Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • S e t h

    nagyúr

    Lecseréltem a telefonomat, azt laktam be ,nem voltam itt, erre látom kitört a swiftkey flow láz,sokan tettek fel kérdéseket, nem válaszolgatok külön-külön, de mivel használom a swypeot és a swiftkeyt is, ezért írok róluk pár szót.

    Engem a swype, már az iphoneos dragon dictation óta megfogott(akkor még ezen a néven) és rendszeresen figyeltem ,hogy a Nuance cég mikor fog kijönni vele androidra, nagyon sok idő lett mire ezt megértük, de amióta piacra dobták, mondhatni a kizárólagos billentyűzetem.

    Ehhez jött a swiftkey flow és óhatatlanul adta magát ,hogy összehasonlítom őket.

    Hangfelismerésben a swype verhetetlen, a google alkalmazása nagyon gyenge ezen a téren a swiftben, tehát aki ezt a funkcióját használja, annak egyértelmű a választás.

    Az írás tekintetében - számomra- ismét a swype nyerő, mivel magyar, ékezetes billentyűzettel rendelkezik, ez viszont hiányzik a swiftnél, ezt jeleztem is két helyen a swiftkey flow fórumon, erre annyi választ kaptam, hogy szavazzak mely billentyűzeteket rakják bele még a programba és adtak egy linket.Hát kérem, mivel kevés magyar szavazott, volt kb négy szavazat, a portugál, spanyol bill. vezetett, mi valahol leghátul kullogtunk, nyomtam én is szavazatot, de a lényeg az, nem mostanában lesz rá magyar layout, nélküle meg számomra lassabb mint a swype.

    Predikció
    A legérdekesebb része az egésznek és itt bizony számomra elvérzik a swype. Én nem tudom mi az oka, ezt már a swype fórumán is felvetették, de a swype adatbázisában olyan szavak is vannak, amelyek nem léteznek, de mivel egyesek használják ,vagy félreütnek, bizony ez is bekerül a felhőbe, viszont még ez sem lenne baj, de amikor én egy hétköznapi, általánosan használt szót akarok begépelni, akkor azt is várom el ,hogy azt dobja fel választási lehetőségként, de nem, valami idióta algoritmusnak köszönhetően a gyakori szó helyett előszedi a félregépelt szarokat, így hát nekem be kell gépelnem a csúszka funkció helyett a szót, hogy jussak valamire.A swiftkey ehelyett kisebb adatbázissal rendelkezik, talán kevesebb ritkán használatos szót is ismer, viszont a gyakran használt szavakat nagyobb biztonsággal jelzi előre és nem kell olyannal szembesülnünk ,hogy pl. kutyát akarok beírni, de helyett korábban kapok kulipintyó előrejelzést(csak példa).

    Én eddig mindig visszatértem a swypehoz, mivel egy billentyűzettel sem tudtam olyan gyorsan írni, mint ezzel, ebben változás csak akkor várható, ha a swiftkey flowhoz is csinálnak magyar layoutot, mert akkor bizony a swift felnő a swypehoz.

    This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

Új hozzászólás Aktív témák