- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
p-viktor
csendes tag
Nos, kicseréltem az egyik monitor HDMI kábelét DVI kábelre és láss csodát azonnal elindult a harmadik monitor is. Úgy látszik a windows nálam nem hajlandó három HDMI-t működtetni egyszerre. Majd utána olvasok miért?
Üdv
Viktor -
p-viktor
csendes tag
válasz
Peathee #1770 üzenetére
Ezt gondoltam eredetileg én is, ezért tettem bele a 7970es radeont. Aztán pofára estem. Egy kártyáról nem ment a három moncsi. Ott használtam a DP-HDMI átalakítókat, mert a 7970-en nincs HDMI kimenet (MSI).
Most az R7 240-eken van HDMI így közvetlenül vannak összedugva a monitorokkal.
Holnap kölcsönszerzek DVI meg VGA kábeleket melóból és kipróbálom, hogy az egyiket nem HDMI-vel dugom le.
Egyébként a gépen Windows 10 van, az elérhető legfrissebb AMD driverrel. (Próbáltam régebbiekkel is hátha, de azokkal se ment.)
De! Most, hogy szóba került a driver, kipróbálom azt is, hogy mit mutat driver nélkül. Végül is linux alatt se az AMD driver hajtja, hanem valami univerzális opensource driver. -
p-viktor
csendes tag
válasz
Peathee #1768 üzenetére
Eredetileg egy videó kártya volt a gépben, egy HD7970, amin 4 displayport van. Ebből háromra voltak ledugva a monitorok dp-hdmi fordítóval (a monitorokon nincsen csak vga és hdmi bemenet). A történet ugyanez volt. Csak, bármelyik kettő működött egyszerre. Meguntam a szarakodást és kivettem a kártyát, azt hittem egy kártya, egy x8-szoros PCI-e csatolón keresztül nem tud meghajtani 3 fullHD monitort. Ezért biztos ami biztos alapon vettem 3 egyforma kártyát, gondoltam egyesével csak elboldogul. Tévedtem! És nem értem az okát. Főleg annak fényében, hogy linux alatt a linuxos univerzális open-driverrel vígan dalolva működik mindhárom.
Nincs Crossfire, az FPS se érdekel, nem használok 3D alkalmazásokat se játékokat. Egyszerűen három monitorra lenne szükségem a sima mezei 2D munkámhoz. -
p-viktor
csendes tag
Sziasztok
A következőben kérnék segítséget a tapasztaltabbaktól:
van egy HP ML350 G6 munkaállomásom. Az alaplapon van 6db PCI-e x8 foglalat.
A gépbe beleraktam három egyforma videókártyát (AMD R7 240 4Gb) x8 to x16 riser segítségével.
A három kártyához három monitor csatlakozik egyesével, HDMI-n keresztül.
Elindítva a gépet mindig csak két kártya ad képet. Windows 10 a legfrissebb ATI driverrel. Bármelyik monitort kihúzom, a másik kettő hibátlanul működik. Ha mind a három be van dugva, mindig csak kettő.
???????
Az eszközkezelőben ott a három VGA, hiba jelzés nincs. A Radeon driver is látja a három VGA-t, de a monitoroknál csak kettőt mutat. A windows képernyő-beállításoknál is szürke a harmadik kijelző. Csatolok képet.
???????A csavar a dologban: boot-olok pendrive-ról egy live linux rendszert. A rendszer elindul és minden gond nélkül működik a három videókártya a három monitorral. Tehát ezek szerint hardveresen működik minden!
Köszönettel várok bármilyen ötletet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- PlayStationre is jön az első Gears of War felújítása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest