- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
zetecR
addikt
válasz
najnhend #163 üzenetére
Ha vad tuningos vagy, akkor az ASUS-ból inkább Rev2.0-át nézzél. Az 1.04 feletti revek elvileg BIOS frissítéssel tudják a 200MHz szinkron FSB-t, de kétséges, a 2.0 tuti.
Ha NF-7, abból is érdemes NF7-S 2.0-át nézni, mert az Abitnál korábban is volt lehetséges alaplapi chipsetfesz-állítási lehetőség, a 2.0 már helyből adja a 200MHz FSB-t.
MSI-t nem ismerem. -
zetecR
addikt
Szinkron memóriabeállításhoz emelni kellene a chipset feszültségét, amit az A7N8X esetében nem lehet BIOSból (NF7-nél például van ilyen opció, de az már tuningnak számít...). Pár száz forintnyi elektronikai alkatrészből egy kis moddolós vénával meg lehet oldani, és akkor semmi gond szépen megy szinkorn 210-ig legalább.
Egyébként csak olyan 190-ig tudja hibátlanul a szinkront. -
zetecR
addikt
Autonál nem tudom, de Agresszívnél 133-ra állítja alap esetben az FSB-t, mert szinkron üzemben sokkal gyorsabb a rendszer, mint asszinkronban. Az lenne az ideális, ha szorzózár-mentes lenne a procid, és akkor szinkronban a memmel feljebb tudnád nyomni az FSB-t. Mondjuk akár 200-ig, de ahhoz meg kell pasztázni a North-bridge hűtőjét, meg valószínűleg meg kell oldani a chipset fesz-állítást (VDD mod), mert alapon kevés neki az 1.7V, BIOS-ból meg nem lehet állítani az A7N8X-nél. Akkor akár 220MHz FSB-t is elérhetnél.
A memóriaidőzítésnél meg az a jó, ha bármelyik érték minél kisebb, a leglátványosabb az, ha 2.5 helyett 2-n menne a memóriád, de minél magasabb frekit használsz, annál inkább kell növelni az értékeket, mert instabil lesz a rendszer.
Ha van időd, az a legjobb, ha beállítod jó agressívre, és rögtön memtesztezel. Ha végigmegy: OK. -
zetecR
addikt
Über BIOS-szal lehet állítani, de csak dísz. Ténylegesen nem csinál semmit...
Ha FSB atomstabil, az jó, de nem szabad összetéveszteni az asszinkron működéssel, mert én is hajtottam már a memóriámat 139/208MHz-en, és stabil volt. De szinkronbal valószínüleg nem lenne az.
Többen megcsinálták már, és frankón működik 220+-as FSB-nál is.
Nekem egy szorzózáras 2100+ Palominom van per pillanat, úgyhogy nincs csúcson a rendszer :) (FSB:139), a jövőhéten akarom lecserélni hasonló TBredre. Na, majd azt megfing@tom :D. -
zetecR
addikt
http://forum.oc-forums.com/vb/showthread.php?s=858fe2886880f8a3a4bf3b9727d5ef7b&threadid=167297
170-180 MHz-hez már le kell szedni a bordát és rendesen bepasztázni a NB-coolert, így el tud menni 190-195-ig, de a 200-hoz sajna meg kell emelni a chipset-feszkót, különben fagyizik... -
zetecR
addikt
A 2000+ FSB-je 133MHz, ha DDR333-as memóriával használod, akkor aszinkron üzemben 166x2=333MHz-en megy a memória. 2600+-tól van 166-os FSB, ott már szinkronban tudod hajtani a 333-as memóriát.
Ezzel a procival azt tudod csinálni, hogy ha szorzózár-mentes, akkor adsz neki manuálisan 10x szorzót, 166-os FSB-t és akkor mehet szinkronban a memóriáddal. -
zetecR
addikt
válasz
Krisz@1975 #47 üzenetére
Mivel egy SpireFalconrockII hűtőm van, ami teljesen halk, arra gondoltam, hogy a házt szellőztető ventit dugom a proci-venti csatira, és azt tudnám szabályozni.
De az istennek nem jön fel az Asusprob-ban ez a kis ''fülecske''...
Egyébként nForce2 alatt van 1/2sec is, A7V8X alatt a legkisebb asszem 4/8 volt. -
zetecR
addikt
-
zetecR
addikt
Nem akar felmenni 98 alá a modem és a hangkártya driver. Már nagyon ideges vagyok, az Asusnál gyakorlatilag semmi info róla... :((
Aktív témák
Hirdetés
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- ASUS ROG Strix X570-E Gaming WiFi Alaplap
- Asus ROG Strix Z790-I GAMING WIFI
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest