Xiaomi Redmi Note - nagyra vágyóknak

Multimédia, adatátvitel

A processzorok számához hasonlóan a kamera felbontását is bőkezűen mérték, egy 13 megapixeles BSI szenzort tettek a hátlapra. Ezt autofókusszal, erős LED vakuval, 28 mm-es látószögű, f/2.2 fényerejű lencsével spékelték meg. Ahogy a szoftver egésze, a kamerás felület is teljesen új lett, egy gombnyomással válthatunk az előlapi kamerára, videofelvételre, állíthatjuk a vakut és a Galériába is benézhetünk. A beállítások mennyisége attól függ, hogy kikapcsoljuk-e az egyszerű módot. Érdemes, mert akkor hozzáférünk mindenhez. Itt már van HDR, éjszakai mód, makró, ISO, expozíció, fehéregyensúly, effektusok és kép jellege (strand, naplemente stb.), ezen felül a felbontás, a képminőség, geocímke is állítható, kikapcsolható a zárhang, QR kód olvasást, sorozatfelvételt és segédvonalakat is kérhetünk.

Xiaomi Redmi Note

Ha mindent alaphelyzetben hagyunk, akkor nagyjából a fenti eredményeket tudjuk kihozni a fényképezőből, amik egyáltalán nem mondhatók rossznak. Sajnos a képek két szélén zajos elmosódás van, viszont egyébként tisztességes fotók készülnek. A színek rendben vannak, az élesség sem rossz, nincs agyonzajszűrve, elmosva minden részlet. Az erős fényeltérésekkel azért itt is lehet problémánk, de a HDR pont erre való. Továbbra is emeljük ki, hogy nem egy csúcstelefonról beszélünk, ez a teljesítmény pedig szerintem teljesen megfelelő. Videóban 1080p a maximum, itt kevesebb a konfigurálható opció, az eredmény pedig ITT megtekinthető.

Xiaomi Redmi Note Xiaomi Redmi Note

Zenében sem kell csalódnunk, a lejátszó kellemesen néz ki, bár engem zavart, hogy az albumok szerinti nézetet közvetlenül nem érjük el. Nem hiányzik az ismétlés, véletlen keverés, illetve akad hangszínszabályzó is. Ez két részből tevődik össze, van egy MiSound hangkimemelő, ami elsősorban a Xiaomi saját füleseihez való, valamint kapunk egy szabadon állítható tényleges hangszínszabályzót. Ezen felül letölthetünk albumborítót, dalszöveget (amit meg is tekinthetünk lejátszás közben), rázással válthatunk zeneszámot, illetve képes átkeverni a számok elejét és végét, hogy ne legyen szünet. Gyárilag nem kapunk fülest, a sajátjaimmal kipróbálva korrekt hangzást kapunk, a MiSound-ot nem kapcsoltam be, mert mindegyik profil csak rontott a dolgon. Rádiónk is van, kellemes kinézettel, RDS-sel, elvileg kell füles is hozzá, de nélküle is képes elindulni és megszólalni, a minőség persze nem igazán alkalmas hallgatásra.

Xiaomi Redmi Note Xiaomi Redmi Note

Több más mellett pozitív tulajdonsága a Redmi Note-nak, hogy kétkártyás, tehát egyszerre két számon is elérnek minket. Viszont ezt egyidőben nem tehetjük meg, mivel duál készenlétre képes, így amíg az egyik kártyán beszélgetünk, a másik nem használható semmire. Adatátvitelben HSPA+ a maximum lehetőségünk, ez 21 Mbit-es letöltési és 5,76 Mbit-es feltöltési sebességet jelent. Helyileg b/g/n szabványú WiFi is jár, ehhez hotspot, WiFi Direct és vezeték nélküli kijelző is jár. A Bluetooth 4.0-s sztereó, míg a microUSB OTG-re képes, így külső USB eszközöket képes kezelni, elsősorban pendrive, egér és billentyűzet való erre. A belső memória 8 GB-os, amiből 6,5 GB ténylegesen elérhető, a bővítés lehetősége pedig adott, microSD-ből akár 32 GB-osat tehetünk bele, de csak miután az akkut is eltávolítottuk. Nyilván alap a GPS is, ami A-GPS támogatással villámgyorsan és pontosan mutatja a pozíciónkat.

Xiaomi Redmi Note Xiaomi Redmi Note

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés