Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • -juc-

    aktív tag

    válasz canniball #66932 üzenetére

    Visszaolvastam, és rájöttem, hogy lehet, hogy mégis csak félreértettelek. Ez, amit mondtam, az esemény beállítása volt. Viszont ha beállítod mondjuk 2 naponta ismétlődőre az eseményt, ahhoz is hozzárendelhetsz tetszőleges időpontra értesítést.
    Alternatívája, hogy beállítod a 2 naponta ismétlődő esemény utolsó időpontjára az eseményt, és -2 naponta kérsz rá emlékeztetést, csak ezt sokkal hosszadalmasabb beállítani, mivel egyesével kell az emlékeztetőket hozzáadni, illetve nem mindig van "utolsó" esemény...

    tapaizo: A Te problémád bonyolultabb, egy jó fél órája próbálok rá elegáns megoldást találni. Az nem tetszik, hogy ha 5 db külön, havonta ismétlődő eseményként állítod be a naptárban, akkor egyesével fog emlékeztetni (ha kérsz mindhez emlékeztetőt), de ha már pl. 27-én bejelented az óraállást, akkor 28-30 között is szólni fog. Ha 30-ától kéred -1, -2... nappal a több darab emlékeztetést, akkor is mindig szól. És ha az emlékeztetőket bármelyik esetben kitörlöd (a fenti példában 28-30-ára), akkor újra be kell írni a következő hónapban, ami meg macera, és könnyű elfelejteni.
    Kipróbáltam a naptár beépíthető/ önállóan is használható task managerét, a Business Tasks-t, ebben viszont, ahogy nézem, csak feladatonként 1 emlékeztetőt lehet kérni. Ha ebben állítod be 26-30-ig minden napra az eseményt (1-1 emlékeztetővel), ki lehet előre pipálni arra a hónapra, hogy már kész a 28-30-i feladat, és akkor elvileg nem emlékeztet ezen alkalmakkor, de egy hónap múlva igen, hiszen azt még nem pipáltad be teljesítettnek. Szóval szerintem ez utóbbi a legfájdalommentesebb megoldás.
    (Az ismétlődés nem azonnal jelenik meg hónapokra előre a listában, hanem csak ha kipipáltad az eseményt!)

    Bocsi, kicsit hosszú lett. Remélem, ennek ellenére azért érthető. :B

Új hozzászólás Aktív témák