- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
jimmy5 #60101 üzenetére
A download az tudtommal letöltést jelent ugye ?
Igen. Letöltés a telefonra.Próbálj meg belépni recovery menübe és egy factory reset-et nyomni.
Kapcsold ki a telefont. Akku ki majd akku be.
Általában a hangerő fel + power gomb együttes és folyamatos lenyomásával lehet belépni ebbe a recovery menübe. Addig kell a kombót nyomni, míg meg nem jelenik a recovery menü.Amit hzx0 írt, az pedig a következő lépés.
MTKDroidTools-ot elindítod.
A backup fülön ott a "Prepare blocks for Flashtool"
Kiválasztod az md5 fájlt.
Ekkor megcsinálja az átalakítást.
Ekkor létrehoz egy !Files_for_Flashtool (vagy hasonló nevű) könyvtárat, benne az átlakított fájlokkal.
Na azokat lehet flesselni, DE a PRELOADER-t NE! Ha volna dsp_bl (bár ez MT6589 és későbbi soc-oknál nem jellemő), akkor azt se. -
válasz
jimmy5 #60094 üzenetére
amikor felment az összes driver a windows 7 64bit-re
és sikerült a Framaroot-al rootolni a telót
utána engedte a MTKdoid tools rootolniés utána minden ablak aktívvá vált.
csináltam róla egy nvram backupot és egy rendes backupot a rendszerről.
Utána rányomtam arra hogy szedje le a kínai progikat a telóról és ennyi.
Ez eddig jó.Ezután akartam a Flashtools-al is lementeni az eredeti romot.
Ez csak úgy sikerült (VOLNA) ha az MTKdoiddal kinyert scatter file-t olvastattam be a Flashtools-al.
Ez még eddig logikus.A Preloader és a cache nem volt kipipálva !
Ha a scatter-t betallózod, akkor abban az esetben, ha a könyvtárában vannak a scatter-nek megfelelő fájlok, akkor azokat "behúzza". Ez pedig nem ROM mentés, hanem ROM flash-elés! Pont az ellenkezője. _Ha_ jól értem.Le is szedett egy 700 MB körüli romot, csak nem tudom hova mentette,mert amikor megjelent a zöld karika
OK és nem találtam sehol ekkor rányomram a Read back gombra de nem adta fel a mentés másként.
Honnan? Hova? Honnan tudod a méretét, ha nem találod sehol?Mivel a Preloader és a cache nem volt kipipálva figyelmeztetett hogy nemlesz teljes a mentés.
Ha nem a readback fülön csináltad, akkor ez is azt támasztja alá, hogy nem mentettél, hanem valamit flash-eltél.
Szerintem valamit féreolvastál, mert semmiféle mentésről nincs szó.
Ilyesmi volt? Ne a bepipált fájlokat nézd ezen a képen, hanem a hibaüzenetet!Számomra ebből az derül ki, hogy a download gombot használtad. Jól gondolom?
(Ez esetben felraktál valami romot, mégpedig azt próbáltad meg, ami a scatter fájl könyvtárában lévő fájlok tartalmaznak.) -
válasz
jimmy5 #60086 üzenetére
ajajjj baj van.
Nem indul a teló
a robot van a képernyőn
Akkor még nincs veszve semmi.Nem adtam neki semmit meg.
Akkor valamit rosszul csináltál.Az MTK DROID Tools le mentette magának
READ Back is kell ??
Most akkor MTKDroidTools vagy Flashtool?
Ezt fontos már az elején tisztázni, mert nem mindegy. Nagyon nem.Tehát kontkétan kell az hogy mivel mit csináltál, mert most jelenleg ez nem tiszta.
Ne kapkodj, mert abból szokott lenni a galiba. -
válasz
jimmy5 #60058 üzenetére
Nem biztos, hogy a telefonodnak megfelelő a ROM, még ha needrom-os, akkor sem.
Óvatosan.
Ráadásul a preloader-t úgy bennehagytad, holott ketteni is mondtuk, hogy _ne_ legyen bepipálva.Egyenlőre hagyd a frissítést, és inkább hivatalos oldalról igyekezz azt beszerezni.
Először próbálgasd a telefont, mielőtt preloader kiütést kap és elhalálozik.A frissítések egyébként is jobb esetben csak a boot és system partíciókat érintik.
Elegendő lenne csak ezt a kettőt flesselni. Legalábbis szerintem.Előtte meg egyébként is megnézném, hogy milyen verzióról milyenre frissítesz.
(Valami verziószám vagy build szám biztos le van írna a needromon. Azt azért olvasd el!)Formázni ne formázd a belét, mert abból csak a bonyodalom van.
-
válasz
jimmy5 #60050 üzenetére
Sasa311 leírása
Ahogyan hzx0 vajasolta: a preloader ne legyen bepipálva! -
válasz
jimmy5 #60023 üzenetére
Driver-ek: [link].
Root-hoz:
1, framaroot
2, Autoroot,
3, Bin4ry
4, CWM + root-oló-zip
. CWM-re nem tudok mit linkelni, az minden telefonra egyedi.Flashtool-os rendszerfelrakáshoz nem kell a root jogosultság.
CWM-ből telepíthető frissítéshez sem kell.(#60024) hzx0 megint gyorsabb volt
-
válasz
kisszoli0707 #59843 üzenetére
Megnyekkenhetett az usb csatlakozo.
Ezt nem tudom beveszik-e garanciaba a kinaiak.
Mo.- n ez a gar elveszteset jelenti. -
válasz
#03372544 #59555 üzenetére
Ha nem megy jön a droidtools módszer, gondolom ez alapján kellene: [link].
Igen.A flashtool-t nem találom, erről küldesz valami leírást?
Sasa311 leírása.
Persze neked csak a recovery-t kell bepipálni, minden más maradjon üres.
DE! meg kell jegyeznem, hogy a Lenovo esetén eltér_het_ egy apró mozzanatban a dolog: mégpedig kell_het_ a DA DL all with checksum belpipálása, különben előfordul, hogy blokkolt lesz a boot, és még recovery-be sem enged be. Ezt az infót viszont meg kell keresni a gugli segítségével.Igazából egy CWM telepítés már elég lenne, az a cél hogy fel tudjunk rakni egy olyan ROM-ot amiben van legalább egy normális angol nyelv + google play, van ilyen a needrom-on.
Ha ehhez nem kell root akkor nem erőltetem.
CWM felrakásához nem feltétlenül kell a root. Ha flashtool-lal csinálod akkor mindegy. -
Mivel a cwm mentés nem tartalmaz uboot-ot, ezért ilyenek jöhetnek szóba:
1, nem uboot hiba, hanem csak a kernel nem megfelelő: ebben az esetben flashtool-lal lehet egy működő mentésből a boot.img-t visszarakni.
2, mégis uboot hiba, ez esetben az eredeti uboot vagy a MDT a megoldás. -
Nem tudom milyen verziód van, ROW vagy kínai, de arra vigyázz, hogy egy nem egészen jól készített cwm-ből telepített ROM, aminek a telepítőszkriptje ki tudja mit takar, ízekre szedi a partíciókat.
Szóval mielőtt bármit csinálnál, ments legalább 2-féle képpen.CWM téren sem mindegy, hogy ROW vagy kínai verzió.
-
-
Ebben is ugyanaz a 6628-as gps-wifi-bt csip van várhatóan, mint a 6589/6577/t-ben.
A GPS vétel minősége a telefonra jellemző. Tehát alap esetben igen, működne a gps vevő, ha jól van összerakva a telefon (antenna érintkezés és anntennanyereség megfelelő).(Az MTK egyébként gps vevő gyártóként ismert, és onnan lépett tovább mobilplatformra)
-
válasz
Depression #59455 üzenetére
6577 eseten realis, de nekem elotte dob hibauzenetet hogy a telep tulmelegedett es kapcsoljam le a fogyasztot( vagy valami ilyesmi volt).
-
Szerintem eredetiek. Bár az a390-nél ott van, hogy original, ezeknél meg nincs.
Viszont a P780-nál sincs ott, hogy original.
A minideal egy egészen jó árusító hely. (Nem a garanciális ügyintézésre gondoltam.)
Régebben még a készletekkel sem trükköztek, simán kiírták, hogy ha nincs, akkor nincs (már fél éve nem rendeltem onnan, most nem t'om mi a helyzet) -
válasz
Mr.Csizmás #59410 üzenetére
Mindkettő reális a 4mag / 512MB RAM tekintetében 120$ környékén.
(A "hivatalos oldal" az A820-at sem hozza.)
-
Ennyivel is többet tudunk
Esetleg megoszthatnád a blogbejegyzésben - ha ugyan nég nem tetted meg.
Lehet, hogy ez változást hoz a megítélésben.Márpedíg a Play Storeban a magyar felhasználók is legálisan megvásárolhatják!!! Vagy szerinted nem?
Nem próbáltam, nem is sokat számít, hogy szerintem megvásárolható-e. 14kHUF, és nem is biztos, hogy használnám. De erről a linkelt topikban kellene diszkutálni. -
Bizonyos korlátok között így: [link]
-
válasz
CoolBoy323 #58750 üzenetére
Nem volt ez eddig soha másképp... miért lenne most másképp?
-
-
válasz
tomatos #58478 üzenetére
Nézd meg a topikjában, jBart-os magyarítást (ami persze nem tökéletes) készítettünk hozzá. Legalábbis a w718+-hoz, ami MT6572-es.
-
válasz
Fater38 #58357 üzenetére
A preloader-t sose pipáld be, mert a helytelen preloader hazavágja a telefont.
(ebben az esetben logikusan nem állna fent ez a helyzet, de mivel az ördög nem alszik, ezért csak abban az esetben szabad megtenni, ha már másképp nem lehet bele életet lehelni!)Egyébként jó lehet.
(Én már flesseltem vissza saját Flashtool-mentésből készült komplett ROM-ot, és azóta is megy a telefon; egy másik telefont pedig MTKDroidTools-os mentésből sikerült visszahozni az élők sorába)Másik dolog, hogy amennyiben zip-es a ROM frissítő, úgy elegendő szokott lenni a CWM mentés a visszaállításhoz.
Ha viszont Flashtool-os, akkor az már veszélyesebb, erre viszont az MTKDT-s mentés jó. -
válasz
CoolBoy323 #58282 üzenetére
Akkor a masik rombol csak a boot es system-et tedd fel.
-
válasz
CoolBoy323 #58271 üzenetére
Na szóval kezdem elveszteni a fonalat.
A fénykép az most az jelenti, hogy a telefon annak rendje és módja szerint üzemel, és csak recovery-ben vacakol?
Háttér:
boot.img - kernel+ramdisk - ebben vannak a működéshez szükséges modulok.
uboot : ebben van az lcd és kamera driver
recovery - kernel + recovery ramdiskA boot.img és a recovery.img épülhet azonos kernelre (lásd a jó kis recoveryfromboot.p peccset, ami a boot.img-ből generálja vissza a telefonra a gyári recovery-t
)
Ha a telefon normál módban (tehát simán elindítva) rendben működik, de recovery-be lépve szétesett a kép, akkor val'szeg ( p>0,5) a recovery-ben érdemes kicsrélni a kernelt a működő boot.img kernelére. -
válasz
CoolBoy323 #58268 üzenetére
Nem megfelelo kernel a recovery-ben.
Ha nornal modnal is rossz a kep akkir pedig uboot nem-megfeleloseg is lehet. -
válasz
hochman #58226 üzenetére
Milyen verziójú MTKDroidTools volt ez?
Csak a 2.8.4b-től felfelé (és a b-t is beleértve) tud csinálni scatter-t az MTKDroidTools.
Próbáld ki!
(Haier w718+ tapasztalat)Please check the scatter file name you load is legal" (a fájl neve: MT6572_Android_scatter_emmc.txt)
Ez a flashtool kezeli az mt6572/6582-t is. Flashtool for MT6572/6582(#58229) RVR400
Hááát jaffás fájlrendszert utoljára Alcatel 819d-nél láttam (hál'Istennek), ebben nincs tapasztalatom. (akkor még tapasztalat híján flesseltem ezerrel...)
De az is lehet, hogy preloader kiütése van, és nem jóval flesseled vissza. Persze ez most így csak amolyan vaksötétben tapogató világtalan megjegyzése...
Amit első körben tudnék javasolni, hogy a recovery legyen fent. Ha az elindul (mivel függetlenek szoktak lenni a boot.img és a recovery.img), akkor azt jelenti, hogy a preloader/dsp_bl lenni nem sérült. Onnan meg csak-csak feléleszthető. Tehát nem tudni, a recovery működik-e. -
válasz
hochman #58218 üzenetére
Ha van mtkdroidtools-os mentés, akkor ne aggódj, biztos vissza lehet állítani.
Lehet, hogy csak a boot.img patch fektette meg a rendszert.
A zip amit csinált az nem telepíthető zip, hanem abban vannak a rendszerfájlok tömörítve (gyakorlatilag szinte az egész ROM).
Ne a netről szedett scatter-rel próbálhozz. Abban a zip-ben amit mentett, abban benne van minden a felélesztéshez.
Ha flashtool-lal visszarakod _csak a boot.img-t_, akkor lehet, hogy elindul.Flashtool használata sasa311 jóvoltából
Neked értelem szerűen _csak_ a boot legyen bepipálva -
válasz
hochman #58210 üzenetére
Ha az android recovery-t, ami <3e> jelölésű, abból nem fogsz tudni telepíteni csak gyári frissítést ami zip formátumú.
Viszont arra alkalmas, hogy factory resetet csinálj - ha nem félted az adataidat (telefonkönyv, sms, ilyenenk). Ettől megjavul_hat_.Ha van factory mode rajta (általában hangerő le + power gomb), akkor abban lehet root jogot szerezni és belenézni a 'zagyába neki.
Ha mtkdroidtools-os mentést csináltál és utána szállt ell, akkor valamit lehet hogy sikerült módosíttatni vele a mentésen kívül.
Nem kérdezgetett olyanokat, hogy csináljon-e recovery-t, vagy patch-elje a boot.img-t?
Ez is lehetséges ok.Az a baja, hogy ha aksi nélkül csatlakoztatom a géphez, akkor olyat csinál, mintha kihúznám és utána bedugnám a kábelt (windows7 hang jelzi és az eszközkezelő is mutatja, hogy hol van hol nincs), de hozzá sem nyúlok. Driver fel van hozzá téve és el is fogadja a windows
Ez ilyen. Így működik. Ha akku nélkül nem építi fel a preloader kapcsolatot, akkor "leold" a kapcsolat. Ha flashtool-lal pl. kiolvasást csinálsz, akkor a kapcsolat felépül és ha dolga van, akkor fenn is marad.szerk.: Ha már kiolvasás: ha kipróbálod a kiolvasást, akkor látni fogod hogy működik-e, szerintem érdemes.
-
-
válasz
ZeUS2140 #58023 üzenetére
Valaki felvilágosítana, hogy tudok CWM 6.0.1.2 alól zip-ben backup-ot csinálni
Sehogy.
tar-ban ment.
Azt kicsomagolod, és összezippeled és kész a zip.G2-es telefonra javaslo, hogy nézd meg a jiayu.es oldalt, ott vannak zip-es romok is, azt könnyen "át tudod futtatni" a jBart-on.
Csak figyelj, hogy a megfelelő telefonnál keresd! (van egy pár féle G2...) -
-
válasz
yanesz #58000 üzenetére
1, Framaroot
2, Bin4ry módszer, ha az 1, nem megy
3, CWM + root.zip -
válasz
konigjanos #57951 üzenetére
Az sd-ext-tel ne foglalkozz (további ext partíciót keres a fizikai sd kártyán.)
Ha a mentés mappában van blob könyvtár, akkor ott van a mentési fájlok nagy része.
Lehet más módot is választani, mégpedig a tar típusú mentést.
Ehhez a CWM-ben:
backup and restore -> choose default backup format -> tar
Ezek után már tar-ban ment. -
válasz
Viktor0610 #57976 üzenetére
Esetlg overmax vertis 02 vagy lattam a tesczoban beex valamit, mindketto 30k alatt van parvforinttal
-
válasz
Viktor0610 #57969 üzenetére
Ne.... ... .. .
Inkabb mast.
6577 meg ok, pl. G3, de azc1GB RAM es 2,75Ah-s akku volt. -
-
válasz
alextheboss #57953 üzenetére
Van-e mentésed? Kvázi bármilyen...
Innen induljunk. -
válasz
Carline #57911 üzenetére
Érdekes, de vissza ha az of=/dev/block/mmcblk0 bs=1024 skip=xxxx volt akkor 0 bájtot másolt, viszont ha of=/dev/recovery volt akkor egyből helyére tette.
Ezt én is érdekesnek tartom, mert legtöbbször ebben a formában szoktam használni, pl. Lenovo A820:
dd if=/storage/sdcard1/Lenovo-A820-CWM-6012-S150-recovery-by-Cappa72.img of=/dev/block/mmcblk0 bs=1024 seek=40448
(p780, w718, mt6572-i9190, stb...)
Eddig bejött; illetve beírt.addig egy reco.img tartalmát nem írja be a /dev/recovery helyre
Hát ez is fura, mert a recovery-update.zip-ekben ez működött nekem eddig:
package_extract_file("recovery.img", "/dev/recovery");
Esetleg log-ból lehetne kideríteni, mi is történt valójában. -
-
válasz
Beni2360 #57832 üzenetére
root megoldások, hirtelen.
Illetve még lehetséges CWM-ből is root-olni.
Persze a 6517-es SOC lehet nehézség... (mer' van olyan nem MTK platform, ami MT6517-nak mondja magát... most hirtelen nem emlékszem melyik) -
válasz
Beni2360 #57814 üzenetére
Hát ilyet még nem csináltam, de leírásod alapján arra tudok csak gondolni, hogy a kijelzőhöz szükséges meghajtó újabb - vagy más -, mint az eredetileg benne lévő volt.
Ezt elméletileg meg is tudod nézni az MTKDroidTools-zal.
A telefont összekapcsolva sztgéppel működő telefon esetén (még ha a kép rossz is), ha be van kapcsolva az usb debug, akkor a fent említett program kiírja az lcd driver-t (root-olt telefonnál).
Uboot-ot cserélni a MDT - Multiport download tool-lal (is) lehet. Csak a megfelelő illesztőt kell megtalálni hozzá...Ízelítő...szerk.: Szintén lehet uboot-ot cserélni adb-n keresztül. Ehhez szintén a megfelelő uboot kellene... na szerintem ebben ez lesz a kihívás.
Feltéve, hogy nem HW gond van, vagy kábel csatlakozási hiba. -
válasz
Mr.Csizmás #57804 üzenetére
Köszönöm... de azért ne értékeljetek túl. Csak hobbista vagyok. Vannak nálam sokkal szakavatottabb személyek is itt.
-
válasz
Mr.Csizmás #57797 üzenetére
Nos, kicsit bővebben a megoldás:
Előre bocsátom, hogy nincs benne illegális, warez vagy akármibármi törvénysértés, ugyanis szerencsére az nvram nem sérült, ami ezeket az védett infókat tartalmazza.
Egy egyszerű partíció-helyreállításról van szó.A dumchar_info valami ilyesmi volt (nem konkrétan ez):
sec_ro 0x0000000000600000 0x000000000298c000 2 /dev/block/mmcblk0p4
misc 0x0000000000060000 0x0000000002f8c000 2 /dev/block/mmcblk0
logo 0x0000000000300000 0x0000000002fec000 2 /dev/block/mmcblk0
expdb 0x0000000000200000 0x00000000032ec000 2 /dev/block/mmcblk0
android 0x0000000020100000 0x00000000034ec000 2 /dev/block/mmcblk0p5
cache 0x0000000020100000 0x00000000235ec000 2 /dev/block/mmcblk0p6
usrdata 0x0000000020100000 0x00000000436ec000 2 /dev/block/mmcblk0p7
fat 0x0000000082314000 0x00000000637ec000 2 /dev/block/mmcblk0p8Látható, hogy a sec_ro partíció a 4.
A system az 5.
Valami miatt – talán egy nem hozzá való ROM telepítésekor, ahol a rendszer partíciót akarták formázni, sikerült a sec_ro-t formázni. (Ez eredhet abból is, hogy a gyári recovery partíciókiosztási információja eltér a dumchar_info információktól, és a CWM ennek megfelelő volt)
Innen ered_het_ a galiba...
Mivel a sec_ro a flash-elhető ROM-okban benne van, ezért nem volt nehéz “szerezni” egyet.
Amit meg kellett tenni extraként az az volt, hogy megnézni, van-e bármilyen különbség az mt6589 és mt6582 platformok esetén a sec_ro fájlok között.
Kénytelen voltam megnézni jópár ilyen fájlt (szerencse, hogy fiamnak 6582-es alapú telefonja van; aztán 6572-est is néztem, illetve 6589 közül 4-et). A konklúzió pedig az volt, hogy nincs különbség. Amit viszont a telefonról mentettem le, az teljesen másképp nézett ki --> ekkor már sejthető volt, hogy nem lesz gond.
Tehát először a sec_ro.img-t tettem az sd kártyára.
adb push d:\telefon\repair\sec_ro.img /storage/sdcard1/Ezek alapján – nagy bártan – adb-n keresztül dd-vel beküldtem a helyére (a dumchar_info fájl számított értékei alapján), majd reboot.adb shell
su -
dd if=/storage/sdcard1/sec_ro.img of=/dev/block/mmcblk0 bs=1024 seek=42544
reboot
(#ez csak a példa miatt van, szerintem nem ezek az értékek szerepeltek!)
És láss csodát, visszatért a lélek a telefonba.
Igazából szerencse, hogy nem került formázásra az emmc, így az nvram nem sérült.Ezek alapján mindenkinek javaslom – amit nem győzök elégszer hangsúlyozni -, hogy még a félig működő telefonról is kötelező mentést csinálni, mert a hibakeresésben nagy segítség lehet (fájlok összehasonlítása pl., hogy csak a fentit említsem).
További fontos megjegyzésem, hogy a dd parancs nem ellenőriz, hanem az csinálja, amit megadnak neki. Ha nem megfelelően adod meg az értékeket, attól az még beírja az if tartalmát az of helyre... Ez miatt fokozott óvatossággal szabad csak használni! -
válasz
feltamadas #57695 üzenetére
Atvagas, hazugsag.
Ne rendelj ilyet. -
válasz
konigjanos #57595 üzenetére
Sebaj, itt egy módosított CWM: [link]
md5sum: bf83f7593c12065256975590788dfbc7Ami pedig a "nem megy fel"-t illeti, a fájl ugye .rar
Ebben van egy update_1226 könyvtár. Na már csak ez miatt sem fog felmenni, mert itt nem ennek kellene lennie, hanem annak a könyvtárstruktúrának, amit a update_1226 könyvtár tartalmaz, tehát ezt:
Na ezt kellene zip-ben tálalva CWM-ből telepíteni.
Azonban a te recovery-dből ez nem fog felmenni, mivel nem jó benne a termékleírás, és a ROM frissítő szkript azt bizony - helyesen! - tartalmazza.
Ha ez még mind nem lenne elég, akkor még csavarnak rajta egyet:
A partíciókiosztás sem korrekt az eredeti recovery-ben (bár a gyári recovery-k esetén ez mellékes...), mert a 6-os partíciót nevezi system-nek, holott a 6-os partíció a cache. A tényleges system az 5-ös.
Hasonló jelenség már okozott galibát máshol, eltűnt imei számot "generálva" (itt kicsit szerencsésebb eset áll fenn, mert nem a protect_s-re írna, hanem a cache-re)Szumma szummárum, a telepítőt is érdemes átalakítani, valamint a CWM recovery-t is érdemes lecserélni.
Hát nem egyszerű ez a Tronsmart család...
Ha már van fent CWM recovery, legalább azzal ments gyorsan egyet, abban a partíciókiosztás legalább jó.
-
válasz
konigjanos #57591 üzenetére
Teszek egy felelőtlen igéretet. Megnezem hogy kehet-e gyartani cwm recovery-t neked .
-
válasz
konigjanos #57569 üzenetére
Az első linked az 6589-es telefonhoz van! Fel ne rakd!
-
válasz
Brain75 #57577 üzenetére
Tedd fel a cpuz vagy cpuspy programot, és indítsd el az antutu-t.
Utána nézd meg, hogy a cpu figyelő progik mit mutatnak.
Ha túl alacsony lenne, akkor tedd fel a nofrills-cput, és azzal próbáld meg visszaállítani. -
válasz
konigjanos #57569 üzenetére
Ha jól láttam, akkor az első linked valóban flashtool-os ROM, a másodiknál azt írják, hogy TF-card-os, tehát recovery-ből telepíthető (firssítés).
-
válasz
konigjanos #57562 üzenetére
Nos a CWM mérete jó, <6MB.
A bele viszont már nem egyértelmű. A termékkód nincs benne, így nem tudni, hogy mihez készült eredetileg. Ez biztosan orosz forrásból származik, ennyit sikerült kideríteni.
Azt sem tudjuk, hogy melyikhez készítették. 6589 vagy 6582.Mielőtt bármit csinálsz, ments!!!
Flashtool-hoz driver: [link]
Ha rossz ROM-ot teszel fel, akkor megmakkanhat az egész telefon!
Honnan származik a ROM amit fel akarsz tenni?
Ha ennek a ROM-nak a recovery-jét megosztanád, akkor lehet, hogy abba is belenéznék. -
válasz
konigjanos #57559 üzenetére
Tudod linkelni a cwm-met? Belenézek.
Mé egy kérdés: a legfrissebb MUT-tal próbálkoztál? Mert csak az tudja az MT6572/6582 platformokat.
-
válasz
konigjanos #57557 üzenetére
mtk tools-al.
MTKDroidTools-zal, vagy MobileUncleTools-zal?
(Az mtk tools ugyanis más.)de azóta gyáriba se tudok belépni, próbáltam másikat feltenni ugyan így, de semmi. ötlet?
Fontos tudni, hogy csak a saját telefonodnak megfelelő recovery-t szabad feltenni, egyéb esetben használhatatlan lesz a recovery, mint a jelen eset is mutatja.
Megint veszélyes, ha 6MB-nál nagyobb a recovery mértete. Ezt sem árt tudni.Aztán már a sim-et sem látja...mit csináljak?flash tools-al tudom frissíteni a softvert, hátha rendbe jön?
Elméletileg a recovery-nek nincs köze a futó rendszerhez.
Flash-elni lehet, szabad, de nem előzetes ellenőrzés nélkül. Illetve semmiképp se flash-elj, ha nincs legalább kétféle mentésed a telefonról. Még a félig működőre is értve.Kérdés:
Van-e valamilyen mentésed? Pl. MTKDroidTools-os, vagy Flashtool-os? -
válasz
whitedenim #57448 üzenetére
Na az mar eredmeny! De komolyan mondom.
Most akkor probald meg hasonloan ehhez a power + hangero le kombot.
Ha kinai factory mode- ba megy akkor meg jobb.
Szoval val'szeg kozelebb vagyunk a megoldashoz.
Csak ne kapkodj, lepesrol lepesre lehet csak haladni. -
válasz
whitedenim #57444 üzenetére
Ha be lehetne lepni recovery-be, akkor ott igen (altalban power + hangero fel)
Ott van factory reset. De azt mondom most is hogy probald menteni eloszor.Viszont azt nem tudjuk hogy _mitol_ lett ilyen. Ez pedig fontos lehet.
-
válasz
whitedenim #57385 üzenetére
Először is ne rögtön a download gombra nyomj!
Először mentsd a jelenlegi rendszert. MENTS! Erről itt olvashatsz.
Tényleg nem viccelek a mentéssel kapcsolatban.
Félig működő telefonról is érdemes lementeni a rendszert, hátha a frissítés/próbálkozás rosszabb eredményt produkál. (Volt már rá példa sajnos)
Ráadásul ugye a readback opciónál nincs kockázat, hiszen az kiolvas a telefonból, és nem ír!Kivehető akkus?
-
válasz
whitedenim #57329 üzenetére
-
Újévi kínaszoft eltávolító a legújabb MTKDroidTools alapján (2.5.2)
[cn_app_remover-v6-MTK-multiSOC.zip]Köszönet rua1-nek az XDA-ról.
Mielőtt azonban valaki is nekilátna "gyalulni" vele, azért nézze át valaki, akinek van hozzá affinítása!
A törlendő fájlok listája:
/system/recovery-from-boot.p
/system/media/bootaudio.mp3
/system/media/shutaudio.mp3
/system/app/caivs.apk
/system/app/com.android.caivs.app.apk
/system/app/PinyinIME.*
/system/app/KaiXinAccountService.apk
/system/app/KaiXinAccountService.odex
/system/app/RenRenAccountService.apk
/system/app/RenRenAccountService.odex
/system/app/Sogou*.*
/system/app/sogou*.*
/system/app/androidmarketu.apk
/system/app/SmsReg.*
/system/app/MobileLog.apk
/system/app/ModemLog.*
/system/app/5511_0001_2.8.1.3_Android.apk
/system/app/GCSHIUJI_1005279_LeCooMarket_1.3.0_0615.apk
/system/app/tencentmobilemanager*.apk
/system/app/ZhuyincangjieIME.apk
/system/app/apkTTpod.apk
/system/app/appchina_c0111.apk
/system/app/bird_0027_uplus1.4.1_1108.apk
/system/app/LetvAndroidClient_V22.apk
/system/app/MobileQQ.apk
/system/app/com.software.cover-1.apk
/system/app/mmb_client_1.3-20154.apk
/system/app/SohuNewsClient_v2.1_5047.apk
/system/app/neiz_Sogou.apk
/system/app/PLD_SalesTracker.apk
/system/app/MOS_pushserver.apk
/system/app/116114.apk
/system/app/DeviceRegister.apk
/system/app/Idea123.apk
/system/app/LeCloudHelper.apk
/system/app/LenovoAppStore.apk
/system/app/LenovoLog.*
/system/app/LenovoSafeCenter.apk
/system/app/LenovoSearch.apk
/system/app/LenovoServiceV2.3.71.apk
/system/app/LenovoSinaWeather*.apk
/system/app/LenovoSmart.*
/system/app/LenovoUEService-releaseV1.5.6.apk
/system/app/Lessons.apk
/system/app/LSF-*-Lenovo-4.0-Phone.apk
/system/app/MapabcLBS_Android_v1.4.0.apk
/system/app/RebootTest.apk
/system/app/SharedStorageBackup*
/system/app/Tutorial.apk
/system/app/UnicomClient.apk
/system/app/UserCenter-Lenovo-4.0-phone.apk
/system/app/Wo3G.*
/system/app/Womail.apk
/system/app/Wostore.apk
/system/vendor/operator/app/Baidu*.apk
/system/vendor/operator/app/Baoshi.apk
/system/vendor/operator/app/CrazyJet.apk
/system/vendor/operator/app/GaodeMap.apk
/system/vendor/operator/app/KingsoftWPS.apk
/system/vendor/operator/app/LenovoSafePlugin.apk
/system/vendor/operator/app/MeituShow.apk
/system/vendor/operator/app/MobileQQ.apk
/system/vendor/operator/app/QQBrowser.apk
/system/vendor/operator/app/ReadingJoy.apk
/system/vendor/operator/app/SinaWeiboCU.apk
/system/vendor/operator/app/SohuNews.apk
/system/vendor/operator/app/YoudaoDict.apk
/system/vendor/operator/app/YoukuVideo.apk
/system/app/arabicforgokeyboardV1.0.apk
/system/app/frenchforgokeyboardV4.0.apk
/system/app/indonesianforgokeyboardV1.0.apk
/system/app/malayforgokeyboardV1.0.apk
/system/app/spanishforgokeyboardV3.0.apk
/system/app/thaiforgokeyboardV1.0.apk
/system/app/vietnameseforgokeyboardV1.0_530.apk
/system/appjar/NortonMobileSecurity-101.apk
/system/appjar/FishingJoy_000248_mobile_lenovo-s720_1.7_53_noTI_cn.apk
/system/appjar/baoshi_en_lenvon_v1.0_20121128.apk
/system/app/Devicemessages*
/system/app/projectmkmassags*
/system/etc/application/*
/system/media/update.zip
/system/app/com.baidu.searchbox.apk
;/system/app/*sogou*
/system/app/com.zzcm*
/system/app/OOBE*
/system/app/skytools_v1.1_20120810.apk
/system/app/skygames_33994_127300.apk
/system/app/kuyu8.apk
/system/app/UCWEB_65516_7.apk
/system/app/antutu.apk
/system/app/SumsangApps.apk
/system/app/SkyMarket_24000_v299.apk
/system/app/Google_PlayStore_v3_7_11.apk
/system/app/FX_DDT_8_9_TDX.apk
/system/app/BaiduSearch_Android_1-0-9-23_7300082a.apk
/system/app/WeiBo.apk
/system/app/ChatON.apk
/system/app/GO_inputmethod1.6.6.apk
/system/app/TencentMobileManager3.0.apk
/system/app/360youhua.apk
/system/app/sougou.apk
/system/app/shoudiantong.apk
/system/app/open.apk
/system/app/mogu.apk
/system/app/mogoo.apk
/system/app/mCubeAcc.apk
/system/app/TxSjgj.apk
/system/app/QQBrowser.apk
/system/app/MogooMarket.apk
/system/app/QQyingyongbao.apk
/system/app/YC_360Safe.apk
/system/app/YC_SogouInput.apk
/system/app/YC_SohuNewsClient.apk
/system/app/YC_UCBrowser.apk
/system/app/YC_Youni.apk
/system/app/YC_kBatteryDoctor.apk
/system/app/YC_kwplayer.apk
/system/app/YPS_BaiduSearch.apk
/system/app/Weixin.apk
/system/app/MobileQQ2012.apk
/system/app/MosAppStore.apk
/system/app/GOInput.apk
/system/app/YSWL_BaiduSearch.apk
/system/app/360MobileSafe_generic.apk
/system/app/com.zzcm.yyassistant.client.home.apk
/system/app/com.zzcm.channelinfo.apk
/system/app/com.sohu.inputmethod.sogou.apk
/system/app/com.baidu.searchbox.apk
/system/app/SndaTT_X3063_0.8.7.8.apk
/system/app/SohuNewsClient_v2.3.2_5047.apk
/system/app/new-1701035.apk
/system/app/GCSHIUJI_1005279_LeCooMarket_1.2.0_0321.apk
/system/app/AnZhuoShi.apk
/system/app/MingZhuXiYou.apk
/system/app/SearchBox.apk
/system/app/UCZuoLanQi.apk
/system/app/Weibo.apk
/system/app/newmanapk.apk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A Tesla és a Google volt mérnökei AI által írt szövegek után kutatnak
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Netflix
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged