- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Netfone
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szoke12
őstag
válasz
bhonti #30659 üzenetére
Köszönöm a választ!
Igen, alapvetően ez így működik. Csakhogy ennél szerintem bonyolultabb dolog, amit keresek.Volt egy másik minipc, amire eddig fejlesztettem, a harting egyik gyártmánya. Az úgy működött, hogy ha csak a gép (egy mezei pc), a minipc, meg egy switch volt a hálózat összesen, akkor is megjelent a minipc hostneve és elérhető volt rajta kersztül. Úgy, hogy csak egy tartományra voltak állítva, szóval dhcp sincs a dologban.
És nem jövök rá, hogy hogyan oldották meg.
Tuti valami plusz szolgáltatás lehet...Az m-dns-re tudok tippelni, de még nem teljesen ismerem a működését.
-
szoke12
őstag
Sziasztok!
Egy minipc-re telepített debiannal akadt némi gondom. Tuti, hogy a megoldás egyszerű, de nem tudok rájönni.
Szóval a probléma:
Adott egy minipc, Debian 10, 2 db ethernet port.
a gépen kiadva ahostname
parancsot visszaadja a hostnevét.
De a lan-on mégse jelenik meg, csak az IP-cím és nem is tudom hostname alapján elérni.Mi okozhatja ezt?
Kell még esetleg hozzá valami szolgáltatás? -
-
szoke12
őstag
Sziasztok!
Keresgéltem a fórum keresőjében, de nem találtam egyértelmű választ a kérdésemre.
Nem túl régóta kezdtem a hálózati dolgokkal foglalkozni linuxon, úgyhogy elnézést, ha buta kérdésem lesz.Adott egy gép (konkrétan egy debian linuxon futó lxc - ebben kell megoldanom), és van benne 2 hálókártya. Tehát:
LAN1 (192.168.0.0/24 - DHCP) <> (192.168.0.x) LXC (192.168.1.90) <> LAN2 (192.168.1.0/24)
Miért van az, hogy ha a LAN1-re csatlakozok, és ott nem dhcp-től kérek címet, hanem 1-es tartománybeli statikus címet használok, akkor látom az lxc LAN2-beli IP-jét?
Vagyis a LAN1-ben eléthető a 192.168.1.90.
A baj az, hogy egy hálózatba kellene tennem sok ilyen kis lxc-t ugyanolyan konfigurációval.Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo IV
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Rövid videón az új Virtua Fighter játék
- Jön az Ashes of the Singularity 2
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Emlékezetes gamer élmény, amit megvásárolhatsz VAGY akár ki is bérelhetsz! Akár rèszletre is!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 4 Ciklus Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9G4MG/A) Éjfekete -3 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest