Bemutatkozott az Oppo Neo 5

Hivatalosan is bemutatásra került az Oppo legújabb középkategóriás okostelefonja. A Neo 5 fantázianévre hallgató készülék a Neo utódja, és alacsony árfekvése ellenére támogatja az LTE/4G hálózatokat. A masina leginkább a motorháztető alatti komponsekben fejlődött, hiszen a munka oroszlánrészét a Qualcomm Snapdragon 400 chipset végzi. A processzorban négy darab 1,2 GHz-re skálázott Cortex-A7 mag teljesít szolgálatot, 1 GB RAM és microSD kártyával bővíthető 4 GB-os belső tárhely társaságában. A kijelző 4,5 hüvelykes, felbontása pedig 480 x 854 pixel, vagyis a képpontsűrűség értéke a 218 ppi-t éri el.

Az Oppo újdonságán az Android 4.3 Jelly Bean operációs rendszerre épülő ColorOS felület fut, az akkumulátor 1900 mAh kapacitású. A hátlapi, BSI CMOS szenzorral ellátott, f/2.4 apertúrájú kamera 5 megapixeles fényképek és Full HD felbontású videók készítését teszi lehetővé. A 132 x 65,8 x 9,2 dimenziókkal és 132,5 grammos tömeggel megáldott Neo 5 további érdekességei a kikapcsolt kijelzőn végezhető gesztusok, a WiFi-n keresztüli képtovábbítás, valamint a Flash tartalmak támogatása. Az Oppo büszkesége jövő héttől válik elérhetővé Malajziában, ára pedig 190 dollár, vagyis egyéb költségek nélkül átszámolva 45 ezer forint lesz. Várhatóan egyébként más országokban is megvásárolható lesz a telefon, ám erről egyelőre nem közölt pontos információt a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

  • Xiaomi Redmi Note - nagyra vágyóknak

    Az egyre ismertebbé váló kínai cég is helyet kér magának a phabletek piacán. A Redmi Note korrekt hardvert és méretes kijelzőt kínál elég jó áron.

  • OnePlus One - Kína már itt One

    Igazi csemegéhez sikerült hozzájutnunk, a kínai készülékek között is exkluzív OnePlus One alaposan megszorongatja a legnagyobb gyártók termékeit is.

  • Oppo Find 7a - Heaven Street Seven

    Ellátogatott szerkesztőségünkbe az Oppo új csúcskészülékének szerényebb változata, és alig bírtuk útjára engedni. A Full HD kijelzős és csúcssebességű készülék számos kellemes extrát rejt.

  • Oppo Find 5 - nem csak a nagyok tudnak

    Messziről jött telefon azt mond, amit akar. De az Oppo Find 5 jól mondja: nem csak a nagy márkák képesek csúcsmodellt készíteni, ráadásul a szoftver is ugyanolyan fontos, mint a vas.

Hirdetés