ZTE Blade V7 - kiélezve egy kiélezett piacra

Ismét egy penge, kicsit élesebb, és a ZTE Blade A1-gyel ellentétben a hazai piacon is tiszteletét fogja tenni, márpedig a tapasztalatok alapján ez jó hírnek tűnik.

Adatkommunikáció, üzemidő, összegzés

A kapcsolódási képességek kulturált középszert mutatnak, NFC és infra nincs, minden más készséggel áll a rendelkezésünkre. A készülék két, egy nano- és opcionálisan egy microSIM kártyát képes magába fogadni, amennyiben lemondunk a 16 gigabájtos belső tárhely microSD kártyával lehetséges bővíthetőségéről. A két kártya dual standby rendszerben üzemel, ugyanakkor mindkettőn, nyilván nem egyszerre, de elérhető a Cat.4-es LTE elméleti maximuma, ami számszerűleg 150 Mbps letöltési sebességet jelent. WiFi-re egy sávon, 802.11 b/g/n szabványon csatlakozhatunk, elérhető a HotSpot és a WiFi Direct funkció, a Bluetooth 4.0-t tud A2DP protokollal. A 2.0-s microUSB csatlakozó pedig nem nélkülözi az OTG csodás képességét. A hálózati stabilitás kiváló, ahogy a beszélgetés hangminősége is. A GPS WiFi és mobilhálózatokkal támogatott, adatkapcsolat mellett villámgyors és pontos navigációt biztosít.


[+]

Az üzemidő korrekt, noha nem kiemelkedő. A nem cserélhető, 2500 mAh-s lítium-polimer telep nagyjából 3 és fél óra kijelzőégetést tűr el nyafogás nélkül alkalmazkodó fényerőbeállítások mellett, de legalább teszi mindezt két nap, azaz nettó egy nap és öt óra tétlenség távlatában. Hozzá kell tenni, éjszakára, ami körülbelül 8 órát jelent, repülő üzemmódba csaptuk, tehát nem sok dolga akadt. Kedvező körülmény azonban, hogy ha vezeték nélkül nem is, kábelesen képes gyorsan feltöltődni megfelelő töltőfej bevetésével, ami egyébként minden bizonnyal jár is hozzá, ez a kiegészítő csak nálunk maradt le a prelimináris állapot okán.


[+]

Értékelés: ZTE Blade V7
Külső
Ergonómia 9 pont
Anyaghasználat 9 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző mérete, minősége 9 pont
Belső
Kezelhetőség 9 pont
Sebesség 7 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 8 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 10 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 8 pont
Multimédia
Vizuális 6 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 6 pont
Ár/érték aránya 7 pont
Hogyan értékelünk?

Nagy szüksége van a ZTE hazai képviseletének arra, hogy ismét egy ütőképes ajánlattal jelentkezzek az itthoni piacon, rég volt már, amikor az első Blade kissé átrendezte a középkategória alsó szegmensét. Most azonban talán ismét sikerül valami maradandót alkotni, ha nem is rúgja rá az ajtót a többiekre a kínai gyártó, hiszen mindent összevetve a V7-es penge nem egy rossz ajánlat ebben a kategóriában. A tervezett 59 ezer forint körüli független árért - ami az esetleges szolgáltatói kínálatba való kerüléssel valószínűleg tovább mérséklődik - a dizájn, az összeszerelés és anyaghasználat teljesen kifogástalan, a kijelző valóban gyönyörű és átlag feletti láthatóságot produkál, az üzemidő elfogadható, az általános felhasználói élmény (mint sebesség, rendszerfelület) pedig abszolút kielégítő, nem beszélve a stabil márkanévről és szervizháttérről. A melegedés mondjuk aggasztó, de a felmerülő problémák megoldására, mint a kijelzőfeloldás bődületes lassúsága és a kameraszoftver gyengeségei, már rendelkezünk egy gyártói ígérettel, tehát minden megvan ahhoz, hogy tetszésünket egy plecsni formájában is kifejezzük, ami pusztán a fentebb kifogásolt tényezők miatt jelenlegi készültségi fokon egy igen megalapozott, de csak

ZTE Blade V7

AliceWake

A cikk elkészítésében a Telekom 4G/LTE mobilinternet volt segítségünkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés