- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
válasz tibcsi0407 #132398 üzenetére
Ez így van. Én sem tudom mire ez a teljesítmény hajhászás, a legtöbb embernek antutun kívül semmit nem jelent (azaz epenis). Hacsak arra nem, hogy az olcsóbb, aztán már a legolcsóbb hardver is eléri ezt a szintet, és az alkalmazások még lehet hogy akkor sem lépnek túl rajta.
A 810-ről meg annyit, hogy itt vannak a snapdragon 660-as készülékek, lassan kaphatók lesznek, és ez már a qualcomm szerint is mindenben erősebb a 810-nél! És ez már a középkategória. Tényleg az lesz előbb-utóbb a vízválasztó, hogy valamiket mesterségesen visszafognak a nem csúcs gépekben, pl. kamera minőséget, mert a teljesítményre alapozott használhatóság egyre alacsonyabb kategóriában lesz elfogadható.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
SamiCsillag
senior tag
A tegnap bementem a debreceni MM-be, hogy megtapizzam a V9-et, de még mindig nincs nekik.
-
atee_13
őstag
Asszony nemrégiben leejtette a telefont (Le2), kijelző tört ezt most szervizben megcsinálták, zenét akart hallgatni fülessel és meg se mukkant. Adatot másol az USB C. Mi lehet a baj van valami ötlet?
-
gamegod
senior tag
Kamerában erős mobil 80 körül? Zuk nem érdekel, brandet szeretnék váltani
OnePlus 8T / PSN: gamegod0893
-
han_lev
senior tag
Ki érti ezt.
A gyengébb teljesítménynek az alsóbb kategóriában akkor van jelentősége, ha olcsóbban le tudják gyartani. Mivel nem hiszem hogy olcsóbb legyartani A53 as magokkal a procikat, itt a gyartósorok kihasználása a cél, és ha már megvan a gyártósor, és az új technológiát új gyártósoron gyártják, amígy igény van rá, gyártani fogják, míg haszonnal üzemeltetik, addig nem állítják le. A kereslet határozza meg. Szerintem komoly számításokat végeznek, megéri e leállítani a gyártást, vagy az újjal párhuzamosan folytatni, egyáltalán megéri e nekik az újat. eindítani. A magokat ráadásul az ARM gyártja, a chipkeket meg vagy 3-4 másik cég rakja össze. Qualkom, MTK, Samsung, Huawei... Sokösszetevős, de egy állandó van a képletben: a profit.
A memóriákkal ugyanez a helyzet. Meg az összes többivel. Fizikális értelmben (mennyi anyag, mennyi munka van benne) Nincs nagy értékkülönbség egy középkategóriás és egy felsőkategóriás készülék között ( szerintem) valahogy mégsem jönnek ki középkategóriás telók 810es chippekkel ( henem új 660-sal) ki érti ezt..?Poco F5/pro
-
Ájvé
veterán
Ez egy örök mókuskerék. Mikor megjelentek az első Androidos telefonok még 256/512MB ROM volt a telefonokba és simán elég volt, mert a legtöbb app néhány száz kilobyte-os volt csak. Aztán persze fejlődik az ipar, minden növekszik így a hardver igény is, most már ott vagyunk hogy 16GB belépő szinten lesz lassan és még az is kevés. Ugyan ez van az összes többi hardver komponenssel is, processzorok is fejlődnek. Egy 1 magos ma már meg se mukkanna 6.0/7.0 alatt és nem csak ez a lényeges, mert a teljesítmény is folyamatosan növekszik. Igen ott tartunk, hogy S660 erősebb lesz az S810-nél, de ehhez kellett 2 év! Ezt valahogy nem veszed figyelembe. Most hú de jó lesz majd, mindenre elég (Bill Gates is azt mondta 640 kilobájt mindenre elégnek kell lennie, nemhogy PC-n de már mobilon is rég nevetséges, persze 81-ben mondta laza 36 éve), de pár év és megint eljutunk oda, hogy kevés lesz, meg lassú, vagy ki tudja mi lesz pár év múlva, megint berobban valami, mint anno az iPhone.
Abban egyet értek, felhasználáshoz kell megfelelő hardvert választani, de más kérdésben meg nem veszed figyelembe a folyamatos techiknai fejlődést, szóval előbb utóbb ez is kevés.
Az is érdekes hogy Goolge kijött ezzel az egyszerűsített Androiddal, belépő szinten gyakorlatilag nem lehet épkézláb telefont letenni az asztalra, mert annyira lassú és használhatatlan lesz az egész.
"Tényleg az lesz előbb-utóbb a vízválasztó, hogy valamiket mesterségesen visszafognak a nem csúcs gépekben, pl. kamera minőséget, mert a teljesítményre alapozott használhatóság egyre alacsonyabb kategóriában lesz elfogadható."
Ezt meg nem értem, nettó hülyeség. Nem kell visszafogni semmit, mindig mindennek megvan az ára. Igen már közép kategóriás telefon jobb képeket csinál, mint 2-3 éves csúcstelefon, ez benne van, de felső kategóriában ettől függetlenül mindig jobb lesz minden. Ott az S660 példád, felső-közép kategóriás SoC lesz ami üti a 2 éves csúcs SoC-ot, de hol van a mostani S835-höz képest? Nagyjából sehol és nem csak az antutu miatt, UFS tárolós S835-el szerelt telefont lehet nem nagyon tudsz megakasztani jelenleg, de majd pár év múlva ... -
han_lev
senior tag
A net sebességének állandó növekedését ne hagyd figyelmen kívül. Mostanság vezetik be a fel/le töltés egységes sebességearányát. Így is egyre dagadnak az apok, ha meg bejönnek az olyan alkalmazasok, amikben a gyorsítótár telelesz feltöltésre varó adattal folyamatosan, és ebből futni fog vagy 3 akkor vajon egy folyamatos szinkronban lévő kütyünek mennyi ram lesz elég az akadásmentes működéshez...
Vagy kitalálnak valami újjat...
A régiek meg majd telefonálásra jók lesznek, és lesz majd ami szép is lesz. Nomeg azért hagyományos fotót is lehet velük elég jókat lőni...[ Szerkesztve ]
Poco F5/pro
-
Ájvé
veterán
válasz han_lev #132410 üzenetére
Na igen. Volt nem is olyan régen, hogy nyomkodtam a telefont és egyszer csak kegyetlenül belassult. Kiléptem az alkalmazásból és látom vagy 10+ db appot kezdett el teljesen automatikusan frissíteni a playről. Le is tiltottam, majd ha engedem frissít és kész. Persze ha mai csúcs telefonom lenne, lehet észre se vettem volna mi folyik a háttérben és kilépés után értesítéseket látva tudatosult volna bennem. Nyilván akkor nem is érdekelt volna, hogy frissített csak töröltem volna az értesítéseket és kész.
Én csak pepitában írtam le néhány példával ékesítve ezt a folyamatos fejlesztés dömpinget, nyilván még sok mindent fel lehetne hozni példaként. Talán az akku a kivétel, na az nem fejlődött semmit az elmúlt 10 évben, csak nagyobbat pakolnak a telefonokba. -
Upo
addikt
Igen ott tartunk, hogy S660 erősebb lesz az S810-nél, de ehhez kellett 2 év! Ezt valahogy nem veszed figyelembe.
Szerintem meg írtam, nem annyival többet kérnek az átlag appok mint amennyivel fejlődik a hardver. Egy átlag app 2 évvel ezelőtti verziójához képest a mai nem kér annyival erősebb hardvert. Az akkori snapdragon 600-610-hez képest a 660 meg gyakorlatilag egy kategóriányi ugrás.Az is érdekes hogy Goolge kijött ezzel az egyszerűsített Androiddal, belépő szinten gyakorlatilag nem lehet épkézláb telefont letenni az asztalra, mert annyira lassú és használhatatlan lesz az egész.
Egy mai belépő szint az egy mt6737,snapdragon 430/435, nem kell gyengített android, a normál 7.1 is egészen használható, sokkal jobban mint egy 2 éves belépő az akkori androiddal, most már 2 giga ram is belefér egy belépő készülék árába (persze nem a kukából előrángatott 6570/6580-akról beszélek).
A 400-as széria következő belépője meg még jobb lesz, és az is még 7.1 esetleg 8-as androiddal lesz, gyakorlatilag a mostani appok teljesítményigényével.
Persze egy HC gamer a legújabb bloatware játékokkal mindig igényelni fogja a csúcskategóriás telókat, de nagyon sok embernek egy középkategóriás készülék már ma is a gyakorlati igénye felett áll. Gyakorlatilag ha a húzó technológiákat beletennék egy közép telóba, pl. szuper kamera, jóféle gyorstölthető akku, stb. akkor a jóval olcsóbb ára miatt elég sok vevőt kannibalizálna a csúcskategóriából, nem lehetne annyira eladni. Muszáj gyengíteni az egyéb dolgokon emiatt.
A 660 hol van a 835-höz? Engem különösebben nem érdekel, nem szoktam játszogatni. Simán elegendő a teljesítménye a 600-as szériának, árban meg fele-harmada mint egy 835-ös teló. És kb. annyi hasznom lenne belőle, hogy valami tized másodperccel kevesebbet kellene várnom hogy betöltődjön valami app. Ez nekem lazán nem ér meg ~60-100e körüli plusz pénzt!S835-el szerelt telefont lehet nem nagyon tudsz megakasztani jelenleg, de majd pár év múlva ...
Mivel akasztanám meg pár év múlva? Viberrel vagy messengerrel vagy snapchattel vagy instagrammal? Ne vicceskedjünk már! Sőt, a 2-3 éves csúcs készülékek is igen jól használhatók a mai napig, ha valakinek nincs a hangya a gatyában hogy miért nincs már rá 8-as droid hónapok óta...
Nem egy ismerősöm egyszerűen nem hajlandó lecserélni az akkori csúcs gépet, mert most is abszlút kiszolgálja az igényeit, nem akar hipszterkedni az újonnan divatos készülékekkel, azt mondják, hogy amíg ki nem hullik alóluk addig használják, mert értelmetlen másikért százezreket kicsengetni.
Persze ők nem rózsaszín nadrágos ecsetfejű metroszexuális kisfiúk, azoknak aláírom hogy megveszi apuka fél évente a csúcsot mert kinézik a társaságból. Meg aki nem tudja hogy hogy mutassa hogy sok pénze van, hozza az arany ájfónhetest, de még csak egy apple fiók se volt regisztrálva a készüléken...Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
han_lev
senior tag
Sok igazságot mondasz te is. Van olyan is amiről beszélsz. A barátom simán elvan a LG G3asával most is, 2 éve csúcs volt, de most is jól ketyeg neki, nem cserélné le masik 100 ezres telóra. De az is igaz, hogy a telefonálási szokasai, az appok amiket használ is ugyanazok. 2 éve is bőven sok volt neki a teljesítmény, az android is Marshmalow a legfrissebb rá, most is elég.
És a feleségem is jól elvan a RN2évelmajd 2 éve, mert ő is ugyanazokat az appokat használja 2 éve, és bár fejlesztik a facét is, de mivel más nem nagyon megy mellette, még így is bőven elég.
Aztán van a folyamatosan újat vevő réteg, akiket szintén ketté bontanék. Az egyik csoport a játékok, meg a teljesítményőrület miatt vált, vagy a bütykölés vonza
és van akinek a napi használata is igényli az átlagosnál nagyobb teljesítményt (mert az átlagosan használt appjait is fejlesztik, és ami 2 éve is a középkategória fölé kényszerítette, az most is oda fogja taszigálni a telóvásárlás során sokszor egyszerűen szükségből.
Nekem pl anno a HTC desiré volt ami elég volt sokáig, aztán nem volt pénzem felsőkategóriára, szenvedtem eg, pár középpel, vomt egy idő, amikor a közép teteje is elvitte a dolgaimat (pl a p780as) aztán a 8 magos korszak beköszöntével eljezdett kevés lenni a belső memória és lagolnj kezdtek az appok. Úgyhogy ismét erősebb procis teljesítmény felé léptem, MI5 elég is lenne ha nem félnék attól, hogy 3 giga jövöre kevés lesz nekem, és nem vonzana a vízállóság a MI6ban. A 820 as elég gyors lesz még sokáig (ahogy a 810es volt). Játékot soha nem jatszok és a romolásra is inkább a gyors és hatékony használhatóság szüksége visz (ha minden pöpecül ketyegne az erős és használható megfizethető kinain, akkor nem szánnék rá időt, de mivel a pepecül működő Honor majd 50 el drágább mint a mi6, annyiért inkább bütykölök. A samsungról, htcről meg nem is beszélek)
Persze lehet eljön az az idő, amikor annyi pénzem lesz,hogy ki tudok 100al többet fizetni csuklóból az akadásmebtesen működő brend csúcsért, akkor majd ott fórumozok, de most itt vagyok.
Szóval biztos sokan vannak akik hobbiból, vagy egyéb nem feltétlenül általam relevánsnak ítélt okoból cserélnek, vagy vesznek felső kategóriát, miközben a felbasználói szokásaikhoz elég lenne egy középkategória. És van, aki szív a középmategória szándékos butitasai miatt (kamera, gyorstöltő akku) mert csak ezek miatt vesz drágább felsőkategóriát, ez tényleg szivatás. De van olyab is, aki nem techőrült, nem játékos, vagy gazdag apuci kisfia, mégis erős vasra van szüksége (a fényképezőgép meg pont nem érdekli annyira, mint engem).
Node ahogy látom most mar elég somat offoltam, és végül is mindannyiónknak igaza van, a lényeget meg összeségében leírtuk
Nehéz megtalálni az igényeinknek megfeleő telefont
[ Szerkesztve ]
Poco F5/pro
-
ctibor
senior tag
válasz tibcsi0407 #132405 üzenetére
Magyarul a V9-ből hiányzik a B20.
(Cserébe viszont - gondolom - olcsóbb kínai piacról beszerezni)
Galaxy Tab S6 LTE, Galaxy Z Flip3 5G, Galaxy Watch4 Classic e-SIM
-
tibcsi0407
félisten
válasz ctibor #132414 üzenetére
Így van. Sőt, a kínai piacon van 4GB RAM-os változat is, ami jóval olcsóbb, mint az EU-s Honor 8 Pro.
Azt sem szabad elfelejteni, hogy a Huawei fő piaca továbbra is Kína. Sokkal előrébb jár a rendszerverzió, mint a 8 Pro-n, valamint a kamera 3D-s funkciói is több dologra alkalmasak.utdetailing.hu
-
RVR400
veterán
-
han_lev
senior tag
válasz tibcsi0407 #132408 üzenetére
Igazad volt, az ARM csak licenszel.
"Sok félvezetőgyártó cég rendelkezik ARM licenccel, ezek közül néhány: Analog Devices, Atmel, Broadcom, Cirrus Logic, Faraday technology, Freescale (a Motorola-ból 2004-ben kivált cég), Fujitsu, Intel (DEC-el való kapcsolata miatt), IBM, Infineon Technologies, Nintendo, NXP Semiconductors (a Philips-ből 2006-ban kivált cég), OKI, Samsung, Sharp, STMicroelectronics, Texas Instruments és VLSI."
Poco F5/pro
-
SamiCsillag
senior tag
A V9-et ukrán weboldalról megtudom rendelni átszámítva 135 ezer HUF-ért, 6/64-es változatot, feketét. Beregszászi szállítással. A Mi6-ot, szintén 6/64 és fekete kb 140 ezer HUF. De nincs eu gari...
-
AsusBoy
senior tag
Sziasztok
Tudnátok írni olyan okostelefon készülékeket amelyek kamerája jobban remekel mint a Xiaomi mi5 ös készüléknek.
B20 at jó volna ha tudná , dual sim nem lenyeges, illetve kijelzo meret 5 ös körüli legyen.
Maximum 80 ezerig keresek telefont.
Koszii
-
janakbacsi
őstag
-
ctibor
senior tag
válasz janakbacsi #132421 üzenetére
Betű szerint igazad van, de ez a topik tele van ilyen és hasonló, vételi tanácsot kérö hozzászólásokkal. Miért pont Asusboyt kell elküldeni?
Galaxy Tab S6 LTE, Galaxy Z Flip3 5G, Galaxy Watch4 Classic e-SIM
-
Jakuu
őstag
30-50 kozotti kategoriaban, valami jo telefont tudnatok ajanlani, ami hasonlo minoseg mint a xiaomi 4a vagy 4x, de nem kell a zart bootloaderrel tokolni? Ugyanis jelenleg nincs pc-m az unlockhoz es a redmi 1s-em kezd elavulta valni az 1gb ramjaval.
[ Szerkesztve ]
-
antal750
aktív tag
-
MODERÁTOR
-
Upo
addikt
Ezt nem nagyon értem, rootolt telefonon működik az unroot. Ha meg nem indul, akkor hogy mondják meg hogy rootolva volt? Úgyhogy nem tudom értékelni ezt a kijelentést.
Az már értelmesebb lenne, hogy bizonyos gyártóknál a bootloader nyitást imei-vel kell kérni, és bepipálni hogy lemondok a garanciáról, de ott is általában a nyitással kapcsolatos dolgokra vonatkozik, pl. egy tönkrement rezgőmotort vagy hangszórót vagy kamera modult még megjavítanak.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
han_lev
senior tag
válasz tibcsi0407 #132423 üzenetére
Igen, de ahhoz nem tudsz venni hozzá illő fogkefét
[ Szerkesztve ]
Poco F5/pro
-
Ájvé
veterán
Hát én jártam így, Defy-t vittem volna szervizbe, kapásból kérdezte hogy moddolt-e, mondtam igen, mondta úgy biztos visszadobják. Persze nem tudtam visszaállítani, kijelző hibánál elég nehéz. Mellesleg újabb telefonoknál úgy tudom teljes log van vagyis egyszer rootoltad akkor látni fogják hiába állítod vissza.
Nem csinálnak vele semmit, hiába hardveres probléma, úgymond nem vállalják a garanciát nem rendeltetésszerű használat miatt, de nézz meg egy ÁSZF-et, abból biztos kiderül.
Xiaominál is van garancia vesztés ha rootolés következtében történik a hiba (pl módosított ROM kerül fel és sikerül téglásítani), de más esetben nincs garancia vesztés, persze elvileg mivel itthon a Wayteq forgalmazza, ők ettől eltérhetnek.[ Szerkesztve ]
-
AsusBoy
senior tag
válasz tibcsi0407 #132423 üzenetére
Honor 8 vs Samsung galaxy s7 versenyben melyik lenne a befutó?
-
svgyula
addikt
válasz tibcsi0407 #132435 üzenetére
Szia! Csak addig lesz hátrányban amíg nem feljeszt ki egy saját videó vezérlőt. Utána már nem lesz ilyen különbség(szerintem). Így is a harmadik helyen van az eladási listán.Talán nem véletlenül.
Amúgy a vitátokhoz csak annyit, hogy az én szememben egy meddő vitázás egy gyártót/fejlesztőt egy szerelőcsarnokkal összemérni Huawei v. Xiaomi.........
A csaomi majd akkor lesz az én szememben valami ha nem csak összeszereli a más gyártóktól vett alkatrészeket hanem jön egy saját hardverrel. Addig nem "telefongyártó" csak egy jól ellenőrzött összeszerelőcsarnok. Persze ez nagyon sok más "márkára" is igaz. Ezért esnek ki ezek nálam.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
ADAM1337
nagyúr
Sziasztok !
LG G4-et cserélnék dualsim-es telefonra, jelenleg az LG V10 a befutó. (80k körül)
Van esetleg jobb vétel, esetleg ?
Kamera fontos nekem, tehát az lg-nél rosszabb ne legyen a kamerája. -
han_lev
senior tag
válasz svgyula #132436 üzenetére
Akkor gondolom a Iphon is kiesett. Merthogy nagyon sok alkatrészét rendeli a "gyártótól".
Megy gyakorlatilag a samsung egy jó része (amelyik snapdragon lapkákat használ).
No persze nyílván ha a snapdragon gyártana telefonokat, akkor ...
Vagy az LG saját processzorokat rakna telóiba...érdekes, hogy a nagy autógyártók is nagyon sok beszállítóval, partnercéggel dolgoznak, akik egy-egy speciális dologra gyúrtak rá, és egy gyárban gyártanak a mercinek, az audinak a volvónak stb. de akkor ebből a szempontból ők sem "autógyártók" mert mástól vásárolt alkatrészeket "szerelnek össze". És erre mondhatnád,
hogy igen igen, de pl a motor, vagy a karosszéria egyedi,saját gyártás, ám pl a motor sko lényeges alkatrészét,
csapágyakat pl. profi külső gyártóktól megrendelésre gyártatnak le. Ettől még autógyárak...
Poco F5/pro
-
Ájvé
veterán
válasz svgyula #132436 üzenetére
Ilyen alapon minden gyártó csak egy "összeszerelő csarnok", ARM az egyetlen fejlesztő, hiszen mindent tőlük licencelnek.
Saját SoC-ot csak néhány cég fejlesztett eddig, de azok is mind ARM alapúak (még a Quaclomm Kyro architektúra is ARM alapú), ez is gyakorlatban annyi, hogy megkapják ARM-tól a dokumentációkat a saját mernökeik pedig megtervezik ezek alapján a SoC-ot, de nulla hozzá adott tudást igényel kb.
Xiaominak is van már saját tervezési SoC-ja (Surge S1), nyilván nem ő gyártja, mert ebből sincs sok, Huawei se gyárt. Samsung az egyedüli aki ténylegesen gyárt is.(#132439) han_lev:
Egyetértek, egyik nagy autó gyártó sem tud már magától egy teljes modern autót legyártani, főleg elektronika terén van rengeteg olyan megoldás amihez közük sincs, mert mondjuk a Bosch tervezi és gyártja le nekik. Alig néhány dolog maradt az autó gyártók kezében, motor, kaszni (az se teljesen), gondolom a fék és más fő mechanikus rendszerek, aztán a többit berendelik a partnerektől.[ Szerkesztve ]
-
Jakuu
őstag
Mar pardon, de nem ez volt a kerdes,hogy miert kell a root, leirtam, hogy pc hianyaban, a bl nyitas nem megoldott, tehat a root a xiaominal szamomra nem megoldott ezert keresek, mas telefont a megadott arkategoriaban, hasonlo minosegben mint a xiaomi. A root szamomra alap , nem erdekel a garanciavesztes stb. Miutan egy redmi 1s-t nyustoltem eveken at rengeteg rom es kernelcserevel, nem is szeretnem lejjebb adni, foleg miutan a teglasitas kijelentesed mosolyt csalt az orcamra, amit ez a telefon kapott azt kb egy huawei nem elte volna tul, arrol nem is beszelve, hogy olyan egyszeruen lehetett monyakolni a telefont, amit keves mas telefonon tapasztaltam. Tehat meg mindig adott a kerdes 50ig keresek telefont bl nyitogatas nelkul pc hianyaban, rootolhatot es hasonlo minosegut legalabb, mint amilyen egy xiaomi 4a legalabb es nem arra felelgetni, hogy miert kell bl nyitas,miert kell root, miert kell 1gb-nel nagyobb memoria stb. es ki a autoszerelo vagy fejlesztouzem.
-
Ájvé
veterán
válasz Jakuu #132442 üzenetére
Már pardon, csak megkérdeztem, ne ess mindjárt nekem. Ha ROM-olni akarsz megértem, de ezt olyan nehéz ide firkálni? Fáj? Normálisan kérdeztem szerintem.
Nem én téglásítottam, de megnéztem és tényleg nem volt már menthető, főleg miután cserélték is a készüléket. Én még nem tégláztam készüléket, pedig futottam egy pár kört, bár már nem nagyon érdekel, elvagyok MIUI-val, custom ROM-ok meg soha nem látott hibákat produkáltak nálam.
Sok sikert a keresgéléshez.[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
válasz Jakuu #132442 üzenetére
Az 1s-nél annak idején nem pc-vel kellett kezdeni? Nem nagyon találsz ma olyan telefont amit pc nélkül lehet rootolni. Valahogy egyszer csak rá kell dugni, akármit is találsz. Ha meg rá kell, akkor meg már szerintem az az 1 perc már nem számít amivel több idő a bl nyitás. Egyszer kell azt is megcsinálni, és kész. Ha van MI fiókod, akkor kérni kell rá egy nyitási engedélyt (azt a régi telefon böngészőjében is lehet), akár most. Én is úgy csináltam, megkértem az engedélyt, aztán mikor 1 hónap múlva megjött a telefon akkor csak rá kellett dugni, telefonon a megfelelő beállításokat megcsinálni, pc-n unlock gombot megnyomni, twrp-t telepíteni, és kész. A fejlesztői beállításokban úgy van hagyva a beállítás hogy nyitva legyen a bootloader, akkor nem is zárja vissza. recovery-t tudok cserélni a rootolt telóról már bármikor (rashr), meg persze romot is.
Ezért ha egyetlen egyszer gépre tudod dugni, akkor simán jó lehet a 4A vagy inkább a 4X (jobb proci, több ram, nagyobb akku), eustocknál 50-be kerül.
Ha nem megoldható akkor meg nincs ötletem hogy melyik telefont lehet rootolni gép nélkül, talán valami tulaj beírhat valamit.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
mobilizmo
addikt
Léteznek pc nélkül telefonról futtatható appok (kingoroot, framaroot, stb...) amivel elvileg lehet rootolni. Más kérdés, hogy messze nem mindegyik készüléken működik, illetve elég rossz hírük van abból a szempontból, hogy rögtön tele is szemetelik a telefont. És ez enyhén szólva finom megfogalmazás volt.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
Upo
addikt
válasz mobilizmo #132445 üzenetére
Én tudom hogy létezik, de 4-estől újabb androidon nem nagyon szokott menni, csak a pc-s szoftverrel együtt. Tényleg raknak fel szemetet, de nálam is volt olyan hogy semmi más megoldás nem volt, mert custom recovery nem állt rendelkezésre, csak a kingoroot vagy iroot lett jó pc-ről, aztán a rootolt telefonon már lehetett cserélni a szemetet supersu-ra. és utána a maradékot kitakarítani.
Gyanús hogy nem nagyon fog olyan mai telefont találni amit ne kéne egyszer gépre dugni, akkor meg nem nagyon értem a bootloader parát, mert egy füst alatt azt is el lehet intézni.[ Szerkesztve ]
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Jakuu
őstag
Nem para csak egyszeruen nem leszek pc kozelben honapokig olyan helyen dolgozok, meg csak nem is sajat szallason lakva. Ha megoldhato lenne, nem is lenne kerdeses a bl nyitas, tisztaban vagyok a mikentjevel is. A varosba is kb havi szinten ketszer ha bejutok es azert ezt a procedurat nem igazan szeretnem elvegezni nyilt halozaton valamilyen net kvzobol. Ha nem ebben a helyzetben lennek, nem is lenne kerdeses egy 4x, a xiaomival teljesen elegedett voltam, padig zte,jiayu es egyeb telefonok is atfutottak a kezemen. Nekem egy ilyen minosegu telefon teljesen megfelel. Mivel eleg ismert igy rom es szoftverellatottsag teren nagy a valasztek es konnyen buheralhato. Amugy kingrootot a supersume-val lelehet csupaszitani, de ez csak masodlagos, twrp ha felmegy utana ugy is magiskal is egyszeru rootolni, viszont zart bootloader mellett ez kizart, ezert keresek valamilyen mas alternativat, mert regebben voltak prerooted keszulekek is, csakhogy manapsag mar annyi kinai telefon van, hogy fene se tudja melyik olyan minosegu telefon, amit megeri megvenni, ezert is tettem fel ide az erre vonatkozo kerdesem. A redmi 1s mar annyira elavult, hogy meg egy elephone 6000 pro is a ket eves letevel, kenterbe veri. Tehat akar meg egy korabbi model is beleferne. A blackview bv6000s-el mi a helyzet?
[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
válasz Jakuu #132447 üzenetére
Nagytesót vettem (BV6000 Helio P10) nemrég a fiamnak 35000-ért a puremobile használt szekciójából. Full dobozzal, bontatlan tartozékok, a készülék se kopott se karcos nem volt, még tán novemberig garanciális. Rootolni azt is csak pc-ről lehetett. TWRP+magisk ment fel, 20170424-es android 7.0 rommal, root hide bekapcsolva, safetynet check ok, netbank, pokemon go, rootot igénylő szoftverek, minden megy ahogy kell. Azóta is fülig ér a gyerek szája, imádja, akkuidő elképesztő, és neki a nagy drabális formája is nagyon tetszik. A 4.7" képernyőjével nagyobb mint a redmi note 4-em, mikor először kivettem a dobozából és megláttam hogy mekkora, akkor önkéntelenül is ősi szavakat használtam...
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
tibcsi0407
félisten
Tartsunk LTE napot: [link]
Ha tudná a T. cikkíró, hogy mennyire limitáltak a díjcsomagok, akkor inkább nem is számolna Magyarországgal.
utdetailing.hu
-
Zeki
nagyúr
válasz tibcsi0407 #132449 üzenetére
De jól mutat a staisztikákban, ezekkel lehet villogni a befektetők és részvényeek előtt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Politika
- TCL LCD és LED TV-k
- BestBuy topik
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- DIGI internet
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest