- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Hat Galaxy elindította, egy leállította a One UI 8 frissítést
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Homokféreggel is pózolhatna a OnePlus 15
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Itt a Xiaomi Android 16-os frissítési ütemterve a kompatibilis készülékekre
- Google Pixel topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #6728 üzenetére
Szerintem a Zen4 esetén a stacked 4CU csalódást keltő volna, amennyiben csak ennyit tartalmaz.
Nem tudom, mekkora lehet N6-on az IOD. Mindenesetre a CEzanne esetén a CPU rész kb 50mm2-t foglalt [link]
Ehhez képest az egész lapka 210mm2. Úgy nagyon sacc/kb azt lehetne mondani, hogy a CPU rész változatlan, akkor a maradék 160mm2-t fel lehet osztani a jelentősen megnövelt képességű IGP a fixfunkciós képességekkel együtt és az IO közöttEbből azt saccolnám, hogy olyan ~80mm2 simán lehet az N6-on készülő IO lapka - hiszen az IO nem skálázódik jól. És hát sajnos az összes fixfunkciós részegység mellett a csak a CU-k számának csökkentésével olyan sokat nem lehet nyerni már. Tehát éppenséggel lehet, hogy igazad van és kijön szintén ~80mm2-re az IGP, noha csak 4CU-t tartalmaz - és hiába, de nem fér el több.
Ezzel együtt szerintem csalódást keltő lenne, mert az emberek több CU-t várnának, hiszen ott van 107mm2-rel rögtön a 16CU-s Navi24, ami alig nagyobb, de jelentősen nagyobb teljesítményre lenne képes.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Razer Invicta Elite kétoldalas gamer egérpad (RZ02-00860100-R3M1)
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest