre, a folyamatos és végtelen növekedésre és versengésre épül.
Ha egy skálát húzunk, ahol a két véglet a mindent az állam kontrollál, és a teljesen szabad piac / vadkapitalizmus között, akkor igen, ez a definíciója a skála végének.
Ipari forradalom ideje alatt kipróbálta az emberiség az egyik végletet, majd Szovjetúnió idején a másikat, egyik sem volt túl praktikus, így most a kettő között vagyunk valahol. Amerika közelebb van a skála kapitalizmuson lévő végéhez, de azért az is elég távol van már tőle, és az EU is a skála piacgazdaság felén van, még ha közelebb is van a skála közepéhez.
Amúgy van neve is, ami elég jól tükrözi szerintem, hogy a skála közepe felé próbálja a szabályozásokat belőni: Szociális piacgazdaság. - és ez nem kell túl nagy meglepetés legyen az EU kapcsán, mert 2007 óta már az alapszerződésben is benne van, hogy ez a piaci forma, amire az EU törekszik.[ Szerkesztve ]
>> into.hu - https://into.hu <<:::>> Webfejlesztés: https://intomedia.hu <<
-
vmarci21
tag
válasz Gargouille #47 üzenetére
Én azt hiszem soha nem az a jó hozzáállás, hogy az eredményeseket "büntessük", helyette inkább a piacra lépő új kicsiket kellene segíteni, helyzetbe hozni, de nem úgy, hogy eltörjük a lábát a másiknak.
És akkor lesz újra egy Kelet-indiai társaságunk, az is nagy siker volt, amikor túlnőttek az államokon, saját hadseregük volt, és kvázi azt csináltak, amit csak akartak. - Jó terv, én is jobban szeretném, ha egy demokratikusan megválasztott állam helyett egy olyan cég határozná meg a dolgokat, akit még ügyfélszolgálaton sem lehet elérni..
Hogy hogyan szabályozzuk a nagy cégeket, az más kérdés, de itt nekem még mindig az EU-s szabályozás a legszimpatikusabb, Kína szimplán betilt, ha nem működsz együtt a kormánnyal, és TikTok esetében látjuk hogy USA is pont ugyanezt teszi.
>> into.hu - https://into.hu <<:::>> Webfejlesztés: https://intomedia.hu <<
-
Micsurin
nagyúr
válasz Gargouille #47 üzenetére
Jó példa.
Szerintem büntessük rommá a plázákat is, hogy nem ingyen vannak az üzlethelyiségek, majd folytatnám a piacokkal.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM