ZTE Blade V7 Lite - 64 bites tévedés

Az ötvenezer forint alatt beszerezhető, fémházas, ujjlenyomat-olvasóval ellátott ZTE járt tesztasztalunkon, ám míg Németországból ideért, átment egy felezőgépen.

Bevezető, tartozékok

Jelenleg nem úgy tűnik, hogy a ZTE komoly visszatérésre készül Magyarországon, pedig a lehetőségük meglenne rá. Egyrészt vannak az itthon is ismert elődök, és bár az eredeti ZTE Blade emléke az évekkel nyilván kopik, korántsem arról van szó, hogy vadonatúj márkaként kéne bevezetni és teret hódítani a kínai óriásvállalatnak. Másrészt pedig idén realizálódott egy elég széles termékpaletta: a belépőkategóriás Blade A1 egy különösebb gondok nélkül működő, ujjlenyomat-olvasós alapmodell jól működő ujjlenyomat-olvasóval és 2 gigabájt RAM-mal, a Blade V7 egy remek formatervű, elegáns és korrekt tudású középkategóriás, és ez még csak a jéghegy csúcsa, figyelmet érdemel az Axon 7 és az Axon 7 Max magasabb árszinteken, illetve a nevéhez képest ugyan viccesen nagy, de egyébként szintén helytállónak tűnő, 5,2 hüvelykes Axon 7 Mini is, amiről rövidesen írásos tesztünk is érkezik. Ezen kütyük nagy része ismeri a B20-as LTE-t, Németországban és számos egyéb európai országban komoly háttere is van a cégnek, viszont itthon mégsem bukkannak fel jelentősebb mértékben ezek a termékek, szolgáltatói bevezetésről például egyáltalán nem lehet hallani.

Az előlapi vaku ritka, de divatos kiegészítő
Az előlapi vaku ritka, de divatos kiegészítő [+]

Valószínűleg mai alanyunk, a Blade V7 Lite is megtalálhatná a helyét a palettán, hiszen egy jól kinéző, olyan divatos extrákkal teletűzdelt mobil, mint az előlapi kamerához tartozó vaku, a unibody fémház vagy az ujjlenyomat-olvasó, de sajnos meglepően nagy öngólt sikerült lőniük egy értelmetlen csonkítással, amiről a hardveres résznél még részletesen értekezünk. Ugyanakkor az is tisztán látszik, hogy rengeteg szoftveres finomhangolásra lenne szükség, hiszen a MiFavor UI egyedi kezelőfelület visszafogott változata sok helyen inkább tűnik egy kezdetleges, tesztfázisban lévő szoftvercsomagnak, mint kész, teljes értékű rendszernek. Pedig a V7 Lite nem a legolcsóbbak között versenyez, ötvenezer forintos áráért már komoly konkurenseket találhatunk.

A mobilon és a leírásokon kívül töltőfej, microUSB kábel és fülhallgató is van a dobozban.
A mobilon és a leírásokon kívül töltőfej, microUSB kábel és fülhallgató is van a dobozban. [+]

Tomorrow never waits! Ezt állítja a doboz, aminek tartalmával tartozékok szempontjából semmi gond nincs: a mobilon gyárilag elhelyezésre került egy normálisan használható hátlapi fólia, a kijelzőről viszont mindenképpen le kell majd venni az írással teli matricát. Ahogy mélyebbre ásunk, megtaláljuk a használati utasítást és a garanciajegyet, legalul pedig szép rendben pihen a hagyományos, 1 amperes töltőfej, a microUSB kábel, a SIM-tű és az in-ear kialakítású, flat kábeles, felvevőgombos headset.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • ZTE

Azóta történt

Előzmények

 • ZTE Blade V7 - kiélezve egy kiélezett piacra

  Ismét egy penge, kicsit élesebb, és a ZTE Blade A1-gyel ellentétben a hazai piacon is tiszteletét fogja tenni, márpedig a tapasztalatok alapján ez jó hírnek tűnik.

 • ZTE Blade A1- újra éles lehetne a penge

  Jól taktikázott a kínai gyártó: az ujjlenyomat-olvasó az egyik legdivatosabb extra manapság az okostelefonoknál, a ZTE pedig egy nagyon olcsó mobilba tett egy jó biometrikus szenzort.

 • MWC 2016: Kipróbáltuk a ZTE Blade V7 Lite-ot

  A V7 Lite a középkategória alsó szegmensében lehet esélyes, kisebb a kijelzője és gyengébb a hardvere fivérénél, viszont az Android friss, és a legfontosabb dolgok benne vannak.

Hirdetés