- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Garmin topik
- Yettel topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
VladimirR #2851 üzenetére
Ha olvasás baja van, akkor át kell faragni az sql lekérdezést (mint ahogy tetted
mysql-t nem ismerem, postgresben van egy explain nevű utasítás, ami a mögé írt sql kifejezés végrehajtása helyett elmondja, hogy hogyan fogja megcsinálni. Addig kell faragni az sql-t (néha tök értelmetlen módon is), amíg a sequential scan-ból index search és hasonlók nem lesznek. Érdemes még indexeléssel is foglalkozni.
Hogy az ext3 jó vagy sem, erre nincs érdemi válasz. Mi a fontosabb számodra: gyors hibahelyreállítás vagy gyors normál működés. Az ext3 naplózó rendszere miatt az ext2 brutálisan sokkal gyorsabb, viszont ha lezakkant a gép, az ext2-t ellenőrizni kell és az órák hosszat is eltarthat. Ha otthon szöszmötölsz, akkor lehet ext2, mert ki bírod várni a rebootot, ha céges adatok, akkor kizárt.
Egyébként ha van lehetőséged áttérni postgresre, akkor javasolnám. A 8.2-es mostani tesztek szerint nagyob megveri a mysql-t, főleg több kliens esetén. Ráadásul amikor utoljára néztem, a mysqlben nem volt open source tranzakciókezelés, ami számomra kétségessé tette az adatbáziskezelő kifejezés használatát.
A több száz mega az relatív, nekem volt olyan postges táblám, amiben 240 millió rekord volt, több tíz gigás, és jól ment. Ha nem bírja a diszk szuflával, próbáld meg több meghajtón elhelyezni az adatokat. Elvileg a kernel is tud raid-et, ami gyorsíthatja az adatkezelést, másrészt amikor utoljára néztem, a mysql tudott tábaszintű raidet (a mysql saját maga tudta, nem oprendszer), ezzel szét lehetett osztani a terhelést sok diszkre és ez sokat javított. Én próbáltam anno 8 diszkes mysql-t, érezhető volt a javulás.
De indexeléssel próbálkoznék először, az szokott a legtöbbet dobni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest