Gigabyte GSmart Saga S3 - a család feje

Bevezető, tartozékok

Sokszor kínai mániásnak szoktak hívni, hiszen köztudott, hogy kedvelem a távol-keleti csodamasinákat, főleg úgy, hogy már számos igényes és komoly modell lelhető fel arrafelé. Na, most így vagyok ezekkel a tepsikkel is, az utóbbi időben nem tudok elszakadni tőlük, de ez valahogy cseppet sem zavar (igen, a következő tesztalanyom is phablet, bár ennél kisebb). A család és a kollegák, közeli ismerősök persze mindig rémülten nézik, miféle hatalmas eszköz húzok elő a zsebemből. Fura, de hosszabb távra nem nagyon tudnék egy phabletet elképzelni magamnak, noha egyre inkább úgy érzem, hogy egy ekkora telefonnak bizony van értelme.

Gigabyte GSmart Saga S3
[+]

A Gigabyte egész komolyan nyomul az utóbbi időben, a modellpalettájuk folyamatosan bővül. Ebbe remekül beilleszthető egy phablet is, amit azzal is meg tudnak fejelni, hogy ők kifejezetten a kétkártyás eszközökre építenek, ez a kettő együtt pedig újabb vásárlóréteget érhet el. Jelen tesztalanyunknál se aprózták el a dolgokat, legalábbis a méretét tekintve tuti nem, mert egy 6 hüvelykes kijelző már nem viccel.

Gigabyte GSmart Saga S3
[+]

A Speedshop-tól kapott méretes hasáb doboz tipikus Gigabyte dizájn, a bronz helyett most világosbarna színben. Belül egyből a telefon fogad szivacsrétegek közé csomagolva, majd a belső tálcát eltávolítva jutunk hozzá a többihez. A hálózati töltőfej, USB adatkábel és sztereó füles trióján felül ezúttal egy kijelzővédő fólia a jutalmunk, kellemes gesztus. Azt is örömmel láttam, hogy megint agybadugós fejhallgatót kapunk, ám a T4-hez képest egy igényesebb kivitelt.

Gigabyte GSmart Saga S3
Prestigio MultiPhone 7600 vs. Gigabyte GSmart Saga S3

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Xiaomi Redmi Note - nagyra vágyóknak

  Az egyre ismertebbé váló kínai cég is helyet kér magának a phabletek piacán. A Redmi Note korrekt hardvert és méretes kijelzőt kínál elég jó áron.

 • GoClever Quantum 600 - túl nagy az arca

  Nagy kijelzős phablet kedvező áron. Akár ez is lehetett volna a Quantum 600, de a koncepció finoman szólva is zsákutcába futott, számos ponton vérzett el a készülék.

 • Huawei Ascend G7 - ár-rés a pajzson

  A kínai gyártó egy olyan középkategóriás készüléket alkotott, amibe nagyon nehéz belekötni. Prémium minőség, remek szoftver, szuper akkumulátor, de mindezért túl sokat kérnek.

Előzmények

 • Prestigio MultiPhone 7600 DUO - szelfi tepsi

  Hatalmas kijelzővel, igényes külsővel érkezett az eddigi legnagyobb Prestigio mobil, amely olyat is tud, amit eddig nem sűrűn láttunk máshol.

 • Alcatel One Touch Hero - én hősöm

  A kínai gyártó újdonsága a phablet kategóriában szeretne tiszteletet kivívni magának, kiváló kijelzővel, szép formatervvel, és sok tartozékkal rendelkezik.

 • LG G Pro Lite Dual - lájtosan profi

  Egyre többen látnak fantáziát a hatalmas kijelzős mobilokban. Az LG lebutította G Pro készülékét, amihez persze szolidabb ár is társul, az eredmény pedig nem is vészes.

 • Gigabyte GSmart Guru G1 - a név duplán kötelez

  A távol-keletről érkező, de Európát meghódítani vágyó készülék kemény legény, Full HD IPS kijelzőt kapott, nem maradt el a négymagos processzor sem, de borsos áron kínálják.

Hirdetés