- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- HTC U11 - újra a szorítóban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- És egy Tecno Pova 7 Ultra 5G is felbukkant
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
Valóban eltűnt a piros betűárnyék, de keményebb lett az egész, kicsit a kék felé ment el a megjelenítés, legalább is én így látom.
-
fagy53
nagyúr
Kezeli az AGCT mindkettőt, de a Riva-t lődd le, ha az AGCT-vel húzol. Elég ha a tuningból kiveszed a pipát, a monitorozása meg a GPU-nál valóban újrakezdi az órajelet, de ez csak kijelzés, a valóságban az AGCT-ben beállított órajelek működnek és az Everest ezeket jól mutatja, vagy a GPU-Z.
gbors: lehet, még nem próbáltam, csak letöltöttem ahogy megjelent.
-
fagy53
nagyúr
Megvan a 8.2 Catalyst!
-
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
Vasinger! #7244 üzenetére
21s, ez már jó érték rendben van a gép.
Az élsimítás pedig a nagyobb teljesítményű VGA-k kiváltsága, főként persze a mai játékokban.
A 25 FPS feletti sebességet a szem nem érzékeli, a tv és a filmek is ezen a sebességen mennek a mozgás 25 FPS felett folyamatos, akadozásmentes.
Teljesen mindegy, hogy 30 vagy 80 FPS van, a fontos, hogy soha ne menjen 25 alá. -
fagy53
nagyúr
válasz
Vasinger! #7237 üzenetére
SuperPi eredmények, ez alapvetően CPU teljesítmény teszt. Minnél rövidebb idő alatt végez a számításokkal annál jobb a proci. Nagyban függ a belső órajel nagyságától és kisebb mértékben a RAM-beállításától az eredmény.
Ha 40s az eredmény akkor az a 2600XT-nél enyhe proci limit. Azért írtam az én eredményeimet, hogy összehasonlítsd a tieddel, mert nagyon hasonló a konfigunk, és egetverő a különbség. -
fagy53
nagyúr
válasz
brumesz #7170 üzenetére
A Riva-ból szállj ki, a CCC maradhat, az AGCT-ben ne egyszerre Set-teld az órajeleket.
Nem mindig szereti a 860-890 közötti tartományt, és ha a tuning órajel után az alapjeleket adod meg neki akkor elszáll.
Nekem az ATiTool 0.27 béta 4 van fenn, a GPU-t a RIVA-hoz hasonlóan itt sem lehet 850 fölé vinni, de bármilyen profilt be lehet állítani. -
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #7150 üzenetére
Grat!
Nem hittem volna, hogy 6300-ig felkapaszkodsz.
1.75V felett én sem értem semmit, bár véletlen feltoltam 1.9V-ig is.
Sajnos nekem az 1.75V csak 940MHz-et jelentett, elég gyenge GPU-t sikerült kifognom.
A memóriáról korábban írtam és látszik az eredményeden, hogy igaz, ebben a tartományban szinte többet számít a tuningja, mint a GPU-nak.
A GPU rovására kellett nekem is a memóriát feltolni, mert többet számított.
Remekül ki lehetne tesztelni a GPU mem. sávszél. igényét, láthatóan 1000MHznél a 34GB/s kevés neki.
A memóriám jobb egy hajszálnyival, lehet, hogy 2.25V-on elérném az 1100MHz-et, de félő hogy ezután mehetne a kukába.
Örülök, ez a tesztsorozat is bizonyitotta, hogy a 2600 különösen, ha Qimonda mem.chip-pel szerelik remek hardver, sokra képes ha kihasználják képességeit.gbors:örülnek, hogy élnek!
-
fagy53
nagyúr
Na végre 6-tal kezdődik a lista!
-
fagy53
nagyúr
válasz
Zolee11 #7140 üzenetére
Azt, hogy ezek mennyire "tiszta" értékek az az embertől függ.
Az ominózus akadozás szűk tartománya a tuningőrűlteknek is kerülendő, mert kevesebb pontot jelent. Egyébként ezt a jelenséget, most jutott eszembe, visszahajlásnak is szokták mondani.
Én a 3DM eredményemet csak akkor publikálom, ha többször hibátlanul végigfuttatom. Van amikor játékban is kipróbálom, a listás órajeleimen a VGA és a konfig simán vitte az NFSPS-t. Használni rendeltetésszerűen természetesen nem szoktam ezeken a beállításokon. -
fagy53
nagyúr
válasz
Zolee11 #7135 üzenetére
Persze le lehet menni az alapokig és lehetne elemezgetni a jel emelkedés sebességét, a komparálási szint és a vele összefüggésben lévő hiszterézis változását a feszültség függvényében, de nincs értelme. Az akadás ill a kevesebb pont a 3DM-ben kikerülhetetlen tény, van és kész. Aki komolyabban foglalkozott tuninggal, pláne vmoddal, találkozott vele.Jellemzője a magasabb órajel és alacsonyabb pontszám. Csak a fesz. emelése vagy ha ez már nem megy, az órajel csökkentése segít. Ha működik is a VGA a 3DM-ben, egy hajszál választja el a lefagyástól, működésképtelenségtől.
Felesleges foglalkozni ezzel a tartománnyal, mert józan ember itt nem használja a VGA-t.KrenAtesz: mindjárt megnézem, hogy Aggregátor karijával mennyit kapnál.
Hoppá! 6627 pont
-
fagy53
nagyúr
válasz
Zolee11 #7129 üzenetére
Ezt nem olvasni kell, hanem látni, tapasztalni.
Két szorosan összefüggő tényező határozza meg, hogy mennyire működik jól, ill. milyen hibákat csinál a VGA. A GPU és a vmemória általában jól megkülönböztethető hibákat okoz, de vannak kivételek.
A GPU-ra kényszerített órajel a feldolgozás sebességét hivatott fokozni, ennek gátja az áramkörök energiaigénye, ill. annak kielégítése. Ha ez nem elég a GPU lefagy, de ezt megelőzhetik átmeneti jelenségek un. akadások, amelyek jelenlétét ha éppen szemmel nem, de a 3DM pontokban tetten lehet érni.
A vmem hibái, pixel, textúrahibák kezdetben nem bénitják meg a procedurát csak látványosak, de szélsőséges esetben valóban kommunikációs hibát okoznak ami a GPU működését is lehetetlenné teszi. Ez esetben az elsötétedő monitor és újraindulás vagy ritkábban a RAM problémára emlékeztető kékhalál is lehet.KrenAtesz: szuper!
Emlékszel a 6331-re?
-
fagy53
nagyúr
Aggregátor-nak igaza van, ez a "túlhúzás" jelenség közismert a tuningban. Különböző fokozatai vannak az első, egy rendkívül szűk tartomány amikor elkezdi az erőtlenségből származő akadásokat, ha tovább emeljük az órajelet akár 5MHz-cel egy komolyabb GPU használatnál, ilyen a repülő lángocskák egy-két része, egyszerűen lefagy a GPU. A legdurvább, amikor 3D alkalmazást érezvén azonnal fagy, vagy ha a memória is ludas, akkor újraindul.
-
fagy53
nagyúr
válasz
lowrider #7110 üzenetére
Van még egy különbség, hogy a PowerPlay funkciót is tudja a 3650 és az SM4.1-et, bár ez utóbbival nem érsz semmit sem akárcsak a DX10.1-es képességével.
Nem tudom biztosan, de mintha a 3650 ref órajele alacsonyabb mint a 2600XT.
Ha szükséged van a HL2-re, akkor az XT-vel jársz jobban.
Én a PowerPlay miatt a 3650-et venném. -
fagy53
nagyúr
Én is azt mondanám amit gbors, de az én eredményeim nem ezt mutatják.
A 911/882-es 5574 és a 931/882- 5634 ennek kicsit ellentmond.
Persze tudom, hogy a GPU ezen az órajelen olyan adatfeld. sebességgel rendelkezik, amelyet ez a mem sávszél csak nehezen tud kielégíteni, de a pontok nőttek.
A 900MHz GPU órajelnél célszerű a memória órajelét legalább 950MHz-re emelni.
920MHz GPU órajelnél a memória húzás közel annyi pontot hoz, mint a GPU emelése, ezért igyekezni kell 1GHz fölé vinni. -
fagy53
nagyúr
Én ebben nem tudok segíteni, mert nem támogatom a satírozást, akár a Sapphire a kártyámat.
Ne az ellenállást mérd, hanem a feszültséget amit az ellenállás nagysága határoz meg.
Ezt csak fokozatosan, lépésről lépésre lehet megcsinálni, bekapcsolt állapotban soha ne satírozz! -
fagy53
nagyúr
Üdv!
Mindenkit nem kell, csak az elsőt! Az már elég.
Az órajel korlát a 857MHz-es GPU frekvencia, de nem gond mert az AGCT-vel addig húzhatod, amíg a GPU bírja.
Én 900MHz-et csak vmoddal tudok elérni, ez is különbség az XT és a PRO között.
Egy profin vmoddolt, és jól tuningolható XT GPU-t soha nem tudsz befogni, mert a PRO a gyengébb GPU-kat kapja.
A konfigod kárpótolhat egy kicsit a PRO-ért. -
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #7046 üzenetére
Nem tudom már magam sem, hogy melyik a jobb!
A GT hardveresen nem a legszerencsésebb szerkezet, zavaros ez a külön órajeles shader egység megoldás, több márka igencsak melegszik, alapon 60°C felett vannak, aktív hűtéssel!
A PRO-m meg remek egy szerkezet, de pocsék szoftverekkel.Ügyesen megcsináltad!
-
fagy53
nagyúr
Jó képet csináltál! Ennek alapján én, mivel nem szeretem ezt az öntapadós bordaragasztást, pl egy rugalmas acéllemezzel leszorítanám a bordát a chip-hez persze pasztát tennék rá előbb, a két csavart felhasználva ami a GPU hűtőjét rögzíti. A lemez két végén U alakú bevágás lenne, ami a csavarfejek alá feszülne.
Lenne egy kérdésem, a Rialto, borda és venti nélkül előbb megfogja a kártyát mint bordával és még mindig venti nélkül? A ráapplikált borda jelentett előnyt a gyári megoldáshoz képest? -
fagy53
nagyúr
Hoppá, neked AGP-s karid van? Mert akkor nem biztos, hogy a Zalmanok rámennek.
Valószínű a HSI chip melegszik, azt pedig tényleg egy külső venti hűti a legjobban.karell20: az ATITool-ban beállíthatsz 2D és 3D profilt, amit automatikusan alkalmaz a progi. Játéknál pl: 850/920 és filmnézésnél: 500/500. Nekem működik.
-
fagy53
nagyúr
válasz
karell20 #6934 üzenetére
Igen, gyári hűtővel pontosan addig tudod húzni, mint nem gyári hűtővel.
A húzás mértékét a GPU és a feszültsége határozza meg, mivel ezek az egyes lapokban kismértékben eltérnek, nem lehet pontos értéket mondani. Általában 900MHz-g elmennek alapfeszen a GPU-k az XT-nél. -
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
Polllen #6878 üzenetére
Pedig beteszi, itt a bizonyíték: riva1 riva2.
Nem, ha a tálcán Riva ikon egér jobb katt, exit Riva, akkor az overclock él, a ventit nem használom, de szerintem az is, ellenben a monitorozás nem működik csak az FPS-t rakja ki nekem.KMT: Sajátgép-Programfiles-Elektronic Arts-Cyrtek-Crysis demo-Bin32-BenchmarkGPU
-
fagy53
nagyúr
A "másik"-hoz szólnék hozzá, jól tudod a proci miatt kapsz 4000 alatti pontot a 3DM06-ban. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne próbáld ki a játékokban a VGA tuning hatását!
Azt, hogy proci limited van akkor tudod meg, ha hiába húzod a VGA-t, ugyanannyi FPS-t kapsz minden esetben.
A Crysis beépített bench-ben kipróbálhatod. -
fagy53
nagyúr
Nem egy unalmas kártya ez! Az egyiknél ugyanabban a játékban hibát hibára halmoz, a másiknál jó minden. Ezt még egy kézlegyintéssel el is lehetne intézni, de hogy a naptárat is figyeli...!
Tegnap két különböző OS-re nem tudtam egy régi játékot feltenni, ill az írányitást beállítani, mert mindig ugyanott a játék lefagyott. Ma egyből sikerült mindkettőre.
Újraindítás tegnap is volt ezerszer. -
fagy53
nagyúr
Az ATi Tray Tools nem tudja a tuningot, ne is kísérletezz vele. Az sem normális dolog, hogy kétféle progival téped szét a VGA-t!
A Riva sem tud 860MHz-nél többet beállítani a GPU-nak, egyszerűbb ha csak az ATiTool-lal állítod az órajeleket, ráadásul itt állíthatsz be külön 2D és 3D profilt, amit a progi automatikusan alkalmaz. -
-
fagy53
nagyúr
válasz
wwenigma #6738 üzenetére
Üdv!
A 2xxx sorozat volt az első DX10-es VGA az ATi-nál, most már a gyermekbetegségek után, ha igazad van ez a 7 bites állítás a 8 bit helyett szintén idetartozhat, a 3xxx-re fordul minden figyelmük. Ezért a Sapphire sem foglalkozik a 2xxx bios-szal, ha nagyobb teljesítmény kell, vedd meg a drágább, többet tudó 38xx-et.
Semmi érdeke nem fűződik az általad felvetett probléma megoldásához. -
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #6673 üzenetére
A Riva egyértelműen jelzi most is ahogy írok, hogy a GPU 500MHz, a memória 600MHz.
Ilyenkor idődiagramként van a képernyő sarkában, de játék közben OSD-ként látom sok minden mással együtt.Ha elindítok a COD4-től különböző 3D alkalmazást, felugrik 850/999-re. -
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #6671 üzenetére
Nálam az Everest nem jelzi ki a megnövelt órajelet csak a default-ot.
Egyedül az AGCT által növelt frekit hajlandó tudomásul venni.
Minden benchmark-nál és játéknál az ATiTool felviszi 850/999-re, a játék végén meg leteszi 500/600-ra. Azt, hogy ez tényleg így működik, egyrészt a Riva monitoron, OSD-n látom másrészt az FPS-ek egyértelműen jelzik, vagy a 3DMxx-ben kapott pontok, hogy remekül működik végre ez a funkció. -
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #6666 üzenetére
Ez a 850/950 egy másik Sapphire XT BIOS-a volt, átbuherálva? Mert akkor igazad van az időzítési problémával. Én is gondolkodtam a BIOS módosításán, már beszereztem egy PCI-s VGA-t,
de az ATiTool legfrissebb verzíója végre lehetővé tette, hogy a 2D/3D váltást megcsináljam, ezért megelégedtem a 850-es GPU-val és végleg lemondtam a BIOS buheráról.
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #6654 üzenetére
Üdv!
Rendben megy a 2D/3D az ATiTool-lal, de dobolan-nak igaza van a COD4 alapon megy. Nálam a többi demó és játék, a régebbiek is tudják a váltást, de biztos lehet találni egy-kettőt amelyek a 2D órajelen mennek.
Ezért én bizony meghagytam az AGCT.exe-ben a 904/970-es órajeleket, mert ha COD4-et használom, akkor az AGCT kell, vagy kézzel kell beállítani az ATiTool-t -
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #6621 üzenetére
Üdv!
Kipróbáltam az ATiTool-t már sokadszorra, és a legutóbbi verzíó a b4, tudja a 2D/3D-t.
Mind a GPU-t. mind a memóriát visszateszi alapra 2D-ben, de a GPU-t nem lehet 855MHz fölé vinni, a memória korlátlan. Így 850/1000MHz-en megy, és tökéletesen elég.Zsolt1982: lehet, hogy bekaptál egy vírust, a VGA-nak semmi baja, ha a 3D-ben jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Google Chrome
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- YouTube
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- VR topik
- További aktív témák...
- ASUS RTX 3070 8GB GDDR6 ROG STRIX Eladó!
- Asus rog strix gtx 1060 6gb
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest