- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Íme az új Android Auto!
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
draff
aktív tag
válasz
Ateszzero #12242 üzenetére
Amikor én érettségiztem, akkor még nem volt kötelező.
No meg igazából a tanárja válogatja, melyik hogyan szeretteti meg a tantárgyat, és nekem olyan tanárom volt fizikából, hogy elég sokat tett meg azért, hogy még csak ne is szeressem.Aztán hobbyból csak ráfanyalodtam az elektronikára és némiképpen önképeztem magam ezen a szakon.
-
draff
aktív tag
-
draff
aktív tag
válasz
Ateszzero #12232 üzenetére
Videokarin az elektrolitkondik nagyon tüzetes (nagyítós) átvizsgálása.
Ha van rajta egy-két pukkadt, dagadványos, kifolytlevű - akkor beszerezni valahol az ugyanolyanokat - és persze a csere. Aztán vagy meggyógyul tőle, vagy ...
Én egy ilyet (ATI Radeon R9550GU, amit a windows automatice 9600XT-ként kezel) találtam már totál döglöttként kidobva az egyik Tesco elektromos hulladéktárolójában, aztán az összes elko cseréjével szépen újraéledt.
Jelenleg az megy a gépemben - kissé felhúzva (kb. 60 %-kal) a GPU órajele és memóriák frekvenciája -
draff
aktív tag
válasz
bolcsodal #12218 üzenetére
Lehet, hogy tényleg selejtesek és akkor a gyártók elsütötték egy kissé olcsóbb kategóriának álcázva.
Olyan ez majdnem, /illetve 180 fokos fordulattal nézve/, mint valamikor a 4 alapműveletes zsebszámológépek. Azokban is az aritmetikai IC (vagy chip) tudta szinte az összes bonyolultabb műveletet, de nem volt hozzá a tasztaturára "kigombozva".
Ezeknél a videokariknál meg a kissé gyári hibásakat egy alacsonyabb kategóriaként (olcsóbban persze) elhasználják. A szabványsorban sehogyan sem fér meg, de ha lehet húzni magán a soron belül egy darabig, akkor már megérte. -
draff
aktív tag
válasz
bolcsodal #12190 üzenetére
Ingyér talán nem megérte?
Én sohasem játékra használom a gépet, hanem csak a netezésre meg a házi egyebekre. (könyvelés és fotótár) Arra talán még elmegy, nem?
és a hozzá talált 2 GB (DDR2/800) RAM-mal és a dual Core 2,6 GHz-es procival, a 400 W-os Codegen táppal és a SATA csatis LG DVD író-olvasóval meg 320 GB-os vinyóval (rajta a jogtiszta Windows 8 oprendszerrel).Csak fel kellett vennem a földről ... jókor voltam jó helyen ...
-
draff
aktív tag
válasz
n@p@lm #12154 üzenetére
Kicseréltem az összes dagadt kondit rajta, aztán - lesz ami lesz, beleraktam az alaplapba. A windows egyből felismerte és beállította. Én meg a PowerStipt-tel még egy kicsit tovább nyomtam.
Nagyon gyorsan ad tűrhetően szép képet.Jelenleg még járatom egy kicsit, a windows szerint 1024x768-as képponttal és 70 Hz-es frekvencián.
A PowerStript-tel kissé felhúzva: a videochip órajele 430 MHz, a memoriáké 350 MHz.
Nem tudom, mennyi valójában ennek a karinak a gyári ajánlása, de a neten láttam egy ugyanilyen meghúzottat, ott 446/580-on hajtják - állítólag minden hiba nélkül.Talán megérte lehajolni érte?
-
draff
aktív tag
Sziasztok!
Nem kimondottan ehhez a tipusú kártyához fűződne a kérdésem, hanem csak úgy - nagy általánosságban
- az ATI-khoz.
Mi van olyankor, ha a videokártyán felduzzadnak és netán ki is folydogálnak a kondérok?
Csere után minden mehet tovább, vagy ha már egyszer kifutott a leves, a többi alkatrészének is annyi?
Cseréltem kondikat egy ilyen "kifőzött" kártyán, de nem tudom - remélhetek még tőle valami jót?
Avagy kuka? Még nem tettem alaplapba ...Tipusszáma: ATI-Radeon R9550GU (AGP-s)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- VR topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Milyen videókártyát?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen házat vegyek?
- Óra topik
- Kerékpársportok
- Mobilinternet
- További aktív témák...
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 49" monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest