Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • crok

    Topikgazda

    válasz Csabex #149889 üzenetére

    A telefon Samsung és TL;DR ez lesz a bajod mert nem fog menni - ők pedig máshogy tárolják a jelszavakat. Volt már itt ilyen csörte. Van egy build prop a gyári ROM-jaikbnan (ro.securestorage.support) ami ha true (és ez az alapértelmezett..) akkor nem wpa psk (plain-text) formában menti el a jelszót a wpa_supplican-tba vagy Wifi Password store-ba hanem wpa_passphrase-ként. Ezzel úgy nagyon semmit se tudsz kezdeni most mert ami megoldások vannak (false-ra billenteni a build prop-ot amit írtam és törölni a file-okat (hogy az újonnan hozzáadottak már ne legyenek így mentve) nálad nem játszanak, neked ugye a felhasználó által beírható jelszó kellene egy "már meglevőből ami már át lett alakítva" (a Wifi kapcsodás mindkét megoldással működik ugyanis a beírható a wpa_supplicant.conf-ban ha idézőjelek közt van akkor plain-text és legenerálja a hex értéket de alapvetően amúgy is az idézőjelek nélküli hex érték kell a wpa_supplicant-nak a kapcsolódáshoz - így generálja:
    $ wpa_passphrase ssid_neve sima_szoveg_jelszo
    network={
    ssid="ssid_neve"
    #psk="sima_szoveg_jelszo"
    psk=901eb1e922b737c715354c86db6f679104472ed41f4022a0eec23d7668f35053
    }

    ..és a kapcsolódáshoz úgyis az idézőjelek nélküli PSK-t használja a wpa_supplicant. Szóval ha a másik készülék is root-olt lenne át lehetne egyszerűen pattintani a conf file-t akkor menne csak nálad az egyik Samsung a másik Huawei és az Android főverzió is elég nagy már, és a wpa_passphrase konvertálás is egyoldalú, max. brute-force-al hashcat-el visszafejthető de ahogy írtam a wpa_supplicant megeszi a psk-t és a passphrase-t is mert a kapcsolódáshoz úgyis a passphrase kell amit a wpa_passphrase az SSID és a psk hash-eléséből állít elő tehát a rendszer szempontjából tökmindegy lenne csak ugye újabb Android főverzióval bejött a Wifi Password store.. ). Nincs is a Samsung-okban WLAN SSID jelszó megosztás emiatt (pl. QR kódos megosztás), legalábbis nem volt abban amiben ezt használták. Nem tudom ma használják-e még ezt a marhaságot. Egy dolog jut az eszembe ami esetleg működhet, hogy adb mentést csinálsz (segítség) és azt állítod vissza de nagyon nagy a különbség a két készülék közt Android főverzióban és ha át is megy a kulcsot nem fogod tudni. Ami még eszembe jutott.. hogy.. ha esetleg a másik készüléken be tudsz lépni a saját account-oddal (esetleg eleve tied?).. akkor esetleg megpróbálhatsz bmgr-el csinálni egy Google felhő mentést a com.android.providers.settings-ről és visszaállítani a másik készüléken (ha érdekel [itt] keress rá arra, hogy "Google mentés kényszerítés"). Tudom, nem segítség de mostmár látod mi a helyzet.

    Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

Új hozzászólás Aktív témák