- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor Magic V2 fél év után
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Fotón a Xiaomi 15 Ultra kamerái
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
Mondjuk alapon a 3570k nálam is laggol a Metro alatt,de mindjárt más volt a fekvése 4.5ghz-n.A másik,hogy nem is álltam volna neki tesztelni egy alap órajeles 3570-el komoly CF-tesztnek.Ez pont olyan volt mikor megvolt a 6870CF+955BE@3840mhz és nem értettem miért fáj a szemem és émelygek.A 2500k val 4.5-en mindjárt más volt a helyzet(amíg el nem fogyott az 1gb vram ).
-
katt777
félisten
válasz Repsol600 #32936 üzenetére
Akkor vsz. más VGA-gyilok játékokban is. Mondjuk azon csodálkozom, hogy a 2GB RAM kevés.
proci985: C2-ről is ilyen rosszakat olvastam, aztán az 560 simán vitte szinte csak az árnyékokat butítva.
gyuszaa: HD79xx topic + itt. Amúgy pont az élsimítás az, amelyet nem kapcsolok le, mert nagyon bántják a szemeimet a recés élek. Oblivion toőicbanban is kapásból kiszúrtam a nem maxra felülvezérelt képeket...
HSM: Legendásan rossz a kompromisszumkészségem. Ezért nem tudok már 1 éve Oblivionozni. Az a véleményem, hogy azért veszek egy (akármilyen) drága VGA-t, hogy ki is használjam azt.
darky@: Sajnos 4X alá semmilyen élsimítást nem vagyok képes levenni.
Hoorus: 60-70% + teljesítmény nem megfelelő +100% árért. Amúgy 100% telj. + is kihozható CF-ből csodálkozom, hogy nálad nincs meg. Talán nem volt elég magas a grafikai részletesség?
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Hoorus
őstag
válasz katt777 #32957 üzenetére
A fenti tesztben gyakorlatilag minden a duplája, itt megvan a +100 %.. Játékok alatt azért elég esélytelen a 100 % gyorsulás, nem?
Egyébként mostanában nekem egyfajta dilim lett a gép csinosítása és ezzel a két kártyával elég bitang külseje lett szerintem.. Többek között nekem most ez is számít
-
-
NoiZz
tag
6850-ről fogok 7850-re váltani
ASUS HD7850-DC2-2GD5-V2 mennyire ajánlott mostanában? van jobb megoldás nála? fontos lenne hogy minél halkabb legyen -
->Raizen<-
veterán
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Hoorus #32958 üzenetére
nem feltétlenül, nálam tiszta GPUlimites helyzetben (5760x1080; pl Stalker CoP DX11/Ultra/0AA, Crysis3, FarCry2) jó közelítéssel dupla fps van eddig (még szedem össze az infokat). pedig első generációs i5öm van stock órajelen.
asdxv: befőttesgumi elenged, gyorskötöző stabilabb.
katt777: ezért mondom, hogy ha nagyon akarod, be lehet térdeltetni a kártyát, de ez szinte mindenre igaz. egyébként crysis2nél sokkal jobban skálázódik a felbontást növelve és nem utolsó sorban már mediumon is eszméletlen jól néz ki.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
HSM
félisten
válasz Hoorus #32951 üzenetére
A másik renderelni van GPGPU-ként.
(#32954) Milka 78: De akkor egy karival miért nem laggol be ugyanott? Annyiból is fura, hogy jól felhúztam a grafikát, 2X-es SSAA-val, és 50-60FPS környéke volt, ahhoz se lenne elég egy 3,6Ghz-es 3570k 1600-as ramokkal? Nem akarom hinni... A GPU-kihasználtság alapján se nagyon volt CPU-limitem.
Egyébként nem akartam sokat szórakozni a tesszttel, így nem fért bele, hogy még 2-3 órát rászánjak procituningnak. Magamnak próbáltam ki, kíváncsiságból, arra pedig jó volt. PL. a Tomb Raiderben tökéletesen elég volt a CPU, végig csutka maxon ment az egyik GPU, és ott se volt túl meggyőző a produkció.Szerk.: Megpróbálom majd visszatölteni azt a pontot, ahol teszteltem, és kipróbálom újra, egy kártyával, SSAA nélkül, lesz-e procilimit és laggolás.
(#32955) Hoorus: Mondom, az FPS nálam is hasonlóan szépen skálázódott. Ilyen dolgokban nem volt gond, ott vallott kudarcot a CF, amikor én próbáltam irányítani. A Tomb Raider olyan feeling volt, mintha az egérrel nem közvetlenül, hanem egy gumikötélen keresztül rángatnám a karaktert, hülye példa, de olyan érzést keltett. Hasonló volt ~35FPS körül egy kártyával, de levéve az élsimítást, 50FPS körül ott szuperjó lett, míg a CF megmardt gumikötelesnek 60-al is. A metro nagyjából jó volt, de ott is volt kis gumikötél feeling, de ott jobban zavartak a mikroakadások, mikor forgolódtam. A PS2 nyilván katasztrófális volt, azon nincs mit magyarázni, alig vártam, hogy végre lemenjen az aktuális kör és léphessek már ki. XD
De ahogy írtam, nem mindenki érzékeny erre, de én nagyon.... Ahogy már írtam, lehet a Quake3-as múlt a baj nálam, az megedzette a reflexeim erősen.
(#32957) katt777: Sehol nem kapsz ma +100% sebességet +100% árért. Ne álmodozz. Én mondjuk ha nem vagy túl kompromisszumképes, mindenképp egy 7950-et ajánlanék inkább.
(#32959) asdxv: Engem is rohadtul bosszant, de mit tudsz csinálni, amikor egyik gyártó gagyibb ventikkel szereli a kártyáit, mint a másik? Ahogy mondanád, ezek a ventik bazári minőségűek sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Hoorus #32958 üzenetére
Tesztek szerint nem feltétlenül.
Kívülre raktad a kártyákat?darky@: Nem a 2GB-os HD Pack-re gondolsz? Az biztos, hogy az Obilivont is meg lehet úgy buherálni, hogy kifektessen egy mai, erős VGA-t is.
proci985: A mostani "számológépen" vettem észre, hogy némelyik játék egészen pofás gagyi grafikai beállításokkal is. FC3, Tomb Raider egészen jól néz ki, ráadásul nem is kell mindent teljesen lebutítanom. Azért szívesen visszaszoknék a magas grafikai minőségre, mert nagyon hiányzik az 560 után, az minden szempontból pöpec kari volt, csak hát nV-val cseszhetem a DX11.2-t.
HSM: Nálam anno CF-rel sok mindent kellett állítgatni. Könnyen lehet, hogy a driverbe beépített "optimlaizálás" (csalás) okozza a gondot 2 kártyánál. Nálam anno a felülvezérlés pl. gyakran segített, nem csupán a magasabb minőség, így a jobb CPU kihasználtság, magasabb CF hatásfok szempontjából, hanem az itt-ott fellépő laggoláson is segített. Olykor. Olykor meg szart sem ért az egész.
7950 lesz, de sok tesztet láttam +95-100% körüli eredménnyel. Sőtt, még 100 felettit is, de az nyilván valamilyen driver trükk miatt volt.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
DEV_NULL
őstag
Algotis-sal mi lehet vajon? Rég nem láttam a topikban... Kinyírta a kártyáját?
[ Szerkesztve ]
-
lowzor
veterán
Ha jobb minőségű a műanyag, akkor az nem hajlamos a rezonálásra, még ha rossz minőségű is mondjuk a venti. Az Asus a felárért cserébe azért jobban megépített kártyát ad szerintem, tehát nem csak a márkanévért fizetsz. Az MSI TF is jó, az a fém miatt nem rezonálhat. Én a Sapphire-ok óta megfogadtam, hogy nem leszek zsugori vásárlásnál. Még csak az esélye sem legyen meg, hogy rezonálni/ kerregni/ csattogni fog. Legalábbis legyen nagyon nagyon minimális az az esély.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz lowzor #32971 üzenetére
ez még mindig nem a műanyag vázon múlik.
ott a HIS 6950 ICEQ a műanyag borításával és a csodálatos Adda ventijével. órákig lehetett nyúzni 99%on anélkül, hogy erősen hangosodott volna és 85 fok alatt maradt a 200Wos fogyasztása ellenére. felfogatás meg itt látszik a bordához volt
7850 ICEQ detto. viszont bármennyire is hasonló a két borda (a két 6milis oldalsó csövön kívül), az nem látszik, hogy a 6950nek egy Adda csúszócsapágyas (tippre valamelyik jobb sleeve bearinges) ventije van meseszép karakterisztikával, a 7850é pedig egy golyós, morgósabb és olcsóbb modell.
másik oldalon ott a powercolor pcs+, borításhoz rögzített ventivel, szintén nem zörög.
konklúzió: szinte teljesen mindegy, hogy milyen anyaga van a külső váznak. a felhasznált venti számít, a hőcsövek kialakítása (nikkelezett?), a lamellák kidolgozása (rá vannak forrasztva a bordára? nikkelezés ok? egymáshoz vannak erősítve?), a hűtő felépítése. aztán erre jön még a PCB, felhasznált alkatrészek, fázisok száma, kialakítás. fém borítás egyébként lehet masszívabb, de nehezebb is, ami nem feltétlenül előny hosszabb kártyáknál, még ha nagyon egyben is vannak.
ha a külső borítás ilyen érdekes lenne, akkor a Thermalright HR03GT vagy az Alpenföhn Peter katasztrofális hűtők lennének, mivel nincs borításuk.
másképp: akinek tényleg a hűtés minősége a legfontosabb, az úgyis addig fogja nézni a teszteket, amíg nem talál egy ventigörbét, egy képet a ventiről és pár jó minőségű képet a hűtésről/pcbről. plusz ugye a szokásos hőfokok/fogyasztás, esetleg zaj adatok. utóbbihoz ugye megfelelő mérési környezet is kell.
DEV_NULL: ez a két kártya van a birtokomban, ezekről tudok véleményt mondani. a morgós venti szerinted hipiszupi?
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
DEV_NULL
őstag
Milyen érdekes, hogy mindenkinek az a hipiszupi kártya, ami a birtokában van...
[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
válasz lowzor #32971 üzenetére
Szerintem igazad van. Nem mindegy milyen minőségű műanyagból készül a hűtés burkolat. Egyes gyártókra nagyon is jellemző, hogy még a 2 filléres műanyag granulátumból is a harmadosztályút vásárolják be.
Ha lenne náluk hozzáértő szakember, akkor esetleg elgondolkoznának azon, hogy egy 1 mm-es falvastagságú fröccsöntött műanyag fedél szilárdsága mennyivel is növelhető ha minőség alapanyagot használnának.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz fsb1000 #32979 üzenetére
Megkérdezhetem egyébként, hogy volt-e már neked az említett kártyából, vagy csak a szokásos észosztást folytatod?
A Sapphire 7970-emen lévő műanyagtető abszolút nromális minőségű műanyagból van, a 7870XT is az volt. Nem 1mm meg hasonlók, nem azért rezonál, akinek csinálja, hanem a csapágyas venti miatt, ami elég durva rázást tud produkálni.
Lesd meg magad: [link] Eléggé látszik, hogy nem 1mm-es gagyi fröccsöntött vacak anyag.Azért azt ne felejtsük el, hogy funkciójában ez egy légterelő műanyag, illetve ventillátorvédő. Nem kell edzett acélból lennie, hogy megfelelően elláthassa a feladatát.
[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
Az 1 mm csak egy emlékeztető példa példa volt, ha esetleg főiskolán, egyetemen hallgattál szilárdságtant. A lényeg azon van amit a fórumtárs írt.:
"Ha jobb minőségű a műanyag, akkor az nem hajlamos a rezonálásra"Nem tudom mit nem lehet ezen érteni, még egy laikus is átlátja, hogy ha a pudingot jobb minőségű anyagból csinálják akkor rezgősebb lesz, a hűtés műanyag burkolatánál ez pont fordítva van.
-
emiki6
veterán
Ha már zörgés.
Nekem egy GB hd6850-em zörgött, ha maxra feltekertem a venit..."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
HSM
félisten
válasz fsb1000 #32982 üzenetére
Én más szakra járok egyetemre, nálunk nincs szilárdságtan.
De én is mondok neked valamit. Ha nem ráz a venti, nincs ami keltse a rezonanciát, és meg van a dolog oldva.
Ha viszont gagyi a venti, és elkezd halódni a csapágy, akkor lehet akármilyen kemény a puding, könnyen elkezdhet rezonálni. Az én véleményem szerint, de javíts ki, ha nem így lenne.
Ilyen szempontból talán valami rugalmas gumi borítás lenne a jó alternatíva (ha már a normális minőségű tartós venti nem opció), az elnyeli a rezgést, nem felerősíti. -
fsb1000
nagyúr
Nincs vita köztünk! Pont az a kiindulópontja a rezgésnek amit írsz.
De.. szerintem nem kell kitalálni a spanyolviaszt. A minőségibb VGA-kat gyártó ASUS ezt meg tudta oldani egy kevés felárért. Szereintem ennyit megér hogy az ember ne bosszankodjon, vagy ne kelljen a szervizbe rohangálnia hetente.
-
DEV_NULL
őstag
válasz fsb1000 #32987 üzenetére
MSI TF hűtésekkel sincs gond ilyen téren, talán annyi hogy hangosabb valamivel az ASUSnál és ugye volt egy széria amin meghülyült a vezérlés de az inkább vga bios gond. Maga a hűtő f*sza.
Mondom ezt úgy, hogy az én kártyámon kontakthibás volt a ventik csatlakozója és cseréltetnem kellett egyből...
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz fsb1000 #32987 üzenetére
Én megoldanám, ha ilyen gondom lenne. 3 csavar fogja, felülről hozzáférhető, simán cserélhető. Igen sanszosnak tartom, hogy kevésbé súlyos esetekben egy kis csapágyzsír a csúszócsapágyba már meg is oldaná a problémát, bár ez a gari miatt problémás lehet, legrosszabb esetben tennék rá másik ventit. Biztos lehet vadászni hozzá újat, vagy donort olcsón.
De ha jól rémlik, ezek a firstd ventik simán szétpattinthatók a zsírozáshoz, valamelyik topicba mintha valaki csinálta volna, csak nem akadtam még rá.... (A 7970-emen ahogy írtam, minimálisan ráz, gondoltam rá, hogy bezsírozom, nehogy később rosszabbodjon. )Jó kártyákat gyárt az Asus, általában bejönnek, de a 7900 DC2 kártyáik pont nem nyerték el a tetszésem, bár papíron azokban egy normálisabb minőségű, elvileg everflow venti van, ahogy a 7800-aikon is.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz DEV_NULL #32991 üzenetére
Megértem. De nyugodtan mondhatom, hogy ennél sokkal rondább spórolásokkal/butításokkal is bőven lehet találkozni a 7900-as szériában is. (Van egy sejtésem, hogy az NV is ugyanez minőségre, csak azokat nem ismerem közelről.) Ami nekem van 7970 ezt leszámítva kitűnően összerakott, minőségi darab, meg vagyok vele elégedve. Maradhatna így is, de nyugodtabb a lelkem, ezeknek a sikócsapágyas ventiknek az élettartamát kis zsír a sokszorosára tudja növelni. A kosszal nincs gond, porszűrős a házam, full tiszta a kari.
-
DEV_NULL
őstag
válasz ->Raizen<- #32837 üzenetére
juj mit találtam. mostantól mindenféle offenzív hszed a semmibe fogom nézni és nem fogok rá reagálni.
[ Szerkesztve ]
-
-
scampolo84
aktív tag
http://ipon.hu/webshop/product/xfx_fx_787a_cdfc_hd7870_2gb_gddr5_pcie/427232
Erről van valakinek infója?
Egy 1GB-os Sapphire HD7850-et váltana. Pontosabban egyelőre csak szemezek vele. Árban jónak tűnik, utána olvastam nem is szidták és a hűtése sem rossz.
Valaki okosabb írhatna valamit.
Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
DEV_NULL
őstag
válasz scampolo84 #32996 üzenetére
ha tahiti akkor látom értelmét a váltásnak, ha pitcairn akkor felejtős
-
emiki6
veterán
Ha kijön a 9xxx, akkor esni fog a 7xxx ára vagy ez nem ilyen egyszerű?
Dev_0: Látom mindenhol akrívan ott vagy. Hidd el el fog múlni.
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest