Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• jutaipeter

csendes tag

válasz kjani18 #7262 üzenetére

Szia!

Köszi, meg fogom próbálni. Prime95-tel rettentően melegszik, pedig jó hűtő van rajta. Normál használatnál (nem játék, hanem Adobe-programok) viszont semmi probléma.

• jutaipeter

csendes tag

Sziasztok!

Megpróbáltam már néhány fórumon utánanézni, de végső megoldásként kénytelen vagyok itt is feltenni a kérdést. Sehol nem találtam ilyen hibát (vsz. rosszul kerestem). A következőről van szó:
    Egy AMD Phenom II X2 555-ös prociban levő magokat ki tudom nyitni, hogy X4 B55 legyen belőle, azonban a következő hibák jönnek elő:
    1. Az alaplap hol kinyitja a magokat, hol nem. Néha kikapcsolás, elem kivétel megoldja a problémát, máskor nem. Marad kétmagos, majd egyszer csak gondol egyet, és négymagosként indítja a gépet.
    2. Ha nem lekapcsolom a gépet, hanem csak elaltatom, szinte 100%, hogy a felébresztéskor a gép egy kicsit felpörög, majd leáll. Újraindításkor szintén nem ismeri fel a 4 magot, csak kettőt. Ezt tovább cifrázta a gépem azzal, hogy ha én magam altattam el, akkor nem feltétlenül fagyott le és felejtette el a négy magot, míg, ha nem nyúltam a géphez, és automatikusan elaludt, akkor az esetek 99%-ában leállt és nem ismerte fel újraindításkor a négy magot.
    3. A gépen jelenleg win 7 és 8 is van. Ha a 8 után 7-est indítok, a gépnek le kell állnia. Ekkor is hol négymagosként megy a proci a leállás után, hol nem.

Mi lehet a pontos hiba, és mi lehet a megoldás? Alaplap- vagy procipobléma?

Köszönöm a válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák