- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- A Mate 70 Pro+ és Mate 70 RS a Huawei titánjai
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
válasz
szbalogh #102219 üzenetére
Automatizáló (Tasker, E-robot, AutoMagic, stb.) + AutoInput. Ha konkrétan gombra akarsz kattintani, akkor az talán megoldható root nélkül, ha koordinátára, akkor ahhoz mindenképp kell root.
Amúgy kezeli a telefon az USB-s webkamerát? Mert attól, hogy OTG-s, még nem minden USB-s eszközt kezel.
-
Bozek
nagyúr
válasz
#79335424 #102054 üzenetére
"A jó sztem az, amikor egy app saját maga menti a beállításait"
Igen. De itt folyamatosan arról van szó, hogy "a hülye Google ezt se tudja megcsinálni". Márpedig amit leírtál, az szerint is az alkalmazás fejlesztőjének kellene ezt megoldania. Visszatértünk tehát az alap gondolathoz. A Google csak akkor tudja egységessé tenni, ha abban a fejlesztők is partnerek. Az nem megoldás, hogy aki nem csinálja meg, annak repül az alkalmazása, mert akkor elég sok cucc tűnne el és hidd el, lennének olyanok, akik ez miatt perelnének.
(#102055) HoTaZo: Már említettem az Xperia Transfer Mobile-t, ami ugyancsak hasonló megoldás a Sony-tól. Ott még iOS-ről is tudsz költözni. De a probléma nem is az, hogy nincs rá alkalmazás, hanem az, hogy nem minden alkalmazás adatát menti át.
(#102060) no1r: Az Xperia Transfer-nél van Cloud is, bár sose próbáltam, így nem tudom, hogy milyen elven működik.
-
Bozek
nagyúr
válasz
WhiteWalker #102047 üzenetére
"A kérdés még mindig nyitott, minek kell 3rd party app a mentéshez??"
Nem fogom újra leírni: [link].
-
Bozek
nagyúr
válasz
Jakuu #101991 üzenetére
Az említett Xperia Transfer erre jó. Tény, hogy nem minden alkalmazás adatait menti, de ezt amúgy az alkalmazások fejlesztőinek kellene inkább megoldani. Ami olyan helyre pakolja az adatait, amihez csak root-tal lehet hozzáférni, már problémás ebből a szempontból. Nem adhat alapból root jogot az ilyen alkalmazásoknak a Google, mert az nem kicsi biztonsági rés lenne.
"Csak a regi keszuleknel a backup gombra nyomni es az ujnal csinalni egy restoret"
És akkor jönnének a problémák, mivel nem feltétlenül kompatibilis a két Android verzió egymással... Nem lenne jó, hidd el. iPhone esetében más a helyzet, mivel ott nincs fragmentáció.
-
Bozek
nagyúr
válasz
#79335424 #101985 üzenetére
De legalább megpróbálta. Egyébként meg bár a nevében benne van az Xperia, a többi Android-os telefonnal is működik, sőt, akár iOS-ről is lehet átköltözni Android-ra.
Az alkalmazások adatait amúgy ez is csak akkor viszi át, ha ezt az adott alkalmazás engedi. Ha olyan kell, aminél ez nincs megoldva, akkor végképp csak a Titanium Backup maradt, amihez viszont root kell.
-
Bozek
nagyúr
válasz
#79335424 #101975 üzenetére
Mondjuk épp egy Sony esetében problémázni ezen, amikor arra ott az Xperia Transfer Mobile... Az lement mindent SD-re, onnan meg csak vissza kell állítani...
-
Bozek
nagyúr
válasz
#79335424 #101913 üzenetére
A Google Music-nál biztos van offline zenehallgatásra lehetőség, bár ezeket a zenéket csak a telefonon lehet hallgatni.
(#101909) HF77: Esetleg veszel a neten zenéket, a Songo és a Dalok.hu esetében még FLAC letöltésre is van lehetőség. Bár az előbbinél nem minden zenénél van FLAC.
-
Bozek
nagyúr
Na bumm, találtál egy olyant, amit nem enged. De amúgy a beépített Hírek és Időjárást kiengedi, a Kamera, a Naptár, a Stamina üzemmód, a TrackID, a What's New és a Zene is megy. Az előbb mondjuk Z5 Compact-on néztem, ott kétféle Időjárás widget van, az egyiket ki engedi rakni, a lenyílós régit nem. Ez zavart meg egy kicsit.
Amúgy miért általánosítottam? Leírtam bárhol, hogy az összeset ki engedi rakni? Csak annyit írtam, hogy használhatók a Sony widgetjei. Ebben nincs benne az, hogy mindegyik.
-
Bozek
nagyúr
válasz
demars #101803 üzenetére
Én egy olyant találtam, hogy a 3-as verzióban már van méretbeli korlátozás. Prémium felhasználóknak 1 GB, bónusz felhasználóknak 200 MB, a többieknek meg 30 MB. De persze lehet, hogy ez csak valami tévedés.
Miért nem osztasz meg egy mappát a számítógépen, amit utána fájlkezelővel elérsz. Nálam mennek az adminisztrátori megosztások is, így bármelyik meghajtó bármely mappájából tudok a telefonra másolni otthoni hálózaton keresztül. (Igazából távolról is ment régebben, csak most valahogy nem akarja a VPN. Csak WiFi-n csatlakozik, de egyelőre fogalmam sincs, hogy miért.)
-
Bozek
nagyúr
válasz
aelod #101785 üzenetére
Én meg ajánlom akkor a SafeInCloud-ot, hogy legyen alternatíva.
Ehhez ingyenes a PC-s kliens és van Chrome beépülője is számítógépre. A telefonon meg úgy tudod beilleszteni, hogy az értesítések közül kiválasztod az alkalmazást.
-
Bozek
nagyúr
válasz
HoTaZo #101720 üzenetére
Legközelebb szerintem nézz utána, mielőtt linkelsz valamit.
Az alkalmazás azóta kapott egy "frissítést", ami a következőt tartalmazza:
"To be compliant with the YouTube Terms of Services, the lock screen mode has been removed."Innentől fogva nem működik lezárt képernyő esetén, szóval okafogyottá vált az alkalmazás és a cikk is.
-
Bozek
nagyúr
válasz
oszi666 #101702 üzenetére
Ha cikkeket akarsz menteni, akkor arra szerintem a legjobb a Pocket (korábban Read It Later néven futott). Van Chrome beépülője PC-re is, valamint ha valamit a telefonon mentesz le bele, akkor azt PC-n is meg tudod utána nézni.
Igaz, jegyzetelni nem tudsz a cikkbe, de legalább telefonon normálisan betördeli. Egy PDF nehezebben olvasható.
-
Bozek
nagyúr
Én a céges telefont fent szoktam hagyni az irodában, úgyhogy a sajátomra valahogy át kellett juttatnom az információkat. Végül ezt automatizálóval (Tasker, E-Robot, AutoMagic) oldottam meg. Tasker-ben van egy olyan esemény, hogy "Phone Ringing", így csak azt kellett figyelnem, az AutoRemote meg átküldi a másik telefonra (neten, BT-n, Wifi-n keresztül).
Nálam mondjuk az egyéb értesítéseket (e-mail, sms, stb.) is átküldi, úgyhogy használom hozzá az Autonotification-t is, ami "elkapja" ezeket.
(#101672) air: Azért, mert te nem tudsz szoftveres megoldásról, még létezik.
-
Bozek
nagyúr
válasz
kory24 #101618 üzenetére
Egy kép a valódi működéséről. Ahogy láthatod, a 16 GB-ból lett 45,33 GB. De az Adoptable Storage-hez le kell formázni a kártyát.
Mondjuk az utolsónak berakott képed meg pont azt mutatná, hogy belső tárhelyként formázod az SD-t.
A CIB banknál a Tárhely részre lennék kíváncsi. Ha ott a Belső memória mellett 0 szerepel, akkor tényleg teljesen áthelyezte. Viszont fogadni mernék, hogy nem lesz ott a 0.
-
Bozek
nagyúr
válasz
kory24 #101606 üzenetére
Te valamit nagyon félreértettél. Az Adoptable Storage nem az, amit mutatsz. A képen szereplő funkció is csak az alkalmazás egy részét teszi át az SD-re, majd nézd meg, hogy marad a belső tárhelyen is adat.
Az Adoptable Storage arról szól, hogy az SD egy részét (vagy akár a teljeset) belső memóriaként látod. Tehát ha mondjuk adsz 8 GB-ot a belsőhöz, ami ugyancsak 8 GB, akkor 16 GB-nak fog látszódni, erre a teljes területre települnek az alkalmazások, nem utólag kell áthelyezni rá.
A gyártók többsége ezt a funkciót kivette az Android-ból, mivel ha lassú SD-t használnak a felhasználók, akkor ez belassítja a rendszert. Márpedig lassú rendszer esetén kit vesznek elő a tulajok? A gyártót. Ez marketing szempontból nem előnyös.
Az alap, érintetlen Android-ban benne maradt, de ez csak a Nexus-okon (amik amúgy nem bővíthetők SD-vel) és a GPE telefonokon fut (esetleg még 1-2 kivétel van).
(#101610) kory24: Ha a telefonról akarja osztani a netet a laptopra, akkor semmire nem megy azzal, ha a routerben beállítja a fix IP-t.
(#101608) sntt: Csak a /system/framework/framework-res.apk-ban a /res/values/arrays.xml fájlban lehet átírni. De ez nem kezdő szint. Itt olvashatsz róla.
-
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
Teodor52 #101117 üzenetére
Belépsz a telefonon a fiókodba és kikeresed a Google Play-en az alkalmazást. Ha már megvetted, akkor simán csak Telepítés lesz mellette, nem kell újra fizetned érte.
(#101118) stigma: Az nem alkalmazás, hanem ott azokat gyűjti, amiket azóta eltávolított a telefonról. Az már egy jó kérdés, hogy miért jelenik meg havonta...
-
Bozek
nagyúr
válasz
Druss #100953 üzenetére
Honnan vetted az információt, hogy van benne értesítő LED? A hivatalos oldalán erről nincs szó, a képek alapján meg az előlapon van egy kamera és egy light sensor. Nekem úgy tűnik, hogy értesítési LED nincs benne. De ha tudsz hivatalos oldalt mutatni, ami ezt jelzi, akkor elhiszem (kereskedések oldalai nem érnek, a Pandawill-en én is láttam, de úgy egyszerűbb eladni, mert sokaknál számít, hogy legyen benne).
Szerk: Egy bemutató videót találtam, ahol a telefon gyengeségének írja le a szerző, hogy nincs értesítési LED...
-
Bozek
nagyúr
válasz
Levwi #100795 üzenetére
Tasker topic, ha esetleg végül automatizálóval akarod megoldani.
-
Bozek
nagyúr
válasz
#79335424 #100745 üzenetére
Ha támogatja a fehéregyensúly kézi beállítását ily módon a telefon. Nálam csak kiírja, hogy nem támogatott a funkció.
Amúgy én áttértem a Camera ZOOM FX-re, mert szerintem többet tud, mint a Camera FV-5. Nekem az előbbibe tetszik a timelapse fotók készítése, amit a Camera FV-5-ben nem találtam. Igaz, sorozatfelvétel miatt használom, 0 időközzel. Így elég csak egyszer lenyomni a hangerő fel gombot és amíg meg nem szakítom, csinálja a képeket sorban.
-
Bozek
nagyúr
válasz
katalin888 #100592 üzenetére
Ezt is megnézheted, egy root nélküli Z5 Compact-on használom teljes megelégedéssel. De már használtam Xperia V-n és Z1 Compact-on is, igaz, azokon nem 6.0.1 volt. Bár tény, hogy Sony-n kívül csak egy Alcatel Pop C3-on próbáltam, ott is működött.
-
Bozek
nagyúr
Én most ezt használom: Költségvetésem, de a MoneyWiz 2 is jó. Mindkettő tud magyarul.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Rigormortiis #100315 üzenetére
1. Milyen célra kell?
2. Van az összefoglalóba három is berakva.3. (ez a topicgazdának szól): Az ajánlott alkalmazások közül hiányolom a Photoshop Lightroom-ot.
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
holozis_HUN #100104 üzenetére
Play-es kommentelőktől ments meg uram minket.
Van, amelyik odaírja a Cím mezőbe a lakcímét, a CM-nél is láttam olyant, hogy Budapest. De ennél durvább, amikor pontos címet ír ki, utca, házszámmal.
Ha bezár alkalmazásokat, attól még nem hűti, csak nem melegszik annyira. De ehhez meg nem kell CM. Akkor már inkább Greenify.
-
Bozek
nagyúr
válasz
holozis_HUN #100102 üzenetére
"hűti a telót"
Aha, gyorsan növeszt a telefon 2 ventilátort, aztán azzal hűti...
-
Bozek
nagyúr
válasz
SpongyaBob #99707 üzenetére
Ez az, amit nem akarok. Inkább fizetnék érte, de azt meg nem engedi. Szerintem írok a fejlesztőnek és megkérdezem, hogy ilyenkor mi van.
-
Bozek
nagyúr
válasz
unravel #99705 üzenetére
Ezt láttam, csak túl sok az 1 csillagos értékelés, ezért kérdeztem, hátha valaki tud jobbat.
Amúgy nem tudja valaki, hogy hogyan lehet eltávolítani a Sofascore-ban a reklámokat? Bejön az IAP ablak, de mindkét kártyámra azt írja, hogy elutasították ezt a fizetési módot...
-
Bozek
nagyúr
Valaki tud normális livescore alkalmazást a riói olimpiához? Esetleg ha van hozzá widget, az előny, de nem kötelező.
-
Bozek
nagyúr
válasz
holozis_HUN #99588 üzenetére
Az említett játékokban net nélkül nincs reklám? Mert ha úgy is van, azzal nem nagyon tudsz mit kezdeni.
-
Bozek
nagyúr
Újból hasznos volt a Titanium Backup. Pár napja meghülyült a Gmail a céges telefonomon, amikor megpróbáltam elindítani, akkor egyből leállt. Persze az adatok törlése inaktív volt a menüben... Ma gondoltam egyet és ránéztem TiBi-ben, ott meg tudtam csinálni az adattörlést, egyelőre visszaállt a működése a normál kerékvágásba.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #99484 üzenetére
Ismét egy értelmes hozzászólást olvashatunk tőled. Ha ki is írja, hogy törölni fogja a telefonról is a képeket, akkor user error. Amúgy meg még mindig a FolderSync a legjobb erre a célra, ott bármit be tudsz állítani.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #99454 üzenetére
"Tessen szíves olvaani amit írtam,és megpróbálni nem előadni úgy mint ha mi nem értenénk.Köszönjük!"
Te is olvashatnád, amit más ír...
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #99202 üzenetére
Ha tudod, hogy mi az a dpi, akkor minek kérdezed, hogy mi a különbség? Megint csak hozzászólásokat gyűjtögetsz?
-
Bozek
nagyúr
válasz
Partyface007 #99194 üzenetére
Van Incoming Call is a LightFlow-ban, az villog bejövő hívásnál is. De kipróbálni nem tudom, mert Z5 Compact-on sehogy se akar menni a vaku villogtatása. Vagy csak én nem találom a megfelelő beállítást.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Partyface007 #99182 üzenetére
Akkor az alkalmazással van probléma.
Amúgy ilyen célra én még mindig a LightFlow-t ajánlom, igaz, azt én főleg a LED színének megváltoztatására használom, de tud jelezni a vakuval is.
-
Bozek
nagyúr
válasz
brownus #99167 üzenetére
Igen, működik, de úgy látom, hogy csak OTP-vel és csak a Telekomnál, valamint a Vodefone-nál.
(#99173) vadászcsiga: Ha nálad nem megy rendesen, attól még nem az alkalmazás sz*r. Nálam Sony Xperia V-n, Z1 Compact-on és Z5 Compact-on is tökéletesen működik. Az is lehet, hogy csak a beállításokkal van gond.
(#99177) ollie: Helyesen úgy van, hogy "nem csak filtert használ", mivel van lehetőség benne úgynevezett csillagász módra, ahol meg már filtert húz a képernyőre.
(#99180) Partyface007: Van értesítési LED a telefonon, akkor minek a kamera vakuját villogtatni? Egyébként minden engedélyt megadtál neki? Hozzáfér az értesítésekhez? Be van kapcsolva a kisegítő lehetőségeknél is (bár erre nem biztos, hogy szüksége van)?
-
Bozek
nagyúr
válasz
vadászcsiga #99150 üzenetére
ACR?
-
Bozek
nagyúr
válasz
Liliittvan #99133 üzenetére
Közel 3 éves hozzászólásra reagáltál... Szerintem azóta már vagy megtalálta, vagy nincs már rá szüksége.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Heisenberg69 #99051 üzenetére
Ha úgyis szinkronizálsz a két eszköz között, akkor minek külön még látni a PC-n lévő mappa tartalmát is? Hiszen akkor a telefonon is ugyanazok az adatok lesznek. A szinkronizáláshoz meg ott a FolderSync.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Heisenberg69 #99046 üzenetére
Ha Solid Explorerben akarod látni, ahhoz más megoldás kell, mint ha szinkronizálni akarod. Melyiket szeretnéd pontosan? Utóbbira a FolderSync a legjobb.
-
Bozek
nagyúr
válasz
t72killer #98997 üzenetére
Csak arra akartam rávilágítani, hogy ha az 5 ezerért kapható Európa-térképet és az iGo-ban 10 ezerért megvehetőt össze akarod hasonlítani, akkor ezt is vedd figyelembe. Ez olyan, mintha egy könyvet megvehetnél 3 ezer Ft-ért ebook-ba, míg ezerötszázért megkapnád a fülszöveget papír alapon.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #98878 üzenetére
"Ez a pixlr neked a play store-ban hány darab engedélyt kér?"
"Mondjuk kb az egész engedély dolog a Play Store-ban egy humbuk."Aztán, miután megcáfoltak többen is, egyből változtattál a véleményeden:
"Play Store féle telepítési módszert és az apk-ból való telepítést külön kellene venni"Ismerd el, hogy vereséget szenvedtél és hagyj fel a folyamatos trollkodással...
-
Bozek
nagyúr
Ez szerint nem támogatja. Esetleg megnézheted a Manual Camera Compatibility-vel, hogy nem csak a lista régi-e. Ha mégis támogatja, akkor megnyílik előtted a lehetőségek tárháza.
Amúgy én a Camera ZOOM FX-et használom. Sokáig a Camera FV-5 volt a nyerő, de sorozatfelvételben (egy kis trükkel) verhetetlen az előbbi.
-
Bozek
nagyúr
válasz
#79335424 #98837 üzenetére
Azért nem ennyi. Ahhoz, hogy a kérdésre pontosan tudjunk válaszolni, tudni kellene a telefon típusát is. ISO-t harmadik féltől származó kameraprogram nem biztos, hogy tud állítani. Például Z1 Compact-on csak a gyári tudja, a Z5 Compact-nál meg van Camera2 API, így külső alkalmazás is.
(#98833) tordaitibi: Most próbáltam, simán belépett.
-
Bozek
nagyúr
válasz
tordaitibi #98809 üzenetére
Akkor megpróbálom ismét: FolderSync Lite, illetve a fizetős FolderSync.
Feltölt Dropbox-ra is, de ha akarod akkor Mega-ra, GDrive-ra, Box-ra, stb. is. Sőt, ha úgy gondolod, akkor megcsinálja közvetlenül PC-re, ha otthon vagy, nem kell felhőt közbeiktatni.
Az offhullám meg úgyis jött volna, mert ApróKaróka lételeme, hogy ilyeneket generáljon.
-
Bozek
nagyúr
válasz
tordaitibi #98793 üzenetére
Ilyen lehetőség még a PC-s kliensben sincs, ott is csak egyetlen mappát tudsz szinkronizálni, ami az alap Dropbox mappád lesz. Ott se megoldható, hogy a Dropbox-on belül csináljon egy külön mappát és abba pakolja a cuccokat.
De használd a FolderSync-et, tudja a Dropbox-ot is és beállítható, hogy csak akkor szinkronizáljon, ha WiFi-n vagy.
(#98798) zhata: Ilyen kérdéseket ne tegyél fel neki, mert úgyse tud rá válaszolni. Bedobott ide megint valami hülyeséget, aztán részéről ennyi volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Videós, mozgóképes topik
- Formula-1
- VR topik
- Hardcore café
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Dobozos gamer MSI Prestige 14 /i7-1185G7/16GB/512 SSD/GTX 1650 4GB GB/FHD/IPS/Gari/
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest