- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Külföldi SIM-ek itthon
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Térerő gondok, tapasztalatok
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sirály12
őstag
válasz
#70211840 #18098 üzenetére
Két dolog lehet, vagy nem jó a lábkiosztás vagy nem jó hozzá ez a driver.
Lábkiosztást megnézted, szerkesztetted?Ha jól látom, akkor ezt nem tesztelték ILI9225-el.
Tehát ez a program lehetséges, hogy nem kompatibilis ezzel a vezérlővel.Próbálj meg az ILI9225-höz keresni progit.
Próbáld ki ezt: [link]
-
sirály12
őstag
válasz
#70211840 #18095 üzenetére
Amit kaptam tanács, az volt, hogy jobb lehúzni ilyenkor, de bavallom én párszor elfelejtettem és nem lett semmi baja.
Bár nem mondom, hogy nem is lehet baja tőle.
Igen, microusb-nél kapnia kell 3,3V-ot a saját stabjáról. Sőt, ha usb-s bootloadert tolsz rá, akkor még a programozóval sem kell szórakozni utána. -
ekkold
Topikgazda
válasz
#70211840 #18075 üzenetére
Szia!
ST-Linkkel felprogramozva jónak kellene lennie. Azonban ezek a klón processzorok nem 100%-ig egyeznek meg az eredetivel, néhány eltérésbe már belefutottam én is (+ van olyan klón proci, amin gyári típusszám van).A proci csere amúgy megoldás lehet, annyira nem vészes beforrasztani az újat, nekem mondjuk csak mikroszkóp alatt megy, mert már nem olyan a látásom mint 20 évesen.
Elképzelhető az is, hogy csak annyi a gond, hogy a klón processzorban kevesebb flash van, és ezért írtak rá egy egyszerűbb firmware-t. Ezt nem tudod beszerezni valahonnét? Akitől vetted, nem érhető el?
A hardver nem látszik különösebben extrának, ha belelendülsz a programozásba akkor akár használhatod is valamire.
Arduinoval, és a gyári (ingyenes) fejlesztőkörnyezettel is programozható ez a proci. Kezdő programozóak az ST fejlesztőkörnyezete szerintem nagyon pilótavizsgás, jobb arduinoval nekiállni. Az arduinora kell telepíteni az ST procikhoz való kiegészítést - (az alaplap kezelőjében ez elvileg pár kattintás). Javaslom viszont ha azt az irányt választod, akkor szerezz be egy olcsó kis bluepill panelt is, és azzal kezdj - ledvillogtatás és hasonlók, majd kijelző kezelés, stb... és akkor programozd ezt a kis célhardvert ha már van egy kicsi alapod.
-
-
válasz
#70211840 #18070 üzenetére
Szia!
Ha jól olvasom a kettő elvileg kompatibilis hardver szinten. Viszont ezen az oldalon ezt írják:
"Az ST letöltő szoftver nem használható, de a hivatalos letöltő szoftver nagyon kényelmes"
Nem lehet, hogy másik letöltő szoftverrel életre kelne? 🤔Bluepill témában egyébként ekkold kolléga a szakértő. Ismerkedj meg az Arduino IDE-vel, gyors guglizással ezt találtam róla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG C3: egy középkategóriás OLED tévé tesztje
- Synology NAS
- Honda topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- World of Tanks - MMO
- Hálózati / IP kamera
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bittorrent topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest