- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az-X
őstag
válasz
gabo01 #15795 üzenetére
A Van Den Hul egy alapvetően premium gyártó. Két dolog miatt mellőzném a Te esetedben a használatát. 1, Ha használod akkor a magasnak és a mélynek is ezt a márkát használd! 2, A VDH megfizethető árú kábelei általában nem kiemelkedően extra minőséget képviselnek. Ami tényleg jó az az általad említett tudatmódosító anyag árával vetekszik
A Gotham-ot tudom ajánlani. A 2,5-ös kellemes kiegyensúlyozott, sehol sem kiemelkedő, de egy erős középkategória. A 4-es picit mélybe húz (kötekedők kedvéért magas tartományban csillapít), esetleg ezt lehet mélyközépnek használni a 2,5-öst pedig magasnak.
Cordial az amit még ajánlanék megfizethető áron. A Gotham szerintem jobb, de ízlések és....
Ha ennél picit feljebb lépnél akkor Kimber 4PR ha még feljebb akkor 4VS
Amit hallottál a kocsimban az Neotech 1440 volt. Nem egy drága kábel, magasban és mélyben is kiemel (ismét kötekedőknek, a közép tartományban csillapít). Van olyan rendszer aminek ez kifejezetten jót tesz. Szerintem a QSF-hez inkább más kábel passzol
-
k-feri65
senior tag
-
-
Az-X
őstag
válasz
gabo01 #15765 üzenetére
Tudom, hogy ez a téma nem annyira kapcsolódik a topik témájához... de gaboéknak olyan finom pálinkájuk van, hogy...
Tegnap este megkóstoltunk egy birs és egy kajszibarackot... komolyan mind illatra mind ízre egyszerűen hihetetlen jó. Egyetlen baja van, hogy idővel ez is el fog fogyni mint minden más pálinka
De szerintem fogunk mi még felétek járni nem csak hifi ügyben
-
k-feri65
senior tag
válasz
gabo01 #15511 üzenetére
huzd ki az rca-kat a fejből...kapcsold be az erősitőt....ha nem protektel az erő akkor egyenlőre semmi baj az erősitóvel,,ez után az rca kihuzott végeit külön külön fogd meg...minden hangszórót külön külön hallod, hogy melyik serceg ahogy hozzáérsz a meleg ponthoz... .az rs-nek van egy bibije, hogy ha pl hozzáér az rca a testhez vagy amihez nem kéne, akkor egy pillanat alatt kimegy a védelme...csak összedugva szigetelve szabad bekapcsolni,,,
-
Az-X
őstag
válasz
gabo01 #15380 üzenetére
NA ja... ez nálunk is így volt... aztán asszony mondotta, hogy mi pénzt költöttem eddig rá. Egy laza fejszámolással kalkuláltam neki egy közelítő számot, hát majdnem leült. 6-8 havi fizuja biztos bent van a kocsiban
Persze nyilván nem az ő fizuját költöttem rá. Meg szerencsére Ő is szeret zenét hallgatni
-
Az-X
őstag
válasz
gabo01 #15359 üzenetére
Nem tudom, de mindenhol fele, harmada áron van. Nekem volt PVI 216-om, 45-ért adtam el. A PVF ami Ferinek van az nagyon jó, nagyon szeretem azt a hangot ami az ő kocsijában lakozik. Amit én eladtam nem szólt közel sem olyan jól, bár nem hallottam ugyanabban az autóban. Sajnos akkoriban az itteni bandából csak orbano-t ismertem és őt sem hifivel kapcsolatban.
-
k-feri65
senior tag
-
Az-X
őstag
válasz
gabo01 #15350 üzenetére
Nem fog lemenni soha 30 Hz-ig. Sok 25-ös sem képes addig lemenni egy precízen megtervezett ládában. Amúgy a QSF sem megy le 35-ig. Szerintem ha a -3dB-es pont 40Hz-nél van az már nagyon jó.
Odaadom a QSF-et annyiért amennyibe a korábban említett sugárzó a kezedbe kerül postával együtt. Amúgy teljesen igazad van... idehaza sajnos nagyon kevesen költenek ennyi zsetont hangszóróra. Lehet meg kellene próbálnom e-bay-en. Csak ott eladni még sosem próbáltam, mindig csak vettem
-
Az-X
őstag
válasz
gabo01 #15336 üzenetére
Egy az egyben úgy néznek ki a sugárzók mint a korábbi MB-k. Az MB Quart-ot (sőt több más nagy nevű márkát is) most egy maxxonics nevű cég gyártja (vagy gyártatja). A mostani hangszórókon már csak german engineering van. Ebből arra következtetnék (kihangsúlyozom, ez csak következtetés!!!), hogy talán a German Maestro lehet aki tervezi ezeket a hangszórókat, esetleg korábban ők is gyártották (gyártatták). Egy ilyenért elég sok mindent megadnék amúgy. Persze 1400euro-t azért nem
De mekkora szemétség, hogy külön nem találni sehol 10cm-es közepet.
-
rooland
senior tag
válasz
gabo01 #15308 üzenetére
Ne viccelj már... ezek mind csúcs, vagy közel csúcs kategóriája a gyártónak. Szerintem közép osztály teteje, felső osztály alja a helyük. De persze mindig a hasonló árú termékeket nézzük, mielőtt valamelyik több száz ezres társához hasonlítgatnánk.
Ugyanaz a gyártójuk pl mint az Audisonnak. Persze ebbe most ne menjünk bele, mert az ilyenek körül általában mindenkinek más infója van. Én személy szerint kedvelem a Hertz-et.
HSK-t hallottam már, nekem tetszett (HSK XL-t sokáig kerestem is magamnak).
A Mille meg még brutálabb felső kategória, azt lehet idehaza nem is kapsz. -
rooland
senior tag
válasz
gabo01 #15302 üzenetére
Hát mert a DSK egy rohadt jó darab.
Az az én ajtómban is nagyon jó mélyet adott. A mai napig megvan, nincs szívem megválni tőle.
Állítólag az ESK mégjobb. A HSK-ról nem is beszélve, egyszer tutti kipróbálom az életben...Egyébként érdekes dolgok ezek, mert pl a céges Skoda Octaviában is a gyári 4 hangszóró a 4 ajtóban olyan mélyet ad és olyan lágy, kellemes mintha mélynyomó lenne, de abból is a jobbik fajta. Pedig csak gyári rendszerről beszélünk. Oké hogy nem beszélhetünk színpadról meg részletezésről miegymás, de az összhatás mégis nagyon kellemes és kényelmesen hallgatható hosszútávon sok méllyel. Ráadásul igen nagy hangerőn is bírja.
Fura... -
rooland
senior tag
válasz
gabo01 #15150 üzenetére
Nekem sem volt jelentős mélye a Junior kick-nek a kiemelt, szigetelt civic ajtómban. Steg-el hajtottam.
Lecseréltem a szettet Kicx Pro 6020-ra és igencsak megoldódtak a problémák.
Ha van kedved 'összeülhetnénk' hogy megbeszéljük/meghalljuk mi számít kevés/sok mélynek esetleg. Kíváncsi vagyok. -
Peti66
senior tag
válasz
gabo01 #15125 üzenetére
Szia!
1. A gyári hsz. kábelt annak idején kizúztad ugye
2. Valami reflektál a hsz. közelében és a kioltás miatt(reflexió) miatt lett mélyhiányos.
-->valami a közelében,közel azonos frekin rezeg
Erre, megoldás volt(nálam is) a Noise killer(Dietz) rezgés csillapító kenhető massza
Nem csak a nagy felületek képesek rezegni.És persze az a "legszebb" az egészben,hogy
ilyen 40Hz -en kise lehet hallanicsak valamiért nincs mély vagy nem sok
De,azért bekenés előtt próbaképpen 5x5cm körüli puha fa hasábokkal érdemes kiékelni 1pár
vékonyabb lemezből készült alkatrészt.Még, mielőtt ledózerolnád a jelenlegi projectet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest