- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Apple Watch
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hoorus
őstag
Mintha vissza mentünk volna oviba...
-
lowzor
veterán
válasz ->Raizen<- #32800 üzenetére
Ugyanaz a hangos hűtés van ezen is.
A hűtés még hagyján, a nyák is szétvan spróolva. A legtöbb gond a Gigabyte kártyákkal van, ha körbenézel, mindenhol.
Fanboy-okkal nem vitázok tovább.
Te meg add már el azt az istenverte konfigodat.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
Kérem maradjunk a gyártól termékeinek lehetőleg objektív kitárgyalásánál. Ha ez nem megy, akkor pedig zárjuk rövidre a témát.
Az, hogy az xy kártyának milyen a hűtése itt érdektelen, ha nem 7850/7870/XTről van szó. Szemre két hasonló hűtés is lehet teljesen eltérő (pl ventik, nikkelezés, súly, lamellák kialakítása, hőcsövek, etc).
asdxv: Vagy érvelj, vagy ne mondj semmit. A ratyibájt és gagyibájt értelemszerűleg nem érv.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
haddent
addikt
üdv
ismerőst sikerül megtéríteni, egyenesen egy GeForce GT640 -ről jön (igen, vadállat, mi ), na de HD7850 -re szeretne váltani. (Még próbálom meggyőzni, hogy talán a HD7950 jobb lenne manapság már..).Battlefield 4 -et biztosan fog játszani. Valami tipp, hogy hogy fog menni? Esetleg van itt olyan, aki HD7850 -el Battlefield 3 -zik Full HD -ban? Milyen beállításokon milyen FPS -t produkál?
köszi!
-
tibee77
őstag
Hát én szerintem ebben az árkategóriában amiben a 7850 van, nincs ellenfele úgyhogy jó választás lesz, persze a 7950 még fincsibb.
[ Szerkesztve ]
poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters
-
DEV_NULL
őstag
Ez vajon működhet jobban a 7850-en, mint Asus, Msi, Sapphire csodahűtők?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz DEV_NULL #32815 üzenetére
bőven elég lesz. logouton 3870en nézték, ott nagyon szépen teljesített, 7850 meg TDPre kb az a szint. 4870en a VRMekhez kevés volt, de a 4870 olyan szempontból nagyon necces volt.
4 cső, látom felületkezelés is rendben van, elvileg a lyukak is egy helyen vannak, szóval kiváncsi vagyok az eredményeidre!VRM és memóriahűtést hogyan tervezed megoldani? egy thermalright hr03gt nekem is fent van a polcon, lehet valamelyik kártya hűtését lehetne cserélni rá, csak a süniket nem tudnám már újrahasznosítani.
-
dunc
nagyúr
Sokat olvastam black screen ről,de nem tudom mi az olyankor mi történik , vagy mi látható ?
-
DEV_NULL
őstag
válasz ->Raizen<- #32820 üzenetére
Dehogy tekerem maxra! Ismered Te egyáltalán ezt a ventit?
-
odorgg
addikt
válasz DEV_NULL #32823 üzenetére
Felesleges is lenne. Egy jól szellöző házban passzívan is megkellene bírkóznia annak a bordának egy7850-el alap órajelen. VRM miatt meg nem kell izgulni, nem véletlenül nincs rajt gyárilag sem borda, ez nem gtx480 . Giga 7950-nél is ami azért többet zabál, 70 fok körül van a VRM nálam, és ezen sincs borda. OC-val már elkelhet a venti, de 600-800RPM szerintem elég oda is bőven.
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
válasz proci985 #32827 üzenetére
Memóriák a GDDR5 óta nem igényelnek külön hűtést, szinte semennyire nem melegszenek, ezért nem is hütöttem külön. VRM-et biztos néztem, de sehol nem dokumentáltam, szóval fogalmam sincs mennyi lehetett. Sapphire 7850 annó nem mérte az biztos, ilyenkor az előlapi venti szabályzó hőszenzorával szoktam méregetni.
[ Szerkesztve ]
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
proci985
MODERÁTOR
válasz DEV_NULL #32830 üzenetére
PowerColor PCS+nál meg van oldva, de ha megnézed, akkor a VRM részleg a bal oldalon 7870 ref. viszont a ramoktól jobbra lévő rész 7850 refnek tűnik nekem. valszeg emiatt tud VRM hőfokokat mérni a többi 7850el ellentétben (a refnyákos HIS 7850 ICEQ Turbom nem tud).
viszont annyira sajnos nem értek az elektronikához, hogy az adott alkatrészeket egyenként össze tudjam hasonlítani a layouton felül (giga 7870 OC pl eltérő ellenállásokat használ ahogy nézem a ref layout ellenére).
[ Szerkesztve ]
-
DEV_NULL
őstag
Mivel egyik gyártó sem foglalkozik a vrm és vram hűtésekkel ezeken a típusokon, gondolom itt a melegedés nem számottevő. Ha ki is próbálom a bordát a 12es ventivel, én sem fogok semmit rakni rájuk. Szerintem a 12es venti ~700rpem vígan szállít annyi levegőt, ami lehűti ezen alkatrészeket is...
-
SVLaller
senior tag
válasz Milka 78 #32686 üzenetére
Írod, hogy a felső kártyát nem lehet normálisan hűteni, az alsó kártya hogy alakul hőfokban, általában mennyivel hűvösebb mint a felső? Azért kérdezem mert a meglévő kártya elég jól meg van hűtve, ha az alsó kevésbé melegszik akkor azon lehet rajtahagynám a gyári bordát. Megvan amúgy a táp, egy használt CM 700W Silent Pro lett bizok benne hogy fogja bírni a strapát. A második kártyát amúgy akkor venném meg ha kijön a BF4 és 1 kártyán nagyon gyászosan menne, ez csak előkészület nálam.
mindenki jó valamire, ha másnak nem elrettentő példának :-)
-
DEV_NULL
őstag
válasz ->Raizen<- #32835 üzenetére
Ami már felesleges. Én ~700rpm felett nem járatnám a kártyán.
-
DEV_NULL
őstag
válasz ->Raizen<- #32837 üzenetére
Nálam nincs vrm mérés. Amúgy meg nemtom rátegyem-e... Nem kéne még ugrania a garnak. Fél éves a kártya.
-
tarBubbles
tag
Akinek 7870 kártyája van az leírná, hogy terhelés alatt mennyire szokott felmelegedni, típussal együtt?
-
emiki6
veterán
Mennyin szokás járatni a ramokat 1000, 1050, 1100, illetve 1150 MHz-en?
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
->Raizen<-
veterán
válasz tarBubbles #32839 üzenetére
50 fok full load automata venti vezérléssel. Gigabyte 7870 OC 2 gb. 1100/1200
-
Hoorus
őstag
válasz tarBubbles #32839 üzenetére
Asus 7870 DC2 V2 1200/1400 1250mV 62 fok (max 40 % venti fordulattal, hangtalan)
-
DEV_NULL
őstag
Vicces, hogy a kártyám 1,175V-on szétfagy, 1,176V-on pedig bírja az 1200-at.
-
Apollo_21
addikt
Asus DCUII 7870 V2 TOP; 54fok 35% ventiprofillal 1100/1250
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Raidon
őstag
válasz Apollo_21 #32845 üzenetére
Udvozlehelletem!
ASUS 7850 DCUII V2 alap 860 - 1200 10% os ventivel a 30 fok jonak szamit?
Valamint ami nekem uj az a teljesitmeny csuszka az mire jo?Valamint hosszabb tavon milyen ertekekkel celszeru huzni? Hogy ne befolyasoljam az uzemidot?
Az alap fesz az 1.138 Elvileg az elozo tulaj tesztelte 1075 ig ment a gpu de nem tudom milyen fesszel.
Koszonettel.
[ Szerkesztve ]
"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
gyuszaa
őstag
válasz Raidon #32846 üzenetére
Terhelés alatt nézzed a hőmérsékletet.
A csúszka a tdp limitet tolja ki, mehet +20%-ra.
1.21volt mehet nyugodtan, sok kártya ilyen feszültségen üzemel alapból.
1.138-on ment nagyon valószínűleg 1075-ig, szerintem +-1150-ig bírni fogja 1.21-en (ekkor már körülbelül alapórajeles 7870 teljesítményt érhetsz el), de még 1.225v se fogja csökkenteni az élettartamát, ha nagyon félted arra figyelj ne menjen 80 fok felé a gpu hőmérséklete, de ezzel a hűtővel nem lesz ilyen probléma, memória meg mehet 1300 Mhz-re.(#32848) Raidon
Feszültség feloldásához, tuninghoz asus gpu tweak-et használj ( összes fajta 7850-hez ajánlott ) :
Hatszög jel bal alsó sarokba ( advanced mode ) settings, majd tuning fül - tune settings és pipa a range enhancement, apply.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen TV-t vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- Két üvegpanel és megdöntött front; itt az APNX V1 névre keresztelt miditornya
- TCL LCD és LED TV-k
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gaming notebook topik
- Öregszem
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest