- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
viktorhu
veterán
válasz
nyisziati #131267 üzenetére
Az nem a szolgáltató hibája, ha a telefonod nem támogatja az általa használt frekvenciákat. Miért lenne elvárható, hogy 1800 MHz-en fedjék le az egész várost? Semmi értelme nem volna.
Egyszerűen hol mi alkalmasabb:
- kiemelkedő forgalmú csomópontokban 2600 MHz, ez szinte csak pontszerű lefedettséget ad
- nagy népsűrűségű kis területeken, ahol sok a felhasználó, 800 + 1800 (800 a "mély beltéri" lefedettségért és a rejtettebb sarkok lefedéséért (jobban átmegy a falakon), 1800 meg azért, mert rövid a hatótávja, ezért hamar "ismételhető", szóval több embert ki tud szolgálni adott területen, na meg a kettőt össze is lehet kapcsolni a nagyobb sebességért)
- ahova a nagyobb frekvenciák nem jutnak el távolság vagy terepakadályok miatt, és kevesebb a felhasználó pl. kertvárosi rész, csomópontoktól távolabb eső részek, "mély beltér", ott pedig tökéletesen lefedi a környéket néhány 800 MHz-es adó - ilyen helyeken minden más megoldás minőségromlást hozna.Az a Te személyes döntésed, hogy olyan telefont választasz, ami a használt frekvenciákból nem mindegyiket támogatja, de nagy butaság volna, ha a szolgáltató ehhez próbálna alkalmazkodni az optimális frekvenciagazdálkodás helyett.
-
viktorhu
veterán
válasz
nyisziati #131264 üzenetére
Amiket itt magyarosch költséghatékonynak nevezel, azok nem a hálózat hibái, hanem a B20 nélküliség következményei. Egyszerűen a B20 alkalmas a lefedettségi lyukak kitöltésére, az 1800 MHz-et nem használják faltól falig lefedettségre. Nagyon ritka, hogy ne legyen 4G, főleg Budapesten, de vidéki településeken is, amerre járok, viszont amikor tényleg csak 3G van, lehet érezni a különbséget, pont a válaszidők miatt.
-
viktorhu
veterán
válasz
aytukabozs #131207 üzenetére
Ez honnan terjedt el, hogy a két cég egy lenne? Legalábbis a doogee nagyon tiltakozik a homtommal való összehozása ellen
-
viktorhu
veterán
válasz
#45553408 #131167 üzenetére
Tudjuk egyáltalán, hogy melyik sávokat fogja használni? Meg hiába is támogatja a sávot magát, ha az 5g mögött álló technológiát nem - és szerintem még nincs forgalomban olyan soc, ami támogatná, bár lehet, hogy tévedek.
Itt van pl. a Qualcomm egy hónappal ezelőtti közleménye az első sikeres kísérletükről: And our R&D efforts on 5G continue unabated. Last week we announced a very significant industry milestone that’s different than many of the other 5G demos and tests that are filling the news. It was the first successful 5G connection based upon the 3GPP New Radio (NR) work, which is expected to become the global 5G standard.
Gondolod, hogy azóta már tömeggyártásban szerelik a kínai mobilokba?
-
viktorhu
veterán
Ez a létező legolcsóbb így veszélyes kategória, mert aztán kérdés, mire használod majd rajta a B20-at
Valószínűleg egy MT6735 / 6737 SOC-s, 1G + 8G telefon lenne az. Ha ez elég Neked, akkor pl. egy Oukitel C4 lehetne, de szerintem nem lesz elég, hamar sírni fog, hogy betelt a tárhely.
-
viktorhu
veterán
válasz
tibcsi0407 #130827 üzenetére
Nekem mindkettő tetszik, de általában a Sony-verziót szokták jobbnak tartani, ahogy Te is
Csak azért hoztam be a példát, mert a kínai gyártókat szidjuk, hogy ha ilyet megengednek maguknak, pedig a nagy márkáknál is így megy - valószínűleg egy folyamatos gyártásban túl nagy kiszolgáltatottságot jelentene, ha egyetlen beszállítón múlna minden.
-
viktorhu
veterán
válasz
tibcsi0407 #130814 üzenetére
Pedig ez visszatérő téma fórumokon meg sajtóban kb. az S5 óta.
http://www.androidauthority.com/galaxy-s7-isocell-vs-sony-sensor-camera-680266/
-
viktorhu
veterán
válasz
tibcsi0407 #130812 üzenetére
A nagyok meg sem mondják, hogy honnan veszik az alkatrészeket. Ha veszel egy Samsung telefont, lehet, hogy Sony, lehet, hogy Samsung szenzor van benne. Az átlag felhasználót az eredmény érdekli, nem a szenzor. A kínaiak csapdát ástak maguknak a beszállítók megnevezésével, mert nem garantálható, hogy mindig hozzájutnak a termék életciklusa alatt ugyanahhoz az alkatrészhez megfelelő darabszámban.
-
viktorhu
veterán
válasz
ekrisztian #130776 üzenetére
Látod ezér nem szabad kínai telefont venni, mer belassulnak. Lehet kapni 30-ért rendes sansungot a hassan gsm-nél magyar garanciával, miért nem azt vettél
-
viktorhu
veterán
válasz
doongoo #130723 üzenetére
A 3 dollárossal kapcsolatban igazad van, most újra megnéztem, és a Ugreen is ilyen ár körül van, pedig az legjobb márka, ami a témában létezik (legalábbis az én méréseim alapján), de magasabb árra emlékeztem valamiért.
A Media Marktot csak arra hoztam példának, hogy őket drága boltként ismerem, és az ő árszintjükön nem sok létjogosultsága kellene hogy legyen egy ilyen típusú "boltnak" - talán éppen ezért "kell" hivatalos oldalnak álcáznia weblapját.
-
viktorhu
veterán
válasz
aytukabozs #130687 üzenetére
Akkor itt is jönnek majd a "xiaomi hivatalos oldalán vásároltam" kezdetű felháborodott hozzászólások? A nemzetközi fórumok tele vannak ilyennel, kb. minden kínai márkára van legalább két kamu hivatalos márkaoldal (pl. doogeemobile.com), és a nekik bedőlt emberek utána azt hiszik, hogy magától a gyártótól vásároltak, vagy a hivatalos specifikációt olvasták.
-
viktorhu
veterán
De elég rendesen javítják a szoftverüket, nem? Szóval nem hagyják úgy a problémákat. Mondjuk érdekes, hogy egy olyan olcsó telefonban, mint a doogee x5 max pro, mennyire tökéletes az ujjlenyomat-olvasó, miközben jóval drágább típusoknál probléma a dolog. De azért a Vernee mellett szól a tiszta droid, a támogatás, meg a mars esetében még a formaterv is sikerült szerintem.
-
viktorhu
veterán
válasz
RVR400 #130432 üzenetére
Az miért fétis? Én is előnyben részesítem a Type C csatlakozót.
Szerintem eleve a micro USB nem egy jól sikerült design, nem az a soha el nem romló stabil dolog, mint a mini USB volt, ideje végre váltani.
Mi 3 USB töltésű eszközt használunk napi szinten a háznál, ebből 2 USB C, így ha a harmadikat cseréljük, kényelmesebb lesz ebben is egységesíteni (a többi dolog ritkábban kerül elő, nem számít annyira). -
viktorhu
veterán
válasz
monti0222w #130428 üzenetére
Nekem is őt ajánlotta itt valaki törött kijelző cseréjére, és nagyon meg vagyok elégedve a munkájával. Viszont azt mondta, hogy forrasztani nem szeret (sim tálcát szerettem volna egy másik mobilban cseréltetni vele, azt nem vállalta).
-
viktorhu
veterán
-
viktorhu
veterán
válasz
svgyula #130331 üzenetére
Nyilván eladásra szánják, szóval bele fogják tenni, az IMX258 is elég hamar bekerült a kínai mobilokba. A baj nem a szenzorokkal, hanem a lencsével meg a szoftverrel szokott lenni.
Gyakorlatilag készen szerelt kameramodulokat vesznek a gyártók, ahol a jó szenzort sokszor olcsó lencsével párosítják. (Egy márkás lencse drágább a szenzornál.)
A másik a szoftver, rárakják a mediatek kamera appját, ami az SOC kameravezérlésén meg a driveren keresztül elvezérelgeti a kamerát, de ez egy generikus app, eltart egy pár OTA update-ig, mire használható fotók kijönnek belőle (a lencse ill. maga a kameraszerelvény mint limit pedig végig megmarad).
RVR400: igen, ez híres dolog, hogy a Sony szenzorokkal a Sony mobilok csinálják a legrosszabb fotókat
-
viktorhu
veterán
válasz
tibcsi0407 #130264 üzenetére
Pedig teljes méretben letölthetőek a fotók, ott a link minden videója alján.
Szerintem ő az egyik legalaposabb tesztelő, elmondja, ha a giroszkóp béna (mint az umi z-nél), vagy ha kevés fényben nem jók a képek, végigpróbálja a funkciókat... Az ő tesztjei mellett még a topes de gama tesztjeit szoktam keresni a youtube-on (s7yler németes prezicitással veszi végig mindig ugyanazokat a pontokat, a spanyol csapat meg lazább videókat csinál, ők pl. nem nézik a gps-t, de elég alapos és élvezhető videókat készítenek, pl. jobban rámennek a "milyen érzés kézben tartani" című témákra), ill. az android-hilfe.de -n Ora tesztjeit szeretem még, ő meg főleg a mérési/technikai eredményekre megy rá.
Ez az első három forrás, amit vásárlás előtt megnézek, ill. tableteknél még a techtablets.com tesztjeit figyelem. -
viktorhu
veterán
-
viktorhu
veterán
válasz
glacious #129983 üzenetére
Pedig a többség a Samsungot választotta
Kijelzőben és kamerában szerintem verhetetlenek, csak míg a kijelzőt megvásárolhatja a konkurencia is, a kamera sokkal több mint a szenzor maga (lencse, szoftver - pl. a Samsung jobb képet csinál Sony szenzorral is, mint egy Sony ugyanazzal a szenzorral (általában a Samsung adott típuson belül is variálja a sony és az isocell szenzort).
-
viktorhu
veterán
válasz
glacious #129974 üzenetére
Szerintem lényegesen jobb a samsungos verzió - kevésbé "szemetes", teljes méretben nézve pl. a járdát sokkal részletgazdagabb a képe, sokkal jobban lát a sötétben. A huaweinek viszont mintha jobb lenne a dinamikatartománya, kevésbé égeti ki a lámpa a képet, és az eltérő fényerejű tárgyak között nagyobb a kontraszt.
-
viktorhu
veterán
válasz
icons #129794 üzenetére
Én azt szoktam csinálni alis telefonvásárlásnál, hogy alaposan kipróbálom a mobilt, mielőtt megerősítem az átvételt (vagy meg sem erősítem, csak hagyom kifutni az időt). Ez alatt kiderül, ha van valami gond, utána már ritkán fordul elő garanciális probléma. Ha mégis, akkor is annyival olcsóbb így a mobil, hogy megérte a kockázatot.
-
viktorhu
veterán
válasz
b0bcat #129741 üzenetére
De ez megint nem normál használatnál derül ki, pl
email írásakor tökéletes, ahogy egyébként az elődje is az volt. Egy 24 ezer forintos mobilról beszélünk 2 giga rammal, 16 giga tárhellyel, modern processzorral (a helio család négymagos változata), ujjlenyomat olvasóval, nagy akkuval. Az elődjét teszteltem alaposabban, két hétig nálam volt egy, ott pl. meglepett a nagyon pontos navi is. -
viktorhu
veterán
válasz
glutamin #129517 üzenetére
Az ár jó, de erre még rájön az áfa meg a postai vámkezelés díja.
Szerintem nincs még róla igazán tapasztalat, mert új a modell; a nagy testvéréről (pro) viszont jók a review-k (az elsőknél még volt szó a szoftver optimalizálatlanságáról, de az update-ek óta inkább dicsérik - arról már van sok videó youtube-on sokféle nyelven, szóval válogathatsz aszerint, hogy melyikeket érted.
Külföldről én szívesebben rendelek legalább már pár hónapja felfutott típusokat, hogy a gyerekbetegségekkel ne kelljen küzdenem.
-
viktorhu
veterán
válasz
tibcsi0407 #129400 üzenetére
Mivel külön jogszabályok és külön szolgáltatók vannak, technikailag mindenképpen külön van (pl. a tajvani szoftververzióban lehet google, a kínaiban nem). Másképp fog kinézni a kínai mobilok piaca, ha lesz Kínában is B20. Emlékszem, amikor nem volt még 3G Kínában, akkor nem is voltak 3G-s kínai mobilok, aztán ugyanez ismétlődött a 4G-vel is.
-
viktorhu
veterán
válasz
LantosBerry8 #129250 üzenetére
Köszönöm! Megpróbálom
-
viktorhu
veterán
Sikeresen összetörtem a P9000-em kijelzőjét. Mivel két balkézzel is rendelkezem, biztos, hogy nem fogok nekiállni magam a cserének.
Két megoldáson gondolkozom, és mindkettőhöz van kérdésem:
- Kijelzőcsere: tudtok olyat, aki, ha megrendelem a kijelzőt, beszereli megbízhatóan? Az egész telefonért mindenestül ötvenezret fizettem, szóval eléggé limitált a büdzsé, mármint, hogy mennyit éri meg az egészre rákölteni még.
- Leeco Le 2 International verzió: másrészről ott az új izgalma, szóval nézegetem, mit próbálhatnék ki utódnak, és sokan dicsérték a fórumon a Leeco darabokat. A B20-as (indiának szánt) verziót a global rommal adják ki, és benne van a google play eleve, vagy webshopos romok és főzött romok között kell variálni? Feltételezem, hogy India miatt megcsinálták a gyárilag google, rendes angol nyelv verziót. Mindenképpen gyárilag "out of the box" telefont szeretnék, a romcserélgetést csak később kezdeném el
Az nem baj, ha nincs benne magyar nyelv.
-
viktorhu
veterán
válasz
Arlekim #129140 üzenetére
Hiányzik vagy nem működik a contact sync szolgáltatás. A nexusos változat telepíthető, megpróbálhatod ezzel:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.contacts
-
viktorhu
veterán
válasz
SamiCsillag #128860 üzenetére
A leírás szerint a 900 MHz-es 3g is hiányzik belőle, szóval pont a legjobban kiépített 3G hálózatot (vodafone) nem tudnád itt használni. Az ukrán 3G viszont menne vele.
-
viktorhu
veterán
válasz
SamiCsillag #128812 üzenetére
Ebből érdemes lenne az összefoglalóba írni valamit, ez tényleg tudásbázisba való téma
-
viktorhu
veterán
válasz
gooool #128810 üzenetére
Szerintem majd ő eldönti, hogy mi fontos neki, nem kell megpróbálni visszatartani az ilyen információkat. A többség nem is gondol erre magától, pedig egyre fontosabb a b20 - egyre inkább a b20 felé mozdul a bázisállomások aránya, a Telenor is B20-szal erősít mindenütt, még Budapesten is (vidéken a lefedettség, városokban a beltéri lefedettség javítása miatt). Teljesen oké, ha ennek a hiányát valaki tudatosan felvállalja, de a legtöbb felhasználó nem gondol rá magától, és fel kell hívni rá a figyelmét, hogy nem teljes értékű telefont vesz.
Egyébként ahol van 800 és 1800 MHz-re is lehetőség, és nem egy központi helyen állsz, máris nagy az esély, hogy jobban jársz a B20-szal. Pl. ha elindulok autóval, pillanatokon belül (kb. 300 méter után) durván visszaesik a térerő a Telenornál az 1800 MHz miatt, ahogy kiérek a lakótelepről, míg a Vodafone 4G full térerőn marad, mert a 800MHz-en jobban összeér a lefedettség.
Ezeket a dolgokat érdemes tudni, mielőtt az ember dönt akármilyen irányban, szóval ez soha sem lesz egy lejárt téma - sőt, mivel várhatóan újabb frekvenciákat is bevonnak, meg az 5G-nek is jönnie kell majd, egyre nagyobb lesz a káosz, és egyre fontosabb lesz, hogy melyik telefon milyen frekvenciákat támogat.
-
viktorhu
veterán
válasz
PainKiller13 #128765 üzenetére
Én is azt gondolom, mindkét márka nagyon jól össze van rakva. A THL 4000-ről van személyes tapasztalat, azt anyu használja (és az unokái kemény kezelésnek vetik alá rendszeresen - a padlókő miatt már van esésnyom a sarkán, ami nem repedés, hanem a műanyag behorpadt kicsit), azzal semmiféle probléma nincs a mai napig másfél év után, ránézésre is szép készülék, és a kijelzője is nagyon szép a kis felbontás ellenére.
Az oukitel előnye pedig az, hogy mostanában sokkal aktívabb a gyártó, mint a THL. A THL sajnos kicsit mintha meghalt volna, régen voltak erős telefonjaik, és nem is voltak olcsók, most viszont láthatóan csak az alsó szegmensben próbálkoznak már, szóval biztosan gondjaik vannak.
Az a THL 4000 viszont tényleg hibátlan (ezzel nem azt mondom, hogy az oukitel nem az, csak arról kevesebb a tapasztalatom) - két hétig én is használtam azt a telefont igen intenzíven, és semmi bug vagy bosszantó tulajdonság nem jött elő.
-
viktorhu
veterán
válasz
dethroner #128637 üzenetére
Miért is ne?
Én csak bedobtam egy nevet, ami a specifikációknak megfelel, és olcsó is
Én másfél éve anyunak THL4000-et vettem, mondjuk ő mobilnetezik is vele rendesen - szóval ha most vennék neki újat, akkor az x5 max pro-t venném, nem a sima maxot, egyrészt a net, másrészt pont a 2/16 giga miatt. Nála főleg a 8 giga tárhely kezd korláttá válni - ha felkerül pár app, már megtelik a mobil, mert egyre csak nőnek az alkalmazások az update-ekkel
-
viktorhu
veterán
válasz
atee_13 #128599 üzenetére
Router váltás nem történt? Attól is tud olyat csinálni, ha nem szeretik egymást a routerrel. Ha nem erről van szó, akkor annyi minden lehet, pl. tűzfal, vírusirtó... Ha mobilnetről sem működik, egy reset lehetne a megoldás. Új Google account nem fog szerintem kelleni.
-
viktorhu
veterán
válasz
salaud #128565 üzenetére
Abszolút felhasználásfüggő. Kaptam már kilenc óra feletti meg négy és fél órás kijelzőidőt is ugyanazzal a mobillal (extrém különböző felhasználási móddal). De ha be sem kapcsolnám a kijelzőt, csak feltölteném és ott hagynám bekapcsolva, akkor is lemerülne pár nap után csak a készenléttől is, és akkor 0 óra kijelzőidőt bírna
-
viktorhu
veterán
válasz
vinczetibor #128176 üzenetére
Én úgy tudom, hogy nincsen. Az egyik sim slot az sd kártya helye is egyben, szóval ha dual simezel, nem marad sd kártyának hely.
-
viktorhu
veterán
válasz
cotag #127902 üzenetére
Szerintem csak a magyarországi vásárlás az akadály, egyébként megoldható lenne a dolog.
- kamera: kis távolságra kb. mindnek jó a kamerája, szóval közelről unokákat lehet fényképezni olcsó mobillal is
- a leírt használathoz nem kell 4G, szóval lehet elavult hardver (MT65xx)Pl. doogee x5 max (ebből a leírások szerint hiányzik a 900MHz-es wcdma, ha ez igaz, akkor vodához nem jó), oukitel c3, leagoo z5, homtom ht16 beleférhet.
Anyu egy éve használ egy THL4000-et, erre a felhasználásra elég ez a szintű a hardver (nála is facebook vagy chrome a vonaton, unokák fotózása, vagy éppen egy hangouts hívás, ha külföldről akarom elérni).
-
viktorhu
veterán
válasz
tibcsi0407 #127850 üzenetére
Azért ez nem olyan egyszerű, alapesetben az embernek nem kell tudnia, hogy technikailag mi van a telefonjában / autójában / kávédarálójában
A legtöbb felhasználó azt sem tudja, hogy mennyi ram van a telefonjában (vagy hogy van benne olyan egyáltalán).
-
viktorhu
veterán
válasz
#79335424 #127542 üzenetére
Valami nagyon elakadt a zoponál. Szerintem a Speed 8-cal túl hamar belevágtak a helio x20-ba, és nagyon sokat szenvedhettek az MTK félkész drivereivel meg túlmelegedéssel (úgy tűnik, minden gyártó sokat szenved, aki új mtk-s procit elsőként alkalmaz) - gyakorlatilag az előrendelések teljesítésével el is tüntették a telefont a shopokból. Ez lett volna az idei csúcsmodelljük, szerintem nagyon megégették magukat anyagilag, nem biztos, hogy egy kis gyártó ebből fel tud állni.
-
viktorhu
veterán
válasz
tibcsi0407 #127539 üzenetére
Ez akkor jó, ha qualcomm processzorod van, vagy nem gyorstöltős a telefonod. A blitzwolf nem csinál MTK SOC-hoz való gyorstöltőt.
-
viktorhu
veterán
válasz
molnardenes #127396 üzenetére
De a térképen is az látszik, hogy szinte nincs is más, mint b20, szóval megerősíti az axiómát.
-
viktorhu
veterán
válasz
iMaverick #126977 üzenetére
Mondjuk nekem a P9000 nagyon bejött (kamera, akkuidő, kijelző stb.), meg a kamerát leszámítva a p6000 pro is, de az biztos, hogy előre, meg nulladik meg első szériából nem vennék (ezt a hibát a p7000-rel követtem el, meg az umi superből is az első lotok valamelyikéből kaptam, azt már vissza is küldtem azonnal, kár, hogy a p7000-rel nem úgy tettem).
-
-
viktorhu
veterán
válasz
tibcsi0407 #126759 üzenetére
Szerintem törvényszerű, hogy az ilyen kapuk idővel bezárulnak. Olyan szállítmányozó kellene, amelyik alacsony áfa-s EU országban vámkezelteti a termékeket, és úgy lépteti be az EU-ba. Végülis nem az adó tényével, hanem a mértékével van igazán baj.
-
viktorhu
veterán
válasz
b0bcat #126724 üzenetére
Ezt (névjegyek százával tűntek el) nehéz a telefonra fogni, mert a google contact sync csinálja a kontaktok szinkronizálását, nem a telefon saját szoftvere. Itt azért simán egy júzer error lehet még mindig a legvalószínűbb opció. Vagy a régi telefonon szinkronizáltak egy másik fiókot is, amit ehhez nem adtak hozzá, vagy az előző telefonon nem mindent felhőbe mentettek, hanem a telefonra, vagy többféle account között keresztbeszinkronizáltak és a google vagy egy másik felhő account a nem létező kontaktot tekintette újabb állapotnak, és ezért letörölte saját magáról is...
Belassítani meg minden telefont lehet, azért a mlais korában nem volt kevés az 1+8 giga, ma meg eléggé az, és ha ott fut a háttérben a facebook messenger meg a whatsapp, akkor már nem sok marad, esetleg bevetettek még egy lassú memóriakártyát is...
Mondom ezt úgy, hogy az életben nem találkoztam még homtom telefonnal, de ezek a panaszok annyira tűnnek a mobil hibájának, mint a betört kijelző.
-
viktorhu
veterán
válasz
csubuka #126317 üzenetére
A memóriaigény nem egyes appoknál jön elő, hanem inkább pl. abban, hogy mennyire multitaskozol. Pl. szoktál-e egyik programból a másikba copypaste-ezni dolgokat? Ilyen esetben borzasztó zavaró, ha újra tölt az app, és elveszíted, amit eddig csináltál. Én emiatt már nem szívesen mennék saját felhasználásban 4 giga ram alá.
Viszont ha ez nem szempont, simán elég lehet még a 2 giga is, max a lassabb task váltásokban fogod érzékelni a hátrányát, de azt sem igazi belassulásként kell elképzelni, inkább mint egy megszakadó animációt
-
viktorhu
veterán
válasz
cappa72 #126221 üzenetére
Tényleg nem néz ki rossz kompromisszumnak nő számára - árban sem, mondjuk a képfelbontásához 4,3 - 4,5" kijelző illene inkább, de ez megint az álmodozás kategóriája
Ájvé: ez tényleg komoly cucc - FHD, Volte... Ha beleteszik a 800MHz-et, esélyes, hogy benevezünk egy ilyenre
-
viktorhu
veterán
válasz
aytukabozs #126219 üzenetére
Hát sok szerencsét, már 5"-ben sem találok modern procival szerelt (legalább helio p10), rammal bőven ellátott (legalább 3 giga), fhd felbontású, jó kijelző-telefon méretarányú telefont, az összes értelmes új cucc 5,5"-es...
-
viktorhu
veterán
válasz
Mr.Csizmás #126201 üzenetére
Elvileg chronopost Párizsba, és onnan DPD Magyarországra, ezt szokták "no tax" EU Express-ként árulni.
-
viktorhu
veterán
válasz
atala #125831 üzenetére
A kintinél is vissza tudod igényelni az ÁFA-t. Valós értékről kell céges számlát kérni a kínaitól, legjobb, ha a vpid / eori számodat is ráíratod (ha nincs, akkor kérni kell). DHL-nél megúszod a kezelési költséget, ha utalod az ÁFA-t, nem velük előlegezteted meg. A vámhatározat a kinti számlával együtt elég a könyveléshez.
-
viktorhu
veterán
válasz
smilecat #125697 üzenetére
Ez nem beállítás, hanem az sms limitációja. Talán három a max, amit össze lehet kapcsolni, és ez ékezettel hamar betelik. Szerintem a magyartalan fordított fura ékezetek zavaróbbak, mint ha nincs semmilyen ékezet. Én ilyenkor vagy több darabban küldöm az üzenetet, vagy ott a hangouts/viber/skype stb. hosszúsági limit nélkül.
-
viktorhu
veterán
válasz
Daywalkerke #125619 üzenetére
Minden lehetséges, ha akarnák, belerakhatnák, de nem ez a jellemző módja a spyware-esedésnek. Rosszat tenne egy feltörekvő márkának nagyon, mert elég hamar kiderül az ilyesmi.
Még olyan előfordul, hogy kisebb gyártók naivitásból beraknak egy play store-on is elérhető appot valamilyen funkcióra, mondjuk launchernek, és az később elkezd reklámokat nyomni, és akkor mindenki elkezd kémkedéstől rettegni, de ott a gyártó csak közvetetten hibás, és azért mégis play store-os appról van szó, szóval valami szűrőn az is átment.
-
viktorhu
veterán
válasz
Daywalkerke #125617 üzenetére
Nem az ilyenekben "szokott" előfordulni, hanem a kínai szoftveres mobilokban, amin az eladónak romot kell cserélnie, hogy ne legyen a fele kínaiul, meg benne legyenek a google alkalmazások. Olyankor nem tudni, hogy a hackelt rom honnan származik (valószínűleg az eladó sem tudja, ő is kapta valahonnan). A blackview-nak tudtommal gyárilag többnyelvű és google appokkal "szerelt" a romja, így ott nincs ilyen veszély.
-
viktorhu
veterán
válasz
b0bcat #125565 üzenetére
Én is magyarra állítom a telefont, ha tud magyarul, de ha olyan telefont néztem ki magamnak, ami nem tudott (ilyen volt a Coolpad F1-em), ez soha nem volt szempont
Mondjuk urduról azért átváltottam volna angolra, ahogy kínairól is átváltottam, de az ikonok miatt azt sem volt gond megtalálni
Amúgy meg vannak root nyelvváltó alkalmazások, amik a kezelőfelületet nem tudják magyarrá változtatni, de a playről feltelepített appokat igen
-
viktorhu
veterán
-
viktorhu
veterán
-
viktorhu
veterán
válasz
faresz5 #125191 üzenetére
Azért itt igaziból postázási szempontból a Sencsen-Peking távolságot kellene hasonlítani mondjuk a Jászárokszállás-Budapest távolsággal
Ill. még a sencseni központból is ki kell vinni a konkrét városba, ahol a címzett található.
Én július 28-án este adtam fel a telefonomat, harmadikán Pekingben volt, nyolcadikán Sencsenben, 10-én kézbesítették.
-
viktorhu
veterán
válasz
Cheesy #125152 üzenetére
Hívást indítani szoktál a magánelőfizetésedről? Ha nem, akkor átirányítás esetén semmilyen dual simre nem lesz szükséged.
Ha a maszek számra érkező hívásokat gyorsan el tudod intézni, nem kell átirányítani dual standby esetén sem, mert közben a waze megy tovább. Ha hosszabb beszélgetés is lehet, akkor viszont számolnod kell azzal, hogy addig nem érnek el a céges számodon a dual standby telefonnal - ezt viszont megoldja az átirányítás, mert akkor a hívásvárakoztatással már látod, hogy keresnek (vagy "nem elérhető" esetén átirányítod a cégest a maszekra, így szintén hívásvárakoztatásnál látod a bejövő hívást, miközben a maszek simen beszélgetsz).
Az emaileket úgy képzeld el, hogy a gmail apphoz hozzáadod az egyes fiókokat (céges, maszek), az pedig azt a netet használja, amelyiket kapja, ez független attól, hogy dual active / dual standby vagy egysimes telefonod van.
Ha azon a simen érkezik a hívás, amelyiken netezel, akkor, ahogy mondod, nem vész el a net, de ez csak 3G esetén igaz - 4G esetén simán lehet, hogy ha bejön a hívás, csak 2G-re tud leváltani a mobilod, és akkor szakad a net beszélgetés közben, de ez így van a mostani Lumiádon is, ez nem dual simes specialitás.
-
viktorhu
veterán
A dual aktív azért is drágább, mert abban két teljes értékű modem van, gondolom az SOC-be integrált modem mellett belepakolnak még egy teljes LTE modemet (szóval kb. két telefon van benne). Emiatt a dual simes energiafelhasználás is több lesz, mint a dual active esetén.
-
viktorhu
veterán
válasz
Cheesy #125137 üzenetére
Adatkapcsolat csak az egyiken van. Nekem mindkét előfizetéshez tartozik net, én úgy csinálom, hogy amikor elfogy az egyik, átváltok a másikra. Még egyszerűbb, ha csak a cégesen használsz netet, így céges hívás soha nem fog netbontást okozni (kivéve ha 2G/EDGE kapcsolaton vagy éppen, de az nem a dual sim miatt van, hanem a 2G korlátai miatt).
Az emaileknek mindegy, hogy melyik simen van az adatkapcsolatod, a mail programnak net kell, mindegy, hogy honnan. Az SMS-t mindkét sim külön kezeli.
-
-
viktorhu
veterán
válasz
BenszeT #125032 üzenetére
Nekem az elephone-on a megjelenítés menüpontban van a proximity sensor calibration. Kalibrálás közben, amikor azt mondja, hogy takard le a szenzort, úgy tartsd a telefont, ahogy telefonálás közben kényelmesen, kicsit eltávolítva a füledtől tartanád, hogy még úgy is lezárjon.
-
-
viktorhu
veterán
válasz
iMaverick #124937 üzenetére
Nem lenne előrelépés. A kamera jobb lenne, de nem jó (szóval a nulla kamera helyett egy gyenge), a kijelzője meg szerintem visszalépés lenne.
Lehet, hogy a helyedben inkább a doogee x5 max pro lenne, amin gondolkoznék, az a 6737-es proci miatt egy generációs előrelépés lenne.
-
viktorhu
veterán
válasz
_Hodor_ #124889 üzenetére
Az a teszt eleve egy felhasználó által átadott, az időpont alapján valószínűleg előrendeléses, és láthatóan hibás darabbal készült, nem ez volt az egyetlen alkalom, amikor ilyen csapdába belemásztak - nyilván én is odaadhattam volna a hibás umi superemet, hogy jól teszteljék le, de inkább visszaküldtem Kínába
A nagy márkáknál is sok gond van az első szériákkal, hát még egy kis gyártónál, főleg így, hogy még a processzor is új típus volt, szóval még az mtk-nál is javában ment a bugvadászat a 6-os android kernel drivereivel. Viszont ez a kis gyártó közzétette a kernelforrást, amit nem sokan vállalnak fel mtk-s chipset mellett, nyomja az update-eket, támogatja alternatív romok megjelenését, és hardveresen is javítja a telefont a kezdeti szériák tanulságai alapján.
-
viktorhu
veterán
-
viktorhu
veterán
válasz
RVR400 #124855 üzenetére
Úgy igen, sajnos. Én az Umi Superrel jártam így, ha jól emlékszem, július elején vettem, de májusi darabot kaptam, mehetett is vissza gps hibával. De már nem bánom a cserét. Szerintem nincs más opció, mint rákérdezni ilyenkor, ill. én úgy rendeltem, hogy nem volt készleten az eladónál, szólt, hogy pár nap még, míg megérkezik, így megnyugodtam, hogy nem lesz régi elfekvő darab.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 11 Pro max 64GB megkímélt új emelt kapacitású akku!
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest