ZTE Blade V7 - kiélezve egy kiélezett piacra

Ismét egy penge, kicsit élesebb, és a ZTE Blade A1-gyel ellentétben a hazai piacon is tiszteletét fogja tenni, márpedig a tapasztalatok alapján ez jó hírnek tűnik.

Multimédia

A multimédiás képességek a kategóriaátlagnak megfelelően nem kiemelkedőek, de összességében rendben találtattak. Fényképészkedni a mozgáskövető autofókusszal és kéttónusú LED villanóval kiegészített 13 megapixeles főkamerával, vagy az 5 megapixeles előlapi szenzorral tudunk, alapvetően nem is sikertelenül. A kameraszoftver a mérsékelten egyedi külalak ellenére jobbára a gyári android nyújtotta lehetőségeket takarja. Normál és panoráma módon kívül filterekkel is ügyeskedhetünk, a lényegesebb paraméterek közül pedig csak a kép jellegét, a fehéregyensúlyt és az ISO-t állítgathatjuk (100 és 1600 között). Már, ha bejutunk a beállításokba, ugyanis az erre hivatott fogaskerék nyomkodásával nem fog menni, az ikon teljesen döglött, ugyanakkor, bár kevésbé kézenfekvő módon, de az alkalmazásváltó érintőgombra tenyerelve előhívható a felület.


[+]

A képek nem rosszabbak, mint a sokéves átlag, legalábbis a színek és a nem eleve elhibázott, de kissé szűk dinamika tekintetében, amit véletlenül se próbáljuk kiegyenlíteni az álnokul kínálkozó HDR móddal, ugyanis teljesen elrontja az egyébként teljesen vállalható produktumot. A részletgazdagság rendben van, némi zajmentesítés érezhető, viszont az élesség középtávolságon még a fókuszpontban sem megfelelő, manuálisan pedig nagyon nehezen érti, hogy mit is szeretnénk tőle. A széleken érzékelhető torzítás is hangsúlyosabb, messzebbre tekintve viszont ezekkel sincs nagy gond, maximum a beégett részek lehetnek zavaróak. A beállítások ikon tetszhalott állapotával együtt a fókuszproblémák is mehetnek a hibajegyzékbe, erős a gyanúnk, hogy egy frissítés ezt is pillanatok alatt képes lesz helyre rakni.

Videót nézni maximum Full HD-ben tudunk, inkluzíve AVI formátumok, viszont az AC3 hangsáv továbbra is mostoha, ezt a problémát alternatív lejátszóval játszhatjuk ki, ahogy a felirat nem kezelését is. Felvenni szintén 1080p 30 fps maximummal tudunk kevéssé meggyőző minőségben. A fókusz itt is hajlamos lemaradni, ahogy a fényerővel sincs minden rendben, emerre kattintva ellenőrizhető.


[+]

Alapvetően zenei téren sincs nagy gond, a BesAudio opciókat érdemes rögvest engedélyezni, a zene módba kapcsolt BesSurround pedig sokat dob a dolgon, noha akármit állítgatunk is a rendelkezésre álló Google Play Zené opció között vagy a készüléken, mélyeket nem nagyon fogunk hallani, viszont a fülsértő magas hangokon azért valamelyest segíteni fognak az erőfeszítéseink. Egyébként tiszta és teljesen átlagos hangzást produkál, a maximum hangerő viszont elég gyenge. Fülhallgatóval máris vidámabb a helyzet, egyrészt az audiotartalom jellegének megfelelő beállítások mellett abszolút élvezhetően szól a muzsika és még a mélyek is előkerülnek, másrészt így akár FM-rádiót is hallgathatunk. Az állomásinformációk kissé nehézkesen érkeznek, de kisvártatva legalább a csatornalistában is megjelennek, így nem kell kedvenc adóinkat egyesével elnevezni.


[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés