2019. február 21., csütörtök

Gyorskeresés

Az olasz Fogyasztóvédelmi Hatóság vizsgálja a Samsungot

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: AGCM

Felhasználói bejelentések alapján az olasz hatóság vizsgálatot indított a Samsung ellen a készülékek feltételezett lassítása okán.

Hirdetés

Az olasz Fogyasztóvédelmi Hatóság hivatalos vizsgálatot indított az Apple és a Samsung ellen, amelyben azt vizsgálják, a gyártók szándékosan rontanak-e a készülékek teljesítményén. Nos, az Apple esetében ezt nem feltétlenül lesz nehéz kideríteni, mivel a gyártó elismerte, hogy a gyengébb akkumulátorral bíró, régebbi modellek esetében szoftveresen korlátozták a processzor teljesítményét. A kérdés nyilván nem ez, hanem hogy miért. Tim Cook az ABC News-nak adott interjújában ismételten hangsúlyozta, hogy a felhasználói élmény szintjének fenntartása volt a cél, az új funkciót viszont a kedvezőtlen fogadtatás következtében a következő frissítéssel opcionálissá teszik.

Apple iPhone 7 és Samsung Galaxy S7
Apple iPhone 7 és Samsung Galaxy S7 (forrás: AndroidAuthority) [+]

A hatóság azt kívánja kizárni, hogy a készülékek képességeinek korlátozásának arra irányul-e, hogy a vásárlókat újabb modellek megvételére motiválják. A Samsung fogyasztói bejelentések alapján került az olasz hatóság látóterébe, egyelőre nem ismert, hogy mely modellek érintettek. A vizsgálatban együttműködnek az olasz adóhatóság trösztellenes ügyosztályával. A Samsung reagált a vizsgálat tényére: A Samsung nem teszi lehetővé a frissítések számára, hogy csökkentsék a készülék teljesítményét a termék teljes életciklusa alatt. A vizsgálat során teljes mértékben együttműködünk az olasz hatóságokkal a tények tisztázása érdekében.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.