- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Magisk
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
-
BonFire
veterán
válasz
kuruc01 #26622 üzenetére
Nekem még a 20.0.2 van feltéve, és amit *Ropi* írt, az működik.
Megkeresed a számítógépen a
C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS6\Locales\pl_PL\Support Files\tw10428.dat fájlt, és megvátoztatod a kiterjesztését dat-ról mondjuk bak-ra. Amikor újraindítod a Photoshopot, már angol lesz. -
Vesa
veterán
válasz
kuruc01 #26608 üzenetére
Létezik magyar PS, de mindig mondjuk, hogy az ellenségnek se! Azt a pár kifejezést meg lehet tanulni angolul, nem kell ahhoz perfect tudni a nyelvet. Ugyanakkor az oktatóanyagok zöme angol felülettel kerül bemutatásra, akár videón, akár írásban tehát elengedhetetlen, hogy ezt ismerd. A video azért is jó, mert ha nem is érted szó szerint amit szpíkelnek benne, de legalább látod, mi történik a gyakorlatban.
-
BonFire
veterán
válasz
kuruc01 #26608 üzenetére
Sajnos angol nélkül nem fogsz egyről a kettőre jutni. Én is elmúltam 44, de mindennap tanulok. Akár nyelvet, akár a szakmai tudásomat fejlesztem. Hogy mást ne mondjak, most, hogy főállású grafikus lettem, az InDesign-t csak most kezdtem el tanulgatni. Előtte nem volt rá szükség. Kezdő vagyok benne, és botladozom, de ezzel jár. A másik, a Premiere Pro kezelésében is járatlan vagyok, de muszáj vagyok ezen dolgozni, mert háromszor jobban kihasználja a gépem erőforrásait, mint a régi videovágóm. Hiába tudom azt már becsukott szemmel kezelni, a PP-ban még a legegyszerűbb alapművelethez is Guglizni kell. És ez nem menne, ha nem lenne a YouTube, és nem lenne az angol.
Gyakorlatilag bármilyen kérdés merül fel, beütöm a YouTube-ba (angolul), és egy percen belül már tudom is a választ. Ahhoz viszont, hogy megérts egy videotutorialt, vagy a helyes kérdést fel tudd tenni, nem szükséges alapfoknál jobban tudni a nyelvet. Ezt onnan tudom, hogy néha elém kerül német vagy spanyol nyelvű videó is, és még az alapján is elboldogulok, annak ellenére, hogy csak köszönni tudok az adott nyelven.
A kérdés feltevéséhez meg elég a Google fordító. Ha sok ilyen videót nézel, majd rájössz, hogy mindig ugyanazokat a szavakat és mondatokat használják benne: "Nyisd meg ezt..., jelöld ki ezt...adj hozzá egy maszkot... állítsd a színt feketére... keresd meg a menüben a..." stb. Ez az a passzív nyelvtudás, amit én practical english-nek hívok. Egy bizonyos konkrét gyakorlatra alkalmazott kevés szókincsből és kifejezésből álló nyelvnek. Ez olyan, mint amikor valaki elhelyezkedik külföldön, és a munkájához szükséges alapvető kifejezéseket és mondatokat nagyon hirtelen elsajátítja, és tud dolgozni, és tud utasításokat végrehajtani ezek alapján.
Orosz, kínai, arab és egyéb egzotikus nyelven csak azért nem nézünk tutorialt, mert ott a menüpontokat se tudjuk elolvasni. De ha valaki angol felületet használ, akkor tökmindegy, mit magyaráz, mert az alapján, amit mutat, utána lehet csinálni.
Szóval csak bátran.
-
BonFire
veterán
válasz
kuruc01 #26602 üzenetére
A könyv már akkor elavul, mikor szerkesztés alatt áll. Meg amúgy se praktikus, ha egy konkrét feladatra keresel megoldást, végignyálazni egy mondjuk 600-1000 oldal terjedelmű szakkönyvet. Mert még abban se biztos, hogy megtalálod.
Amit te szeretnél, az afféle kollázs. Ehhez először is létre kell hoznod egy új, üres dokumentumot. Jó nagy legyen. A mérete egyelőre lényegtelen, hiszen minél több fotót helyezel el rajta, annál jobban növeled munka közben.
1. Megnyitsz egy fotót ► Ctrl+A ► Ctrl+C; majd átváltás az üres doksiba ► Ctrl+V (lehet másképp is, de maradjunk az egyszerűség kedvéért a mindenki által ismert kopipészt akciónál.
2. Megnyitod egyesével a fotókat, és az 1. lépést végigjátszod, míg úgy nem érzed, hogy elég.
3. A Crop eszközzel kattintasz egyet a dokumentumra, majd széthúzgálod a határolókeretet akkorára, amekkorára csak szükség van. Így növeled meg a méretét. Majd nyomsz egy Entert. Kész. A művelet közben ügyelj arra, hogy a Delete cropped pixels ne legyen bepipálva, különben ami kilóg, azt levágja!
4. A mozgató eszközzel megfogod a képeket a rajzvásznon, és elrendezgeted, ahogy tetszik.
-
Vesa
veterán
válasz
kuruc01 #26595 üzenetére
Ha jól értelek, akkor csak annyi a probléma, hogy új Tab-ot nyit a program, amikor a másik képet betöltöd. A munkaterület felett láthatod a tabokat a fájlnevekkel. Ott tudsz visszamenni arra, amit elveszettnek hiszel (klikk a fejlécre). Valójában csak egyfajta multitask.
-
pikszel
addikt
válasz
kuruc01 #26595 üzenetére
Ctrl+Tab
kgergely23: Nyomd meg a q billentyűt. Ekkor a kijelölés szerkeszthető módban (QuickMask) van és azt az ecsetek bármelyikével módosíthatod. A legalsó ikon az eszközpalettán. Ha duplaklikkel megnyitod a beállításait, ott tudod a színét és áttetszőségét állítani.
-
BonFire
veterán
válasz
kuruc01 #26593 üzenetére
Hogy tűnik el? Összeomlik a Photoshop? Vagy hogy? Eléggé érthetetlen, amit írsz. A History panel mit mutat? Az utolsó jó néhány műveletnek rajta kell lenni.
Mi van akkor, ha előbb megnyitod a hátteret, arra húzod rá a másik képet rétegként, majd ezután csinálod meg a kijelölést?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 7
- EAFC 25
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Csillagászati távcső és (d)SLR fényképezőgépek természetfotózásra
- Synology NAS
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Napelem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest