- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz RVR400 #22745 üzenetére
Az AMD mindig így árazott, kb. 5-10 k volt a lépcső, korábban még annyi sem. Vhol volt hír ezekről itt PH!-n, akkor is kitárgyaltuk, h ezek kvázi gyári OC verziók, a "lelkük" ugyan az.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
mr.furko87
csendes tag
Sziasztok! Tegnapi témázgatásban megfejtettük hogy a 6300 az ár érték bajnok. Az a kérdésem lenne, 4-6-8 mag esetén a játékok FPS értékében is mutatkoznak-e a változások? Vagy ha szimplán veszek egy 8 magost akkor lényegébe nem fogom kihasználni a plusz magokat játék alatt? Videót vágni nem szoktam csak játék játék játék... Bocsi ha nagyon szőrszálhasogatónak tűnök de nem szeretnék mellé nyúlni a választással.
Üdv, Mr.Furko
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz mr.furko87 #22752 üzenetére
Jelenleg még csak egy pár játék használ 4-nél több magot, de a tendencia azt mutatja, az újak rendre kihasználják az FX-8xxx minden szálát.
-
mr.furko87
csendes tag
Tehát megéri?
Üdv, Mr.Furko
-
Yeffy
veterán
válasz mr.furko87 #22754 üzenetére
most per pill játékokra nem feltétlen, kivéve egy két új címet, de a jövőben valószínűleg jobban fog skálázódni a több maggal, szóval szerintem igen...
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
miresz
veterán
válasz mr.furko87 #22754 üzenetére
Milyen VGA mellé lesz,ill milyen lapba?
-
mr.furko87
csendes tag
7850 2gb ddr5 oc 256bit Gigabyte, Lapot még nem találtam ki 5ghz re akarom húzni hűtő már tuti vagy NOCTUA NH-D14 vagy BE QUIET! Dark Rock Pro 2 (kettő közül nem tudom melyik a jobb de állítólag a Be quiet mivel havernak is van tudom hogy profi minőség csendes és brutál hűtése van)
Alaplapban meg ASUS M5A97 EVO R2.0 vagy ASUS M5A99X EVO R2.0 mivel inkább ide huz a szivem GIGABYTE GA-970A-UD3 vagy GIGABYTE GA-990FXA-D3 esetleg még GIGABYTE GA-990FXA-UD3 belefér.Üdv, Mr.Furko
-
ViZion
félisten
válasz miresz #22756 üzenetére
+ hány monitoron, milyen felbontásban?
Mert ha ejefincsi lesz, vagy van elfekvőben egy 4k projectorod, esetleg 3D-t élveznéd, akkor kell a vas...inkább a 990 chipsetesek, hogy melyik azt megmondja
a vaskalaposMiresz
Hogy beférjen ATX házat vegyél. Abba' elfér[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
RVR400
veterán
válasz BomiBoogie #22753 üzenetére
Egyébként a múltkori TR-es felvetésem simán eldönti a kihajcsa vagy nemhajcsaki kérdést. Ha a 8320 30%-on megy, amikor a 7870-es 100-on teker, akkor mi a kérdés?
-
RVR400
veterán
válasz ViZion #22758 üzenetére
Miresz hozzáállását az alaplapokhoz ez a hozzászólás fejezi ki a legjobban:
-
miresz
veterán
válasz mr.furko87 #22757 üzenetére
A felsorolt lapok közül én a ASUS M5A99X EVO R2.0-t,vagy a GIGABYTE GA-990FXA-UD3-at ajánlom,főleg,hogy extreme tuningot is akarsz.(bár szerintem az ASUS jobb) Hűtőben pedig a BE QUIET! Dark Rock Pro 2-t csak ajánlani tudom ,mert nagyon jó,és halk,viszont nehéz,és nagy, úgyhogy szellős,és olyan házat nézz amibe belefér. Proci: Namossz én nem szaroznák a helyedben és beledurrantanaék egy 8320-at. Ha spórolni akarsz akkor 6300-at. Mellé nyúlni egyikkel sem tudsz. VGA-ból meg én a Gigát hanyagolnám. Elég gagyi.
RVR400: Héj! Most is ajánlottam
GagyibájtGigabyte lapot,csak a ti kedvetekért.[ Szerkesztve ]
-
ETOM
addikt
CNQ on vs off mekkora a difi fogyasztásban? Olyan 1.2v-1.25v körül. Mert megnéztem alul feszelést, de csökken az idle feszültség is. Ilyen hülye megoldást! kész.
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz mr.furko87 #22757 üzenetére
Én azt mondom, azt a pár ezer Ft különbséget megéri a 8320.
-
FeRRaR1
őstag
Sziasztok,
CPU/NB Offset Voltage
Default by CPUÉrdemes bántani? 2600 HT és NB mellett 1,450-re lövi be magától.
Vagy nyugodtan hagyhatom auton?FX-6100 4000Mhz 24/7 beállítással küzdök, hogy minél kevesebbet egyen.
-
RVR400
veterán
válasz BomiBoogie #22764 üzenetére
Én is ezt mondtam, de hiába.
-
bebe159
aktív tag
A 6300-al 5 GHz fölé már nem tudok menni, mert akkor nincs kép, és csak a bios resi segít... Csak a validálásra hajtok, nem a stabilitásra Lehetséges, hogy kicsi a tápom? (Chieftec-CTG-500-80P)
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz RVR400 #22760 üzenetére
Hááát, tulajdonképpen én a MiSI és a Seggszikla deszkákat zárnám ki. A Bigyósztárt nem ismerem.
BomiBoogie: nem az a kérdés, h megéri-e a 8320 a plussz pénzt, hanem hogy van-e plu$$z és kihasznáJa-e?
bebe159: annak mi értelme? Ha genya lennék, azt mondanám ez a validálás ilyen epénisz cucc lehet, szal. nettó baromság. Ha használhatatlan, akkor az miért jó? Kb. mintha szakadékba ugratnál a ladával, h megmutasd, gyorsabb, mint a BMW... Amúgy meg ne halgass turbólábra, bírja az 5 fölött is, tudok szerezni szárazjeget, illetve a feszt is felviheted még pár Voltal. Lehet, h validálsz, lehet, h procit veszel De mindenképpen jó buli lesz
-
ETOM
addikt
válasz miresz #22761 üzenetére
Tegnap am vissza raktam alapra mindent vrm venti off és az én lapomba throttlingolt a 8120. Botrány baszki 60FPS-re limitált BF3-ba alig kellett neki 5 perc. Persze ócska a lap csak ha már támogatva van a proci vicces h alapon használhatatlan. Adott neki 1.3-1.45 voltokat az igaz...
Saját magam beállítom akkor megy szépen.
[ Szerkesztve ]
-
bebe159
aktív tag
válasz BomiBoogie #22778 üzenetére
Akkor kifogtam egy "ratyit"?
-
bebe159
aktív tag
válasz BomiBoogie #22782 üzenetére
Igen, és végtelenül türelmes
-
ViZion
félisten
A remény utoljára, előtte meg a CPU... sebaj, kellene az ilyen emberkék is, akik helyettünk vágnak haza cuccokat
Próbálom lassan írni: gyárilag az áemdí validálta Neked 3,5 GHz-re, mi mondtuk, h +20% körül van benne, erre Te agyalsz, mert nem bírja a + bő 40% tuningot...
Mi aláírjuk Neked a 12 mag 7 GHz-et is, csak NE süsd meg a friss procid a nagy semmiértHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
laca000
őstag
válasz bebe159 #22767 üzenetére
Mi a jó fityfenét akarsz te 5ghz-et kipréselni abból a szerencsétlen 6300-ból, azt mondd meg, mit csudálkozol ha behal
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
bebe159
aktív tag
válasz ViZion #22785 üzenetére
Majd meglátom mi sül ki belőle. De végülis az 5 ghz álomhatárom elértem 6 maggal, ha nem is olyan stabil a tesztek szerint, de sima használat meg egy kis játék nem volt gond neki. Na, holnap akkor még kicsit próbálkozok, ha nem sikerül, akkor megpróbálom olyan 4,6 körül stabilizálni vagy ha kell alacsonyabb frekin, aztán elmentem a biosban, és használom alap autofeszen 4 ghz-en. Azt jól viszi.
[ Szerkesztve ]
-
laca000
őstag
válasz bebe159 #22787 üzenetére
"ha nem is olyan stabil"..
Jóindulatból mondom: stabilizáld azt 4.5-4.6 körül, vagy alacsonyabban, különben stabilizál majd a proci téged
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
Asbee
veterán
Összeállítottam ismerősnek egy FX-es gépet kíváncsi leszek mit tud. Kedden jön, összeszerelés aztán pár nap tesztelés, tuning beállítás. 8320+ M5A97 EVO R2.0+7870.
-
mr.furko87
csendes tag
Hát nem tudom,én már megvettem csak pozitívan tudok róla nyilatkozni. 24 fok alap terhelésen,játék alatt is 48 max. 50 fok volt de a ventilátor akkor sem kapcsolt feljebb. Szerintem ASUS mellett az egyik legkomoyabb. Pár gépbe rendeltem Giga kártyát egyik sem mondott a mai napig csütörtököt.
Üdv, Mr.Furko
-
miresz
veterán
válasz RVR400 #22792 üzenetére
Még. Ugyan az a gagyi hűtő,és gagyi ventilátorok vannak a 78xxx sorozaton is,mint a 68xx-en is volt. Most sorra hozzák vissza őket,(amik ugye véletlenül jók maradtak a 68xx szériában) ,hogy zörög kerepel,leesett! a ventilátor. Silány minőség sajnos.
Csak nálam nem működnek alul a dolgok? Link,stb... ?
[ Szerkesztve ]
-
RVR400
veterán
Nah ,ez elment még egyszer. A 78xx-es topicban a Sapphire-ból van a legtöbb, most az Asus-oknál is jelentkezett némi gond.
Nekem szerencsére a 6870-nel sem volt gond, meg most a 7870 is jól muzsikál. Gyárilag túlpörög, de levettem a fordulatszámokat, így egész halk, és Crysis3 alatt is csak max 60 fokig melegszik.[ Szerkesztve ]
-
laca000
őstag
Volt Giga 5870-em, csörgött-zörgött de istentelen, játék közben azt hittem felbúgott a szomszéd szobában a porszívó.
Az Asus 7970 sem volt valami csendes, a gagyi driverekről már nem is beszélve.
Katasztrófa amit Canadában művelnek, még mindig a januári driver a legfrisebb?
Hanyadik beta betajanak a betaja jött már ki?lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
laca000
őstag
válasz miresz #22798 üzenetére
Az a középső hasáb ott elég érdekes.
Nem vált be a nyomkövető stratégia.
Egy biztos.
Nekem volt bajom a Catalyst-al, vagy fogalmazzunk úgy, nem elégített ki, ami egyébként kihozható lett volna, vagy lenne, a 7970-ből.
És abszolút nem bántam meg az 590-re való váltást.
Sőt!
Emitt legalább naprakészek.lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Külpolitika
- PayPal
- iOS alkalmazások
- Farming Simulator 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Intel I7 13700K 16mag/24szál - Új, Tesztelt - Eladó! 108.000.-
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Új, gépben még nem volt - Eladó!
- CPU Processzor Kiárusítás SALE
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 82.000.-
- AMD Ryzen 5 5600X Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest