- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- 8300 mAh, maradhat?
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vtechun
veterán
amugy melobn vagyok azert nem tudom meg kiprobalni
-
vtechun
veterán
teahet a szerverben 3 halokartya van, egyiken megy az adsl, masik ketto meg 1-1 gepre csatlakozik, 2 kulon alhálozaton, egyik 192.168.0.0, masik 192.168.1.0 es ez utobbi netelérését szeretném megakadályozni. De még eddig nem akart menni, pedig iptables -F el uritettem elotte a listat...
-
vtechun
veterán
na, egy szerver van rajta 2 kliens gep, 2 kulon halokartyan, ket kulon alhaloban, egyiket le akarom a netrol tiltani
-
vtechun
veterán
a 2 winxp-s kliensen VLC-vel akarunk filmet nézni úgy , hogy az egyik nyomja ki ahálóra a filmet multicast, tehár 224.*.*.* ip-vel, és az a gond, hogy ezt nem nagyon akarja átengedni a linux, ezt meg lehet oldani iptablessel? Azért kellene multicast, mert csak akkor megoldható, hogy egyszerre menjen mindkét gépen a cucc. Ezt meglehet oldani valahogyan?
-
vtechun
veterán
a helyi háló gépeire nem kell valami iptables szabályt beállítani, hogy egymással jól tudjanak kommunikálni? vagy azt nem nézi az IPTABLES?
-
vtechun
veterán
gépet (ip-t) letiltani... illetve, hogy csak bizonyos ip-k(gépek) tudjanak netezni, hogyan kell megoldani?
-
vtechun
veterán
mi van? senki sem tud az előző pár kérdésemre választ adni?
-
vtechun
veterán
gépet (ip-t) letiltani... illetve, hogy csak bizonyos ip-k(gépek) tudjanak netezni, hogyan kell megoldani?
-
vtechun
veterán
iptables-save - val lementett cuccal mit lrtek? azt hova kell berakni és milyen néven, hjogy ujrainditas utann alkalmazza azokat a szabályokat? vagy nem arra való?
-
vtechun
veterán
hello! Már lehet kérdeztemk, de ahhoz, hogy az iptablest futtató gépen AKTIV LEGYEN A P2P KLIENS MIT KELL CSINÁLNI, TEHÁT SAJÁTGÉPRE HOGYAN KELL PORTOT MEGNYITNI? beragadt a caps lock
-
vtechun
veterán
na! még egy kérdés, a netosztó gépemen a következő a konfig és probléma: Bővebben: link az érdekelne, hogy mit kellene beírni az iptables szabályokhoz, hogy a helyi hálzat gépeit ne szűrje ki vagy valami ilyesmi, mert lehet, hogy az iptables miatt van gond..., mert ''szinte'' nem is látjuk egymást , pingelni tudjuk egymást jol de nagyon lassú bármilyen más kapcsolat...
-
vtechun
veterán
gondolom a netosztó a linuxos gép. nálam így működik a a port továbbítás:
pl. a dc-hez, de szerintem neked is így kellene beírnod...
iptables -I FORWARD -p tcp -d 192.168.0.10 --dport 1412 -j ACCEPT
iptables -I FORWARD -p udp -d 192.168.0.10 --dport 1412 -j ACCEPT
iptables -A PREROUTING -t nat -p tcp -i ppp0 --dport 1412 -j DNAT --to 192.168.0.10:1412
iptables -A PREROUTING -t nat -p udp -i ppp0 --dport 1412 -j DNAT --to 192.168.0.10:1412
itt udp és tcp portra is megvan csinálva, de nálad szerintem elég lenne csak a tcp, bár mittomén, és így én aktiv tudok lnni dc-ben...
a portok ill. ip-k helyére a nálad megfelelőt kell írni, de gondolom erre magadtól is rájöttél... -
vtechun
veterán
ahhot , hogy ICQ-val fileokat tudjak fogadni, milyen portot kell forwardolni az icq-s gépre?
-
vtechun
veterán
Hello! A linuxos gépemen forwardolva van 2 port... az egyik a dc-nek a másik pedig a Bitcomet-nek (torrentkliens).. na ha Bitcomet fut akkor nagyon gáz lesz a dc upload szinte semmi, vagyis mindig lenullázódik, letölteni is sz@rul tölt olyankor, szinte olyan mintha nem is lennék aktiv, és még lassú is... Ez mi miatt lehet? Ennyit eszik a Bitcomet? (azon közben jönnek jól a cuccok) De miért van ez így, miért élvez nagyobb prioritást a Bitcomet? Nem lehet linux alatt megoldani, hogy az a port ahova a DC van forwardolva az nagyobb prioritást élvezzen? vagy valami más mnegoldás (lehetőleg ingyenes) , nem kell, hogy iptables legyen....
-
vtechun
veterán
a szerverre kapcsolódó 2 helyi hálós kliensnek nem kell engedélyezni portokat, ha egymással akarnak kommunikálni? nem kell semmit állítani e témában az iptablessel?
-
vtechun
veterán
Hello! Érdekelne még valami! A kis helyi hálómon a linuxos szerveren kívül van még 2 wines gép is. A 2 gép között ftp-n csak 100-200 kbyte/sec-es sebességgel tudunk másolni? Mi miatt lehet ez? Más! Ha az iptables inditoscriptjeben kikommmentezem ezt:
iptables -I FORWARD -p tcp -d 192.168.0.10 --dport 1413 -j ACCEPT
iptables -I FORWARD -p udp -d 192.168.0.10 --dport 1413 -j ACCEPT
iptables -A PREROUTING -t nat -p tcp -i ppp0 --dport 1413 -j DNAT --to 192.168.0.10:1413
iptables -A PREROUTING -t nat -p udp -i ppp0 --dport 1413 -j DNAT --to 192.168.0.10:1413
ez teszi aktívvá a dc-met akkor gyorsan müködik a 2 win-es gép között a VNC, az FTP-re nincs hatással...ez mi miatt lehet? Mi a megoldás mindkét problémára? egyáltalán mihez van köze? -
vtechun
veterán
Kérdés: Azt, hogyan kell beállítani, hogy kivülről ssh-n elérhető legyen a linux szerverem?
-
vtechun
veterán
.
[Szerkesztve] -
vtechun
veterán
önmegtámadás, és én adtam meg a portot, nem vagyok gyerek, meg ''hülye'' sem... emberszámba vehetsz
-
vtechun
veterán
nemhogy nyitva nincs, de még láthatatlan is, pedig fut a dc...
-
vtechun
veterán
na meg az érdekel, hogy ha mondjuk csinálok a maszkolt gépen egy ftpszervert a szabványos 21-es porttal akkor ezt kell forwardolni iptablessel? és mi van ha fut azon is ftpszerver ugyanezen porton, vagy a kliens(maszkolt) gépen futó ftpszerverben be lehet állítani, hogy melyik portot figyelje?
-
vtechun
veterán
érdekes, hogy a port amit beállítottam a dc-re (1413) a wigwam.sztaki.hu tüzfaltesztje szerint láthatatlan az internet felől...pedig ez nyitva van nem?
-
vtechun
veterán
Hello! Gondoltam indítok én is egy ''nagy'' topicot. Azt szeretném, ha mindenki aki használja ezt a programot írjon róla valamit, amit ért, pl. írjon le egy szabályt és, hogy az mit csinál. Meg persze lehet kérdezni is, mint ahogy én is kérdezek egyet így elsőre: Hogy lehet azt megcsinálni, ha meglehet egyáltalán, hogy egy maszkolt gépen (amit a linuxos gép maszkol iptables segítségével) fusson valamilyen szerver amire az internetről rá lehet csatlakozni. pl, ftp, web, ssh....
Egyelőre ennyi! Remélem nem hal be hamar ez a fórum
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest