Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bitrograde

senior tag

válasz nLali #17348 üzenetére

Érdekes, amit írsz, annak ellenére, hogy én a semmit nem EQ-zok. Nagyjából az alábbiak miatt, a sorrend talán mindegy is, hiszen egyetlen érv is elég lenne számomra, miért nem.
    1. Nem értek hozzá.
    2. Nem igazán érdekel, mit lehetne kihozni egy-egy láncból szoftveresen.
    3. Amikor elkészült és kibocsátották a felvételt, ott számomra vége van a történetnek. Én már nem akarok semmit hozzáadni vagy elvenni belőle. Le akarom játszani, minl hűségesebben visszaadva, ami a felvételen van. A készítés folyamata más: láttam már koncert előtt 25-30 perces dobbeállást. Teljesen érthető, különösen nem akusztikus zene esetében.
    4. Az általam kedvelt készülékek jó része a lineárishoz közelít. Sokféle zenét hallgatok, nem szeretném, ha azért, hogy valamelyik zene egy kicsit jobban tessen, szépen elcsavarjak mindent. Aztán mentegessem el a preseteket műfajonként, felvételenként, stb. Ez olyan erdő, amibe én nem szívesen mennék bele.
    5. A készülékekhez EQ-zása helyett szerintem a bennük lévő képességeknek a szinergia lévén kiaknázása a járható út. Mondom ezt azért, mert amit én hallottam, ott tényleg mindig valami borult: az EQ el is vett, sokszor többet, mint amennyitegyáltalán hozott.
    6. Él bennem egy hifis előítélet, hogy EQ-zni a nem elég jó készülékek esetében szükséges. Már a bassboost és a hangszínszabályzó is istenkáromlás kategóriába tartozott, amikor én a kilencvenes évek elején-közepén érdeklődni kezdtem közös hobbink iránt. Ez sajnos beragadt nálam (a nick nyilván nem véletlen).
    7. Ha működik is, ha a fentebb előadottak mind csak kifogás-nyafogás, olyan sok időt venne el az ezzel való foglalkozás az időmből, hogy azt inkább a jobb készülékek árának megkeresésével, vagy zenehallgatással töltök el.
    Én így.

Új hozzászólás Aktív témák